Kotimaa Kulttuuri

Ylöjärvellä nuotiosta löytynyt hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, asiassa ei epäillä rikosta

Mediassa levisi 13.9.2022 kuva Ylöjärvellä Kurusta nuotiosta löytyneestä hiiltyneestä eläimestä. Poliisi on käynyt tapahtumapaikalla ja yhteistyössä valvontaeläinlääkärin asiassa on varmistuttu siitä, että kyseessä ei ole ollut supikoira. Hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, jonka rotu ei ole yksilöitävissä.

Ulkoilija oli löytänyt 13.9.2022 Ylöjärven Kurusta metsästä leiripaikan, jonka nuotiossa oli myöhemmin koiraksi osoittautunut hiiltynyt raato. Poliisi kävi paikalla ja totesi, että koiraa oli syöty. Alkutietojen perusteella asiasta kirjattiin epäilty eläinsuojelurikos.

Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Leirissä asustelleet marjanpoimijat kertoivat, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta, jota he olivat päättäneet paistaa ja syödä nuotiolla.

Edellä mainittujen tietojen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta tai muutakaan rikosta ja esitutkinta on päätetty.

Asian selvittämisessä poliisia on avustanut ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors. Wahlfors kertoo, että länsimaisessa kulttuurissa koiran syöminen saatetaan moraalisesti tuomita, mutta laitonta se ei ole. Wahlfors muistuttaa, että olemukseltaan terveessäkin koirassa saattaa olla erilaisia bakteereita, loisia yms., jotka voivat sairastuttaa ihmisen tai levitä, ja siksi koiran syömistä ei voi pitää suositeltavana.

Poliisi

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Aasiassa syödään koiria suurena herkkuna, vaikka esim. Kiinassa sitä on pyritty kieölloilla rajoittamaan, koska herkkämieliset länsimaalaiset pahoittavat mokomasta mielestä.

Erään turistin naama oli näkemisen arvoinen kun Aasiassa hän kehui syömäänsä lihaa mureaksi ja kysyi minkä lihaa se on? Kokki vastasi: ”Koiran!”

Irmeli

Ei tommosia brutaaleja ihmisiä tänne. Mieluimmin ne marjat jätetään metsän eläimille karhuille ym. Ja kas vaan ei tietenkään ole rikos, kun joku muualta tullut sen tekee. Tuliko mieleen että täällä meillä koira on lemmikki ei syötävää, mutta tietyissä maissahan pannan kaikki tikunnokkaan rotat, tuhatjalkaiset, lepakot ja kaikki vaan turpaan. Koronakin levisi juuri näiden epäsiistien kaiken moskan syöjien takia. Kun tulevat tänne voisi joku valistaa, että sivistyneet ihmiset ei syö toisten lemmikkejä eikä rottia ym. Vähintä olisi ottaa ansiot ja antaa ne koiran omistajalle…kävelkööt kotinsa syömään pas”””…Joku kaipaa lemmikkiään…

erkkielukka

Mun kissalla on palaunut häntä. Samoin naapurin biisonilla.

Eka Kettunen

Ja viime vuonna lokakuussa löytyi Suonenjoelta irti leikattu koiran pää ja jäännökset leirinuotiolta.

Ilmeisesti koirien itsemurhat ovat lisääntyneet dramaattisesti näin marjanpoiminta aikaan ja kynnys karvaturrien syömiseen on madaltunut.

Aatu H.

Niin että Suomessa se ei ole rikos, kun joku löytää sinun kuolleen lemmikkieläimen tien pientareelta, paistaa ja syö sen? Kuolleen lemmikinomistaja saattaa olla eri mieltä asiasta ja aika moni muukin. Kulttuurieroista on silloin ihan turhaa tulla lässyttämään. Rikosilmoitusta vaan menemään. Marjanpoimijat voi passittaa takaisin kotimaahansa syömään kaikkea mikä liikkuu tai ei liiku.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Aatu H.
juu

Hyvät on liksat poimijoilla jos pitää tienlaidasta löytynyttä koiraa syödä, saattaa sitä löytymistäkin vähän epäillä.

Ilkka Forsten

Poliisi jätti kertomatta, että nuotion vierestä löytyi kaulapanta jossa oli nimi ” Jekku ” ja että ateriaksi päätynyt nelijalkainen ei ollutkaan kuollut löydettäessä, vaan jahtimiesten ajokoira jota omistaja yhä etsiskelee. Olisiko asia niin simppeli jos syöty koira olisikin ollut Presidentti Niinistön omaisuutta ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Rudi

Sama tuli mieleen. Rekku ikäänkuin hyppäsi pataan. Voi helvata millasia juttuja saa lueskella täman monikulttuurisuuden takia.
Ja syöhän ne jossain herkkuna apinanaivojakin, osa jengistä saa alkaa olemaan varuillaan.

otto suni

Kyseessä oli ”saastainen eläin” joten syöjä on saattanut olla kinuski ei kuitenkaan avaruusinsinööri tai aivokirurgi!

Ilkka Forsten

Onneksemme tien pintareelta ei löytynyt lepakon tapaista olentoa.. Kinuskit olisi syöneet sen ja koronapandemia saisi ihan uuden ulottuvuuden. Amazonin alueen heimot olisivat todennäköisesti keittäneet niin ikään tien pientareelta löytyneen kuolleen marjastajan, mutta kyseessä ei EI OLE rikos koska globaali näläntunne yllättää kenet tahansa. Ilmastonmuutos ajaa kuolleet lepakot, koirat ja marjastajat tien varteen,josta ne päätyvät ravintoketjuumme. Olen syvästi pahoillani jos rasistiset henkilöt ottavat kantaa asiaan, sillä itse edustan avointa ja suvaitsevaa ” enemmistöä ” mikä tyytyy H&K:n blö:n paistamiseen koirien sijasta.

Kata

Niinpä….jo tuo selitys ”löysimme kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta” on aika absurdia Suomessa…..
Ei siis meinaa millään tajuta tätä sekotouhua…kaikki vain että kulttuurit sulautuu… aaaargh…Ja ihmiskunta tyhmistyy ja tottuu ja näin se pitää ollakin…
Sadan vuoden kuluttua jotkut laulavat menneistä ajoista jolloin tavat oli toiset…itkuvirret tulee taas.

Ilkka Forsten

Ison talon Antti oli ensimmäinen ja Rannanjärvi oli toinen, ja sittemmin hölmöjen määrä on suomessa ollutkin helv***inmoinen.

Kata

😀 Hyvät sanat ,juuri niin!