Eurooppa Historia Kotimaa Maahanmuutto Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Espanja: Kansalaisuus sisällissodan vapaaehtoisten jälkeläisille

Tasavaltalaisten puolella palvellut 17- vuotias Maria Ginésta. Valokuva Juan Guzmán, 1936.

Espanjan sisällissodassa 1936-39 taisteli noin 200 000 ulkomaalaista sotilasta molemmilla puolilla. Vapaaehtoisina sotaan osallistui tasavaltalaisten puolella olleissa Kansainvälisissä prikaateissa jopa 60 000 miestä ja naista.

Vuoden 2007 Demokraattisen muiston laki antoi sodan voittajia, kenraali Francisco Francon falangisteja ulkomaille paenneitten espanjalaisten jälkeläisille oikeuden hakea Espanjan kansalaisuutta. Laki antoi myös ulkomaalaisen kanssa solmitun avioliiton vuoksi Espanjan kansalaisuuden menettäneille espanjalaisnaisille oikeuden saada kansalaisuutensa takaisin.

Arvioitten mukaan jopa 700 000 ihmistä eri puolilla maailmaa on oikeutettu Espanjan kansalaisuuteen.

Vuoden vaihteessa lakiin tehty muutos antaa myös Kansainvälisissä prikaateissa palvelleitten ulkomaalaisten vapaaehtoisten jälkeläisille oikeuden Espanjan kansalaisuuteen.

Mahdollisuutta hakea kansalaisuutta ei ole Francon puolella palvelleitten vapaaehtoisten jälkeläisillä.

Suomalaisia osallistui Espanjan sisällissotaan noin 225 miestä, joista 67 kaatui, katosi tai teloitettiin. Suomesta sotaan lähti 72 miestä, ja loput olivat ulkosuomalaisia Yhdysvalloista, Kanadasta ja Neuvostoliitosta. Suomalaisista 14 miestä osallistui sotaan kenraali Francon puolella.

Lähde Abraham Lincoln Brigade Archives

Tilaa
Ilmoita
4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Asista kolmanteen. Tältä ryssän varpaiden imijältä pitää ottaa Suomen kansalisuuns pois, jos sitä ei vielä ole tehty, kyseessä maatuskaMv etana, tässä hiukan näytettä mitä tuo ulostaa, ”Venäjän turvallisuusneuvosto: Suomi suunnitteli neuvostoliittolaisten kansanmurhaa 1940-1941”. Tuo vielä kutsuu itseään isänmaallisiksi ja Suomalaiseksi.

John Quiman

Tarkoittanet putkosuutimien omistajaa, joka on toiminut Luhanskin ja Donetskin propagandatoimistossa jo pitkään. Hän oli itse asiassa sen propagandatoimiston perustaja, sillä hän matkusti ideansa kanssa Moskovaan ja sai sieltä rahoituksen siihen propagandatoimistoon.

Ruoste Iskee

Nimenomaan tuota kuonaa.
Jos itelle tuo jossain tulisi eteen niin repisin kappaleiksi.

Viimeksi muokattu 12 päivää sitten by Ruoste Iskee
Peter Kreisler

Kenraali Francon valtakaudella Espanjan talous nousi Keski-Eurooppalaiselle tasolle, kunnes vasemmistolainen demokratia tuhosi maan talouden erityisesti Etelä-Espanjassa. Demokratian ”saavutuksia” ovat maan ykköstila Euroopan korruptiotilastossa ja kaiken toiminnan tehottomuus ja hitaus. Nyt Andalusia on Espanjan vasemmistolaisin ja köyhin alue, tämä on käsittämätöntä ennen kuin huomaa turismiin liittyvän liiketoiminnan olevan lähes täysin ulkomaalaisten hallussa. Kaikki vähänkin suuremmat asiat toimivat lahjomalla tai suhteilla. Tosin espanjalaiset ovat mukavia ja sosiaalisia ihmisiä, he eivät vain ole juurikaan kiinnostuneita työn tekemisestä.
Käsitykseni Espanjan nykytilasta ei perustu ennakkoluuloihin, sillä olen asunut ja toiminut yrittäjänä Etelä-Espanjassa.
Joten, jos Espanjaan otetaan näitä punikkien jälkeläisiä, niin eipä maa siitä varmaan muutu suuntaan eikä toiseen.

Uusimmat uutiset