Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannian hallitus ilmoittaa uusista valtuuksista laittomasti kanaalin kautta tulevien siirtolaisten pidättämiseen ja karkottamiseen

Britannian sisäministeri Suella Braverman ja pääministeri Rishi Sunak (2022). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / UK Government.

Britannian sisäministeri Suella Braverman totesi, että ”reilut ja kärsivälliset britit ovat saaneet tarpeekseen siitä, että heikolla turvapaikkalainsäädännöllä huijataan”. Tämä maksaa veronmaksajille yli 3 miljardia puntaa vuodessa, kun he joutuvat majoittamaan yli 180 000 turvapaikanhakijaa, joiden hakemukset ovat vireillä.

Britannian hallitus on ottanut käyttöön uuden lainsäädännön, jolla kielletään kaikkia laittomasti maahan saapuvia henkilöitä hakemasta turvapaikkaa. Tällä tavoin pyritään vähentämään laittomien siirtolaisten ennätyksellistä määrää, jotka ylittävät Englannin kanaalin ja pyrkivät Britannian rannikolle.

Lakiesitys antaa viranomaisille valtuudet pidättää ilman takuita tai oikeuskäsittelyä kaikki ne, jotka saapuvat maahan ilman lupaa 28 ensimmäisen päivän kuluessa maahantulosta. Henkilöt pysyvät pidätettyinä, kunnes heidät voidaan karkottaa laillisesti.

Maahanmuuttajat karkotetaan takaisin lähtömaahansa. Jos tämä maa ei ole turvallinen, heidät karkotetaan turvalliseen kolmanteen maahan, kuten Ruandaan, jonka kanssa Britannialla on sopimus turvapaikanhakijoiden karkottamisesta käsittelyn ajaksi.

Lakiehdotuksen mukaan kaikki laittomasti maahan saapuvat karkotetaan ulkomaille. Henkilöt, joilla on pätevä turvapaikkahakemus, käsitellään etänä.

Ainoat poikkeukset koskevat alaikäisiä ja vakavista sairauksista kärsiviä henkilöitä, jotka voivat viivästyttää maasta karkottamista.

Lainsäädännöllä otetaan myös käyttöön vuosittainen yläraja pakolaisten lukumäärälle, jonka Britannia ottaa vastaan turvallisten ja laillisten reittien kautta.

Sisäministeri Suella Braverman julkisti laitonta maahanmuuttoa koskevan lakiehdotuksen tiistaiaamuna parlamentin alahuoneessa, jossa hän kertoi kollegoilleen, että ”hallitus ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin alusten pysäyttämiseksi”.

Britannian kansalaisten kärsivällisyys on saavuttanut rajansa

”He eivät lopeta tuloaan tänne ennen kuin maailma tietää, että jos tulet Britanniaan laittomasti, sinut pidätetään ja poistetaan nopeasti”, hän sanoi parlamentille.

”Teidät siirretään takaisin kotimaahanne, jos se on turvallinen, tai johonkin turvalliseen kolmanteen maahan, kuten Ruandaan. Juuri näin tämä lakiesitys toimii. Näin pysäytämme alukset.”

Lakiehdotuksessa sisäministerille asetetaan oikeudellinen velvollisuus poistaa laittomasti maahan tulleet henkilöt, ja se ”supistaa radikaalisti niiden haasteiden ja valitusten määrää, joilla maasta poistaminen voidaan keskeyttää”, Braverman ilmoitti parlamentille.

”Vain alle 18-vuotiaat, lääketieteellisesti lennolle kykenemättömät tai henkilöt, jotka ovat todellisessa vaarassa kärsiä vakavaa ja peruuttamatonta vaaraa maassa, johon heidät on tarkoitus siirtää, voivat lykätä karkottamistaan”, totesi Braverman. ”Kaikki muut vaatimukset käsitellään etänä maasta poistamisen jälkeen”, hän lisäsi.

Braverman vakuutti olevansa varma siitä, että lakiehdotus on kansainvälisten velvoitteiden eli Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja vuoden 1998 kansallisen ihmisoikeuslain mukainen. Hän ei kuitenkaan pystynyt antamaan takeita siitä, että laki on yhdenmukainen, koska laittoman maahanmuuton torjuntaan sovellettava lähestymistapa on ”vankka ja uudenlainen”.

”Tämä ei tarkoita, että lakiehdotuksen säännökset eivät olisi yhteensopivia yleissopimuksessa vahvistettujen oikeuksien kanssa. Se tarkoittaa vain sitä, että on yli 50 prosentin mahdollisuus, että ne eivät ole yhteensopivia”, hän paljasti.

Lopuksi hän arvioi, että britit ovat ”reilua ja kärsivällistä kansaa”, jonka ” oikeudenmukaisuuden tajua on koeteltu yli rajojen”. Hän lupasi antaa lainsäädännön, jolla varmistetaan, että ”Britanniaa ei enää huijata”.

Varjosisäministeri kutsuu lakiehdotusta ”huijaukseksi”

Varjosisäministeri Yvette Cooper vastasi Bravermanin lausuntoon alahuoneessa muistuttamalla hallitsevaa konservatiivipuoluetta siitä, että Bravermanin edeltäjä Priti Patel oli käyttänyt lähes samanlaista retoriikkaa ja että hallitus oli luvannut samanlaisia toimia aiemmassa lainsäädännössä, joka ei ollut onnistunut.

Cooper selitti, että koska Britannialla ei ole enää palauttamista koskevia sopimuksia tiettyjen maiden kanssa sen Euroopan unionista eroamisen jälkeen, viime vuonna 18 000 henkilöstä, joita ei voitu hyväksyä turvapaikanhakijoiksi Britanniassa, vain 21 palautettiin lähtömaihinsa.

”Meillä ei ole enää varaa pelkkään sanahelinään ilman ratkaisuja, kikkailuun perustuvaan hallitukseen, joka kiihdyttää pakolaisretoriikkaa mutta ryhtyy riitelemään vain siksi, että saadaan jokin muu syyllinen, kun asiat menevät pieleen”, Cooper sanoi vastauksessaan ja kutsui lakiehdotusta ”huijaukseksi, joka uhkaa pahentaa kaaosta”.

Englannin etelärannikolle saapuvien laittomien siirtolaisten määrä on kasvanut yli 500 prosenttia kahden viime vuoden aikana, ja viime vuonna heitä oli ennätykselliset 45 000.

Britanniassa on nyt yli 160 000 turvapaikanhakijaa, ja turvapaikkapäätöstä odottavien turvapaikanhakijoiden majoitus- ja käsittelykustannukset ovat nousseet 3 miljardiin puntaan (3,37 miljardia euroa) vuodessa.

Hallituksen luvut osoittavat, että monet viime vuonna saapuneista 45 000 turvapaikanhakijasta tulivat turvallisiksi luokitelluista maista, kuten Albaniasta. Lähes kaikki heistä kulkivat Ranskan kautta. Braverman kertoi alahuoneessa, että 74 prosenttia vuonna 2021 saapuneista uusista tulijoista oli alle 40-vuotiaita aikuisia miehiä, jotka olivat maksaneet tuhansia puntia ihmissalakuljettajille turvallisesta reitistä.

Britannia voi luopua kokonaan Euroopan ihmisoikeussopimuksista

Hallitus uskoo, että uusi lakiehdotus on ainoa keino estää ihmisiä tekemästä vaarallista matkaa yhden maailman vilkkaimman laivaväylän yli Britanniaan. Pakolaisjärjestöt väittävät kuitenkin, että lainsäädäntö on vastoin kansainvälisiä sopimuksia, kuten pakolaissopimusta ja Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Tiistaina iltapäivällä julkaistun lakiesityksen etusivulla Braverman sanoo: ”En voi antaa lausuntoa siitä, että mielestäni laittomia siirtolaisia koskevan lakiesityksen säännökset ovat sopusoinnussa yleissopimuksessa määriteltyjen oikeuksien kanssa, mutta hallitus kuitenkin toivoo, että parlamentti jatkaisi lakiesityksen käsittelyä.”

On todennäköistä, että laki tullaan haastamaan tuomioistuimissa, ja se voisi mahdollisesti tasoittaa tietä Britannian hallitukselle uudistaa maan sisäistä ihmisoikeuslainsäädäntöä ja mahdollisesti luopua kokonaan Euroopan ihmisoikeussopimuksesta, mitä useat konservatiivien kansanedustajat ovat kannattaneet jo useiden vuosien ajan.

Lähde: Remix

Lue aiheesta lisää: Britannia: Kanaalin laittomasti ylittävien siirtolaisten on pian mahdotonta hakea turvapaikkaa

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukero

On siinä pata kantensa löytänyt, musta kylki kummalakin. Jotain koiruutta noillakin on mielessä, näkyy naurattavan kovasti.

murre riepunen

Kuvan pottunokkanen muija tuskin ajattalee muuta kuin oman asemansa puolesta, jolloin heimonsa asioiden hoito sujuu suht muhevasti, ruipelu ukko vastapäätä samoilla linjoilla, oman edun tavoittelu kyseessä.

Pertti

Väistämättä tuli sama mieleen. Noinkohan pubissa tikkaa heittävän, Millwall:ia kannattavan sikaniskan, sukupolvien kautta perimansä yhteiskuntakulttuurin vointi on tuon naishenkilön tärkein prioriteetti. Tosin ei se mahdotonta ole. Indoeurooppalaiset kansat eivät ole mitään tyhmää porukkaa. On täysin mahdollista,että hän ymmärtää, mikä se juuriongelma on (päinvastoin, kun Suomen historian huonoin hallitus, joka on vallassa vielä muutaman viikon).

Virtanen

Haittamaahanmuutto loppuu heti kun valkoiset ovat jääneet maassaan syrjäytetyksi vähemmistöksi. Uudet ei-valkoiset päättäjät eivät sitä enää jatka vaan ilmoittavat, että tavoite on saavutettu ja ovet menevät nyt kiinni. Siinä vaiheessa valkoiset voivat sitten miettiä, että miten meni, noin niin kuin omasta mielestä.

Nationalisti

Aivan sama mitä nuo poliitikot sanoo, ei niitä kukaan normaali ihminen usko.
Niiden päämääränä on vaihtaa valkoinen väestö muihin.

Hätätila tai väärinymmärrys

3 miljardia on vähän, sillä maahanmuutosta aiheutuvat kokonaiskulut ja yhteiskuntarauhan menetykset ovat useita kymmeniä ellei satakertaiset.

Ilkka

Jotenkin minulla on aina ollut ihan erilainen mielikuva ” brittiläisistä. ” Kuvan henkilöt sopisivat akselille Pakistan – Intia joten kauas on tultu siitä mitä oli aito englantilaisuus.

Anomaster

Brittiläisen imperiumin varjopuolet.

kauko kiito

Tässähän on kyseessä vanha kunnon vuoroin vieraissa menetelmä. Britit hallitsivat aikansa intialaisia ja nyt vuorostaan intialaiset hallitsevat brittiläisiä. Mukavia tee hetkiä luvassa sulassa sovussa. Britit kyllä hallitsi monia aluita maailmalla joten saa nähdä mistä seuraava pääministeri. Karibian suunnalta mahdollisesti

kauko kiito

Siinä se mukavasti nuoruus kuluu kun vuosia ja vuosia joka päivä kellon ympäri otetaan vastaan ja palautellaan tulijoita. Normaalia arkea ei Euroopassa tulla enää koskaan näkemään sen verran on ns reserviä maissa josta tänne pyritään, että maailman tappiin jatkuu palautukset. Veikkaan, että Euroopan kansat häviää tämän pelin

Anomaster

Häviää, elleivät eurooppalaiset ryhdistäydy. Nykyiset poliitikot kyllä hoitavat Euroopan tuhon, ellei niitä poisteta vallasta.

Anomaster

Kansainväliset sopimukset eivät anna oikeutta tunkeutua Ranskasta Britanniaan laittomasti. Turhaa urputusta. Eivät ne anna myöskään oikeutta tunkeutua Suomeen Ruotsista tai Venäjältä.

Suvakit valehtelevat kuten ennenkin.

Kannattaa irtisanoutua sopimuksista, jotka pakottavat järjettömyyteen.

Britannialla onkin aika urakka päästä eroon erityisesti suuresta määrästä oikeauskoisia.

Kiitos!

Ei muuta kuin kenkää maasta ja vajakki-suvakki matupatjoja samaan paluukuormaan!

Heikki Salama

Britit siinä päättävät asioista kansansa hyödyksi – ihan lipun äärellä.

Ilkka

Union Jack on kuvainnollisesti jo nyt vähemmistönä kuvassa. Kaksi alunperin toiselta puolelta maapalloa olevaa istuu tärkeinä, ja kohta mennään syömään basmatiriisiä ” TURBAN & URBAN ” ravintolaan jonka omistaa ” brittiläinen ” Sahid Simbad yhdessä Rahman Simbadin kanssa.

kauko kiito

Britit myöskin keskustelevat siitä, että pitäsikö meidän kansakuntana mennä sinne minne nokka näyttää