Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Yhdysvaltalainen poliitikko: Juutalaisyhteisö ei pääse pälkähästä pitkästä mustien vastaisesta historiastaan

Kanye West (2020). Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

”Juutalaisyhteisö ei pääse pälkähästä pitkästä mustien vastaisesta historiastaan, joka on peräisin heidän roolistaan orjuuden aikana, mustien amerikkalaisten ja mustien juutalaisten vihaamisesta”, Gregg Marcel Dixon sanoi.

Juutalaisyhteisö joutuisi vastuuseen pitkästä mustien vastaisesta historiastaan ja roolistaan transatlanttisessa orjakaupassa, yhdysvaltalainen poliitikko Gregg Marcel Dixon totesi tiistaina. Hän liittyi muiden poliitikkojen joukkoon, jotka tukivat Kanye Westiä useiden poliittisten ja sosiaalisten kiistojen, kuten sunnuntaisen juutalaisvastaisen mielipiteen jälkeen.

”Juutalaisyhteisö ei pääse pälkähästä pitkästä mustien vastaisesta historiastaan, joka on peräisin heidän roolistaan orjuuden aikana, mustien amerikkalaisten ja mustien juutalaisten vihaamisesta. Sanon sen hyvin selvästi”, Dixon sanoi twiitissään.

Myöhemmissä twiiteissään Dixon selvensi, että hänen lausuntonsa liittyi räppäri Kanye Westin juutalaisista esittämiin huomautuksiin. Dixon sanoi lisäksi Westiä paheksunutta juutalaiskoomikko Sarah Silvermania ”rumaksi lutkaksi, joka luuli voivansa tuomita mustan miehen antisemitismistä, koska hänellä on musta naama.”

Dixon haastoi Twitterin sulkemaan tilinsä kommenttiensa vuoksi.

Juutalaisyhteisölle on epäselvää, oliko Dixonin viittaus mustiin juutalaisiin vastine Westin ajatukselle, jonka mukaan ”mustat ihmiset ovat itse asiassa myös juutalaisia”.

Kuten muun muassa Epoch Timesin tuottaja Karys Rhea väitti, että Dixonin viittaus juutalaisten rooliin transatlanttisessa orjakaupassa oli osa Nation of Islam -liikkeen johtajan Louis Farrakhanin väitteiden levittämistä. Niiden mukaan juutalaisilla oli poikkeuksellisen suuri rooli historiallisessa rikoksessa.

Dixon hävisi demokraattisen puolueen esivaaliehdokkuutensa Etelä-Carolinan kuudennessa kongressipiirissä kesäkuussa James Clyburnille. Dixon sai 4,5 prosenttia äänistä.

Tuki Kanye Westille

Kansalaisjärjestö StopAntisemitism kritisoi Dixonia sekä Missourin republikaanisen puolueen senaattoriehdokasta Eric Schmittiä Westin tukemisesta.

”Juutalaisvihaa esiintyy molemmissa poliittisissa puolueissa”, kansalaisjärjestö ilmoitti ja jakoi kuvakaappauksia Schmittin ja Dixonin twiiteistä. ”Viestimme sekä republikaaneille että demokraateille on: pitäkää puolueenne korkeammalla tasolla tuomitsemalla oman puolueenne kiihkoilu, ei vain vastustajienne.”

StopAntisemitismin julkaisemassa kuvakaappauksessa Schmittin kerrotaan sanoneen, että ”Amerikka tarvitsee Kanye Westin ja Kid Rockin kiertueen. Antaa palaa!”

Nyt poistetussa twiitissä on kuitenkin juutalaisyhteisölle epäselvää, mitä Westin kantoja Schmitt tuki. Se on saattanut viitata muihin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin näkemyksiin, joita räppäri ilmaisi viime torstaina Tucker Carlsonin haastattelussa.

”Antisemitismi on tuomittava aina ja kaikkialla, kun se tulee esiin, ei vain silloin, kun se sopii poliittiseen agendaan”, StopAntisemitism julisti Jerusalem Postille.

Kanye West menee ”Death Con 3:een”

Sunnuntaina West twiittasi: ”Olen hieman unelias tänä yönä, mutta kun herään,  menen puolustusvalmiustila 3:een juutalaisten vuoksi”, viitaten todennäköisesti Yhdysvaltain armeijan puolustusvalmiustilan eli DEFCON:in 3 vaiheeseen (luokitusjärjestelmä 1 – 5). ”Te olette leikitelleet kanssani ja yrittäneet mustamaalata kaikkia, ketkä vastustavat agendaanne.”

Hän huomautti myös: ”Kenen arvelette luoneen cancel-kulttuurin?”

Westin kommentit ovat saaneet osakseen pöyristyneitä ja tuomitsevia kannanottoja muun muassa näyttelijöiden David Schwimmerin ja Jamie Lee Curtisin taholta.

Lähde: Jerusalem Post

40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

Harun ar Rashid vieraili Kaarle Suuren hovissa mukanaan liuta rikkaita j.u.u.t.a.l.a.i.s.i.a, jotka halusivat solmia kunnon kauppasuhteita. Kaarle Suuri taas on tunnettu siitä, että hän mm. lainasi rahansa hommiinsa rikkailta juupajokelaisilta

Runtiti-pou

Toi Harrasid ja hovijojensuulaiset Kaarle Suuren luona on sanottu YLE:n podcasteissä viikingeistä ja siis yliopistotutkijan suusta. Onkin yleisesti tunnettua, että juupajokelaiset kauppiaat seurasivat islamilaisia valloitusarmeijoita ja muutenkin kotrolloivat ja hallitsivat myös muslimimaiden kauppaa ja pankkitoimintaa. Kaarle Suuren suhteetsa joensuulaisiin on myös paljon tietoa. Joidekin vaihtoehtoihmisten mukaan koko islam tai ainakin tuo hyökkäys Eurooppaan olisivat olleet joensuulaisten keksintöä

Runtiti-pou

Harun ar Rashid vieraili Kaarle Suuren hovissa mukanaan liuta rikkaita j—-laisia, jotka halusivat solmia kunnon kauppasuhteita. Kaarle Suuri taas on tunnettu siitä, että hän mm. lainasi rahansa hommiinsa rikkailta j—-laisilta

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=h6GgR4GMFjM

Millainen pressa,sellaista jälkeä tulee eli Joella on silmät ja sormet ihan muualla…uskomatonta inhokkitouhua.
Ja vaikka alaisiaan kuinka äklöttää niin hymyillään!

Runtiti-pou

Farrakhanin väitteet ovat itse asiassa juutinraumalaisten tiedemiesten esityksiä. Suosittelen lukemaan Nation of Islamin laatiman kirjasarjan The secret relationship brtween the blacks and the j.e.w.s (1-3). Huomaamme, että kaikkea ei opeteta kouluissa. Nimenomaan voimme huomata, että valkoiset eivät omistaneetkaan tupakka-, puuvilla-, sokeri- ja kahviplantaaseja. Valkoiset eivät valmistaneet rommeja ja laivanneet Afrikasta orjia. Valkoiset eivät omitaneet tehtaita ym. Euroopassa ja Amerikassa, jonne puuvilla laivattiin. Valkoiset eivät hallinneet maailmankauppaa ja pankkitoimintaa keskiajalta saakka. Kaikkkeen vielä siis lähteet lukemattomista juutinraumalaisten tieteellisistä teoksista.
Juutinraumalaiset pyörittivät Etelävaltioita ja olivat kantava voima KKK:ssa ja JimCrow-laeissa ja täytäntöönpanossa. Todellinen valta oili heillä ja valtaosa bisneksistä. Poliitikot sallivat koronkiskurien nylkeä omaisuudet ja kaataa niin valkoiset kuin tummemmat farmarit jne

dr.flipflop,Esq.

Lisäksi on huvittavaa katsoa miten kieli poskessa esim. wiki-artikkelit aiheen ympäriltä on kirjoitettu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Radhanite

Minervan Pöllö

Mitäpä jos mustat tutustuisivat Afrikassa, käydyn orjakaupan mekanismiin tarkemmin, mustat itse olivat myös mukana käymässä orjakauppaa ja lähettämässä veljiään meren taakse. Afrikan heimovaltioissa orjuus oli varsin yleistä, joten ei se heille täytenä yllätyksenä ole tullut.

John Quiman

Niin, eurooppalaiset eivät suinkaan juosseet viidakoissa pyydystämässä ihmisiä orjiksi, vaan ostivat orjansa orjatoreilta, joita oli ollut jo kauan ennen kuin eurooppalaiset ostivat ensimmäisen orjan sieltä.

Sensuroimaton Totuus

Nyt olemme tämän haisevan sontaläjän (U$rael) pimeimmässä ytimessä -niiden todellisten syyllisten jäljillä.

Hattu nousee todella korkealle Kanye West! Hienoa työtä!

Masa

Tämä taas hyvä esimerkki miksi monikulttuurisuus ei toimi. Nyt mustat ja j–talaisetkin jo keskenään riitelevät.

Kata

https://www.instagram.com/reel/CjwDi0gANds/?utm_source=ig_web_copy_link

Niin ja nyt on samalla viivalla myös mus-limit muiden kanssa mitä kouluissa saa opettaa.Aika jännää…

Vuoroin vieraissa

Eivät riitele, vaan mustat alkavat herätä ymmärtämään sen, ketkä ovat sekä heidän että meidän valkoisten todelliset viholliset. Nämä juutinraumalaisethan ovat tarkoituksella usuttaneet mustia valkoisten kimppuun ja päinvastoin. Siksi n-sanan arvolatauskin muutettiin neutraalista rasistiseksi. Sillä ei suinkaan ollut tarkoitus vähentää rasismia, vaan nimenomaan luoda sitä.

Ilkka Forsten

Nyt mustat sohaisee kusiaispesää kun alkavat vastustamaan ja nimittelemään kipapäitä, näkemiin BLM ja muut liikkeet, teidän rahoittajanne ei tykkää kritiikistä jota pyritte tuomaan esiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
juu

Onko niillä kilpailu että kellä on uhripisteitä eniten siinä intersektionaalisessa feminismissä?
Kyllä nyt kelpais olla musta j–talais transsu..

Rudi

Nyt kannattaisi kaikkien jotka on erehtyneet ostamaan Teslan lahjoittaa ne mustille. Saisi hitokseen uhripisteitä ja Musk nenilleen kun alkaa puhumaan rauhan tarpeesta, ja samalla sutenöörit uudet patteriautot pilatakseen ne lopullisesti leopardisisustuksillaan.

Ylikessu

Dana International rules!

Kata

Mie oon ihan pikkusen kyllästyny canceloimiseen,tuli se mistäpäin tahansa!Vattu mitä vaikuttaa kaataa patsaita tai poistaa joku ikiaikainen jättikivi maasta vain koska joku on sen äärellä joskus sata vuotta sitten puhunut ”pahaa”(Wisconsin),nimenomaan mustista mutta valkoisistahan saa puhua ihan kunnolla pahaa no problem!
Tällainenko saa ”paremman maailman” aikaan??Ei,tällainen vain jatkaa kuiluja ihmisten välillä ja tukkanuotta voi muuttuakin nuketiksi.

Ihmisillä on liikaa aikaa!!!!Niillä jotka ei tee elääkseen töitä.8-10 tuntia duunia päivässä niin ei jaksa maata kaduilla tai posmottaa turuilla ja toreilla!

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/68e8660b-aa9c-461d-bd5f-eab74c0a416d?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1bcod-_XMH-672N4szGutxTi5Y2CdQtrFEqsncJboGho1ezjEBR12p47o#Echobox=1665749985

Mutta Sanna on huolissaan velkaantumisesta…ei kai vaalit tulossa?Ja ilme on surullinen…Oih oih uskotaan uskotaan!

otto suni

Valitettava totuus j…laisten kaksinaamaisesta toiminnasta oli myös Martin Luther Kingin tukeminen niin kauan kunnes Lyndon Johnson allekirjoitti rotulait, sen jälkeen ei kiinnostanut j..laisia lainkaan mustien kohtalo! Kenoshan mellakassa BLM-liikkeen puolesta esiintyivät j..laiset antifan rikolliset pedofiilit ja erää pääsivät hengestään! Orjakaupan päätoimijat olivat juuri j..laiset! Ei mulla muuta!!

Ylikessu

Mitä sitten?

Runtiti-pou

Martin Luther King murhattiin, kun hän oli siirtymässä Arafatin ja palestiinalaisten asian kannalle. Hän ei ollut kontrollissa, vaan ns. loose cannon. Syyt tietenkin saivat valkoiset rasistit rakenteissa

Rudi

Sannan huolissaan oleminen on täysin samanlaista kuin tyypillä joka on vetänyt parin vuoden mittaisen huuruisen rännin jossa kaikki on mennyt. Siinä menee naama surulliseksi ja alkaa olemaan huolissaan velkaantumisesta kun alkaa heräilemään todellisuuteen.

Jäitä hattuun

Vaalien lähestyminen myös vaikuttaa siihen, että Sanna teeskentelee huolestunutta.

Mediakonsultit ovat hänelle vinkanneet, että tällaiset puheet vetoavat äänestäjiin, koska ne luovat vaikutelmaa ”asiallisesta ja vastuuntuntoisesta” päättäjästä.

Rudi

Kyllä vaan. Mediakonsulttien jälki oli muutoinkin nähtävissä viimeisen kyselytunnin aikana kun Marin oli alkanut puhumaan hitaasti ja rauhallisesti ja pidätteli lämpöjään kiitettävästi. Se kiivastuva palavasilmäinen Marin oli haudattu. Tai sitten Marinilla oli vaan karmee darra biletyksen jäljiltä eikä se vaan jaksanut alkaa vääntään.

Kata

Ja tukka tiukalla nutturalla,uskottavampi…”tiukka täti” sanoi Juttakin Kreikka takuistaan…. 😀

Rudi

Just 😀

Kolmossivun tyttö

Oletan, että tässä on laajempana agendana historian poispyyhkiminen noin yleensä. Historia on tärkeä osa ihmisen ja kansan identiteettiä. Historia synyttää luokkajakoja, mutta myös kansoja. Kun historia pyyhitään pois, häviävät nämä rajat ja syntyy globaali maailmanvaltio. USA:n mustista on helppo aloittaa, koska orjuus ja kuljetus Afrikkaan katkaisi yhteyden omaan heimohistoriaan. Tai ainakin nuo yhteydet hämärtyivät ajan kanssa, koska orjilla ei ollut mahdollisuutta pitää yhteyttä sukulaisiinsa. Mustat myös sekoittuivat keskenään ja heissä on laskettu olevam 20% valkoista verta. J****ille on luvattu keskeinen rooli Uudessa Maailmanjärjestyksessä, ja monikulttuuri on tietysti palvellut heitäkin ulkopuolisina länsimaisessa kulttuurissa, joten Kanye West sohaisi käärmeenpesään. Toinen lienevät nuo White Lives Matter – paidat, jolla hän nosti esiin BLM-liikkeen räikeän rasistisuuden.

Rudi

Sellaisesta tuossa sairaassa dystopiassa on juuri kyse. Saada ihmisistä juurettomia.

ike

Vai Sanna huolissaan velkaantumisesta. Miten Sanna tai edes hallitus voi olla huolissaan jostakin mitä se ei ymmärrä, eli taloudesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Naamakirjassa oli aika kivoja kommentteja tuohon juttuun…ei se ihan menny putkeen immeisillä,eppäilyä oli ilmassa ja huvittuneisuuttakin….

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Kata

Jaahas aika tavallisista sanoista meni juttu odotushuoneeseen.Ihmettelen…

Jäitä hattuun

Saas nähdä koska ne hankkii tännekin STT:n moderointipalvelun, kuten esim. Yle, Hesari ja molemmat iltapäivälehdet ovat jo tehneet.

Sen jälkeen ei tarvi pelätä, että ”vääriä” mielipiteitä pääsee läpi…

Aatu H.

Jos Kansalaista tarkoitat, olet aika hakoteillä. Sitä voit tiedustella j-talaiselta WordPressiltä, jonka omistuksessa tämäkin alusta on.

John Quiman

Ei Sanna ole huolissaan velkaantumisesta, sillä Suomi on rikas maa. Eipä Sanna tiedä, että rikas maa ei ole itsestäänselvyys ikuisesti, sillä senkin voi ajaa köyhyyteen typerällä talouspolitiikalla. Kun kulut ovat suuremmat kuin tienistit, alkaa köyhtyminen.

Argentiina oli reilut sata vuotta sitten maailman vauraimpia maita. Kaipa heillä oli oma Sanansa, jonka mielestä Argentiina on rikas maa ja joka teki huonoa talouspolitiikkaa, jolla maan vauraus katosi taivaan tuuliin.

Kata
John Quiman

Juu, siinä olikin tuoreempi esimerkki pikaköyhtymisestä.

Jokohan Suomi on Venezuelan tiellä? Ei ainakaan kaukaa liippaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Just ,ei todellakaan kaukaa liippaa!

Jäitä hattuun

Niin, Suomihan velkaantuu koko ajan. Joka vuosi joudutaan ottamaan uutta velkaa enemmän kuin vanhoja pystytään maksamaan pois.

Joten se siitä ”rikkaudesta”.

John Quiman

Kun valtio ottaa velkaa, se ei ole tuottamaan laitettavaa rahaa, se on kulutusta. Siksipä se on ns. syömävelkaa.

Huvittavimpia ”assiantuntijalausuntoja” ovat sellaiset, että kannattaa lainata rahaa, koska se on nyt halpaa. Siis kannattaa ottaa syömävelkaa, kun velka on halpaa? Velkaa maksetaan velalla ja korot uusille tulevat muuttumaan.

Mitäs sitten, kun se velka kasvaa ja eräänä päivänä korot nousevat ja lopulta niiden maksaminen on raskas paikka valtion budjetille? Vieläkö tuntuu siltä, että kannatti ottaa syömävelkaa? Vieläkö tuntuu rikkaalta? Tyhmältä pitäisi tuntua.

Vaikka olisi rikaskin, mitä järkeä on tuhlata täysin turhiin kuluihin rahaa poskettomasti? Sillä tavalla aina tavoittaa köyhyyden. On miljarditolkulla kuluja, joita ilmankin tulisi toimeen. Verotusta voisi laskea paljon, jos valtio lakkaisii olemasta tuhlari. Kansalaisten tulisi tiedostaa, että kaikki se ”rikkaus”, jota jaellaan täysin turhiin kuluihin, on pois kansalaisten taskuista, konkreettisesti. Valtion tuhlaileva luonne on syy kansan köyhyyteen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Rudi

Nythän ollaan vaan sellaisessa järjettömässä tilanteessa että oman velkaantumisen estämisellä varmistaa maksumiehen roolin muiden velkaantumisessa. Eli onko viisautta nyt antaa vaan palaa ja ottaa velkaa jos joku vielä antaa, vai se että koittaa huolehtia valtiontaloudesta ja joutuu huolehtimaan siinä samalla muiden p-seilyt?

Jäitä hattuun

Teeskennellä voi hyvin, vaikkei varsinaisesta asiasta mitään ymmärtäisikään.