Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Iso-Britannia: Laittomat siirtolaiset voitaisiin lähettää syrjäiselle Ascensionin tulivuorisaarelle, jos Ruandan suunnitelma epäonnistuu

Ascensionin tulivuorisaari eteläisellä Atlantin valtamerellä, Atlantin keskiselänteellä. Saaren sijainti on eristäytynyt, Afrikan mantereelle on 1 600 km ja Saint Helenan saarelle 1 300 km. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / JERRYE &; ROY KLOTZ, MD.

Ison-Britannian Ascensionin saarta harkitaan varapaikaksi säilöönottoon laittomasti maahan saapuville siirtolaisille.

Isoon-Britanniaan laittomasti saapuvat siirtolaiset saatetaan siirtää 4000 kilometrin päähän brittien merentakaiselle Ascension-saarelle, jos maan hallituksen suunnitelma siirtolaisten karkottamisesta afrikkalaiseen Ruandaan ei toteudu, kuten on käynyt ilmi.

Konservatiivihallitus odottaa maan korkeimman oikeusviranomaisen, korkeimman oikeuden, päätöstä Ruanda-suunnitelmansa laillisuudesta, joka herätti närkästystä liberaalien keskuudessa.

Hallituksen nykyisten ehdotusten mukaan Iso-Britannia maksaisi Ruandalle siitä, että se majoittaisi Ison-Britannian maaperälle päässeet karkotetut laittomat siirtolaiset. Suunnitelman ovat toistaiseksi estäneet hallituksen mukaan vasemmistolaiset lakimiehet, jotka ovat pysäyttäneet karkotukset ihmisoikeuslainsäädännöllä, jonka tuomioistuimet ovat tähän mennessä hyväksyneet.

Ison-Britannian alueena Ascensionin saari voisi olla käyttökelpoinen vaihtoehto, kun hallitus yrittää vähentää mahdollisten laittomien siirtolaisten halukkuutta ylittää Englannin kanaali Manner-Euroopasta ja hakea turvapaikkaa Isosta-Britanniasta. Maan hallitus käyttää tällä hetkellä päivittäin noin 5,5 miljoonaa puntaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen, ja resurssit turvapaikkahakemusten ruuhkan purkamiseen ovat rajalliset.

”No, ajat muuttuvat. Tarkastelemme kaikkia mahdollisuuksia. Tämä Kanaalin kriisi on kiireellinen, meidän on tarkasteltava kaikkia mahdollisuuksia, ja sitä me teemme”, sanoi sisäministeri Sarah Dines Sky Newsin kysyessä Ascensionin saaren säilöönottoon liittyvästä varasuunnitelmasta.

”Haluamme päättäväisesti varmistaa, ettei laittomilla siirtolaisilla ole vetovoimatekijää tulla tähän maahan, pohjimmiltaan rikollisten järjestäytyneiden jengien hyväksikäyttöä varten. Nämä ovat kansainvälisiä operaatioita, ja niiden on loputtava”, hän lisäsi.

”Tämä on oikea ja järkevä teko – ja sitä äänestäjämme odottaisivat meiltä”, sanoi eräs korkea-arvoinen hallituslähde, jota MailOnline siteeraa.

Hallitus onnistuisi siirtämään maahanmuuttajia ulkomaille, mutta pitkällä aikavälillä huolenaiheena olisi kuitenkin se, mitä tapahtuu niille, joiden hakemus hylätään.

Lähitulevaisuudessa Ison-Britannian hallitus pyrkii vähentämään veronmaksajien taakkaa, joka aiheutuu maassa jo olevien turvapaikanhakijoiden majoittamisesta. Se on pyrkinyt siirtämään maassa jo oleskelevat turvapaikanhakijat eri puolilla maata sijaitsevista hotelleista puolivakituisempiin majoituspaikkoihin, kuten hylätyille armeijan tukikohdille ja siirtolaisproomuille.

Ensimmäiset siirtolaiset saapuivat maanantaina Stockholm Bibby -siirtolaisproomulla, joka sijaitsee Portlandin saarella Dorsetissa. Siirtolaisjärjestöt ottivat heidät vastaan pitelemällä ”Tervetuloa”-banderolleja ja lahjoittamalla heille hygieniatarvikepakkauksia ja tukea tarjoavien järjestöjen yhteystietoja.

Lähde: Remix

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tuore maihinnousuesimerkki Rhodokselta:
https://www.facebook.com/nikolaos.kef/videos/1557971691541783

Sieltä vaan kumiveneellä rantaan ja juoksujalkaa sisämaahan. Rhodoksen kun täyttävät, lakkaa turismi. Sitten ei enää edes suvakit mene sinne rauhattomien miehittäjien keskuuteen lomailemaan. Saattavat kyllä mennä ymmärtämään ja auttamaan miehitystä, mutta turismin rahavirrat lakkaavat ja saaret menettävät elinkeinoistaan tärkeimmän.

Paljon paremmin toimii, jos kaikki nuo kerätään kokoon ja kuljetetaan jollekin autiolla saarelle. Saattaisi into pyrkiä Eurooppaan samalla pienentyä. Autiolle saarelle, joka on niin suuri, että sinne mahtuu miljonia. Kuokka käteen on sossutuki ja saavat viljellä itse ruokansa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
John Quiman

Sijainti keskellä Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa vaikuttaa sopivalta. Sieltä ei ihan heti veneillä tai uida jonnekin.

Sääliksi voisi käydä saaren 800 asukasta, jotka ovat siellä töissä lähinnä sotilastukikohdissa.

Toni Lajos

onkohan tulivuori aktiivinen?

ilkka

Tulijat ainakin ovat. Mutta ei tosin työntekoon orientoitumisen kautta. Uskon että ryntäys saarelle tulee oleman suuri jos sinne saadaan kattava sosiaaliturva, paljon harrasterahaa ja tietysti ala-ikäisiä likkoja. Nämä edellämainitut kriteerithän ovat jo tälläkin hetkellä ainoa, siis AINOA syy miksi Englantiin pyritään. Tietysti liberaalit vastustaa asiaa, eihän järjettömiltä voi muuta odottaa, mutta vastalahjaksi heidätkin voitaisiin siirtää rakastamiensa etnisyyksien joukkoon. Saisivat olla vähemmistö ja tutkia hartaasti kuinka hyvin jakamattomat ihmisoikeudet toteutuu. Ehdotan että myöskin Suomi kantaa kortensa kekoon ja lahjoittaa keloapinat ylläpitämään sosialismia. Presidentiksi lahjoittaisin Li Anderssonin ja varapresidentiksi Paavo Arhinmäen. Pääministeriksi Sanna Marinin ja maahanmuuttovastaavaksi Maria Ohisalon. Kaikki tämä puhtaasta halusta tukea saaren toimivaa hallintoa.Ehtona tosin on ettei EU:n kautta anneta lanttiakaan avustusta, Sanna saa hoitaa ihannevaltionsa rahoituksen ottamalla ihan niin paljon velkaa kuin haluaa, ja uskon että lainat järjestyy koska saren bruttokansantuote tulee hipomaan ennätystä.

PS: tämän kirjoitti nimimerkki riikka snurra että YLE:n valehtelulle ei tulisi katkoa.. emmehän halua että heidän rahoitustaan vähennetään, sillä vapaa ja faktoihin pohjautuva tiedotus on avaintekijä, luotaessa uutta yhteiskuntaa nimeltään kommunistinen liittovaltio SF ( Soviet Finland. ) Saarivaltion lipuksi sopii punaisella pohjalla esiintyvät symbolit kuten sirppi ja vasara, sekä antifan tarra. ( Vanhakin kelpaa,ei siitä ole teho mihinkään kadonnut, ) Niin, ja on syytä muistuttaa että valtiolla ei tule olla yhtään moottorikäyttöistä ajoneuvoa, globaali ilmaston lämpeneminen ja mittaushistorian korkeimmat luvut kertovat karua kieltään siitä, ettei ole syytä enää tarjoja BMW merkkisiä kulutushyödykkeitä turhaan ajeluun. Sähköpotkulauta korkeintaan, mutta vasta kun saarivaltio on rakentanut toimivan latausinfran omilla varoillaan. Voi miten hyvältä tuntuu jo etukäteen eikö teistäkin ?

Ilkka Manttari

Sarjassamme kauan sitten, kerran Napolin eteläpuolella yövyttiin leirintäalueella ja siinä sitten iltaa istumaan parin Amerikkalaisen kaverin kanssa. Olivat jossakin USA:n tukikohdassa komennuksella ja nyt pienellä lomalla kiersivät Italiaa. Tuli sitten juttua tuosta mitä tuo SF oikein tarkoittaa, eivät tienneet ja valistunut arvaus oli juuri tuo Sovjet Finland. Korjasimme tuon mutta en ole enää varma meniköhän se korjaus sittenkään oikein. Tosin sitten kysyivät että voiko sieltä matkustaa vapaasti, kun vastasimme että kyllä. Totesivat että kyllä länsimaihin kuuluu. Nyt Venäjän tilalla on EU. Niin tai näin, ku…ssa ollaan.😊

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Ilkka Manttari
Jussi Jakonen

Nyt valitsit aivan väärät henkilöt. Minä ehdottaisin presidentiksi Saara (plagioijan sisko) Huhtasaari, pääministeri olisi Riikka Purra, sosiaaliministeri Tuukka Kuru, oikeusministeri Jaana Kavonius, maahanmuuttoministeri Sebastian Tynkkynen.

ilkka

Miksi ?

John Quiman

Se miksi taitaa olla voimakas vasemmalta iskenyt puhuri, joka pääsi korvasta sisään ja pyörii vieläkin pään syövereissä.

ilkka

Niin no, tänäänhän oli tuulista paikka paikoin, kyllä se voi hataraan päähän tehdä ajatuksen mentäviä reikiä. Toisaalta mielipiteen voi käsittää myöskin sarkasmiksi joka esittää tarjoajan omaa vaihtoehtoa. Noilla ehdokkailla saarella ei olisi yhtään tulokasta. Tai jos olisi, niillä olisi kiire päästä pois. Jos kirjoittaja oli vakavissaan, suosittelen perehtymään asioihin niiden oikeilla nimillä, ja jättämään vähemmälle sen rasisminillityksen jota nyt työnnetään joka paikkaan.

Seuraava jota aletaan painostamaan pihalle tulee todennäköisesti olemaan PS:n Joakim Vigelius. Hän on kuvainnollisesti nauranut päin näköä vihreiden rasismitohinalle. Ja aiheesta. Heidi Hautala kun yritti väkisin saada aikaan suurta mediatapahtumaa lässyttämällä PS:n ja kokoomuksen tuomasta valtavasta mainehaitasta, jossa suomi muka rämpii tällä hetkellä ja pahemmaksi on menossa.

Vihreille tuntuu olevan hirvittävän vaikeaa ymmärtää mitä tarkoittaa demokraattisten vaalien tulos. Sitä tulosta ei nyt saisikaan kunnioittaa, mutta kun valehtelemassa oli vihreät ilmastokatastrofeineen, ei mikään kritiikki ollut suotavaa. Aina meni rasismin puolelle. Ja apropoo. Nyt uusi tutkimus onkin osoittanut etten merissä olekaan ” oletettuja ” määriä roskamuovia, siis huomaa ” oletettuja määriä, ” eli ei taaskaan mitään faktaa, vain vihreä fiktio jostain mihin on nojattu faktana.

John Quiman

Vihreiden tarkoitus on herättää kohua ja pelkoja. Kun pelot osoittautuvat aiheettomiksi, ollaan siitä hiljaa ja annetaan pelkojen muhia.

Uutisen ei tarvitse olla totta, sen tulee palvella ideologiaa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa