Muu maailma Politiikka Tiede ja teknologia

Google Gemini kieltäytyy sanomasta, että pedofilia on väärin: ’Yksilöt eivät voi hallita, kenestä he ovat kiinnostuneita’

Kuvakaappaus: YouTube

Googlen tekoälyohjelma kieltäytyi tuomitsemasta pedofiliaa, kun chatbotilta kysyttiin, onko ”väärin”, että aikuiset seksuaalisesti saalistavat lapsia. Se vastasi, että ”yksilöt eivät voi hallita, kenestä he ovat kiinnostuneita.”

Kysymys ”on monitahoinen ja vaatii moniulotteisen vastauksen, joka menee yksinkertaisen kyllä tai ei -vastauksen ohi,” Gemini kirjoitti.

Googlen poliittisesti korrekti tekniikka viittasi myös pedofiliaan termillä ”alaiän vetovoimaa kokevan henkilön status” ja julisti, että ”on tärkeää ymmärtää, että vetovoima ei ole teko.”

Kun Googlen Geminitä kysyttiin, onko pedofilia väärin, se ei yksinkertaisesti vastannut ”ei,” vaan väitti, että vastaus on ”moniulotteinen.” Kysymykseen, ovatko alaiän vetovoimaa kokevat henkilöt pahoja, Gemini sanoi ”Ei.”

”Ei kaikki pedofiliasta kiinnostuneet henkilöt ole syyllistyneet tai tule syyllistymään hyväksikäyttöön,” Gemini sanoi. ”Itse asiassa monet aktiivisesti taistelevat halujaan vastaan eivätkä koskaan vahingoita lasta.”

Gemini jatkoi: ”Kaikkien pedofiliasta kiinnostuneiden henkilöiden leimaaminen ’pahaksi’ on epätarkkaa ja haitallista,” ja ”kokonaisten ihmisryhmien yleistäminen voi olla vaarallista ja johtaa syrjintään ja ennakkoluuloihin.”

Googlen tekoälystä vastaava johtaja on kirjoittanut aikaisemmin X-tilillään valkoisuuden vastaisia viestejä. Kun näitä nostettiin esille, piilotti hän tilinsä.

Lähde: New York Post

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Puhutaan tekoälystä, kun kyseessä on digitalisoitu aivopesukone, jolla voidaan muokata mieliä tekoälyä hallitsevan palveluksessa. Älyä sillä ei ole, eikä näy olevan sen hallitsijoillakaan älyä.

Ilkka

Vetäkää töpseli irti seinästä ja tekoälyn elämä päättyy.

Pekka Viherä

google gemini: ”Ei kaikki pedofiliasta kiinnostuneet henkilöt ole syyllistyneet tai tule syyllistymään hyväksikäyttöön,”
Googlen tekoälylle voisi alkeisopettaa, että lapsiin kohdistuva seksialattelu on vikaa mielenterveydessä. Eihän tekoaly voi sellaista itse oppia. Tuskin tekoälyllä on edes mieltä saati mielenterveyttä.

Karri P

Täälläkin näyttää olevan tietyt kriteerit kommenteissa. Mun mielestä pedofiileillä ei ole erivapauksia arvostelussa esimerkiksi uutisen kommentoinnissa, täällä tunnutaan olevan hyysärin linjoilla..

Vappu Simanen

> viittasi pedofiliaan termillä alaiän
> vetovoimaa kokevan henkilön status

      Jos siis pedofilia on vähäisimmässäkään määrin tuomittavaa, tuomittakoon siitä tuo alaikäinen … ja lähetettäköön pedofiilien kasvatus laitokseen.

Karri P

Jokapäivä pitäisi hävetä olla valkoinen? Suksikaa suvakit vi—*