Kotimaa Politiikka

Viitasaarella kaupunginhallitus päätti pride-liputuksesta

Keski-Suomessa sijaitsevalla Viitasaatella aiotaan liputtaa kaupungin nuorisovaltuuston järjestämän pride-tapahtuman yhteydessä 5.- 11.6. Pride-liputus kestää yhden päivän. Nelostien risteyksessä liputus aiotaan suorittaa Suomen lipulla ja nuorten tila Kartanolla Pride-lipulla.

Viitasaaren kaupunginhallitus päätti liputuksesta 24.4. Perussuomalaisten Ilpo Manninen jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Hän oli myös esittänyt ettei kaupunki olisi osallistunut pride-tapahtuman järjestelyihin millään muotoa. Keskustan Pirjo Grönholm-Paananen kannatti Mannisen esitystä.

Alun perin järjestetyssä suunnitelutilaisuudessa ehdotettiin, että pride-liputus kestäisi koko päiviä kestävän tapahtuman ajan ja suoritettaisiin vain sateenkaarilipulla. Nyt voimaan tullut päätös pride-liputuksesta syntyi SDP:n Hilma Vepsäläisen esityksestä jota kannatti Keskustan, Kokoomuksen ja SDP:n edustajat.

Erillisiä Pride-tapahtumia on järjestetty viime vuosina ympäri maatamme, myös pikkukaupungeissa. Pride-tapahtumat ovat herättäneet jonkin verran vastustusta paikallisten asukkaiden taholta. 

Lähde: Keskisuomalainen-lehti 25.4.2023

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ainahan sen lipun saa myöskin alas sieltä tolpasta, vink vink..

John Quiman

Partisaani-lehti näyttikin aiemmin kuvia ja videoita alas otetuista ja mielellään tuhotuista pridelipuista.

John Quiman

Sopii yhteen ideologisen kansan mielen sekoittamispyrkimysten kanssa. Poliitikot ja media hämmentävät kansaa jonkinlaisessa pride-euforiassaan.Osa varmaan kannattaa vain siksi, että eivät uskalla vastustaa.

Eka Kettunen

Viitasaarella on näköjään veroeuroja tuhlattavaksi kaikkeen jonnin joutavaan.

Marko Kyllönen

Toivottavasti viitasaarella on muitakin kuin valkoihoisia, muutenhan kyseessä on white pride.
Ja sateenkaariliputuksen voisi oikeastaan määrätä pakolliseksi vuoden joka ainoa päivä, niin ei tarvitsisi poliitikkojen jatkuvasti noista vääntää..

Uusimmat uutiset