Kotimaa Politiikka

Enemmistö eduskuntaryhmien puheenjohtajista kannattaa puolustusmäärärahojen lisäämistä jo tänä vuonna

Kuva: Pixabay.

Enemmistö eduskuntaryhmien puheenjohtajista kannattaa puolustusmäärärahojen lisäämistä jo tänä vuonna.

 

Uutissuomalaisen mukaan enemmistö eduskuntaryhmien puheenjohtajista kannattaa puolustusmäärärahojen lisäämistä jo tänä vuonna. Kaikki oppositiopuolueet kannattavat rahoituksen nopeaa lisäämistä. Hallituspuolueista kuitenkin vain SDP on suoraan tämän kannalla.

Vihreiden ja RKP:n kannanotot ovat varovaisen myönteisiä. Keskustan ja Vasemmistoliiton ryhmänjohtajat eivät ota asiaan kantaa lainkaan.

Uutissuomalainen kysyi ryhmäjohtajilta, pitäisikö Suomen puolustusmäärärahoja lisätä tästä vuodesta alkaen, vasta myöhemmin vai ei lainkaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toteaa, että puolue antaa täyden tukensa, jos valtionjohto katsoo, että budjettia on kiristyneen tilanteen ja tehostetun varautumisen vuoksi korotettava tänä vuonna.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan tuleville vuosille siirrettyjä hankintoja pitäisi todennäköisesti aikaistaa, koska Ukrainan tilanteen vuoksi Saksa ja monet muut maat lisäävät puolustusmateriaalihankintoja, joka puolestaan nostaa hintoja ja toimitusaikoja tulevina vuosina.

Mykkänen kertoo, että kokoomus esittää asiasta parlamentaarista mietintöä, jossa päivitetään puolustushankintojen tarpeet ja sovitaan määrärahojen kohdentamisesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan määrärahoja pitäisi lisätä välittömästi.

 

Lähde: Uutissuomalainen

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruupo Kustaa

Enemmistön kannatus loppuisi tasan siihen kun määräraha otettaisiin puoluetuesta.

pää määrää

Kun kerran on Euroopan puolustuksesta kysymys EU voisi antaa rahat.