Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Gaza: Israel ei piittaa Haagin päätöksestä

Benjamin Netanjahu (2015). Kuva: Wikimedia Commons.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun mukaan maa ei aio lopettaa sotaa Gazan kaistalla, vaikka Haagin kansainvälinen tuomioistuin ICJ niin määräisi.

”Kukaan ei voi pysäyttää meitä”, Netanyahu jyrisi televisioidussa puheessa. ”Ei Haag, ei Pahan akseli, ei kukaan”.

Etelä-Afrikka on nostanut Israelia vastaan syytteen kansanmurhasta Haagin ICJ-tuomioistuimessa. Syytettä tukevat ainakin Brasilia, Malesia, Indonesia, Namibia, Kolumbia, Kuuba sekä Yhdistyneet Arabiemiraatit.

Hamasin hallussa olevien israelilaisten panttivankien läheiset haluavat maan hallituksen pitävän panttivankien vapauttamista tärkeimpänä päämääränä. Heidän mukaansa Israelin tulee tarvittaessa suostua tulitaukoon Gazassa sekä neuvotella Hamasin kanssa ja vaihtaa panttivangit Israelin vankiloissa oleviin Hamasin jäseniin.

Israelilaisten enemmistö kuitenkin kannattaa Gazan sotaa. He tukevat hallituksen politiikkaa ja Israelin  sotatoimia, ja haluavat armeijan murskaavan Gazaa hallitsevan Hamas-järjestön lopullisesti.

Pääministeri Netanyahun mukaan Gazan sota tulee jatkumaan ehdottomaan voittoon saakka.

Lähde SVT

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Benjamin Netanjahu, joka kertoo sosiaalisessa mediassa hallusinaatioistaan, ei noudata asetettuja rajoja ja sääntöjä, yllättääkö? Kun tähän vielä yhdistetään se, että kyseessä on uskonnoltaan taikauskoinen maa, jossa poikalasten silpominen verirituaaleineen on ”Jumalan tahto”, niin ei todellakaan yllätä ainakaan minua.

Ilkka

Niistä ihmisoikeuksisata ei piittaa ainakaan seuraavat ” vaatimuksen ” esittäjät. Yhdistyneet Arabiemiraatit, Malesia, Indonesia, Kolumbia eikä Etelä – Afrikka. Niiden omat systeemit ylläpitävät samoja asioita mistä nyt syytetään kipapäitä.

John Quiman

Etelä-Afrikassa valkoisia vainotaan, murhataan ihan koko ajan ja jotkut poliitikot huutavat, että kuolema valkoisille. Tätä ei pidetä uutisena, eikä aiheena millekään protestille edes Suomessa. Suomen media on rasistista ja pitää valkoisten henkeä arvottomana.

John Quiman

Pitää olla ideologinen aate taustalla, jos tuosta saa tehdyksi kansanmurhan. Pelkkää poliittista peliä tuokin.

Ismo Meinander

Se kansanmurha on jatkunut viimeiset 70 vuotta, ja täytyy olla ideologinen aate taustalla, jos sitä ei tajua.

John Quiman

Onko kansanmurhaa se, että arabit ampuvat jatkuvasti raketteja asutuksiin, vai se, että j-laiset vastaavat aika-ajoin ampumalla takaisin?

Arabit itse aloittivat sotimisen 40-luvulla, eivätkä ole suostuneet mihinkään ratkaisuun. He vain haluavat ajaa j-laiset Välimereen. Se on islamilainen ajatus eli ideologinen ajatus.

Palestiinan arabit eivät ole mitään alkuperäisiä asukkaita alueella, J-laisilla on ollut siellä kuningaskuntia jo tuhansia vuosia sitten. Melkein kaikki arabit siellä ovat tulleet alueelle 1900-luvun alkupuoliskalla ja syy siihen oli, että alueelle alkoi kerääntyä j-laisia siirtolaisia, jotka loivat vaurautta ja se houkutteli arabeja paikalle. Aiemmin tulleet tulivat islamin levityksen yhteydessä.

Ns. palestiinalaiset eivät ole kansa, ei ole mitään palestiinalaista kansaa. On Palestiinan arabit, jotka ovat samoja arabeja kuin Jordaniankin arabit.

Pitää olla ideologinen aate taustalla, jos tuosta tekee kansanmurhan. Ei ole kansaa, eikä ole mitään systemaattista ajatusta murhata arabeja, vaan pyrkimys lyödä Hamas, joka käyttää siviilejä kilpenään. Hamas laittaa ase- ja ammusvarastonsa sairaaloiden alle, koulujen alle ja tekee kaikkensa, jotta kaikki sotilaallinen olisi siviilien seassa. Hamas on alueen arabeille pahempi kuin j-laisten miehitys.

Ismo Meinander

Taidat saada tietosi suoraan New Yorkin j-laislobbylta? Moderni Israel on rikollisin keinoin perustettu keinotekoinen roistovaltio, joka on perustamisestaan asti harjoittanut systemaattista, aggressiivista sionistista laajentumispolitiikkaa ja pyrkinyt järjestelmällisesti tuhoamaan tieltään alueella asuvan väestön. Siinä saattaisi alkaa rakettien ampuminen, radikalisoituminen ja sotiminen kiehtoa itse kutakin, jos omalle asuinalueelle saapuisi väkivaltainen valloittaja, joka ajaisi kaikki muut tieltään ja harjoittaisi senkaltaista aggressiivista laajentumista ja viereisten maiden asioihin sotkeutumista kuten Israel on apurinsa, vieläkin pahemman roistovaltio USAn avulla tehnyt perustamisestaan lähtien.

Nykyj-talaisilla on yhtä paljon tekemistä muinaisten raamatullisten heprealaisten kanssa kuin moderneilla norjalaisilla viikinkien ja Rusien kanssa; perustaa sionistisen Israelin aluevaatimukset Salomonin tai Daavidin kuningaskuntaan on yhtä loogista kuin sanoa, että Ukraina ja Venäjä kuuluu norjalaisille ja ruotsalaisille.

Meneillään oleva konflikti on olemassa sen vuoksi, että Hamasin hyökkäyksen annettiin tapahtua, jotta Israel psykopaattisen ja harhaisen johtonsa avulla voisi toteuttaa oman ”lopullisen ratkaisunsa” Gazan suhteen.

Jotta ei jäisi epäselväksi niin Hamas on vastenmielinen äärijärjestö toimintatavoiltaan.