Eurooppa Politiikka Rikos Talous

Viktor Orbán kehottaa EU:ta lakkauttamaan Euroopan parlamentin: ”Kuivataan suo!”

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva: Wikimedia Commons (Public Domain Mark 1.0).

Unkarin pääministeri ehdotti radikaalia suunnitelmaa, jonka mukaan EU:n lainsäätäjät korvattaisiin vaaleilla valittujen kansallisten hallitusten valitsemilla edustajilla.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on nykyisen korruptioskandaalin vuoksi vaatinut, että nykyinen Euroopan parlamentti lakkautetaan ja korvataan uudella, kansallisista edustajista koostuvalla lainsäädäntöelimellä.

Keskiviikkona pitämässään lehdistötilaisuudessa Orbán antoi viimeisimmän iskunsa Brysseliä vastaan väittäen, että sen on ”kuivattava suo”. Syynä on lahjusskandaali, jossa yli 1,5 miljoonaa euroa qatarilaista lahjusrahaa löydettiin EU:n vasemmistolaiskansanedustajien asunnoista.

Hän ehdotti, että parlamentti lakkautettaisiin nykyisessä muodossaan ja korvattaisiin uudella järjestelmällä, jossa kansalliset hallitukset lähettäisivät nimettyjä edustajia Brysseliin ja Strasbourgiin.

”Unkarilaiset haluaisivat, että Euroopan parlamentti lakkautettaisiin nykyisessä muodossaan”, Orban sanoi.

”Siihen, missä määrin Euroopan parlamentin maine on vahingoittunut Unkarissa, on helppo vastata: ei lainkaan, koska se ei olisi voinut olla yhtään alhaisempi”, hän vitsaili.

Orbánin kommentit ovat seurausta viimeaikaisista paljastuksista, jotka koskevat korkean tason korruptiota parlamentin ytimessä. Esimerkiksi väitetään, että qatarilaiset virkamiehet olisivat lahjoneet EU:n lainsäätäjiä vaikuttaakseen EU:n politiikkaan.

Belgian ja Italian poliisit ovat sittemmin pidättäneet neljä ihmistä, joita syytetään korruptiosta ja rahanpesusta, ja 1,5 miljoonaa euroa käteistä rahaa on löydetty matkalaukuista Euroopan parlamentin nykyisten ja entisten jäsenten kodeista Brysselistä, muun muassa Euroopan parlamentin jäsenen Eva Kailin asunnosta, joka on sittemmin erotettu EU:n parlamentin varapuheenjohtajan tehtävästä.

Unkarin pääministeri kirjoitti torstaina Twitterissä, että ”Euroopan parlamentin radikaali uudistus on ainoa tapa palauttaa kansalaisten luottamus”. Hän lisäsi, että ”parlamentin korruption vastaiset suojatoimet ovat epäonnistuneet surkeasti”.

Hänen suunnitelmansa kansallisten edustajien nimittämisestä Brysseliin ”takaa paremman valvonnan, vastuuvelvollisuuden ja uskottavuuden”. Hän lisäsi, että ”tämä antaisi valvonnan takaisin jäsenvaltioille”.

Lähde: Remix

68 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Välimeren lossivahti

Jostakin nurkasta tuota valtioliittokokeilua aletaan joka tapauksessa purkamaan, joten miksei se voisi olla esimerkiksi Unkari ?

Ilkka

Eva sanoi itse olevansa kovasti ihmeissään löytyneistä rahoista, hän ei tiedä mistä ne ovat asunolle ilmestyneet. Miksi minun asuntooni ei koskaan ilmesty 1.5 miljoonaa matkalaukussa josta voisin sanoa ettei ole aavistustakaan niiden alkuperästä ?

ike

Se johtuu siitä että et ole vielä niin korkealla tuossa yhteiskunnallisessa hierarkiassa. Jos hierarkiassa nouset niin kyllä niitä alkaa ilmestymään ja ethän sinä niiden alkuperää voi tuossa tilanteessa tietää. 😂

Anomaster

Alkutaipaleella tulee ruskeita kirjekuoria ja vallan pyramidin huippua lähestyttäessä paketit suurenevat kunnes lopulta tulee kokonaisia matkalaukkuja.

Hh1488

ei toi nyt oo sama ku jotku escobarin huumerahat,jopa hän ties mistä ne ovat ,vaikka ei välttämättä tienny missä ne ovat.niitä rahoja tais tulla 20miljoonaa päivässä

Anomaster

Niinpä. On todennäköisempää, että minun asunnostani rahaa katoaa kuin että jostain ilmestyisi selittämättömästi edes pieni summa rahaa.

valoaaltola

EU hajoaa viimeistään siinä vaiheessa kun ylivoimaisen suuriksi paisuvat pakolaisvirrat johtavat Schengen-sopimuksen ja pakolaissopimusten raukeamiseen.

Jukka

Oikeassa olet! Joskus edessämme on se päivä, kun tämä hulluus tulee tiensä päähän.

Anomaster

Sitä vaan ei vielä tiedä, että nouseeko suomalainen Suomi sen jälkeen enää ikinä. Jos on täysin muunmaalaistettu ja muusukupuolistettu sekä muutenkin kaikki on pilalla, nouseminen on hyvin vaikeaa ja vie paljon aikaa.

Kimmo Leino

Suomi EI ole EU-jäsen, koska jäsenyys toteutettiin MAAN-/VALTIOPETOKSILLA !
Suomi ilmoittaa; jäsenyys LAITON; ja vaatii kansalaisille VARASTETUN omaisuuden takaisin; ei kuten Britannia, joka RYÖSTETTIIN erossa.
Rikoksen UHREILLE eli Suomen kansalaislle tulee maksaa korvaukset RIKOLLISTEN rikoksilla saamasta omaisuudesta !
Tämä vaatiin MAANPETOKSEN eli PL 118 § 3 momentin lakkauttamista RIKOSPROSESSILLA !
PL 6 § : kaikki kansalaiset ovat tasa-arvoisia lain edessä: PL 118 § 3 momentti: syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
EOA päätös ( laiton) 876/2/05 : Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.
Kuka antoi ”laillisuusvalvojalle” oikeuden keskeyttää poliisin rikostutkinta ?
Rikosilmoitus tällaisesta Porin poliisille jätetty 8.9. 2005 !
Tokentube Kimmo Leino puhuu ; rikosilmoitus lain 444/2012 miljardivarkaudesta ja PL 118 § maan-/valtiopetoksesta 25.5. 2021 Kansalaistorilla !
Näitä Suomessa poliisi ja ”oikeusjärjestelmä” ei RIKOLLISEN lainsäädäntötyön takia saa tutkia !

Anomaster

Oliko tuo totta tai ei, ei ole mitään merkitystä. Jos tuolta pohjalta haluaa toimia, pitää ensin suorittaa vallankumous ja ottaa valta täysin omiin käsiinsä. EU ei tosin paljon kiittelisi vallankumouksesta, eikä noista jutuista. Voisi tulla vaikeuksia sopia EU:n kanssa mitään tarpeellisia kauppasopimuksia, koska Suomi ei enää olisi EU:n jäsen.

Jos haluaa EU:sta eroon, pitää toimia siltä pohjalta, että siitä erotaan. Muu ei ole realistista.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
Ilmari

Leinon vuodatuksesta ei ole mikään totta.

patton

Valitettavasti sinulla Ilmari valhe on muuttunut todeksi eli Mediapooli edustaa sinun olemattomia tietojasi!

Jartsa

Voi että kadehdittaa kun Unkarissa on johtajatkin sellaisia kuin pitää ollakin, ei mikään Tytti-oman kansan ajatteleminen on vahingollista, tai teinijauho-Sanna, tai menkää soskuun-Annika.

Jussiboy

Orbanilla on ketunhäntä kainalossa, hän haluaa vain saada nimittää kaikki unkarin mepit. Nyt fidezillä on vain 13 meppiä tällä hetkellä sitoutumattomina, kahdeksan muuta kuuluvat muihin ryhmiin. Orban haluaa kaventaa unkarilaisten mahdollisuutta äänestää haluamaansa ehdokasta. Hän haluaa vain ohittaa vaalit ja tällä tavoin vahvistaa yhden puolueen valtaa. Nykyiset 13 meppiä erotettiin konservatiivien ryhmästä. Orban ei ole hyväntekijä edes omalle kansalleen vaikka jotkut kiilusilmäisesti niin väittävät. Osalle kansallismielisistä suhtautuminen orbaniin on skitsofreeninen. Pitäisi hurrata orbanille mutta pitäisi myös tukea enemmän Ukrainaa, jonka tukemisesta unkari jatkuvasti liuennut.

patton

Mediapoolin propagandaa jälleen Jussiboy! Orban on ylivoimaisella äänten enemmistöllä valittu Unkarin johtaja. Miksi Orbanin pitäisi tukea korruptoitunutta Zelenskya joka kävi jälleen vihertävissä strippibaarin pitäjän vaatteissa vaatimassa lisää rahaa Bidenilta ja USA:n kongressilta! Seuraa Fox News Tucker Carlson ja valaistu vaikka vaikeaa on!

Hese

Orban on kuin Kekkonen, jotkut väittää vieläkin, että Kekkonenkin oli KGB:n agentti, eikä halunnut mitään hyvää Suomelle. Juotti ja saunotti kuitenkin venäläisiä johtajia ja sai sillä tuloksia aikaan suomalaisten parhaaksi. Kadehtijat kutsui sitä ”suomettumiseksi.”

Piikkilampaat

Elitkö edes kekkosen aikaan? No, et ilmesemmin.
Ko herra nimittäin pisti oikean ajajohdis sotasankarille joka omalla toiminnaallaa piti ryssän tunkemassa rintaman yli. Kekkonen palkitsi sankarin tekaisemalla tästä laittomien aseiden välittäjän täysin tekaistun syyttein ja sankari joutui joutui vuosiki linnaan josta päästyään toimi pienellä palkalla talonmiehenä, kun sitten kuoli, ei yksikään valtaapitävä tullut kunnioittamaan sankaria viimeisellä matkallaan, kekkosen käsky oli käynyt että hautajaisiin ei tullut valtaapitäviä. Näin tuo sinun rakas kekkonen kohteli Sankaria joka kuoli kuin joku koditon ilman mitään kunnioitusta.

Jartsa

Taas joku idioootti olettaa jotain ja yrittää verrata minua itseensä. Elin koko lapsuuteni ja nuoruuteni Kekkosen aikaa, silloin oli maailma mallillaan. Miehet oli rautaa ja osattiin pitää omien puolta. Miten te?

Piikkilampaat

Olen elänyt kyllä kansakouluaikaa, päättele siitä.
Et ottanut mitään kantaa kekkosen tekemään ajojahtiin mikä tuhosi sotasankarin elämän, tuo yksin selittää että kekkonen oli punikki ryssien lähetti. Jos olisit elänyt kekkosen aikaan, olisyt kyllä tietoinen mikä mies tuo oli, tai sitten elit, mutta et lukenut mitään etkä hakenut tietoutta muutenkaan.

Hh1488

ai sinä olet niin nuori,minä elin jo kiertokoulun aikaan.

Jakke

Minä olen niin vanha että isoisä laskeutui puusta.

Ilmari

Kenestä puhut?

Timppis

Tarkoitat varmaan kokoomuslaiset

Ilkka

Oikea termi olisi ollut saunottuminen.

Jussiboy

Nyt olikin kyse meppien valinnasta. Minusta orban saa tehdä mitä tykkää unkarissa mutta ei venäjän rikollista hyökkäystä Ukrainaa. Mitä hän nyt toimillaan tekee. Lyhyt on Orbanin muisti. Luuleeko hän, että venäjä pysähtyisi unkarin rajalle. Ai niin unkari on NATOn jäsenmaa, ja tekee myyräntyötään jatkuvasti. Ja jos seuraa vain fox newsiä ja tucker carlsonia, niin voikin sitten sammuttaa valot ja jäädä pimeään maailmanmenosta.

patton

Unkari on EU:n jäsenvaltio joten Orbanilla on todella oikeus arvostella EU:n toimia. Ukraina ei ole EU:n jäsenvaltio ja Ukrainassa on johto sotinut vuodesta 2015 lähtien omaa kansaansa vastaan, eli kyseessä oli helmikuuhun asti sisällissota! Medioita on paljon muitakin mitä seuraan aktiivisti, vaikko Infowars, valintaa on.

Anomaster

Sotinut Venäjän miehittämää aluetta vastaan, aluetta, jota Venäjä hallitsee, mutta alue kuuluu Ukrainalle. Ei Itä-Ukrainassa mitään aitoa kansannousua tapahtunut, siellä tapahtui Venäjän järjestämä kapina, Venäjän ohjaama ja yllyttämä. Hyvin olivat suunnitelleet, koska se toimi. Venäjä sitä aluetta kuitenkin hallitsee. Oli muka kansanäänestys Venäjään liittymisestä. Sattuu vaan olemaan niin, että sillä alueella venäläiset/venäjänkieliset ovat vähemmistö. Eivät ukrainalaiset olisi äänestäneet Venäjään liittymisen puolesta. Siellä ei vaan passaa olla väärää mieltä, koska Venäjä ei salli vapaata kampanjointia, vaan sallii ainoastaan venäjämielisen kampanjoinnin ja propagandan.

patton

Taidat täällä tuoda tätä UPI:n hyvää sanomaa eli valhetta sillä ilmeisesti et vieläkään tiedä, että suurin osa Ukrainan läntisestä osasta on Neuvostoliiton Puolalta Toisessa Maailmansodassa ottamaa aluetta. Ukraina on lähes ainoa YK:n jäsenvaltio mikä ei ilmoittanut pyynnöistä huolimatta YK:lle 1993 Ukrainan virallisia maarajoja koska sellaisia ei ollut olemassa!

Anomaster

Vähän harhailee tuo tarinointisi. Kyseessä oli itäinen Ukraina ja sinä yhtäkkiä alat puhumaan, että en tiedä läntisestä Ukrainasta. No, en ole siihen keskittynyt isommin, kun siitä ei nyt ole ollut niinkään kyse, vaan huomio on ollut itäisessä. Ilmeisesti myönsit, että mitä sanoin itäisestä, piti paikkansa, koska hyväksyit sen ja halusit alkaa puhua läntisestä sen sijaan.

Anomaster

Puola on ollut varsin liikkuvainen historiassa.

Jos lähdetään historiasta etsimään mikä kellekin kuuluu, voidaan heti alkuun tehdä havainto, että Venäjälle kuuluu vain sen alkuperäinen alue eli Moskovan ruhtinaskunta. Kaikki muu on väkipakolla alistettu Kremlin komentoon.

Mitä Neuvostoliitto liitti puolalaisia alueita Ukrainaan, oli enimmäkseen aluetta, jotka Puola oli valloittanut aiemmin ukrainalaisilta ja lisäksi osa vanhoista ukrainalaisten alueista jäi nykyiselle Puolalle. Noilla alueilla ovat rajat olleet varsin liikuvaisia, joten aika turha on niihin historiallisiin rajoihin alkaa tuijottelemaan. Puolalla ei ole vaatimuksia Ukrainalle, eikä Ukrainalla Puolalle, joten turha siitä on jupista, eikä se asia edes kuulu muille.

Realiteetti tänä päivänä on, että läntinen Ukraina on liki täysin ukrainalaisten asuttama. Muita siellä on hyvin vähän. Mitä Itä-Ukrianaan tulee, niin etnisesti venäläiset ovat selvästi vähemmistö kaikilla alueilla, jotka Venäjä yrittää nyt saada itselleen.

Venäläismielisyys saa tietysti joillakin mielen näkemään asioita siten, että kaikki mitä Venäjä haluaa, kuuluu Venäjälle.

ike

Jos halutaan että rauha säilyisi täytyisi hyväksyä se että missä rajat ovat nyt, siinä ne pysyvät. Kerran Laatokan autolla kiertäneenä ja myös siksi että kyläilleenä Lahdenpohjassa vaimoni siskolla, voin kyllä sanoa että jos kuka rajoja haluaisi muuttaa niin minä. Se ei vaan ole realistista. Maisemat ovat todella kauniita, ei niitä paljon ”kehitys” 😊 ole pilannut. Vaimoni totesikin että jos tämä olisi vielä suomalaisten aluetta niin tämä olisi täynnä terveyskylpylöitä. En hennonnut pudottaa häntä tuosta kauniista ajatuksesta. No mikä minä olen tulevaisuutta ennustamaan, voihan se olla että suomenkin itäraja menee tulevaisuudessa jossakin siperiassa, jos vihervasemmisto saa jalansijaa, heillä kun on kokemusta tuosta fasismista, ihan omasta takaa. 😊

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
Anomaster

Saattavat venäläiset, jotka asuvat Suomen Itä-Karjalalassa ajatella vieläkin, että alue kuuluu Suomelle. Luin jostain joskus, että sotien jälkeen venäläiset niillä alueilla pelkäsivät, että suomalaiset tulevat takaisin.

ike

Viimeaikoina olen kuullut sellaisiakin ajatuksia että toivovat suomalaisten tulevan takaisin. Tulisi kyllä aika kalliiksi. Kertaheitolla terveydenhuolto ja jonkinlainen lakiin perustuva yhteiskunta. En ole tuostakaan hennonnut heitä palauttaa todellisuuteen. No, ei se ole nykyään niin hääviä venäjällä.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
Anomaster

Suomalaisten paluuta toivovista en olekaan kuullut aiemmin. Eivät kai kovin julkisesti sitä hehkuttele.

Ehkä sitä ei voi pitää kovin yllättävänä, jos ajattelee sitä, millainen yhteiskunta on Suomessa ja millainen noilla Venäjän rajan läheisyydessä olevilla alueilla. Käsitykseni mukaan Venäjällä yleisesti yhteiskunta ei ole ihmisille kovin hyvä, mutta raja-alueilla selvästi heikompi, kun ei niitä isommin oikein hoidetakaan.

Tiedä kuuluuko Viipuri hoitamattomiin, mutta onhan siellä suomalaisin voimin restauroitu vanhoja rakennuksia, siis rakennuksia, jotka olivat suomalaisille tärkeitä.

Itse en ole Viipurista nähnyt enempää kuin sen, mitä näin kun 70-luvulla Moskovan junan siellä pysähtyessä pikaisesti kävin vilkaisemassa miltä näytti asemalla. Ei kai olisi saanut juosta, mutta olen aina ollut vähän huono noudattamaan pilkulleen kaikenlaisia annettuja ohjeita.

Jos Suomi sen saisi takaisin, olisi toivottavaa, että venäläiset muuttaisivat sieltä Venäjälle. Suomi ei kaipaa merkittävää venäläisvähemistöä, etenkään itäosiinsa, koska siitä voi tulla poliittinen keppihevonen Kremlille.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
ike

Niinhän se on, ei sitä pidä ainakaan väärässä seurassa huudella. Viipurissa on monta puolta ja onhan se aika erilainen kaupunki kuin 70-luvun alussa kun siellä ensikerran kävin. Jos haluaa siellä vierailla niin kesäaikaan ja hyvällä kelillä sieltä saattaa löytää paljonkin hauskoja puolia, kuitenkin terve varovaisuus aina mukana, kuten matkoilla aina.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
patton

Viipuri oli 20-ja 30-luvulla Suomen kansainvälisin kaupunki, kuitenkin väestö oli eurooppalaista alkuperää!

patton

Puola on ollut merkittävä eurooppalainen valtio historiassa ja Puolan joukot pysäyttivät myös Islamin leviämisen koko Eurooppaan Wienin porteilla. Ukrainaa valtiona ei ole käytännössä ollut koko 1900-luvun aikana kuin vasta 1993 ja rajat ovat vahvistamattomat. Läntinen Ukaina on ollut vanhaa Puolaa ja sen liitti Stalin Toisessa Maailmansodassa Neuvostoliittoon. Sodan jälkeen ukrainalaiset suorittivat puolalaisten kansanmurhaa hyvin aktiivisti ja ne jotka kykenivät pakenivat! Tämä saitti tulisi täyteen mikäli ryhdymme koko Euroopan ja USA:n historiaa perkaamaan, mutta tarkkuutta kommentteihin, kiitos!

ike

Menee vähän kummallisesti nämä vastaukset kommentteihin, no kai se on noita softan saloja. 😊

Anomaster

Ukraina on ukrainalaisten alue ja on ollut sitä kauan. Pientä liikettä tosin on ollut eri suunnissa, mutta mitä kirjoitin aiemmin, pitää paikkansa, joten turha olla korjaavinaan jotain.

Kuten totesin aiemmin, suurin osa siitä alueesta, mitä Stalin liitti Ukrainaan, oli ollut jo kauan aiemmin ukrainalaisten aluetta. Osa vanhasta ukrainalaisten alueista jäi edelleen puolaan – riittävän suuri korvatakseen sen uuden alueen, mikä ei ollut entistä ukrainalaisten aluetta.

Mitä merkitystä sillä on, että Ukraina ei ole ollut itsenäisenä valtiona ollut olemassa ”koko 1900-luvun aikana ennen kuin vasta 1993 lähtien”? Jos sen rajat eivät ole vahvistetut, ei sekään merkitse mitään. Naapureiden kanssahan ne tulee vahvistaa, joten on sitten naapureillakin epäselviä rajoja. Noilla seikoilla ei vaan ole mitään merkitystä Ukrainan olemassaoloon nähden.

Nykyinen Ukraina on itsenäinen valtio ja on ollut sitä kolmisenkymmentä vuotta. Ei tuohon vaikuta mitään se, että mitä oli joskus kauan sitten tai ei ollut. Vain Putin yrittää tuota kikkailua selittääkseen, että Ukrainaa ei oikeastaan ole olemassa.

Putin kyllä tunnustaa, että ukrainalaiset ovat olemassa, koska haluaa hävittää ukrainalaiset ja ukrainalaisuuden.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
ike

Miten tuo että on EU:n jäsenvaltio liittyy oikeuteen arvostella EU:ta. Minusta kaikilla on oikeus arvostella ketä tai mitä haluavat riippumatta siitä kuuluuko kyseiseen kuppikuntaan. En nyt ole varma mutta kai sinäkin koet että sinulla on oikeus arvostella vaikka jotakin jalkapallojoukkuetta tai mäkihyppyä vaikka et olisi joukkueen jäsen tai et osaisi hypätä paremmin. Nuo ovat kaksi eri asiaa. Taitoluistelua tai balettiakin voi arvostella vaikka tuskin pystyt samaan kuin sen esittäjät.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
Jussiboy

Infowars sivuston lukeminen selittääkin aika paljon.

Markku Nieminen

Ahaa, tätä en tiennytkään. Laitapa linkki todisteisiin jossa ”Ukrainan johto sotii omaa kansaansa vastaan 2015—-.
Venäjä on tehtailemassa samanlaista ”sisällissotaa” Kosovossa, ja monessa muussa maassa ja sitten kun ne ovat kylliksi sotineet, korjaa hedelmät omaan ruukkuunsa. Gergia, Krim ja moni muu olivat hyvä esimerkki Venäjän taktiikasta jonka sokeakin näkee jos seuraa uutisia monista eri lähteistä.

Markku Nieminen

Toista moitit ja seuraavassa lauseessa itse teet samoin.
Zelenski kävi pyyttämässä, ei vaatimassa, koska ei hän voi vaatia mitään ja ihan tavallisissa vaateissa näytti olevan. Eli osin samaa propagandaa kuin Jyrkiboylla, mutta ei toisin yhtä vahvaa myrkkykeitosta kuin hänellä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Saatko trollaamisesta palkkasi euroina,dollareina vai shekeleinä? Vai oletko vaan tyhmä?

patton

Parlamentissa loisivat edustajat ovat vain omien kansojensa pettäjiä, joten dumpataan koko EU komissioineen!

Piikkilampaat

Koko eusyöpäliitosta pitää erota ja kuivattaa myös kaikki eu:ta kannatavat.

Jussiboy

Eli siis suurin osa suomalaisista. Niinkö.

Piikkilampaat

Suuria olettamuksia ilman totuutta suurelta trollaajalta.
Vaikka olisitkin oikeassa, ei haittaa vaikka kuivattaisiin kaikki eu:ta kannavat oli noiden määrä mikä tahansa.

patton

Harvinaista huomata sinulla aivan oikea toteamus tästä Jussiboysta!

Jussiboy

Vai oikein suuri trollaaja olen. Kiitos ansiottomasta arvonimestä. Vaatikaa nyt suureen ääneen kansanäänestystä EU:sta eroamiseksi. Mikä olisi lopputulos? Seuraavien vaalien jälkeen huhtikuussa näette kuinka suuri kannatus teillä ns. kansallismielisillä on. Ei yhtään kansanedustaja ja äänimäärään puolenprosentin luokkaa, jos sitäkään.

Letunviuhake

Viktor puhuu jälleen 100% asiaa!!!

Jussiboy

Niin, oman puolueen pussiin.

Letunviuhake

Noin kovaa ukkoa mitä Viktor on, niin saa kyllä todellakin etsiä!

Jussiboy

Sitä orbamia kutsutaan teidän joukoissa oikein etunimellä. Orban on kyllä kova ukko haalimaan omalle piirilleen etuja ja rahoja. Tämäkin ehdotus, jonka hän teki, on vain oman vallan maksimoimista.

ike

Miten hän siis eroaa muiden maiden poliitikoista.

patton

Olitko valitsemassa loistavan korruption mestarin Ursula von der Leyenin EU:n presidentiksi, tämä matami oli jo epäiltynä ollessaan Saksan puolustusministeri korruptiosta, joten kannattaa pysyä tosiasioissa vaikka trollaatkin täällä!

Jussiboy

Helppo heitto haukkua eriävät mielipiteet trolliksi. En minäkään sinun viestejäsi sano trolleiksi vaikka pidänkin niitä ajolapuilla varustetun mielipiteinä.

Anomaster

Kerropa joku puolueen johtaja, joka puhuu jonkin toisen puolueen pussiin.

murre riepunen

Maamme vasemmiston etenkin on kovasti harmissaan paljastuneista lahjuksista, poliittisen ajojahdin tunnusmerkit leijuvat vahvasti tapauksen yllä, näin vasemmiston leirissä muotoillaan ulostuloa. Vihreiden toimet tarkkaan syyniin, ainakin tämän ilmastohullutuksen myötä, meiltä kynittävien miljoonien kohtaloa syytä seurata. Vihervasemmiston kärkikopla syytä pitää jonkun aikaa tuntkintavankilassa…varmuuden vuoksi.

ike

Tuossa lyhyt tiivistys josta vihreidenkin tulisi ottaa oppia. Tiedän kyllä että heillä ei ole siihen kykyä. https://www.youtube.com/watch?v=RUBrV0VFcbY

Anomaster

Vihreä ei voi, koska ideologia on todellisuutta todempi.

Observer

Ei välttämättä huono idea. EU myytiin suomalaisille vapaan liikkuvuuden ja yhtenäisvaluutan talousliittona mutta paketista kuoriutuikin kaiken vallan itselleen hamuava EUvostoliitto.

Anomaster

Tuo keskusvaltaisuus on pilannut EU:n. Jäsenmaat ovat vähemmän itsenäisiä kuin USA:n osavaltiot.

Puolueeton

”13. toukok. 2021Miljardikaupat BioNTechin Pfizerin kanssa: Näin korruptoitunut on Ursula von der Leyen. EU:n johtaja Ursula von der Leyen on mahtava esimerkki siitä mädännäisyydestä, joka EU:n johdossa vallitsee. ”
( https://www.anonymousnews.org/international/multi-milliarden-deal-pfizer-so-korrupt-ist-ursula-von-der-leyen/ )
Tuo viittaa siihen, että korruptio ylettyy huipulle saakka, koska asiasta kai on tehty rikostutkinta esitys.

juu

Vuosittainen määrä mitä meillä menny EU:n rahaa oon ihan järjetön näärä samalla vievät meiltä kaiken päätäntävallan omiin asiohin.
Olkoon eu:sta mitä mieltä vain, niin ei tätä enää voi kutsua itsenäiseksi maaksi, kun joudutaan joka asiaan kysymään lupaa eu:lta.
Nyt ne tosiaan taas vaatii meiltä 7000 miljoonaa kun väittävät että hiilinielut on vähentynyt, mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa.
Meillä on koko eu maista eniten metsää, meillä on koko eu alueen suojelluista metsistä yli 50%. ja nyt meidän pitäisi maksaa miljardeja maille jotka on omat metsäntä tuhonneet vuosia sitten.
Anteeksi vaan mutta ei tässä ole mitään järkeä.

jep

…ja koko EU lakkautettava.

jep

Juuri näin. Mätäpaiseet on puhkaistava.

Kansalaisen verkkokauppa