Muu maailma Politiikka

Yhdysvallat julkaisi kuvan kuolleista amerikkalaissotilaista – Biden lupaa eskaloida konfliktia

Joe Biden tapasi Benjamin Netanyahun Israelissa maaliskuussa 2016. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / U.S. Embassy Tel Aviv.

Lähi-idän tunnelma kiristyy entisestään. Sunnuntaina kolme Yhdysvaltain palveluksessa ollutta mustaa sotilasta kuoli drooni-iskussa Yhdysvaltain asemiin. Biden lupaa kostaa tapahtuman, vaikka sotilaiden ei alunperinkään pitäisi olla koko maantieteellisellä alueella.

Biden ei kuitenkaan kerro, miten ja milloin kosto tulee. Joka tapauksessa iskut alueen valtioita kohtaan ovat ainoastaan tapa eskaloida nyt vielä pienehköä sotaa laajemmaksi rähinäksi, missä ruumiskasat ovat vain tilastoja.

Iran ja sen liittolaiset ovat viime vuosina vahvistaneet omaa sotilaallista asemaansa sen verran, että amerikkalaisillakin saattaa tulla kuumat paikat lähivuosina. Israelin ja Palestiinan välinen sota saattaa pian eskaloitua myös Libanonin alueelle, mikä vain lisää eri osapuolten halua osallistua konfliktiin. Suoraa sotaa lähes 90 miljoonan asukkaan ja vuoristoisella seudulla sijaitsevan Iranin kanssa ei kukaan halua.

Mikäli sionistien haluama sota alueella syttyy, tarkoittaa se Eurooppaan kohdistuvaa pakolaispainetta sekä Yhdysvaltojen sotilaallisten resurssien valtavaa käyttöä, mikä taas on pois Ukrainan sotilaallisesta tukemisesta. Tämä tarkoittaa heikkenevää turvallisuustilannetta myös Euroopassa, jossa lähes jokaisen maan armeija on kuohittu pieneksi ja huonosti resurssoiduksi.

Lähde: Yle

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Sotaahan nämä tahot toivovatkin, se vain kuorrutetaan kaikenlaiseen marsipaaniin ennen kuin myydään kansalle.

Lähiaikoina olen alkanut jopa toivomaan välillä, että ”from river to the sea” toteutuisi, kun miettii minkälainen j-laisten vaeltavien kosmopoliittien, sionistien ja muiden rikollisten turvasatama ja myrkkypesäke Israel onkaan.

John Quiman

Eikö huthien ja Iranin ampumilla ohjuksilla ole mitään merkitystä tässä asiassa?

Ismo Meinander

Toki. Tämä uutinen kuitenkin keskittyi USAn ja Israelin toimiin. En ole vielä aikonut ryhtyä kirjoittamaan syväluotaavia 50-sivuisia esseitä asioista kommenttikenttään.

Kääpä

Niin.. Mitä väliä sillä on mitä terroristit ennen tuota on tehneet…Jokut kun ei halua kääntää toista poskea, tai paremminkin, molemmat posket on jo käytetty loppuun.

Ismo Meinander

Kliseinen sanonta kuuluu, että toisen terroristi on toisen vapaustaistelija. Israel ja USA ovat molemmat pahimpia roistovaltioita ja terroristeja maailmassa, jotka eivät kunnioita viereisten suvereenien valtioiden itsenäisiä asioita ja päätöksiä pätkääkään, ja tekevät kaikkensa kyetäkseen vaikuttamaan ympärysvaltioiden sisäisiin asioihin kaikenlaisen vilunkipelin avulla. Kaikki tämä esitetään maailmalle rauhanomaisten, viattomien uhrien puolustautumisena murhanhimoisia terroristeja vastaan; ja kuten asioiden tilasta nähdään, tämä täysin valheellinen narratiivi myös puree ihmisiin.

John Quiman

Kovin on yksipuolisen suppea näkemys, jos katsoo, että Israel ja USA ovat maailman pahimpia terroristeja ja roistovaltioita maailmassa.

Ismo Meinander

Sionismi kylvää tuhoa, hävitystä, sotaa, kansanmurhia ja rappiota ympäri maailman kaikkialla mihin se menee.

Toki jos uskoo joko valitun kansan – jolla ei ole mitään tekemistä raamatullisten heprealaisten kanssa – tai USAn erityislaatuiseen tehtävään (manifest destiny) ja maailmanpoliisin rooliin niin silloin ei varmaan näe siinä asiassa mitään vikaa, että molemmat kylvävät sotaa ja eripuraa erityisesti valkoisten kansojen keskuuteen. Uskoisin sinun myös tietävän edes jotain Afrikan lähihistoriasta Neuvostoliiton ja USAn vehkeilyn suhteen (nykyisin suurin ongelma siellä on Kiina).

Laskehan John joutessasi montako sotaa USA on käynyt historiansa aikana, montako se on hävinnyt, ja mitä se on jättänyt jälkeensä.

Autan sinua lähihistorian suhteen:

Irak
Afganistan
Libya
Syyria

Suosittelen sinua myös tarkastamaan listan maista, joissa Rotschildien pankkidynastia toimii ja mitkä edellisistä maista on hiljattain myös liitetty listaan. Annan sinulle myös maagisen meditaatio-mantran, jota mietiskelemällä voit kokea valaistumisen: petro-dollari