Kotimaa Muu maailma Politiikka

Yle teki dokumentin suomalaisvapaaehtoisista Ukrainassa

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0)

Ylen MOT-ohjelma teki dokumentin Ukrainassa taistelleista suomalaisvapaaehtoisista. Dokumentissa seurataan kolmen miehen matkaa, joista yksi on kuollut taistelukentällä. Hänen ruumiinsa haetaan dokumentissa pois sekä hänen perheenjäseniään haastatellaan.

Dokumentti kuvaa, minkälaista on sodan todellisuus Ukrainassa, joka on pakotettu sotimaan itsenäisyytensä puolesta. Suomesta on arvioitu lähteneen noin sata vapaaehtoista taistelemaan Ukrainan puolesta viimeisen kahden vuoden aikana.

Voit katsoa dokumentin Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-66871372?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share

Lähde: Yle Areena

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

”pakotettu sotimaan itsenäisyytensä puolesta” on vähän harhaanjohtavaa koska kaikki alkoi sisällissodasta, ja juuri ne jotka viimeiseen asti tuki itsenäisyyttä joutuivat vainotuiksi ja tapetuiksi. Ja kun ainoa vaihtoehto oli itsenäisyydestä luopuminen, niin antoivat sen mielellään Venäjälle kuin lännelle. ”Pahaa vastaan” taistelevat joituivat armeijan avulla estää pakolaisia lähtemästä Venäjälle, ja silti yli puolet sodan alta lähteneet päätyi Venäjälle.

Miettikää hei miten media on kasvattanut teitä:

Saddamista tuli hetkessä paha massamurhaaja, syy sotaan.

bin Laden, Saudi-Arabialainen, joka väitetystä suunnitteli WTC iskut sähköttömästä luolasta, selvä syy vallata Afganistan.

Gaddafi, heräsi eräänä aamuna niin pahana miehenä että oli parempi pommittaa koko maa kivikaulle.

kuten myös ilmastonmuutos ja korona, kaikki on jo paljastunut valheeksi.

Putin on maailman pahin mies joka pyhää pahuuttaan on valtaamassa Euroopaan, (heti siis kun Ukraina voittaa sodan)
Mut saa jokainen uskoa mitä haluaa, tai lähteä vaikka kuolemaan, ettei se median luoma uhka toteudu.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by n/a
John Quiman

Kerro Putkoselle terveisiä, että tosiasiassa Venäjä miehitti Krimin ja Itä-Ukrainan. Venäläiset agitaattorit järjestivät Itä-Ukrainan ”kansannousun”, jota ilman venäläistä pelottelupropagandaa, yllytystä ja rahoitusta ei olisi tapahtunut. Se miehitys hoidettiin jo kauan sitten tehtyjen suunnitelmien mukaisesti.

Kremlin propagandan mukaan Ukrainassa syttyi sisällissota, kun ukrainalaiset halusivat palauttaa hallintaansa omat alueensa ja saada venäläinen valta pois Itä-Ukrainasta.

Eivät nuo pyrkimyksesi pestä Putinia puhtaaksi toimi. Mitä joku jossain teki, ei muuta sitä mitä joku toinen teki toisaalla.

Putin halusi alistaa koko Ukrainan komentoonsa, kuten Valko-Venäjän. Nimellisesti itsenäinen Ukraina, jota johdetaan tosiasiallisesti Kremlistä, oli Putinin tahto. Hyökkäys kohti Kiovaa tosin meni pahasti pieleen, kun Ukraina torjui lentokentän valtauspyrkimyksen ja venäläinen eliittijoukko tuhoutui ja lisäksi kolonna kohti Kiovaa tuhottiin perusteellisesti.

Jotkut vaan haluavat uskoa tietävänsä paremmin, kun ovat nielleet Putkosen propagandan, jonka lähde on Kremlissä.