Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Politiikka

Britannia: Kanaalin laittomasti ylittävien siirtolaisten on pian mahdotonta hakea turvapaikkaa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-2.0) / U.S. Navy.

Britannian hallitus haluaa, että Englannin kanaalin laittomasti ylittäneiden siirtolaisten turvapaikkahakemuksia ei otettaisi käsiteltäväksi.

Britannian hallitus haluaa estää kanaalin ylittäneitä siirtolaisia hakemasta turvapaikkaa maasta. Tätä varten pääministeri Rishi Sunak ja sisäministeri Suella Braverman esittelevät ensi viikolla suunnitelmansa, jonka mukaan kanaalin laittomasti ylittäneiden siirtolaisten turvapaikkahakemuksia ei hyväksytä. He eivät enää voi hakea turvapaikkaa, ja kun heidät on karkotettu, heitä kielletään oleskelemasta Britanniassa, Daily Express kertoi lauantaina 4. maaliskuuta.

Konservatiivihallitus on asettanut maahanmuuttokysymyksen etusijalle brexitin jälkeen ja sanoo haluavansa vähentää jyrkästi maahan tulevien siirtolaisten määrää. Viime lokakuussa Suella Braverman sanoi, että ”liian monet turvapaikanhakijat käyttävät järjestelmää väärin” eivätkä palvele ”talouden tarpeita”.

Suella Braverman vahvisti, että Britannian viranomaiset karkottavat kaikki kanaalin kautta maahan saapuneet siirtolaiset ”mahdollisimman pian”. Heidät siirretään Ruandaan tai muuhun ”turvalliseen kolmanteen maahan”.

Yli 30 000 laitonta siirtolaista on saapunut Britannian rannikoille vuoden alusta lähtien, mikä on enemmän kuin vuonna 2021, joka oli ennätysvuosi.

Suella Braverman, joka on syntynyt intialaista alkuperää oleville vanhemmille, jotka tulivat Britanniaan Keniasta ja Mauritiukselta 1960-luvulla, kertoo konservatiivien edustajille, että Britannia ”jatkaa ystävyyden käden ojentamista niille, jotka sitä todella tarvitsevat”, ilmenee otteista hänen puheestaan.

”Osa turvapaikkajärjestelmästä ei toimi”, hän lisäsi. ”Meidän on lopetettava väärinkäytökset ja vähennettävä niiden siirtolaisten määrää, jotka eivät täytä taloutemme tarpeita”.

Sisäministeri aikoo pyytää parlamenttia antamaan hänelle tähän uudet valtuudet, jotka merkitsevät sitä, että kaikille laittomasti Britanniaan saapuville kielletään pakolaisaseman hakeminen, hallituslähde kertoi.

Lähde: Boursier, Valeurs, FDS, Daily Express

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kessu

NATO-lankaa myös merelle, niin loppuu kumiveneen matka…

Ilkka Forsten

Tuohon jää nyt porsaanreikä vaikka laki siitä ettei kanaalin ylittäneitä enää otettaisi vakavasti tuntuisikin toimivalta. Kanaalin ali kulkee nykyisin tunneli. Mitäs jos hottentotti osaa sen kautta luikahtaa sisään. Onko hän silloin ” ylittänyt ” kanaalin, sillä teknisesti tulija on alittanut sen. Näillä sinällään typerillä termeillä niitä on rahdattu muuallekin.

Eetu

Liekö alkuperäinen teksti ”Cross the channel”?
Tällöin se kattaisi koko baletin.

Jännää muuten, että EU:sta erottuaan Englanti sitten pystyy pitämään kiinni EU:n maahanmuuttoa koskevasta Dublinin sopimuksesta.

EU itse ei pidä kiinni tekemistään sopimuksista. Yhdestäkään.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Eetu
vesku

Minkä takia näistä käytetään virheellisesti nimitystä,,,,siirtolaiset,,,minulle opetettiin jo Kansa-koulussa jo 60-luvulla ,,,siirtolaisella on passi ja muut koulu-työtodistukset,,,nämä ovat Maahantunkeutujia,,,,

Runtiti-pou

Saako niitä karkotettua siltikään? Suomesta ei saa

Ilkka Forsten

Se minkä muut tuuppaa matkoihinsa. suomi omii valtavan työvoimavajeen tarpeisiin.

Joku tolkku

Jossain valtioneuvoston kellarin kätköissä on varmasti joku kansainvälinen sopimus suomalaisen ministerin allekirjoittamana. Sopimusteksti sanoo, että Suomi ottaa kaikki tulijat joita muut eivät ota. Meillähän on asia niin, että jos epäilee tulijoiden motiiveja syyllistyy rasismiin. Ei me toki mitään hölmöjä olla, hölmöt on älykkäitä suomalaisiin verrattuna. Me ollaan idiootteja, ja tulevat vaalit sen idiotismin kiteyttävät valittavien edustajien muodossa. Jos joku ei vielä usko kansanvaihtoon niin seuraava hallitus saa uskottomat kääntymään uskoon

kauko kiito

Kuvituskuvassa useampi näkyy ns heilaavan. Autenttinen todiste, että afrikkalaisia äärioikeistolaisia kuskataan jonnekkin aiheuttamaan viranomaisille mielipahaa. Ja juuri nyt kun Euroopassa natsismi on ihan vähää vaille saatu kitkettyä pois.

Timppis

Kannattaa myös miettiä keinoja jo laittomasti tulleiden palautuksiin ja rikoksiin syyllistyneiden matujen.

jep

Ei kannata henkeä pidätellä odotellessa sitä, että tänne Hölmölään saadaan sama proseduuri aikaiseksi.

kasimir

No myöhäistä se nyt enää on. Luulen. Tuollakin on jo otettu niin paljon ”aasialaista” porukkaa että demografia (syntyvyys) vie tuon maan suohon. Wikipedian mukaan muslimien määrä on kaksinkertaistunut 15 vuodessa seitsemään prosenttiin ja monessa kaupungissa engelsmannit ovat jo vähemmistönä ml. pääkaupunki. Ja tulijoistahan ei ikinä pääse enää eroon, kun on kansalaisuus annettu. Tulevat sukupolvet kärsivät vielä paljon enemmän kuin me ja segregaatio sen kuin lisääntyy, sekä terrori sitä myötä.

Kaverin Puolesta

SUOMI voisi ottaa tästä mallia?

HYVÄ DIILI

Briteissä palaa yli miljardin verran rahaa vuosittain laittomasti tunkeutuneiden marakattien hotellimajoituksiin. Ja siihen vielä muu täyshoito ja patjojen jakama ilmainen seksi kaupan päälle! Ja arvatkaa mihin saastaiseen kuppaiseen kuntoon nämä hotellit menevät..