Muu maailma Politiikka Uutiset

Hong Kong: ”Haitalliset kirjat” pois kirjastoista

Kuvituskuva. Pixabay, kianhui86.

Kiinan viranomaiset ovat määränneet Hong Kongin kirjastot poistamaan kokoelmistaan kirjat, joissa kerrotaan kiistaa herättävistä aiheista. Poistettavaksi on määrätty muun muassa kirjat, joissa kerrotaan pekingiläisen Taivaallisen rauhan aukion mielenosoituksista vuonna 1989.

Mellakoiksi muuttuneissa Kiinan hallintoa vastustavissa mielenilmauksissa vaadittiin suurempaa lehdistönvapautta ja parempia taloudellisia oloja.  Jopa kahdesta miljoonasta, osin polttopulloin aseistautuneesta mielenosoittajasta noin 200-300 ihmistä kuoli armeijan tulituksessa, ja 35 teloitettiin myöhemmin.

Tätä ja muita Kiinan keskushallinnolle kiusallisia aiheita käsittelevät kirjat ovat viranomaisten mukaan liian tulenarkoja kansalaisten luettavaksi.

”Meidän ei tule suositella kirjoja, jotka ovat laittomia, rikkovat tekijänoikeuksia tai sisältävät haitallisia ajatuksia”, sanoo Hong Kongin johtaja John Lee.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Haitallisuudesta puheen ollessa poliitikoille kai täytyisi määrätä 80% haittavero kun taas kuuleman mukaan ollaan uusia haittaveroja kaavailemassa ja vanhoja nostamassa. Että sellaiset hallitusneuvottelut.

Ilkka

Poistavatko he nyt hyllystä Maon punaisen kirjan ? Teoksesta on ollut poliittista haittaa siitä lähtien kun se julkaistiin.

John Quiman

Totuus ja tieto ovat vaarallisia valheen valtakunnassa.

Siksipä Suomessakin tehdään vihapuhelakeja ja keksitään keinoja poistaa ”väärää tietoa” netistä.