Eurooppa Urheilu

Britannian kattojärjestö: Transsukupuolisten pyöräilijöiden on kilpailtava biologisten miesten kanssa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / Les Meloures.

British Cycling-järjestö on turvannut naisten tapahtumat niille, jotka ovat syntyneet naisina.

British Cycling aikoo kieltää kaikkia transsukupuolisia urheilijoita osallistumasta naisten kilpailuluokkaan, ilmenee yhdeksän kuukautta kestäneen tarkastelun lopputuloksesta.

Britannian kansallisen pyöräilyn kattojärjestö on ilmoittanut säilyttävänsä naisten kilpailuluokan niille, joiden biologinen syntymäsukupuoli on nainen, jotta urheilun oikeudenmukaisuus voidaan turvata.

Miesten luokka luokitellaan uudelleen ”avoimeksi luokaksi”, jossa voivat kilpailla biologiset miehet, transsukupuoliset miehet, transsukupuoliset naiset ja ”ei-binääriset” henkilöt.

British Cyclingin toimitusjohtaja Jon Dutton sanoi: ”Olen vakuuttunut siitä, että olemme kehittäneet toimintatapoja, jotka sekä turvaavat pyöräurheilukilpailujen oikeudenmukaisuuden että varmistavat kaikille ajajille mahdollisuuden osallistua.”

”Toimintatapojemme luomisen tavoitteena on aina ollut edistää tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta samalla kun asetamme etusijalle oikeudenmukaisen kilpailun. Tämä tavoite ei ole muuttunut”, hallintoelin lisäsi lausunnossaan.

Pyöräily on viimeisin urheilulaji, joka on kieltänyt transsukupuolisilta urheilijoilta osallistumisen naisten kilpailutapahtumiin Britannian triathlonliiton ja Swim Englandin johdolla, jotka molemmat rajoittivat transsukupuolisten henkilöiden osallistumiskelpoisuutta.

Keskustelu pyöräurheilussa käynnistyi viime vuoden maaliskuussa, kun transsukupuolinen urheilija Emily Bridges, joka oli syntynyt miehenä mutta käynyt läpi hormonikorvaushoidon, ei saanut osallistua Britannian kansallisiin Omnium-kilpailuihin, koska pyöräilyn maailmanjärjestö UCI esti häntä kilpailemasta muiden ajajien protestien vuoksi.

Vaikka hän täytti kelpoisuusvaatimukset kilpailuhetkellä, muut biologisesti naispuoliset urheilijat uhkasivat boikotoida tapahtumaa, mikä sitoi hallintoelimen kädet.

Se tarkoittaa, että Bridges ei ole enää kelvollinen Britannian naisten joukkueeseen. Urheilija kutsui British Cyclingin perjantaista ilmoitusta ”epäonnistuneen organisaation väkivaltaiseksi teoksi”, jonka tarkoituksena on kontrolloida transsukupuolisten osallistamista koskevaa narratiivia. Hän syytti sitten hallintoelintä transsukupuolisten ”kansanmurhan” edistämisestä.

Lähde: Remix

Lue aiheesta lisää: Brittiläisestä triathlonista tulee ensimmäinen lajiliitto, joka kieltää kaikkia transsukupuolisia naisia kilpailemasta naisten tapahtumissa

 

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Kas tässä urheilun kattojärjestöille pohdittavaa, maailman kaikki järjestöt pohtimaan tätä kinkistä ongelmaa, vuosien tiiviin koukousten ( ryypis…) jälkeen yksimielisyyttä ei löydy, mutta hauskaa oli…

John Quiman

Onpa kamalaa: mies ei saa kilpailla naisten sarjassa.

Ilkka

Tehdään kompromissi, mies saa ajaa naisten pyörällä miesten sarjassa.

John Quiman

Niin, tuosta on hyvä aloittaa neuvotteluratkaisun etsiminen.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Vähän kuin uutta hallitusta väsäisi, ” Ruattalaiset ” jarruttaa koko ajan ihan periaatteen vuoksi. Vähän vakavammin ilmaistuna, RKP yrittää nyt sanella taas vähemmistön roolissa enemmistölle mitä hyväksytään. Maahanmuutto ja ilmastokysymysten piti olla ne kompastuskivet, ja niiden jälkeen ihan rutiininomaista menoa, mutta kas kummaa. Taas Henriksson ilmoitti että on neuvoteltava lisää muista asioista, ei tämä ole selvää vieläkään… Jos se kaikki nyt kaatuu johonkin mitättömään detaljiin, siinä ei ole muuta tarkoitusta kuin pelata PS ulos hallituksesta ja saada vihervasemmisto mukaan. Jos MINUN mielipidettäni kysyttäisiin mikäli tulee joku stoppi eteen, sanoisin RKP:le että olkaa hyvä ja lähtekää, kyllä hallitus saadaan kasaan ilman teitäkin. Ei PS:n tarvitse olla se joka peräntyy. Jos lilliputti vinkuu joka asiasta eikä halua tehdä sovintoa, suksikoon matkoihinsa. Ei toiseksi suurimmalla puolueella ( PS ) ole mitään velvollisuutta olla se joka poistuu kuvioista.

John Quiman

”Vanhoina hyvinä aikoina” RKP:lle riitti, että ruotsin kielen ja ruotsinkielisten edut turvattiin. Kaikki muu kävi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa