Kotimaa Kulttuuri

Vuoden 2023 Jussi-gaalassa ei jaeta sukupuolitettuja palkintoja

Kuva: Pixabay

Jussi-gaala esitetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla. Gaalassa ei jaeta sukupuolittuneita palkintoja, vaan näyttelijät saavat pystit uusissa kategorioissa, jotka julkistetaan myöhemmin. Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto.

Vuoden parhaille kotimaisille elokuville jo vuodesta 1944 jaetut Jussi-palkinnot jaetaan seuraavaksi perjantaina 24.3.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Gaala esitetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla.

Jussit jakavan elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry:n hallitus päätti aiemmin tänä vuonna luopua sukupuolitetuista näyttelijäpalkintokategorioista. Paras mies- ja naispääosa, sekä mies- ja naissivuosa jäävät historiaan, kun vuonna 2023 jaetaan neljä näyttelijäpalkintoa uusissa kategorioissa, jotka julkaistaan ehdokkaiden julkaisun yhteydessä.

Ehdokkaat ja uudet kategoriat julkistetaan 25.1.2023.

Lähde: Episodi

50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Mielisairas yhteiskunta.

”Joka viidennellä suomalaisella on mielenterveyden häiriö.”

Sunnuntaina 9.10. vietetään valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää.

Suomessa on puoli miljoonaa mielenterveysomaista

https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000009120590.html

Tämä marxilainen mielisairas kommunistiyhteiskunta sairastuttaa lapsemme. Kehottaisinkin vanhempia heti muuttamaan ja viemään lapset pois menetetyistä mätänevistä punakaupungeista kuten helsinki, espoo, vantaa, tampere, turku, lahti, jyvåskylä tai oulu. On vastuutonta kasvattaa lapsia näissä mielisairaissa kaupungeissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Känkkä

Pikkukaupungeissa tilanne on ihan yhtä lohduton. Varsinkin vanhusväestöllä todetaan jatkuvaa tarvetta mielialalääkityksiin. Monessa, paperilla ihan ”hyväosaisten pikkukaupungeissa” mielenterveyden ongelmista kärsivien prosentti on joku 30% koko väestöstä.
Kommenttisi Suomen suuremmista kaupungeista pitää toki paikkansa. Suomalainen elämänmeno on vain rikki ihan kaikkialla Suomessa, eikä pakeneminen ongelmaa ratkaise, kyllä se perässä tulee, lähti karkuun mihin tahansa.

Juha

Tässä hell-sink-in mielisairas ajankuva kesäkuulta 2020 (kts linkki).

Tämmöinen joukkomielisairauskohtaus saattaa useammin yllättää noissa em menetetyissä kaupungeissa kuin pienellä paikkakunnilla.

Huomaa, että nämä kuvien vaippanaamat olivat sarjahypnotisoituja jolloin heidän mieltään oli manipuloitu useammalla psykologisella operaatiolla. Kuvaavaa on kuinka helppoa on saattaa joukot hulluuden valtaan.

https://images.almatalent.fi/cx172,cy0,cw2655,ch1991,570x/https://assets.almatalent.fi/image/820c8a34-3be6-5ab1-840e-72ce6fa7dcfd

Globalistien ja kommunistien masinoima massamanipulaatio sai hellsinkissä onneksi pienemmät mittasuhteet kuin usan meneieiyissä kaupunkeissa joissa mellakat yltyivåt vaarallisiksi tuhoten ihmishenkiä ja omaisuutta. Nämä kaupungit supistivat poliisivoimia ja nyt niissä rikollisuus ja väkivalta rehottaa. Normaalit ihmiset pakenevat massoittain pois ko punakaupunkeista.

Mutta tämä on kommunistisen aatteen tavoite.. levittää tuhoa, kaaosta ja kuolemaa. Syytä viedä lapset turvaan tämmmöisestä hulluudesta mikä näissä em punakaupungeissa on vallalla.

Toki pienemmät paikat ovat vaarallisia, mutta näissä maalaisjärki on edelleen voimissaan.. toisin kuin em kehitysmaalaisissa punakaupungeissa joissa lapsi on jatkuvassa hengen vaarassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
John Quiman

Hyvinvointivaltio, jonka asukkaat ovat maailman onnellisimpia, kuluttaa mielialapillereitä oikein urakalla. Tämä on länsimaissa hyvin tavallista nykyisin. Osin se johtuu siitä, että länsimaissa lääketehtaat tienaavat rahaa, kehitysmaissa ei. Onkohan koko planeetta parin vuosikymmenen kuluttua mielialapilleripöhnässä ja lääketeollisuus hallitsee?

Juha
Jäitä hattuun

Juu, ja koronarokotepiikit tähän vielä päälle – lukuisine haitallisine sivuvaikutuksineen.

juha II

Ihmiset ovat hönöjä, jotka ainakin jokskus ovat ylpeilleet älykkyydellään verrattuna eläinlajeihin. Vaikka toki apina kävi ensin avaruudessa ja sitten vasta ihminen. Mutta apina on nytrkin edellä ihmistä, sillä se erottaa toisistaan koiraan ja uroksen.

Tyhmyys on kaikkein pahiten tarttuva tauti ja se leviää erityisen hyvin ryhmässä! Sillä, jos kaikkein tyhmin joukossa ehtii ensimmäiseksi avaamaan suunsa. Tulee hänestä välittömästi kaikkein ”viisain”!

juha II

Korj: …ihmistä, sillä se erottaa toisistaan koiraan ja NAARAAN.

John Quiman

Korjata voi suoraan kirjoitetun viestinkin. Kun laittaa hiirulaisen viestin päälle, tulee oikeanpuoleiseen alareunaan hammasratas, jotas klikkaamalla pääseen muokkaamaan. Tämä mahdollisuus on ehkä puolisen tuntia olemassa.

Ilkka Forsten

Ei niin pitkään jos hammasratas on made in Pjongjang.

John Quiman

Minulle kerrottiin, kun olin nuori, että ensin avaruuteen lähetettiin apina, sitten ryssä ja sen jälkeen ihminen. Siihen aikaa se oli poliittisesti mahdollisimman epäkorrekti, mutta nykyajassa tuota ei niin moni tuomitse.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Tampereen yliopisto vahvistaa epäilyksesi. Muunsukupuolinen apina kävi esimmäisenä avaruudessa. Muut tutkimukset ja väitteet ovat äärioikeiston masinoimaa propagandaa. Sanovat että ihmisen alkukoti olisi Afrikassa, olen taipuvainen uskomaan väitettä, koska siellä on majat yhä samassa hantissa kuin ne oli alunperinkin. Alkukotimme on onneksi säilynyt niin hyvin, kun älykkäin rotu on saanut konservoida sitä ja ylläpitää traditioita. Maa lattia, saviseinät ja olkikatto, aivan kuten aikojen alussa. Ehkä jostain nurkasta löytyy tuohivirsut ja hauen lauasta värkätty kannel ? Takapihalta saattaa yhä löytää vakaa vanha Wäinämöisen laskemassa laulellen vesiä.

Peter Kreisler

Nimi Jussi-gaala ei ole sukupuolineutraali, se pitää heti muuttaa.

John Quiman

Kävisikö ”Nussi-gaala”? Se ilmentää jotain mikä yhdistää sukupuolet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Peter Kreisler

Hyvä idea, nimessä olisi oikeaa konsensusta. Nimi saisi kulttuuriväen panemaan parastaan ja antamaan kaikkensa.

toriprojektoriprojekti

Niin, ja ristiin rastiin myös pipariparit ja suklaaparit.

Kata

😀 Erinomaista!

VainFani

”Nussi-gaala” voisi olla elokuvagaala jossa palkittaisiin vuoden parhaat kotimaiset OnlyFans tähdet. Gaalaan osallistuvilta pornotähdiltä velvotettaisiin että vuoden aikana pitäisi olla kuvattuna vähintään yksi transkohtaus.

JFK

Peter: ”Nimi Jussi-gaala ei ole sukupuolineutraali, se pitää heti muuttaa.”

Sama tuli välittömästi mieleen. Kuvaa osuvasti, kuinka kujalla nämä porukat on.

No eipä siinä mitään. Sitä mukaan, kun ns. parempi kulttuuriväki ajaa omat palkitsemisjärjestelmänsä vessanpöntöstä alas, avaa se mahdollisuuksia perustaa uusia taidepalkintoja, jotka perustuvat ainoastaan taiteellisiin perusteisiin.
Miten olisi ”Jösse-palkinto” kansallisen säveltaiteen ja lyriikan vuosittaiseen palkitsemiseen?

Ilkka Forsten

Ehdotan ” Emmi-gaalaa ” niin tulee huomioitua pohjoinen vähemmistömmekin.

Antti W

Mitäpä jos lopettaisivat elokuvien teon kokonaan ettei katsojat ala vahingossakaan päättelemään hahmojen tai näyttelijöiden sukupuolia ulkonäen perusteella. Tekisivät jatkossa vain pelkkiä podcasteja joista ääni olisi masteroitu robottiääneksi josta ei erottaisi tai pystyisi päättelemään enää puhujan sukupuoltakaan.

Rudi

Kaikille mielipuolelliset jussit. Niin on hyvä.

seant

Kyllä elokuvien teko loppuu, kun ei ole katsojia, sillä Ruotsissa kävi niin, jotta saa apurahaa, niin elokuvassa pitää olla LGBT mukaan tehty. Nyt siellä ihmetellään, ettei ole katsojia.

seant

Vielä Ruotsin juttuun, käsikirjoittajat ja ohjaajat sekä ym elokuvaväki on nyreissään, kun he ei voi toteuttaa itseensä 100% sillä pitää huomioida apurahan saadakseen LGBT.

Apurahansaaja

Kyllä Suomessakin jos jostain säätiöstä haluat saada apurahaa niin projektiin on pakko liittää joku poliittisesti korrekti wokemainen perustelu.

John Quiman

Juuri näin. Apurahoilla on aina ohjattu taidetta, kaikkea taidetta, poliittisesti. Siksipä apuraha tappaa taiteen ja esittää taiteena poliittisesti sopivia propagandatuotteita.

Näkyy tuo moderointifiltteri tulkitsevan aika kapeasti tuon sanan ”tappaa”. Siksipä tämäkin viesti jämähti odotushuoneeseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Juuri näin. Apurahoilla on aina ohjattu taidetta, kaikkea taidetta, poliittisesti. Siksipä apuraha tukahduttaa taiteen ja esittää taiteena poliittisesti sopivia propagandatuotteita.

Uuno Puupää

Kansalaiset voisivat äänestää käväisemällä suomalaisten elokuvien lippuluukulla mutta jättämällä lipun ostamatta.

päävikapäättäjä

Oopperat pitää kanseloida koska niissä on selvästi sukupuolitetut roolit.

Kata

https://www.foxnews.com/media/boston-childrens-hospital-children-know-transgender-womb-deleted-video?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-30161601&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Mennään jo näin pitkälle…..ja ihan hiljakkoin kirkuivat libtardit kun Roe & Wade kumottiin että ”not yet human”, siis että lapsen saa eliminoida lähes loppuraskauteen saakka….ja nysse vaavi tietää jo kohdussa mitä sukupuolta on…huhheijaa hulluus huipussaan.
Koska saa herätä normi elämään?Ei koskaan?

Koodivelho

Kannattaa linkin perästä karsia pois kaikki ylimääräiset merkit uutisia jakaessa kuten tuossa tapauksessa ”?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-30161601&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio” jotta linkki näyttäisi siistiltä ja jotta sitä jopa uskaltaisi klikata.

John Quiman

Tuossa tapauksessa noista kysymysmerkin jälkeen olevista roskista ei ole vaaraa. Keräävät harmitonta infoa, mutta periaatteessa, kun linkissä on paljon roskaa kysymysmerkin jälkeen, on hyvä olla klikkaamatta, ellei tunne tapausta. Etenkin sähköposteissa tuntemattomilta tulevissa viesteissä on suuri riski haitalle, jos on perässä kysymysmerkki ja posketon määrä roskaa.

Ilkka Forsten

??????????????????????????????, Roskaa, ???????????????? Tuntematon, ????????????? Älä klikkaa, ??????????

John Quiman

Vorstenillä tuli tiltti?

Ilkka Forsten

Uwaga ????? tilt, tööt,????????? uwaga, uwaga, tilt syntax error ???????? älä klikkaa. Uwaga….????? Merikaapeli poikki väliltä Ruotsi Bornholm ????? tilt uwaga.??? Venäjä kiistää osuutensa, tilt, tilt, tilt, Uwaga…Tööt ????

Kata

😀

Kata

No Foxnews niin sen uskaltaa avata.Ei ole tullut vuosiin mitään ongelmaa vaikka tässä nuo uutiset kulkee Rapakon takaa minulle ja päinvastoin.
Ja nykyäänhän ilmoitetaan heti kun avaa ”ei turvallinen” 😀

Sutki koksu

Toivottavasti tähänkään omostelu-gaalaan ei käytetä yhtään VERONMAKSAJIEN rahoja, EIHÄN? Saisivat kyllä maksaa tällaiset orgiat ihan itse!

Elokuvaharrastaja

Valtion tehtävä ei ole tukea yksittäisten elokuvateosten tekemistä esimerkiksi elokuvasäätiön kautta. Valtio hoitakoon vain tuotettujen kotimaisten elokuvien säilyttämisen ja arkistoimisen mitä KAVI:ssa jo tehdään. Eli yksityiset tehköön elokuvia yksityisellä rahalla, mutta valtio hoitaisi elokuvien arkistoinnin. Elokuva-arkiston budjettia voisi jopa korottaa.

Jykä

Jos palkinnot on sukupuolettomia niin kaikki palkinnot pitää antaa naisille,koska muuten se on syrjintää naisia kohtaan.Kai seuraavassa Jeesus-elokuvassa Jeesusta esittää Pilvi Hämäläinen

Kata

😀 Ei jumankekka kategoriat kyllä tiedetään voi yhen kerran tätä hulvatonta hulluutta!

Olkoon mitä on ei kiinnosta pätkääkään koska taatusti nämä kaikki ”sukupuolettomat” näyttelijät ovat niitä jotka ovat ideologialtaan siihen valmiita,onnellisia oletettuja.

Miksiköhön muilla kielillä sitten näyttelijöitä kutsutaan kun heillähän on sukupuolitetut termit….ei enää actor ja actress?Toki enkusta käännös on ”näyttelijä” ei siis naisnäyttelijä mutta selitys on kuitenkin…
A woman whose profession is acting on the stage, in movies, or on television… 😀

Observer

Actperson englanniksi, suomeksi näyttelyhenkilö. Tai aktihenkilö…

Kata

😀 Joo varmaan kohta näin!Aktihenkilö hahahaa!

Ilkka Forsten

Vuan oottako työ havvainna, jot METOO onnii kaonnu kokonaa, sitä ei ou ennee missää. Mihi se katos ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

No sammaan aikaan katos ko köröllä joten kaikki on sodan syytä….
Nykyään miituu on tuumii.

Ilkka Forsten

NATO voitti siis sotansa Ukrainassa, nyt kaikki on ” tuumii ” kun ennen oli senttii..

Kata

Niin siinä kävi! 😀

gameover

Itkekää mulle joki LoL

murre riepunen

Ketekoorisesti kaikki päin pe…stä

Ilkka Forsten

Kyllä RSEE siihen väliin niin saamme aikaan koko sanan.