Muu maailma Politiikka

Australia kieltää maalittamisen Palestiina-aktivistien julkaistua tietoja sadoista juutalaisista

Juutalaisia Australian Melbournessa. Kuva: Wikimedia Commons.

Kielto tulee nyt juutalaisten jouduttua maalittamisen kohteeksi, vaikka myös Australiassa antifasistit ovat julkaisseet tietoja kansallismielisistä jo vuosikausia.

Australian hallitus julisti hiljattain aikovansa kieltää lailla maalittamisen, eli ihmisten kuvien ja henkilökohtaisten tietojen julkaisemisen internetissä ilman heidän lupaansa. Hallituksen linjaus tuli pian sen jälkeen, kun Palestiina-aktivistit julkaisivat satojen Australian juutalaisten tiedot internetissä.

Tietojen julkaisu tapahtui, kun juutalaisten yksityisessä WhatsApp-ryhmässä jaettu pöytäkirja vuoti julkisuuteen, joka sisälsi miltei 600 juutalaisen henkilökohtaiset tiedot, ja Palestiina-aktivistit alkoivat levittämään sitä.

Juutalainen oikeusministeri Mark Dreyfus sanoi suunnitteilla olevaan lakimuutokseen kuuluvan sakkorangaistuksia maalitusten jakamisesta sosiaalisessa mediassa ja sosiaaliselle medialle asetetut julkaisujen poistamisvelvoitteet.

Hallitus kieltää maalittamisen vasta nyt, kun juutalaiset ovat joutuneet sen uhreiksi, vaikka myös Australiassa antifasistit ovat jo levittäneet kansallismielisten henkilökohtaisia tietoja internetissä jo vuosikausia. Jää nähtäväksi, suojeleeko maalituskielto myös kansallismielisiä, vaiko ainoastaan ”kaikista heikoimmassa asemassa” olevia ihmisryhmiä.

Lähde: AP

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Viljamzon _

Jotenkin nyt vaan ei ole mitään sympatioita juutal0isia kohtaan ja eiväthän ne mitään sen kummempia ole kuin muutkaan paitsi ehkä pahuudessa kilpailevat muslimien kanssa.

Kauko Aalto

Palestiina on viheliäinen (toivottavasti ei koskaan toteutuvan) valtion irvikuva, terrorismina tukeva ja muun maailman elätettävä oleva muslimihautomo, (maailman tiheimmin asuttu alue) kuinka näiden annetaan vapaasti liikkua ja levittää järjetöntä maailmankatsomustaan ja selkärangatonta moraaliaan.