Eurooppa Politiikka Talous

EU-johtajat päättivät huippukokouksen tinkimättä energian hinnankorotuksista

Gundremmingen ydinvoimala. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) /Felix König-Eigenes.

EU:n johtajien huippukokous johti energia-alaa koskevista päätelmistä luopumiseen erimielisyyksien vuoksi.

EU:n johtajien huippukokous päättyi varhain perjantaiaamuna siihen, että energiakysymyksistä ei päästy yhteisymmärrykseen, minkä vuoksi aihe jouduttiin jättämään pois neuvoston päätelmistä.

Kaksi keskeisintä erimielisyyttä liittyivät päästökauppajärjestelmään ja pyrkimykseen sisällyttää ydinvoima EU:n kestävien investointien luokitteluun.

”Ei ole mikään salaisuus, että pöydän ympärillä oli erilaisia mielipiteitä”, sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel huippukokouksen jälkeen.

Tšekin ja Puolan valtuuskuntien kerrotaan painostaneen poikkeuksen saamista päästökauppajärjestelmästä. He syyttivät lupien huimaa hinnannousua sähkönhintojen noususta koko blokin alueella, minkä monet asiantuntijat torjuvat.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki tuomitsi huippukokouksessa päästökauppajärjestelmän ”eurooppalaiseksi energiaveroksi” mutta myönsi, että Puolalla on Länsi-Euroopassa ”vastustajia”, jotka eivät ole samaa mieltä Varsovan kanssa.

Huippukokouksen jälkeen Morawiecki twiittasi, että päästökauppajärjestelmä ”ei toimi” ja tarvitsee perusteellisen uudistuksen. ”Emme voi sallia tyhjien päätelmien hyväksymistä.”

Myös luokittelussa oli erimielisyyksiä, kun ydinvoimaa kannattavat maat vaativat asian mainitsemista päätelmissä, mutta ydinvoimaa vastustavat Saksa, Itävalta ja Luxemburg sen hylkäsivät.

Vaikka energia-alan päätelmistä julkaistiin useita tarkistusluonnoksia, loppujen lopuksi pyrkimys epäonnistui ja johti siihen, että huippukokouksen esityslistalla olevaa asiaa koskevista päätelmistä luovuttiin.

 

Lähde: Politico

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Päästökauppa toimii siten, että yritykset siirtävät toiminnan maihin joissa ei tarvitse päästölupia ostella. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.

Kata

Kohta eletään pakkolailla muutamia tunteja päivässä ilman sähköä,kynttilänvalossa, muinaisia tarinoita lapsille lueskellen…eiku…
Kämppä on kylmä mutta….ei kaikilla.Vieläkö joku eppäilee suurta nollausta…Hunger Games tulee…

Minuhe Kerettiläinen

Pelkkä sähköjen säännöllinen katkaisu ei välttämättä riitä kansan kyykyttämiseksi. Puulla lämmittäminen pitää myös kriminalisoida, ja keksiä lisää virheää siirtymää.

Tuumailija

Tavan kansalainen ei saisi lämmittää puulla tupaa ja saunaa omavaraisesti, mutta energian tuotantoon kyllä uhrataan metsät biomasssan muodossa. Logiikka oli?

Minuhe Kerettiläinen

Logiikalla ei ole virheiden puuhissa mitään sijaa.

Tuumailija

Olikin lähinnä retorinen toteamus. =)

Minuhe Kerettiläinen

Ymmärsin kyllä pointtisi. Oli silti ”pakko” heittää vastaus :^D

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Minuhe Kerettiläinen
Ilkka Forsten

Olen aina ollut ydinvoiman kannattaja, ja pysyn sellaisena. Olen nimittäin todella kyllästynyt siihen per***en savunkitkuun joka päivä minkä naapurit tuottaa ollessaan ” ekoihmisiä .”

Eikä se ottaisi hermoille jos poltettaisiin puuta, sillä kovuhalko hyvin palaessaan ei tuota sitä kitkerää joka paikkaan työntyvää harmia. Nyt kun sinne pesään tungetaan kaikki mahdollinen, alkaen tyhjistä maitopurkeista vauvan vaippoihin, niin käry on ihan jotain muuta kuin ympäristöytävällistä.

Tuumailija

Tuo on tosi, entiset puukäyttöiset tulipesät ovat muuttuneet ekokemeiksi, siellä poltetaan enimmäkseen kaikkea muuta kuin puuta. Nämä viherhölmöt kun eivät tajua pientä faktaa, että puulla nostetaan palotapahtuman lämpötila niin korkeaksi, että siihen voidaan kohtuudella lisätä poltettavaksi kelpaavaa materiaalia ilman että tästä syntyy hiukkas- ja hajuhaittoja (tämä taisi olla ihan ohjeistuskin aikoinaan, kun alkoi tulemaan poltettavia materiaaleja).
Tämän päivän taajama-alueet ovat liian ahtaiksi rakennettu ilman järkevää perustetta, talot toisistaan parin metrin etäisyydellä. Jos välissä olisi 10m ylöspäin, olisi tulisijojen käyttökin huomattavasti naapuriystävällisempää.
Itse asun kerrostalossa ja sadan metrin päässä on omakotitaloja, joissa osassa on joko puutakka tai lämmitys. Koneellinen ilmanvaihto ei erottele sisäänotettavasta ilmasta jätteiden ja märän puun poltosta aiheutuvia hajupartikkeleita.

Ilkka Manttari

EU:n johtajien koko idea on että eurooppa säästää ja Suomi maksaa ja suomen mepit hallitusta ja eduskuntaa myöten ovat samaa mieltä. En nyt haluaisi leimautua kovin yksinkertaiseksi kun en tuota ymmärrä. Ymmärrän asian näin että kun maa jossa on yhden kaupungin verran ihmisiä yrittää luoda itsestään asemaansa suurempaa täytyy kai sitten liittoutua muiden, suurten maiden kanssa, ainakin näin pääsee suureen rahaan ja politiikkaan käsiksi kuten esim. Urpilainen. Luulin pitkään että oli kallein poliitikko suomelle mutta taitaa Sanna vetää ykköspaikan. Kaikissa vertailuissa suomalasten ostovoima on euroopan huonoimpia ja verot suurimmat. Pääministeri on näyttänyt miten pitkälle pelkällä kuuliaisuudella ja nouseva kurki-paidalla päästään kansainvälisessä politiikassa. Pitää vain hylätä kotimaansa.

Ilkka Forsten

Sanna Marin julisti että hän on tyytyväinen EU:n toimintaan, ja että hän otti erityisesti mielihyvällä vastaan sen miten ” jämäkästi ” toimimme Venäjän suhteen. Uskallanko nyt olettaa sannan pelastaneen taas suomen, sanomalla putinille jotain niin painavaa, että venäläisjoukot lähtee ukrainan rajalta kuin kuppa töölöstä. USA:n sateellikuvat ovat jo paljastaneet kuinka venäjän T-72 panssareita on laitettu peruutusvaihteelle. Joe Bidee, USA:n johtava ped****li on sanansa sanonut nuuhkittuaan pilttejä muun höyräilyn ohessa. Hän onkin ilmoittanut että mikäli venäjä ei tottele hänen käskyjään, lähtee USA:n strateginen pommituslentue matkaan ja pommittaa Kiinaa. ( Alkuun hän sanoi erehdyksessä Torontoa, mutta otti lisäajan ja korjasi promterilta lukemansa tekstin järkevämpään muotoon.

Ehkä sanna ei nyt muista että saamme uudet hävittäjät operatiiviseen käyttöön vasta vuonna 2025 tai 2026. Ehkä olemme silloin vielä olemassa, mikäli kuudeskymmenes koronarokotekerta on kaikilla ja dementoitumisaste luokkaa 97% Niin ikään on luotettava siihen että somalien startup – yritykset työllistävät kansamme, ja bruttokansantuote on kohonnut euroopan korkeimmaksi. Vientimme vetää, ja tuontimme sitäkin enemmän, sillä eläköityyhän ne somalitkin sentään joskus vaikka ovatkin työnarkomaaneja. Tämä nimen omaan lisää tuonnin tarvetta, koska akuutti työvoimapula somalien jäädessä hyvin ansaitulle eläkkeelle pitkän työrupeaman jälkeen, on paikattava tavalla tai toisella, eli sillä toisella joka kantaa nimeä humaani maahanmuutto ilmastohätätilaan vedoten.

Käsitämme toki kuinka tilanne voi olla katastrofaalinen aadeninlahden rannalla, kun napajäätiköt on sulaneet olemattomiin ja veden pinta on noussut kaksi senttiä nykyisestä. Tämän ongelman ennakoiva toiminta tarkoittaa koko afrikan tuomista suomeen, joka ei suinkaan tarkoita että meille syntyisi ylikansoitus joka haittaa elämänmenoa. Päin vastoin, voimme tuolloin luottavaisin mielin katsoa tulevaisuuteen ja tähystää pers*****lä Uranusta kuten kunnon muslimin tuleekin tehdä. Voimme saada ajankohtaista tietoa Al jazeeran kautta, johon on lisätty myöskin Saamenkieliset uutiset viittomakieltä unohtamatta. Tunturiapassien perinneyhdistys kiittää valistunutta ja tiedostavaa kansanosaamme, ja antaa Inarin saamelaiskäräjillä synninpäästön Maria Ohisalolle, tämän ansiokkaasta toiminnasta pohjoisen reservaatin vähemmistöjä koskevissa asioissa. Neljän tuulen hattu, on siis vastaisuudessa pyhä perinneasu jota ei saa käyttää Kittilän eteläpuolella ilman vakavia selkkauksia.

Näin vuoden loppua kohden sitä aina herkistyy, ja löytää itsestään jotain mitä ei vielä viime tammikuussa tiennyt olevankaan. Olen löytänyt positiivisen asenteen jolla elämääni suhtaudun, kuten edellä saatoitte huomata, hyvin luottavaisesti ja tulevaisuuteen tähyillen. Tiedän että koronarokotteet voivat tuottaa valtavasti hyvää, etenkin maallista hyyvää lääkefirmoille ja suojatyöpaikkoja poliitikoille. Tiedän että kannan turhaan huolta kestävyysvajeesta, sillä vajaa kestävyys on päivän sana, ja vajaamielisten kestämisessä on työtä joka päivälle. Saatan jopa itse ryhtyä yrittäjäksi perustaen hautaustoimiston. Rokotekattavuuden ollessa vähintään 120 % koko kansasta, alkaa kirstukauppakin käymään ennätystahtia. Voi olla että lahokyllästeen markkinaosuuskin nousee mikäli rokotetut eivät kuolekaan suunnitelman mukaan.

En jatka tämän pidempään, sillä puolet lukijoista on jo todennäköisesti nukahtanut tai ainakin horrostaa siinä tajunnan rajamailla. Toivon että saitte myöskin itsellenne saman mielenrauhan johon olen pyrkinyt, ja missä nyt olen. Mittasin juuri lepopulssini ja se oli 250 muun verenpaineen pysytelessä ihan normilukemissa 600 / 450. Tämän tilan olen saavuttanut suvaitsemalla erilaisuutta, ja syömällä rasiallisen Amlodipin verenpainelääkettä aamupuuron ohessa. Ainoa mikä voisi mieltäni jonkin verran järkyttää, liittyisi uutiseen ettei koropassia vaadita keneltäkään jos vaan tuulettaa huushollinsa vartin välein. Siinä ” vilu kapajaa ”mutta terveys säilyy. Tämä lähetys tuotettiin ” Ollinkujalta ” ja toimittaja oli ” Pasi Kuikkanen. ”

Tuumailija

Aivan mahtavaa. Teidän pitäisi olla osa toimituskuntaa ja tehdä perjantaisin samankaltainen tiivistelmä viikon aiheista. Ei sinällään, nämähän tulevat randomisti teiltä, mikä sinällään on luontevaa, mutta sana on hallussa erinomaisesti.
Kiitos mahtavasta kirjoituksesta, tämä seuraavan hallitusohjelman perustaksi.

Ilkka Forsten

Kiitos tunnustuksesta. Välillä on kirjoitettava ihan huuhaa juttua ettei menisi synkistelyksi. Joidenkin mielestä kaikki juttuni ovat huhaata, enkä kiistä tätä eittämättä lähelle osunutta otaksumaa. Olen mieltänyt asian niin, että kysymys pitää asettaa muotoon kumpi on hullumpi, hullu itse, vai häntä seuraava hullu, ja tullut siihen johtopäätökseen ettei ole lainkaan hullumpaa olla kumpi hyvänsä. Mutta totta on että se ensimmäinen kantaa suuremman vastuun jos asiaa katsotaan lakiteknisesti. Toisaalta lakituvassa on kuultu myöskin sanonta ettei totuudella, tai faktoilla ole mitään merkitystä, joten voin irtisanoutua vastuusta kevein mielin.

Lieväasteinen

Minäkin olen Ilkka Forstenin luomistyön suuri ihailija. Pidän erityisesti niistä kohdista, joissa Ilkka siteeraa ”klassikkoja” ja kertoo ”klassikkojen” toimista, ekstrapoloiden niitä tähän päivään.

Kata

Lepopulssi ja paineet…kohtalaiset,mielenrauha siis järkkymätön. 😀 Kiitos taas voihan rokotuskattavuus!!!! 😀
https://www.instagram.com/tv/CXn-4kggYMS/?utm_source=ig_web_copy_link

T.Malinen,olisipa Suomen pm!

Ilkka Manttari

😂

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ihan sama mitä päätetään , artisti (kansa) maksaa.

Tagit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa