Kotimaa Muu maailma Politiikka

Ennätysmäärä reserviläisiä siirtynyt siviilipalvelukseen Venäjän hyökkäyksen jälkeen

Ennätysmäärä Suomen armeijan reserviläisiä on siirtynyt tänä vuonna siviilipalvelukseen Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Viranomaisten mukaan suuntaus ei aiheuta vaikeuksia Suomen maanpuolustukselle, uutisoi Breitbart.

Armeijan reservistä siviilipalvelukseen siirtymistä koskevien hakemusten määrä on kasvanut tänä vuonna räjähdysmäisesti: vuonna 2021 vain 460 hakemusta, tänä vuonna tähän mennessä yli 3 300. Suuntaus alkoi vuoden alussa, mutta kiihtyi maaliskuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopulla.

Vaikka jotkut uskovat, että Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan on todennäköisesti ollut osuutta hakemusten kasvuun, Yle kertoo, että hakemuksissa ei kysytä hakijoiden motiiveja.

Siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen totesi, että Venäjän hyökkäyksellä oli hyvin todennäköisesti kuitenkin merkitystä armeijan reservistä poistumishakemusten määrään, ja sanoi, että ”mahdollisesti siinä vaiheessa moni on myös miettinyt, onko vakaumus sama”. Hän kuitenkin väitti, ettei näe trendiä Suomen maanpuolustuksen kannalta ongelmallisena.

”Suomen reservin koko on noin 900 000 ihmistä, joten tämä on pieni määrä. Täytyy myös muistaa, että täydennyspalvelukseen velvoitetut saavat erittäin hyvän viikon mittaisen koulutuksen. Sen ansiosta he saavat valmiudet toimia arkipäivän kriiseissä ja heidät määrätään myös erilaisiin tehtäviin poikkeusoloissa”, hän totesi.

Myös Puolustusvoimien eversti Jukka Nurmi  kommentoi kehitystä ja totesi, että ”emme ole huolissamme tilanteesta”.

”Vaikka reservistä siviilipalvelukseen siirtyvien määrä on kasvanut, on lukuja verrattava reservin ja sodan ajan joukkojen kokoon. Niihin verrattuna määrät ovat vielä pieniä”, Nurmi esitti.

Suomen viranomaiset ovat olleet huolissaan Venäjän mahdollisesta reaktiosta sen jälkeen, kun maa haki liittymistä Nato-liittoon aiemmin tänä vuonna, ja jotkut ovat arvelleet, että Venäjä saattaa yrittää käyttää laittomia siirtolaisia eräänlaisessa hybridisodankäynnissä Suomea vastaan.

Heinäkuussa Suomen puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen oli vielä suorasukaisempi todeten, että Suomi on valmistautunut vuosikymmeniä Venäjän mahdollisen hyökkäyksen varalta.

”Olemme systemaattisesti kehittäneet sotilaallista puolustustamme juuri tällaista (Ukrainassa) käytävää sodankäyntiä varten, jossa käytetään massiivisesti tulivoimaa, panssarijoukkoja ja myös ilmavoimia”, Kivinen sanoi.

Lähde: Breitbart, Yle

95 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Bling Bling

Maanpettureita on aina, sille ei voi mitään, mutta Suomessa näiden olmien määrä on niin vähäinen, että ryssänkätyreillä ei ole mitään syytä juhlaan. Yhtä hyvin voitaisiin otsikoida, että maanpuolustustahto on korkeammalla kuin koskaan ja maanpuolustuskurssit ovat ääriään myöten täynnä pitkälle tulevaisuuteen.
Tämä kommunisti-ideologia, jonka mukaan kyvyttömälle, laiskalle, osaamattomalle, narkkailevalle ja muutoinkin selkärangattomalle lusmulle kuuluu kaikki oikeudet, mutta ei mitään velvollisuuksia, on varsin vähäisen kansanosan mottona.

Jussi

Tämän maan petturit sattuvat istumaan hallinnossa. Ei sotaan mihin on itse ajettu tarvitse lähteä.

Erkki

Onneksi kaikki eivät edelleen elä 60- ja 70-lukua ikuisessa loopissa.

20-luvulla realiteetit ovat hämmästyttävän erilaiset, osin jopa käänteiset 70-lukuun verrattuna.

Puolueeton

Kyse on siitä, että järkevät ihmiset ei hyväksy Suomen nykyistä sotapolitiikkaa, siitä se johtuu. Hallitusta silmät ummessa ja uskollisesti kannattava valtamedia yrittää vähätellä, vääristää ja pehmentää tilannetta,

John Quiman

Mitähän sotapolitiikkaa tarkoitat? Suomi liittoutuu voidakseen vahvistaa puolustustaan. Siinä kaikki. Ne muut kuvitelmat, joita paljon esitellään perustuvat villiin mielikuvitukseen ja venäläisiin valheisiin.

Runtiti-pou

Hienoa. Armeija puhdistuu vihollisen kätyreistä ja epäluotettavista puupäistä

Minervan Pöllö

No jopas nyt jotain.

otto suni

Tosiasioiden ymmärtäminen vaikeutuu tunnetilan täyttäessä mielen. On äärettömän helppo unohtaa Korean Sota, Vietnam, Grenada, Nicaragua, Irak, Jugoslavia, Libya, Syyria, Afganistan, vain muutamia mainitakseni, nyt saadaan vihdoin Stalinin liittolaisen USA kanssa yhdessä mahdollisuus hyökätä Venäjälle. Vääpeli Lintilä johtaa boomereita ja muut ovat Salen komennossa. Hyvältä näyttää, saadaan sota ja veriset vaatteet!

John Quiman

Näkyy Kremlin tuhannen ja yhden valheen tarinat uponneen kirjoittajaan.

otto suni

En tiedä mistä tuutista sinä juttujasi työnnät, mutta minun kirjastossani on edellen n.10.000 nidettä ja olen niiden lisäksi lukenut tuhansia muita. Olen seurannut maailmanpolitiikkaa hyvin läheltä ja äänestänyt viimeisen kerran kokomusta silloin kun pj:nä oli jahtikaverini Ilkka Suominen. Kokoomuksen mentyä maanpetturin kelkkaan ja Holkerin tultua valituksi tämän toimesta pääministeriksi loppui intressini tähän vasemmistolaiseen porukkaan.
Olen saanut kätellä Ronald Reagania New Orleansissa, hän oli viimeinen oikea amerikkalainen, vaikka hänen alaisensa veivät myös hänet tekemään virheellisiä päätöksiä.
Elämme aikoja jolloin järjen käyttö on ilmeisesti kielletty ja tieteen korvaavar kaikenlaiset puoskarit kuten Covid-19 probagandassa. Virossa on vielä oikeuskansleri ja esim. rokotuspakko on perustuslain vastainen Virossa, arvaa puhuuko asiasta yksikään sinun seuraamasi valtamedian julkaisu?

rol

J NURMELLE!! MENE ITSEESI POIKA,(SAATANAN KAKARA) SANOTIIN MEILLE KUN ALETIIN ISOTELLA.TÄLLÄISII KIIHKOILIOITA (PSUKOPAATTEJA ARMEEJA TARVITSEE,JOILLA EI OLE TUNTEITA,SYMPATIOTA TOISIA IHMISIÄ KOHTAAN,POIKKEUSOLOT NOSTAVAT PINTAAN P..AA,JOKA LILLUU TAVALLISTEN IHMISTEN ALAPULELLA NORMAALIOLOISSA.(NÄISTÄ TEHDÄÄN SANKAREITA.(ESIM: MANNERHEIM,HÄN SIIS OLI SAANUT KOULUTUKSEN VENÄJÄN SOTILASAKATEEMIASSA. YLI 150 SUOMALAISTA KENRAALIA VALIMISTUI AUTONOMIAN AIKANA,PALVELIVAT VENÄJÄN ARMEEJASSA. MANNER YKSI HEISTÄ. MIES OLI PELKKÄ TYÖSSÄKÄYVÄ IMMEINE.(HÄNEN TYÖ OLI SOTIMINEN)EIKÄ SIIÄ MITÄÄN,SELLAISTA ELÄMÄ ON,OLI HAN SEN MITTAPUUN MUKAAN ONNISTUNUT SOTAPIÄLIKKÖ(TYÖMIESRIEPU),VAIKKA NUKKUIKIN KAVIVARISSA(MUSEO).OMIA KURSSIKAVEREITA VASTAAN TAISTELI.SIIS SANKARISTOOREISTA VIIS.SAMANLAISIA MYÖS HEIDÄN PIÄLIKKÖNSÄ OLIVAT TUNTEETTOMIA PSUHO;PAATTEJA. KYSYMYS JOSKO JOKU KERTOISI MIKÄ OLI torjuntavoitto. EN VIELÄKÄÄN YMMÄRRÄ MITA SE MAHTAAPI TARKOITAA KANSANKIELELLÄ.ONKO NIIN ETTÄ KANSAKUNTA(SUOMI) HÄVIÄÄ SODAN MUTTA VOITAA SILTI(MITÄ),AIKA SKITSOFREENIEN ILMAISU. PS.LUFTFAFFE PYSÄYTTI SEN SORAN EIKÄ SUOAMUAAN ARMEEJA!!!

rol

Voihan tuas, Ettäkö 9 satoo tuhatta tapetavoo vappaaehtosta löytyypi suomualta,ja minkäköhän takia kuolla baideninko vaiko puutinin vai ajatollahin ,erdokanin.taikka kalle 12 takia nun sille tuli turpaan puldovassa 1709 siellä kuoli vua 50 tuhatta suomualaista(neet oli muuten palakka sotureita,juita ei suomen armeejassa nykyisin tunneta(onhan nuita ,niistä ei puhuta).MIKSI:KÖHÄN SUOMEN ARMEJANJA RESERVILÄISTEN PITÄISI PUOLUSTAA MAATA,SIIS SUOMEA JOTA EI OLE OLEMASSA KAAN,SIINÄ MUOSOSSA MITÄ OLI ENNEN EU:HUN LITTYMISTÄ.VALITETTAVASTI SUOMI EI OLE ENÄÄ ITSENÄINEN MAA,TYPERIEN PÄÄTÖSTEN JÄLKEEN,TULEVA FRONTLINE,NIINKUIN YKSI NAT KENR LAUSAHTI TUOSSA OHIMENNE MÄNNÄVIIKOLLA (PUOLUSTUSVUOMIENKOMENTAJA)EI OLE MUUTEN SALE,JOS EPÄILITTE!! MITENKÄ SE MUALIMA MAKAA KOHTAPUOLIIN;SUAPA NÄHÄ. YKSIKIN SUOMALAINEN HENKI ON TURHA PASKIASIATEN VUOKSI.!

John Quiman

Toivotat siis tervetulleeksi Kremlin komennon sen sijaan, että pyrkisit korjaamaan omassa maassa sen, mikä ei ole mielestäsi oikeassa jamassa? Kun sitten olet luovuttanut vallan Krempiin, on kaikki hyvin? Tosiasiassa niin kauan kuin ei olla vieraan vallan miehittämiä, on paljon helpompaa korjata asioita. Kun Kreml pitää voiton paraatin Senaatintorilla, loppuvat ne mahdollisuudet.

John Quiman

Toteaisinpa lisäksi, että tuo HUUTAMINEN ei ole asiallista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Smop

Ymmärrän asiasi (juuri ja juuri) vaikka kirjoitat kuin joku geenipoikkeavuus ja olen samaa mieltä (mahdillisesti, ehkä sinnepäin).

juha II

Wanhanliiton miehet ovat antaneet sotilasvalansa Suomelle ja sen puolustamiselle eikä globalistien käsikassara NATO:lle eikä liioin Pentagonille muassaan Yhdysvaltain aina niin nälkäiselle sotateollisuudelle. Tänä päivänä ja aina WWII:n jälkeen sotimisesta on tullut bisnestä, jossa sotilaista on tullut vain tykinruokaa niin kuin se on nyt nähty karmeimmillaan Ukrainassa.

Toki NATO.n, EU:n ja USA:n ”ruunebergit” yrittävät köpelöistä päistään keksiä yleviä hokemia edm. tahojen karvalakkikansoille mälliksi mätystettäviksi, mutta enää ei edes juuri mitään jakseta peitellä. Aivan kuten Pride kulkueissakaan, joka muuten onkin se pääsyy pukea päällleen maastopuku ja rynkky.

Vaikka sota onkin rahaa tuottavaa urheilua, koska se on ”välineurheilua” niin kovimman hinnan maksavat AINA sotilaat, omaiset, sodan keskellä olevan alueen siviilit, joita nykyetiketin mukaan ampuvat enemmänkin omat kuin viholliset.

Noh, kaikkina näinä rauhan suloisina vuosikymmeninä jolloin ainoahko häiriötekijä olivat aina melskaavat rauhankulkueet ja mielenosoitukset kommunistineen ja silloisine keskenkasvuisine aikuisineen, On kuitenkin syytä muistaa eräs suuria taisteluita ja valloituksia täynnä oleva historiankirjoitus, että eräs oleellinen osa sodankäyntiä on sotapropaganda, jossa omia saavutuksia rintamalla liioiteöllaan ja vihollisen niskaan kaadetaan nykypäivän kiehuvaa öljyä eli demonisoidaan siviilien raiskaamisella aina lapsiin asti säästämättä vanhuksiakaan.

Mutta kaiken aikaa on kuitenkin eräs upporikas pelle keekoillut mediassa otsat rypyssä ja ilmeisen rasittuneena tapattanut sotilaitaan päivästä toiseen kädet sidottuna. Vain siksi, ettei tuo diktatuuriksi muuttunut valtio o1le edes suvereeni sen enempää kuin Suomikaan. EI ole parasta sodan johtoa murhautta sotilaitaan vain mainostarkoituksessa USA:lle ja EU:lle, että rahahanat pysyisivät auki ja aseita virtaisi. Olisi jopa parempi, että Zelensky olisi vain yksittäinen hullu omassa järjettömässä sodassaan, jota hän ei edes ole ITSE siitä päättää sen aloittamiseta puhumattakaan lopettamiisesta.

Nyt kyse on vain globalistien järjestämästä kukkotappelusta, jotka ringissä melskaavat ja kannustaen Ukrainaa iskemään vielä kovemmin. Ukraina on PANTTIVANKI ja lunnasvaatimuksena on sota, joka soditaan viimeiseen ukrainalaiseen sotilaaseen ja pakko-otolla siepattuun miespuoliseen siviiliin, jotka raahataan tykinruuaksi rintamalle.

Kaikki tuo edellinen on kuin painajaisuni, josta EI voi herätä!

John Quiman

Mielestäsi siis Venäjän naapurimaiden tulee ottaa elämänohjeensa suoraan Kremlistä, eikä pistää vastaan millään tavalla? Muuta tuosta villin mielikuvituksen purkauksesta ei voi päätellä.

Rudi

Itsenäisyyttäkin voisi kokeilla mutta se taitaa olla niin lääst siisonia, vai?
Ja naapurienkin huolia voisi ottaa kaikki huomioon, saattaisi elämä olla näin helpompaa kaikille.

John Quiman

Kuinkas paljon Venäjä ottaa huomioon naapureiden huolia? Itsenäisyys jossain sellaisessa mielessä, että tekee mitä huvittaa, ei oikein toimi, kun ei ole suurvalta. Joutuu luovimaan ja liittoutumaankin monissa asioissa toisten kanssa, voidakseen pärjätä mahdollisimman hyvin.

Tämä nykyinen suvakkilatouhu ei olisi tarpeen, mutta kun omassa maassa on äänestetty ideologia edellä ajattelevat valtaan, sitten saa näitä tuloksia, joita nyt on saatu.

Albania aikoinaan oli todella itsenäinen, kun oli täysin sulkeutunut ulkomaailmalle. Jos joku haluaa sen tason itsenäisyyttä, niin sitten joutuu tekemään samalla tavalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Rudi

What about, what about. Suo siellä vetelä täällä. Ja jokainen sukupolvi tarvii oman sotansa, dorkimmat useampia.

John Quiman

Kun kyse on naapurien huolten huomioimisesta ja keskustelussa on Suomi ja Ukraina lähinnä, on siinä osapuolena myös Venäjä. Siksipä ei suinkaan ole kysymys whataboutismista, vaan asiaan suoraan liittyvästä elementistä. Useimmat, jotka haluavat esim. Suomen tai Ukrainan ottavan huomioon Venäjän huolet, ovat lähtökohtaisesti sitä mieltä, että toisten tulee taipua Venäjän etujen mukaan, mutta eivät edellytä sitä, että Venäjän tulisi myös ottaa huomioon toisten huolet.

Venäjä keksii ”huolia” voidakseen vaatia toisilta mitä huvittaa. Se siis haluaa määräillä, mutta se ei ota huomioon toisten huolia. Mitä tulee naapureiden huoliin, on hyvin merkittävä huoli Venäjän luoma uhka naapureiden vapaudelle. Siitä on konkreettiset todisteetkin olemassa. Se huoli ei siis ole aiheeton. Sen sijaan Venäjän huolet ovat lähinnä tuulesta temmattuja poliittisiin tarkoituksiin keksittyjä huolia.

juha II

Suomi ottaa ”elämänohjeensa” WEF:ltä, EU:lta, NATO:lta, NATO:n hybridikeskukselta, USA:lta, Pentagonilta, CIA:lta, Bilderberg kokoukselta, YK:lta, WHO:lta ja ties mistä.

En halua ottaa ”lämänohjeita” MISTÄÄN muualta kuin Suomen Tasavallalta!

Ukraina ja kohta myös Suomi käy sotaa, joka EI olen OMA, vaan vieraiden valtioiden ja ylikansallisten epädemokraattisten järjestöjen politrukkien ylivaltaan itsenäisistä valtiioista ja niiden perustuslaeista olevien tahojen kokoon keittämiä proxy sotia.

Enää ei eletä Talvisodan maailmanpoliittisessa ympäristössä, jossa valtio on toista valtiota vastaan pyrkimyksenä anastaa itselleen lisää maa-aluetta laajenemishalusta tai strategisista syistä.

Mutta yksi on Talvisodasta jäljellä: Maailmanvallankuµous, joka on vain vaihtunut kommunismista globalistis-kommunistiseksi NWO:ksi (”The New EWorld Order”). Se tarkoittaa ylirikkaiden teknoraattien yhtä Maailmanhallitusta,b joka toteutuakseen vaatii jokaisen maailman itsenäisen suvereenin valtion alistumista tuohon totalitäristiseen hirmuhallinotoon, jonka löysä vastine on nykyään Kiina!

Edellisten tahojen pääviholliset maailmassa: USA, vaalivilpillä syrjäytett presidentti Donald Trump, Venäjä Vladimir Putin, Kiina presidentti XI Jing, Brasillia presidentti Jair Bolsonaro, Unkari Viktor Orban ja Japani murhattu ent pääministeri Shinzo Abe.

Eli edelliset ”pahat pojat” eivät halua NWO:n messiin. Siksi NWO:n Medaluokan sosiopaattiset lurjukset ja ihmisvastaiset murhaajat ovat valmiit sotimaan viimeiseen ukrainalaiseen, suomalaiseen, puolalaiseen, saksalaiseen, ranskalaiseen, italialaiseen, romanialaiseen, unkarilaiseen, norjalaiseen, tanskalaiseen, espanjalaiseen, alankomaalaiseen, belgialaiseen, englantilaiseen VENÄJÄÄ vastaan kaataakseen presidentti Vladimir Putinin hallinnon.

V. 2014 aina Ukrainan viime helmikuussa alkaneeseen sotaan on murhattu Ukrainan armeijan toimesta 14 000 venäläistä siviiliä Donbassin ja muilla venäläisten asuttamilla alueilla. Siviilien raaka murhaaminen EI ole oikeutettua missään sodassa, EI ketään vastaan, EI missään olosuhteessa, koska se on SOTARIKOS, joka tahraa lopullisesti jokaisen valtion sodan. Ja samalla se vetää samalla koko armeijan myöhemmät saavutukset ja aivan jokaisen sotilaan maineen olipa hän vaikka 400-km päässä tekopaikoista. Nuo rikokset ovat verrattavissa monikulttuurisen Jugoslavian sisällissotaan, johon silloin puuttui NATO pommittamalla mm. siviilikohteita ja Kiinan suurlähetystön paskaksi. Nyt Venäjä teki aivan samoin Ukrainan monikulttuurisessa sisällissodassa suojellakseen venäläisvähemmistöä, jolta riistettiin likipitäen elämisen oikeus alueella, joka on heidän kotinsa historian oikusta kun Neuvostoaikana Krim merkityksettömästi valtiokokonaisuuteen Ukrainalle syntypäivälahjaksi ojensi diktaattorin omavaltaisella päätöksellö kommunistisen puolueen pääsihteeri Nikita Hrutsev (1894-1971).

Jos ja kun suuri saatana presidentti Vladimir Putin kaatuu. Seuraava potilas on Kiina…

Ja kuka käärii sievoisia summia fyrkkendaalia? Pentagon ja Yhdysvaltain aseteollisuus!

Sensuroimaton Totuus

Kyllähän se oikea syy on nato eli Suomen viimeisistä itsenäisyyden rippeistä luopuminen. Mitään puolustettavaa ei enää ole.

John Quiman

Jaa, että annetaan kotimaa Venäjän vallan alle, kun jokin poliittinen päätös ei miellytä?

Sen jälkeen ei sitten ole mitään itsenäisyyttä edes kasalaisilla.

On ronskia liioittelua, että Nato veisi itsenäisyyden. Eikö Norja ole itsenäinen? Tai Tanska? Millä tavalla ne maat ovat kauheita paikkoja ja Naton hirmuvallan alaisia?

Nato on sotilasjärjestö, ei se ole jäseniään hallitseva järjestö. Mihin tahansa operaatioon osallistuminen on vapaaehtoista ja itse saa valita millä tavalla ottaa osaa. Milläs tavalla tuossa haisee itsenäisyyden menetys?

Eräiden mielestä Nato-jäsenyys vie itsenäisyyden. Viekö johonkin kerhoon kuuluminen heidän mielestään heiltä itsenäisyyden?

Tosiasiassa Nato edesauttaa itsenäisyyden säilymistä. Tämä tiesivät veteraanitkin, jotka sanoivat, että ei enää koskaan yksin, muistellen Talvisotaa.

Ilkka Forsten

Putinin trollit taas aktivoituneet, ei niistä kannata välittää.

ike

Vieläkin on noita puheita että NATO on saartanut ja ajanut ahtaalle venäjän. Ei voida myöntää että NATO on puolustusliitto, ei se ole hyökkäämässä mihinkään, mutta kun ei se sovi agendaan niin täytyy valehdella omille kansalaisille ja jokapaikkaan mihin on mahdollista.

John Quiman

Ne puhuvat noin, koska Putin sanoi niille, että Nato on uhka Venäjälle. Onhan se sillä tavalla uhka, että Venäjä ei voi pompottaa Naton jäseniä mielensä mukaan, eikä niistä jäsenmaista voi napsia palasiakaan kaikessa rauhassa. Onhan tuo melkoinen haitta, mutta Nato ei ole uhka Venäjälle. Nato suojaa Venäjän uhalta.

Innokkaimmat venäläismieliset ovat sitä mieltä, että ei Venäjä naapureilleen ole ikävä, Venäjä on rauhan ja onnen tuoja. Mutta kuinka ollakaan, niin on Venäjä hyökkäillyt naapurimaihinsa ja napsinut palasia ja käy nytkin mielipuolisuutensa synnyttämää sotaa Ukrainassa. Valko-Venäjäkin on Venäjän alistama ja hyväksikäyttämä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilmari

Kun ei halua puolustaa maataan, keksii aina jotain syytä. Nyt on keksitty että Suomi on muka menettänyt itsenäisyytensä kun liitymme Natoon.

Jussi

Suomi on menettämässä siitä syystä taas osan. Loput onkin jaeltu sinne tänne. Mikä siinä on niin haastavaa ymmärtää että mehän haemme itse tässä nyt sotaan jota en tule hyvksymään.

John Quiman

Jussin uskomuksissa varmaan noin onkin, mutta todellisuus on ihan toinen asia.

Peter Kreisler

Jutun otsikko johtaa hieman harhaan, vaikka ei täysin valheellinen olekaan. Tilanne Ukrainassa alkoi siitä, että Yhdysvallat päätti ottaa Krimin sotilastukikohdan itselleen, tämä tehtiin järjestämällä Ukrainaan vallanvaihto, jossa presidentiksi nimitettiin Yhdysvaltalainen showmies. Näin Ukraina oli Yhdysvaltain kontrollin alla. Kun Ukrainan bulvaanipresidentti aloitti maan liittämisen Nato:on reagoi Venäjä siihen heti. Tilanne oli kuin Kuuban kriisi, johon Yhdysvallat reagoi välittömästi. Molemmissa tapauksissa on reagointi täysin ymmärrettävää, sillä tuskin kukaan haluaa rajoilleen vihollismaan ydinaseita.
Huomioitavaa Ukrainan sodassa on se, että Venäjän armeijan kontrollin alla on vain Ukrainan venäläisalueet. Raja ei aivan kulje tätä linjaa myöten, mutta hyvin lähellä. Suurin osa Ukrainasta on siis ilman Venäjän sotaväkeä ja ns. länsiliittouman hallinnassa, tästä huolimatta Nato ei lupaamastaan tuesta huolimatta ota valvontaansa Ukrainan keski- ja länsiosia. Tämä olisi helppoa Puolan kautta sillä Puola on Nato:n jäsen. Ukrainaan tarvitsisi vain mennä ja pysyä siellä, näin olisi suurin osa maasta länsiliittouman valvonnassa. Näin ei kuitenkaan tapahdu, miksi ihmeessä, halutaanko sodan jatkuvan vai onko kyseessä tarkoituksellinen Euroopan ja Venäjän suhteiden rikkominen. Tämä olisi ainakin taloudellisessa mielessä Yhdysvaltain etu.
Muuten, en lainkaan ihmettele reserviläisten siirtymistä siviilipalvelukseen, niin ainakin selviää siitä, että sotilasvalan velvoitteen mukaan tulisi puolustaa Suomea eikä suinkaan miehittäjää eli Euroopan unionia ja jopa jossain määrin Yhdysvaltoja.

Melina

Siis otsikko on aivan oikein, koska kirjoituksessahan käsiteltiin Suomen armeijaa ja reserviä, eikä Ukrainan sotaa kuin nimellisesti!

Peter Kreisler

Eli kun mainitaan Venäjän hyökänneen Ukrainaan, eikä mainita mitään asian taustoista tai syystä ja todetaan sen vaikuttaneen suomalaisten reserviläisten siirtyneen siviilipalvelukseen, käsitellään Ukrainan sotaa vain nimellisesti. En kyllä pitäisi Suomen reserviläisiä kyvyttöminä arvioida itse tilanteiden taustoja ja perimmäisiä syitä. Toki tätä ajattelua ja arviointia on yritetty valtionkoneiston taholta estää ja nyt sitä esitetään jopa kriminalisoitavaksi.

John Quiman

Ukrainan kansa halusi lähestyä länttä, muta Venäjän läpikorrutoima presidentti halusi viedä väkisin Euraasian talousliittoon Venäjän lypsettäväksi.

Pitää ymmärtää, että ei mitään vallankumouksia järjestetä, jos siihen ei löydy kansan tukea. Länsi tuki länsimielisiä pitkään suurellakin rahalla, mutta ei pidä unohtaa, että Venäjä tuki venäläismielisiä monin verroin suuremmilla rahoilla.

Venäjä hävisi vaikuttamiskisan, koska sen pyrkimyksille ei löytynyt kansan tukea. Tästä syystä Venäjä miehitti Krimin ja Itä-Ukrainan. Lopulta Venäjä hyökkäsi ja nyt soditaan.

Turha puolustella Venäjän toimia, sillä ei ole Venäjän asia päättää mitä ukrainalaiset saavat haluta. Kun he haluavat lähestyä länttä, sitten heillä on siihen oikeus. Venäjällä ei ole mitään oikeuksia Ukrainan suhteen.

Losanteri

Ihan samanmoiset oikeudet kuin jenkeilläkin hallita lähialueen maiden haluja ja pyrkimyksiä, jotka voivat epävakauttaa vallitsevaa tilannetta. Vai onko tämä vain jenkkien oikeus tässä maailmassa?

Kansahan saadaan tukemaan ihan mitä vain, kun tarpeeksi media sitä toistaa ”asiantuntija” vieraineen, kuten Suomessakin ollaan nähty.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Losanteri
Peter Kreisler

En ole aivan samaa mieltä kanssasi, taustoista etenkin. Mutta olet kyllä oikeassa siinä, että kansojen haluamiset ovat hämmästyttävän helposti ulkopuolelta ohjailtavissa, mutta ei siinä mitään, herkkäuskoisuus kostautuu. Tämä on sitä arkielämän Darvinismia, helposti kusetettavat häviävät lopulta.
Tästä herkkäuskoisuudesta löytyy hyviä esimerkkejä Suomestakin, Neuvostoliiton kritiikittömät ihailijat, Yhdysvaltain ja Naton kritiikittömät ihailijat sekä EU:n kritiikittömät ihailijat… Harkitsevat ja joka asiaan kriittisesti suhtautuvat ovat… niin missä he muuten ovat?

Ilmari

Jos Suomi joutuu sotilaalliseen kriisiin, ei siitä selvitä niin, että kysytään jokaisen reserviläisen mielipidettä siitä, mitä nyt tehdään.

Ilkka Forsten

Mitä luulet, miettikö suomen armeijan sotilas viime kahinan aikana ettei halua puolustaa maataan vaikka oltiin saksalaisten aseveljiä. Kyllä se syy on nimeltään pelko, mutta eihän se ole ihme tänä aikana, vellihousuja riittää kun annetaan siihen mahdollisuus.

Peter Kreisler

Aseveljeys ja omien petturien aikaan saama miehitys on todellakin kaksi eri asiaa. Miten Ukrainan sota liittyy Suomen puolustamiseen, saksalaisten aseveljinä puolustettiin todellakin Suomea.
Uskon, että vapaata Suomea puolustavia patriootteja löytyy, kun vain mahdollisuus puolustamiseen tulee. Talvisodan henki ja isänmaallisuus ei todellakaan ole kadonneet.

John Quiman

Ukrainan tukeminen ennaltaehkäisee Venäjän kykyä ja haluja valloittaa lisää naapurimaita tai niiden osia. Noin yksinkertaista se.

JFK

Kerran telkkarissa luonto-ohjelmassa seurattiin, kun susilauma ajoi puhveleita takaa. Kaksi puhvelia jäi muista jälkeen. Toinen puhveleista tönäisi toisen kumoon, jolloin itse selvisi suden suusta.

John Quiman

Tuoo vertaus ei oikein istu tähän, sillä Suomi eikä länsimaatkaan tönäisseet Ukrainaa kumoon, vaan Venäjä ihan itse sai aivopierun hyökätä. Siitä on täysin turha syytellä toisia. Venäjä katsoo, että Ukrainan tulee alistua sen tahtoon, vaan ei Ukrainalla ole sellaista velvollisuutta.

Ilmari

Itse näin sellaisen dokumentin että puhvelit juoksivat rinnakkain ja potkivat susia viereltään, toinen oikealta ja toinen vasemmalta.

Eläimet toimivat vaistonvaraisesti. Puhvelit toimivat laumassa enkä usko että tuollaista tönäisemistä on tapahtunut. Toinen puhveli luultavasti kaatui.

Peter Kreisler

Toimisiko sama myös tukemalla Yhdysvaltain sortamia tukemalla, lopettaisiko maailmanpoliisi ”demokratian” viennin.

Ilmari

Silloin tosiaan haluttiin puolustaa Suomea, mutta nämä sivariin siirtyvät eivät halua. Siinä on se ero.

Ilkka Forsten

Niillä sivareilla ei sitten ole mitään varaa tulla puhumaan kehareista yhtään sanaa. Jos ensin nilllitetään matuinvaasiosta, ja kirotaan tulijat karkuun juoksijoina, niin mihin ryhmään nämä ” sivarit ” silloin itsensä sijoittavat ?

Ilmari

Ei Nato voi mennä Ukrainaan koska se joutuisi silloin sotaan Venäjön kanssa. Kirjoitus oli muutenkin täyttä roskaa

jääkäri

Itseä ainakin turhauttaa puolustaa monikulttuurista maata. Ainakaan koko Suomi ei ole minulle enää maanpuolustamisen arvoinen. Jos Helsinkiä ja muita monikulttuurisia kaupunkeja pommitettaisiin: toivottaisin heille onnea puolustamiseen, mutta en kyllä omaa henkeäni uhraisi sinne.

Ilkka Forsten

Mitä enemmän osoitat selkärangattomuutta, sitä enemmän monikultttuurisuus saa tilaa. Ei pitäisi olla vaikea yhtälö kenellekään. Nyt ne rivit pitää yhdistää eikä poukkoilla karkuun.

John Quiman

Jaa, että kun politiikassa on tehty virheitä, annetaan sitten vaan vapaaehtoisesti koko maa ja sen tulevaisuus pois idästä tulevalle valloittajalle? Valintasi ei ole siirtää maa ojasta allikkoon, vaan siirtää maa ojasta h…..tiin.

John Quiman

Jaha – Moderointi tuntuu tekevän kuten sanoi, että ei poista kielletyn sanan sisältävää viestiä, vaan editoivat sen verran, että menee läpi. Nuo pisteet tuossa ”h…..tiin” -sanassa paikkasivat kokonaan kirjoitetun sanan keskusteluryhmäkelpoiseksi.

John Quiman

Jaa, että kun politiikassa on tehty virheitä, annetaan sitten vaan vapaaehtoisesti koko maa ja sen tulevaisuus pois valloittajalle? Joko kirjoitit Putinille kirjeen vai suositko oikeauskoisia? Kumpikin noista kyllä hyväksyy tarjouksesi.

Valintasi ei ole siirtää maa ojasta allikkoon, vaan siirtää maa ojasta h*lvettiin sen sijaan, että taistelisit sen puolesta, että Suomi ratkaisisi ongelmansa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Pukkumar

Joka ei sitoudu aseelliseen maanpuolustukseen – ei myöskään äänestä vaaleissa.

joo

Sitoudun kotimaani puolustukseen. Koska saan sen takaisin?

John Quiman

Sitten kun suvakkila-hupsuttelu lakkaa.

Eipäs

Sodassa kaatunut taitaa tehdä saman…

keep smiling !

Kemustanian Käpykaartin mannekiinit astelivat Tornion catwalkille vuonna 2015 joten nuo kotimaiset ”siirtyjät” seuraavat vaan heidän tuomiaan muotituulahduksia.

Timppis

Käpy on sielläinne aurinko ei paista.islamisaation etulinjaa sieltä marssi.vai miten se oulussa menikään.p..kaa puuroo ja apeat verhot,iphone jo vuodenvanha siinä syitä pikku kepposteluun.

Jupi

Hyvä että jengi ei halua sotia NATO:n sotia. Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia. Itse lupasin itselleni jo kuin Suomi allekirjoitti Maastrichtin sopimuksen vuonna 09 että pitäkööt tunkkinsa ja olenkin asunut Kaakkois-Aasiassa siitä lähtien. Minä en jenkkien sotia sodi.

John Quiman

Vain täydellisesti Naton väärinymmärtäneet puhuvat tuohon malliin. He ovat retkahtaneet venäläisten yhden ja tuhannen valheen tarinoihin, täysin.

ike

Maamme ongelmat ovat syvällä. Vasta katselin tuossa Ykkösaamua. Joku katsojista kysyi Lintilältä että miksi Suomi ei sitten eroa noista eurooppalaisista sähkömarkkinoista, nehän eivät toimi. Miksi sähkön hinta on sidottu kaasuun. No ainakaan meillä sähköä ei kaasulla paljoa tuoteta. Jäljet johtavat sylttytehtaalle eli kekieurooppaan Vastaus oli että mitenkäs sitten jos suomi tarvitsee enemmän sähköä. On itse asemassa jonka tulee huolehtia että suomessa sähkö riittää. Ei meidän pitäisi kantaa vastuutra esim. saksan huonoista energiavalinnoista vaikka vihervasemmisto on niitäkin suomelle tuputtanut. Ovat vastuussa turpeen ja monen muunkin alasajosta suomessa. Aina jos joku maa euroopassa tekee jonkin ratkaisun tavallisen ihmisen elämän helpottamiseen niin miksiköhän se ei sovi suomelle. Sanotaan että ei sovi markkinatalouteen. Meillä taitaa olla aivan oma muunnos markkinataloudesta.Hän mainitsi vielä useasti että monet muutokset olisivat teknisesti vaieita toteuttaa. Ei sitten tullut mieleen että jos joku asia on ”teknisesti” niin vaikeaa siinä täytyy olla jotakin vikaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Rudi

Koska poliitikot ovat valinnoillaan ajaneet maan siihen tilanteeseen että on pulaa sähköstä niin niistä päätöksistä johtuen ovat velvollisia huolehtimaan siitä ettei ihmiset ajaudu henkilökohtaisiin konkursseihin. Hallituksen on ne ”teknisesti vaikeat” vaan ratkaistava viipymättä eikä jäädä sormi suussa valittamaan. On meillä kyllä niin kädetön hallitus ettei mitään määrää, Sannat,Tytit ja Lintsilät. Kansan suosikkeja kuitenkin ovat edelleen?

Meillä on aidot kuspäät vallassa

Ja turpeen alasajon kiihkeä vaihehan sattui vasta maaliskuulle, kun Ukrainan sota oli jo alkanut ja täys energiakriisi oli jo päällä. Tosi järkevä veto!!! Osoittaa suurta pelisilmää ja tilannetajua.

Ilkka Forsten

Kun on talvi paleltu ja syöty kynsiä, niin eiköhän ala mieli muuttumaan vaalien alla. Jos ei, niin sitten tehdään muutos lyijyllä, Näin tätä ei tulla jatkamaan.

Kata

Luin jostain tänään kun oli kysytty tästä rahanjaosta niin Marin oli vastannut että ”emme voi käpertyä itseemme”…anpiliivipöl!

Rudi

Marin sanoi eduskunnassa että Ukrainan on voitettava sota, muuta mahdollisuutta ei ole. Sitoi siinä samalla maan politiikan tavallaan Ukrainan harteille koska muuta mahdollisuutta kuulemma ei ole. Itse näen kyllä muitakin mahdollisia lopputulemia sodalle, vaikka niitä ei nyt hygieniasyistä ala tässä esitellä.
Mutta Suomen tulisi voida jatkaa siinäkin tilanteessa olemistaan vaikka Ukraina ei voittaisi, tai vaikka jopa silloin jos ei meitä Natoon otettaisi. Vai sittenkö vedetään ranteet auki ja pää kiskolle jos ei voita tai oteta? Silloin vasta käperryttäisiinkin, i presume.

Ilkka Forsten

Marin voi käpertyä minun puolestani vaikka sätkäpaperiin, mutta sen ämmän aika pääministerinä on fini kun seuraavat vaalit on käyty.

Kata

Voi kunpa vain immeisillä olisi jo järki päässä eikä median luomat mielikuvat!Pelkään kuitenkin että…kun pm on niin ”nättikin”..nykysomekansa ottaa selfien ja äänestää…

John Quiman

Minä en kyllä näe siinä mitään nättiä, en sisäisesti, enkä ulkoisesti. Tyypillinen vähän tylsän näköinen kuuden ällän (?) ylioppilas, joka muistaa kaiken oppimansa, mutta ei ymmärrä siitä mitään. Kyvyttömyys paistaa kuin Naantalin aurinko pääkuoren läpi.

Kata

Näin on minunkin mielestäni mutta suurin osa vain huokailee..ihminen jolla on kylmä sisin on kylmä myös ulkoa ja se näkyy silmistä.

Rudi

Nyt voi Nato kyllä suuttua.
https://yle.fi/uutiset/3-11842996

John Quiman

Niin, Suomi ei siis saa käpertyä itseensä, mutta Italia ja Saksa sekä Ranska voivat hyvinkin ja niinhän ne tekevätkin. Yksipuolinen tuon kaltainen avuliaisuus ei ole hyvyyttä, se on tyhmyyttä.

Kata

Se on sitä nimenomaan!Mutta niin Marin kuin muutama muukin on näitä latteuksiaan päästellyt ilmoille että onhan meidän sitten ”pakko” lähettää muutama miljardi jotain maata avustamaan…60 miljoonaa siellä Italiassakin odottaa…

Me aina tienataan näillä… 🙁

Peter Kreisler

iken kommentissa tulee ilmi koko jutun absurdius, tosin sopii hyvin kuvaan maassa jossa elinkeinoministeri yksin ilmoittaa milloin maa on sodassa ja kenen kanssa.

Ilkka Forsten

Ei ole yksin, Marin on julistanut samaa ” sotatilaansa.”

John Quiman

Jos Ukrainan avustaminen tekee sotatilan Suomeen, niin eivätkös nuo kehitysavut ja maahantunkeutuvien avustaminen ole yhtälailla tehneet Suomeen sotatilan? Tässä onkin oltu sotatilassa jo aika kauan.

Ilkka Forsten

Tekniset vaikeudet ei iske koskaan siinä vaiheessa kun hintoja nostetaan, tai kantaväestön etuja kavennetaan. Nythän EU on jo ilmaissut että se tulee rajoittamaan myöskin puunpolttoa, että hyvin menee, mökki on saatava kylmäksi niin kumarretaan syvempään. Seuraavissa vaaleissa olisi mahdollisuus muuttaa kurssia, mutta tämä vit***n ääliöluma äänestää TAAS demarit ja kokoomuksen valtaan joka ottaa apupuolueeksi vihreät. Sitten riittää vihreää siirtymää, ja samalla ihmisten omaisuutta siirtyy mukavasti niille jotka sitä jo nyt ovat haluamassa.

Rudi

”Mukava” ollut seurata taas viikonloppuna sähkön hintaa. Viime viikolla pörssisähkö oli öisin 15c/kwh nurkilla ja päivisin 50-60c/kwh. Kun tilanteet takauksien myötä ”vakaantuivat” niin päivisin päästiin 40c/kwh nurkille, mutta kas kummaa, yöhinnat kapusivat 30-40c/kwh nurkille. Kertoo mainiosti siitä ettei kulutus ole se joka Suomen hintoja määrää kun viikonloppuina jä öisin hinnat nousee. Fyrkat on vaan saatava pois jengiltä ihan maan kulutuksista riippumatta, eli kerättävä summa tiedetään, jaetaan se sitten miten jaetaan.

Ilkka Forsten

Ukraina sen sodan tulee voittamaan, mutta mitä siitä seuraa on, että SUOMI menee jälleenrakentamaan venäjän tuhoamat kohteet ja maksattaa meillä uudelleenrakennuksen, koska pitää osoittaa ” solidaarisuutta ” sodan uhreille. Venäjältä ei taida kukaan uskaltaa pyytää korvauksia aiheuttamastaan hävityksestä vaikka se olisi vähintä mitä he voivat tehdä.

John Quiman

Puun polton kielto ei juuri haittaa muita kuin pohjoisia maita, joten EU:n enemmistölle sellainen idealistinen kielto sopii oikein hyvin.

Piikkilampaat

Kukaan ei halua tanssia sotaan nykyisen kanahallituksen käskyistä. Hyökätkööt yksinään.

otto suni

Erinomainen mielipide sinulta, näin on, miksi lähteä sotimaan Bile-Sannan ja Tyttö Tippurisen johdolla? Todellisuudessa 900.000 reserviin on laskettu jo lähes kaikki naiset. Puolustusvoimain johto ei osaa yksinkertaista Elon-laskuoppia, sillä tämä suuri reservi oli juuri ne suuret ikäluokat jotka ovat Bile-Sannan mielestä ”boomereita”!
80-luvulla olivat viimeiset sellaiset kutsunnat jolloin reserviin siirtyi vuodessa n.100.000 nuorta miestä, sen jälkeen tulivat nämä ”rampojen karnevaalit” eli tietokonepelien ääressä yötä päivää pelaavat popcornin ja pizzan syöjät. Läski kasvaa ja nivelet heikkenevät! Kenraali Kivinen on itse siltä aikakaudelta jolloin naisia ei ollut varusmiehinä, joten jossain vaikuttaa vielä ”Talvisodan henki”, eli kuvitelma ja todellisuus ei kohtaa!

brynolf.perc

Moktarin isukki kaatui Karhumäessä. Kompuroi kännissä, niin kuin ryssänä vain voi olla.https://keskustelu.suomi24.fi/t/17559416/onko-moktar-piste-gupta-kielletty-aihe#comment-116360111

Suomessa ei ole mitään puolustamisen arvoista

Ja jos sota tulee ja sotaan pakotetaan niin voi myös ammua kuin lehmät vaikka omia upseereita.

John Quiman

Suomi on Suomi, vaikka ajat olisivat huonot monillakin tavoin. Suomi on suomalaisten ainoa kotimaa tässä maailmassa. Senkö luovutat ilmaiseksi pois vain siksi, että jotkut poliittiset ratkaisut ovat mielestäsi olleet päin prinkkalaa. Et siis halua korjata ja palauttaa maata paremmalle tolalle, vaan annat sen pois heti, jos joku vaan pyytää.

Juike

Jos jauho jengiläinen, nyt rajalle rynkkyjen kanssa käskee niin täytyy kyllä miettiä.. Varmaan osa syy.

historian väärentäjät

Tässä nähdään taas ”uutinen” joka on täysin väärin perustein kirjoitettu. Kyse ei ollut Venäjän erikoisoperaaatiosta jossa tuetaan Donbasia ja Luhanskia palauttamaan maiden entiset rajat. Syynä oli NATO-allkeirjoitukset.

Suomalaiset ovat sen verran fiksua väkeä että jos kerran maksetaan NATO:lle siitä että kuulutaan sotilaslittoon, niin NATO saa sitten puolustaa Suomea. Sitähän ne turvatakuut tarkoittavat, eikö? Ja se viides artikla joka sanoo että ”hyökkäy yhtä NATO-maata kohtaan on sama kuin hyökkäys kaikkia NATO-maita kohtaan” niin sehän tarkoittaa että kaikki NATO-maathan yhdessä ja samanaikaisesti hyökkäävät Venäjää vastaan. Eikö?

Jupi

Hyvin sanottu. Kyllä tässä NATO on syypää, ei se naapurivaltio jonka hyvät suhteet hallituksemme on systemaattisesti tuhonnut viimeiset 15 vuotta

Jaa..

Paljonko maksamme Natolle? 50 miljoonaa/v hallintokuluina.

Kaikki ihan loput n. 2% BKT:a menee ihan omien puolustusvoimien kehittämiseen ja ylläpitoon.

Historian väärentäjät

Liittymismyksu on vähintään se minimi, 14 miljardia euroa. Sen päälle tulee NATO:lle suoritettava uosimaksu 3.8% BKT:stä joka nykyisellä tasolla on 7,84miljardia euroa.

Löytyy ihan nato.int sivuilta jos et tiennyt.

John Quiman

Nyt kyllä väärensit historiaa. Kerropa missä siellä on moinen väittämä. Tänne vaan linkki, mutta tuskin tulee, koska väittämäsi ei ole totta.

Ilmari

Ei tarkoita. Natolla ei ole omaa armeijaa.

John Quiman

Tarkoittanet Donetskia ja Luhanskia. Olisi hyvä tietää mitä tarkoittaa. ne eivät ole olleet koskaan maita, joten niiden ”maiden” rajoja ei voi palauttaa. Ne ovat Ukrainan maakuntia, jotka Venäjä miehitti 2014.

Kuinka syynä voi olla Nato-allekirjoitukset, Ukraina ei ole mitään Nato-allekirjoituksia koskaan tehnyt?

Natolle maksetaan pienehkö summa hallinnollisiin kuluihin. Kukin jäsenmaa pitää yllä omaa armeijaansa ja Nato on yhteistyöelin, jonka tarkoitus on auttaa sitä, joka joutui hyökkäyksen kohteeksi. Ei ole mitään Nato-armeijaa, joka puolustaisi jotain jäsenmaata.

Miten ollakaan, että nämä Natoa kovin innokkaasti haukkuvat ihmiset eivät tapaa tietää yhtään mitään Natosta. Heittelevät vain ”faktojaan”, jotka perustuvat venäläisten tuhannen ja yhden valheen tarinoihin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No syyt on varmaankin syvempiä..tässäkin maassa.
Joka suunnasta tuppaa tulemaan vieraita eikä sotilas kelpaa kuin kantamaan laukkuja…