Kotimaa Maahanmuutto

Hallitus esittää karkotuspäätöksen saaneille opiskelijan oleskelulupia

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / CC0.

Pääministeri Marinin hallitus on antanut eduskunnalle esityksen, jonka mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voisi jatkossa hakea opiskelijan oleskelulupaa edellytysten täyttyessä.

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää pahana virheenä, että hallitus luo uuden väylän laittomasti maassa oleville ja jopa karkotuspäätöksen saaneille jäädä maahan.

Tavion mielestä Suomen raja tulisi voida ylittää vain sillä luvalla, jolla maassa tullaan oleskelemaan. Hallituksen lakimuutos kutsuu opiskelusta haaveilevia ulkomaalaisia yrittämään Suomeen onneaan turvapaikanhakijoina.

Tavio pitää kyseenalaisena, että monikaan kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija täyttäisi opiskelijan oleskeluluvan toimeentuloedellytyksen, jonka mukaan opiskelua varten oleskeluluvan saavalla tulee olla käytettävissään 13 440 euroa kahdessa vuodessa. Uusi laki johtaakin Tavion mukaan todennäköisesti lain kiertämiseen esimerkiksi tiliotteita väärentämällä.

– Esitys lisää huomattavasti Suomen houkuttelevuutta turvapaikanhaun kohdemaana. Jo nykyisin laittomasti maahan tulleiden poistaminen on tehotonta ja nyt hallitus vain lisää vetovoimatekijöitä, Tavio moittii.

– Laittomasti maassa oleva tulee poistaa maasta, eikä hänelle tule pyrkiä myöntämään eri perustein oleskelulupaa, Tavio linjaa.

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ruotsissa ”opiskeluluvan” afgaanit syyllistyivät muitta mutkitta ”lajityypillisiin” rikoksiin. Eräskin puukotti 7 hmistä henkihieveriin Turun malliin. Vain äärimmäisen hyvä onni säästi pahiten haavoittuneet uhrit kuolemalta. Afganistanista Ruotsiin pelastettu (talebanit voittivat) raiskasi 3-vuotiaan tytön!

Kyllä kannattaa tämä ”solidaarisuus”, josta sisäänheitto komissaari Johansson hehkutti onnesta soikeana kannatti ja paljon!!!

Ilkka Forsten

Mitä ne opiskelisi ? Koraania Imaamin johdolla, kyllä se on sallittava muuten he voivat joutua palaamaan sinne jonnekin, missä odottaa kuolemantuomio, koska imaamit ovat koraanista opettaneet että se on sallittua allahu akbar.

Eka Kettunen

Hyvä hallitus toteuttaisi toimia millä laittomasti maassa olevat poistettaisiin Suomesta mahdollisimman nopeasti.

Paras hallitus ei edes päästäisi maahan laittomin perustein tulevia ja silloin ei koko ongelmaa pääsisi edes syntymään, aivan kuten esim. 70- ja 80-luvulla toimittiin.

ike

Haetaankohan tässä nyt sitä että 5,5 miljoonaisen täytyy elättää koko maapallon tarpeessa oleva porukka solidaarisuuden nimissä. Ei se niin mene. Meille jää aika vähän huolehdittavaa jos poistetaan maasta ihmiset jotka eivät tänne kuulu. En puhu äkillisistä turistien sairastapauksista vaan systemaattisesta hyväksikäytöstä. Turisteilla yleensä on vielä vakuutus. Poistaa täytyisi myös ihmiset jotka päästessään päättävään asemaan luulevat olevansa etuoikeutettuja ja vapaita kaikenlaiseen korruptioon. Kaikki voi ja pitää muuttua. Jos ei hyvällä niin pahalla. Joutuu nykyään valitsemaan nuo sanansa aika tarkkaan kun tuo sensuuri on alati kasvava ja lopulta kaiken syövä peikko, jos annetaan.

Ilkka Forsten

Vihaan tätä hallitusta ja heidän teesejään. En pidä demokratiasta koska se ei ole enää sitä vaan vääristeltyä vasemmistolaista oppia joka tulee karsia pois, ja muuttaa lait niin ettei vastaavaa enää voi tapahtua.
Per*****reikien kokoontumisajot jota kutsutaan hallituksen täysistunnoksi, tai valiokuntien tyhjänpäiväinen lässytys ihmisoikeuksista jotka kaiken aikaa viedään kantaväestöltä, on tehnyt minusta niin äärioikeistolaisen että jos Marin sen näkisi, hän saisi läppävian tai aivoinfarktin. Virtsankarkailukin voisi lisääntyä, jota tietenkin kykenisi tilkitsemään kokovartalotamppooni nimeltään Orpo, sillä hän on punaisempi kuin punakmehrit siellä kauko-idässä.

Älkää sitten kapinan syttyessä ihmetelkö kun olen se vitt***sin olento maan päällä, sillä aion ottaa riemun irti koko rahalla sikäli kun minulla silloin enää rahaa on. Patruunat on kalliita, mutta toki hintansa väärtejä ja sijoitus tulevaisuuteen.

jep

Ihan pimeetä touhua. Suljetut karkotuskeskukset pystyyn ja heti.

Olipa kerran...

Voi, te ette ymmärrä suuren sydämen rakkautta. Te rajoittuneet. Hätää ja käsimystä kohdanneiden pitää saada toinen mahdollisuus. Ja kolmas. Ihan niinkuin korona-rokotteissakin. Mutta…

Olipa kerran, pakoloisia jotka pakenivat sotaa ja vainoa kaukaiseen Suomeen. Entisiä ammatteja (poliisi, sotilas…) ei muistettu millään, väärinkäsityksiä. Ja kun nämä pelokkaat palleroiset saapuivat luvattuun maahan jossa on vettä silmänkantamattomiin ja ia vaaleita naisia hymyilemässä heille (aivan varmasti seksualisessa merkityksessä) niin palleroisten sydämet aukesi ja heistä kuoriutuui lämminhenkisiä ihmisiä. Niin lämminhenkisiä että kahdenkaan hylsyn ja karkoituspäätöksen jälkeen he kieltäytyivät lähtemästä maastamme. Pohjolan Shangri-La:sta.

Aikaa kului ja he löysivät elämänsä rakakaudet täältä lumen ja jään keskeltä. Menivät naimisiin eikä se haitannut että olivat jo tänne tullessaan naimisissa ja lapset jätettiin äitien kanssa kotimaahan. Onni peräpohjolassa kasvoi mittaansa kun palleroiset saivat vihdosta viimein naimisissa ollessaan oleskeluluvat. Ja niin monen vuoden sitkeä yrittämisen jälkeen Suomen kansalaisuuden. Ja juuri kun unelmat olivat käyneet toteen, että palleroisita on tullut suomalaisten kanssa ihan oikea perhe, niin ”Terve moro hei”. Otettiin eropaperit esille ja muutettiin toisaalle nuorempien naaraiden pariin. Vuokralle tottakai toisten piikkiin.

Mitä tästä opimme? Luulo ei ole tiedon väärti! pariutuminen on muutakin kuin sokeaa uskoa. Ja uudet kansalaisemme… hekin luulevat nyt olevansa suomalaisia. Kun kerran passinkin saivat.

Kaitsu

Eikös näiden pitäny olla jo valmiita diplomiyliosaajia ja rakettikirurgeja??
Kun se kielteinen turhapaikkapäätös on kerran annettu, niin se on postimerkki perseeseen ja goodbye.
Muutenkin ollaan kaulaa myöten kusessa ja lisää pitäis vaan elättejä veronmaksajien taskuille saada loisiin, ei kiitos.

Tuumailija

Ei ensinkään ole tulleet tänne opiskelemaan (miksi raketti-inssien pitäisikään), niin miksi sitten käännytyspäätöksen jälkeen pitäisi tällainen kortti tarjota loisimiseen?
Tämä tarkoittaisi sitä, että opiskelijoille tarkoitetut tukipalvelut rasittuisivat ja vääristyisivät samalla tavalla kuin normipuolella sosiaalipalvelut, keskittyminen tulisi näihin ”hädänalaisiin” ja normiopiskeljoiden siivu kapenisi entisestään.

Johan Turussa aikoinaan kävi samalla tavalla, kun kaupunki luovutti juuri valmistuneet opiskelija-asunnot somaloisille ja nämä eivät sen koomin ole niistä poistuneet, opiskeljoiden asuntopula pysyy ennallaan.

Jouni S.

Mistä näitä typeriä poliitikkoja oikein sikiää?
Opiskelupaikkojen järjestäminen ei suinkaan ole ilmaista; jatkuvasti puhutaan resurssipulasta silläkin sektorilla. Sen lisäksi kuormittavat tereveydenhoitoa ja muitakin opiskelijoille tarjottavia palveluita.
Unohtamatta sitä, että karkotuspäätöstä edeltää jo pitkä prosessi (mahdollisesti moninkertainen), joka sekin on niellyt paljon resursseja. Juristit ovat tosin teinanneet, mutta sinä ja kaikki muut maksaneet… Ja kaikki tuo edeltänyt törky muuttuisi ”kullaksi” yhdellä taikatempulla..?
Ja sitä eniten pitää ihmetellä, että kuika dephiili näitä umpityperiä poliitikkoja vielä äänestääkin..?

Kata

No tämä on samaa kuin jenkeissä.Äänestäjiä hinnalla millä hyvänsä..jopa pantajalkaisia maahan..uskomatonta.
Vaihto-oppilaita maailmalta..ja maailma pelastuu…voi surseenpeti.

ike

Olen joskus ajatellut että mitenkähän se demokratia toimii jos veronmaksajien rahalla tuodaan äänestäjiä rajojen ulkopuolelta. Eihän se toimi, tai toimii yhtä hyvin kuin YLE:n poliittinen toimitus.

Kata

Juuripa noin!Eli…niin laitonta touhua kuin olla ja voi…silmiemme edessä.
Bildbäkpetter!