Eurooppa Politiikka

Italian vaalit: Melonista on tulossa ensimmäinen naispuolinen pääministeri

Giorgia Meloni. Kuva: Wikimedia Commons/CPAC 2022 con Hermann Tertsch y Victor Gonzalez (CC0 1.0).

Viimeiset kyselytutkimukset viittaavat Italian konservatiivien historialliseen voittoon.

Quorum/YouTrendin tekemän kyselytutkimuksen mukaan maan konservatiivinen liittouma, johon kuuluvat Matteo Salvinin Lega-puolue ja Silvio Berlusconin Forza Italia -puolue, saa noin 42 prosenttia äänistä. Keskustavasemmistolainen liittouma sai 28,3 prosenttia, ja 5 tähden liike sai 16,4 prosenttia.

Muut kyselytutkimukset ennakoivat erilaisia tuloksia, mutta kaikki osoittavat konservatiivisen koalition saavan riittävän suuren ääniosuuden saadakseen enemmistön Italian parlamentin ylähuoneeseen ja alahuoneeseen.

Ruotsissa oikeistokoalitio nousi hiljattain valtaan aiemmin tässä kuussa. Populistiset, kansallismieliset ja konservatiiviset puolueet ovat viime aikoina menestyneet paremmin. Kansainvälinen lehdistö leimasi Giorgia Melonin ja hänen puolueensa vaalien alla ”äärioikeistolaisiksi” ja ”uhkaksi demokratialle”. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen uhkaili italialaisia äänestämään ”oikeita” puolueita tai Italia joutuisi mahdollisesti kärsimään seurauksista. Melonin puolue sai kuitenkin kaikista puolueista suurimman ääniosuuden myös omassa koalitiossaan.

Meloni tunnetaan konservatiivisista näkemyksistään monissa asioissa, kuten maahanmuutossa, LGBT-kysymyksissä ja aborttikysymyksissä, ja häntä pidetään uhkana vasemmistoliberaalille järjestelmälle, joka hallitsee suurta osaa Länsi-Euroopasta ja Euroopan unionin toimielimiä Brysselissä.

Maahanmuuton ja talouden kaltaisten kysymysten lisäksi Meloni järjesti kampanjan, jossa keskityttiin Italian äärimmäisiin väestöongelmiin. Hän lupasi maksuttomia päiväkoteja ja enemmän taloudellista tukea perheille, jotta italialaisia kannustettaisiin hankkimaan enemmän lapsia.

Myös Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini keskittyi kampanjassaan samankaltaisiin aiheisiin kuin Meloni. Molemmilla poliitikoilla on kuitenkin huomattavia erimielisyyksiä Venäjä-aiheessa: Meloni kannatti Italian jatkavan Venäjän vastaisia pakotteita Ukrainan konfliktin vuoksi, kun taas Salvini kehotti Eurooppaa ”miettimään” pakotepolitiikkaansa uudelleen.

Lähde: Remix

56 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kanta A. Ottavainen

Tämäkin tapaus kulkee käsikynkkää Talmud-sakin kanssa. En siten luota häneen enkä usko Italian muuttuvan siihen suuntaan mitä Meloni lupailee.

Jaki

Muuten mukava, mutta feministeihin ei pidä luottaa.

Kata

No Minna Canth oli feministi mutta valovuoden päässä näistä nykyvihertukkalävistyspukusuoli-rääkyjistä jotka vihaavat(muka) miehiä.
Ei voi verrata siis itse feminismiin joka oli aikoinaan hyvä homma mutta woket vie kaiken persiilleen.

kumikanootti

Italia on Euroopan aallonmurtaja kun kemutyrskyt iskee etelästä päin.
Eipä siis mikään ihme että äänestäjät ilmaisivat tahtonsa vahvistaa sitä.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=jLb0QeCQF_I

Tämä ei ehkä liity tähän mutta siis mitä tapahtuikaan kaasuputkelle ja siis…hittolainen tätä synkkää maailmaa.
Tucker Carlson:”this is an atrocity”….ja Itämeremme vai ”kirkastuu”… 🙁

Rudi

Hyvää pohdintaa Tucker Carlsonilta, kuten aina.

Bellatrix

Nuo Melonin kärkiaiheet ovat ehdottomasti loistavia.Järki on,ainakin Italiassa,Ruotsissa ja osin Britanniassakin palaamassa politiikassa noiden aiheiden myötä.
Ideologinen globalismi sopii tulla kuopatuksi tylysti.

anonyymi

Ilta-Sanomissa tänään hyvä kolumni suomalais-italialaisen kirjailijan kirjoittamana: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009095581.html hänen mukaansa Meloni ei ole äärioikeistolainen vaan oikeistolainen.

Rudi

Suomalaisesta lehdistön mielenmaisemasta katsoen kaikki joka on kepusta oikealle on äärioikeistoa. Ja sepä selittynee toimittajakunnan vihervasemmistolaisuudesta tai äärivasemmistolaisuudesta.
Jopa niin YLEn kuin Maikkarin oli mahdotonta löytää italialaisista muita kuin vasemmistolaisia haastateltavia uutisiinsa. Olivat kyllä yrittäneet varmaan kovasti mutta minkäs teet kun kaikki italot ovat vasureita..

riippuu mistä katsoo

Dimmun mielestä jopa SDP on oikeistolainen puolue: https://twitter.com/Dimmu141/status/495142613805432832

Rudi

No ainakin sen johtaja bailaa jauhojen kanssa ja lentelee firman piikkiin Learjetillä. Melko porvarillista pöhinää…

Kata

Learjetin hintaa oli kai vähän ”muutettu” kun muistelee m itä ne tyttöset alholin yksityiskoneet maksoikaan…ja oliko sekään ihan nappiin.
Miettikää tätä touhua!
Haavisto lensi YK kokouksesta Aben hautajaisiin Jaappaniin…sie,mie ja Hentun Liisa maksoi!
Ilimasto ei pillaantunut ilmoitti käskyläisensä.

Ilkka Forsten

Muistithan tänään säästää sähköä ja olla syömättä, Ei meillä ole varaa siihen että veronmaksajalla olisi mukavaa, Haaviston on saatava lentää, lentojätkä kun on, ja Sanna käy kiivaita neuvotteluja Brysselissä koska olemme ” sotaa käyvä maa ”..
Tippurinen Tytti siirtää kaiken vastuun energianhinnoista Fortumin johdolle, ja maksattaa Saksalaisten kaasut meillä, joten, Muista nyt säästää sähköä, älä sauno, älä käytä pölyimuria, älä sähköhellaa tai uunia, vältä sähköhammasharjan ylimääräistä pyörittämistä, sammuta kaikki virtalaitteet, älä lataa kännykkää, koita huutaa asiat ikkunasta, mutta pidä sitäkin vain lyhyen aikaa auki hukkalämmön estämiseksi,Älä käytä omaa autoa, aja naapurin autolla, siirry lihansyönnistä palkokasveihin, erityisesti soijanakkeihin ne ovat ilmastonkin kannalta parempi vaihtoehto. Vahdi ettei naapurisi polta valoja klo 22:00 jälkeen, ja jos polttaa ilmoita siitä sähkökomissaarille hän lähettää NKVD tarkkailemaan tilannetta ja voit saada työn sankarin arvonimen. Liiku vain jos siihen on pakottava tarve, kuten tulipalo, muussa tapauksesa istu pers***läsi, ime peukaloa ja mieti miten urheasti puolustat läntisiä arvoja sekä jakamattomia ihmisoikeuksia.

Älä ota huomioon somalien tai muiden puikulapäiden kulutustottumuksia, me olemme heille velkaa sen kaiken Helsingin rakentamisesta. Nauti siitä että basaari tulee kotisi lähelle,sen aromirikas tuoksu saa keneltä tahansa touhutipan herahtamaan kepin nokasta. Suvaitse, mutta älä missään tapauksessa suvaitse sitä että suomalainen kantaväestöön kuuluva jättää jotain suvaitsematta. Tee välittömästi ilmoitus raija toiviaiselle osoitteessa, valtakunnankyylä @ pimpeli pom / raija / syyttäjä evp. Älä äänestä muita kuin vihreitä ja demareita, voit äänestää molempia samaan aikaan, äänestyspetos on jo suunniteltu toimimaan niin, oppi saatii prompterin lukijalta nimeltään Biden. Varaudu sähkökatkoihin vaikka maksat kuusinkertaisen hinnan sähköstäsi tulevana talvena, muista että jokaisella on näin sotatilan aikana velvollisuus huolehtia isänmaan ökyrikkaiden puolustamisesta. Mehän emme halua että Björn Wahlroos joutuu istumaan pimeässä ja syömään mitä sattuu, hänellä on oikeus ylittää kiintiöt, hän toimii isänmaallisesti kuten tiedämme. Verotkin hän päätti maksaa Ruotsista käsin.

Älä kritisoi Sannaa tai bilettämistä, se on pelaamista putinin pussiin. Salli, ymmärrä ja suvaitse että pääministerimme tarvitsee myöskin sotatilan aikana mietoja alkoholijuomia, ja että bilettäminen on nuoren ihmisen mielenterveyden kannalta välttämättömyys. Raskas työ jota hän tekee jopa virka ajallaan on huomionarvoista, mikä on huomattu jo muuallakin. Let’s dance sanna, jee jee..

Kata

Niin täyttä asiaa mutta silti mua nauratti ihan hitokseen voi pimpelipom! 😀

Joo toisten kyyläämiseen tämä menee ja sitä on aina virhevasemmisto halunnutkin.Silloin on helppo kyylääjälle antaa ylimääräistä,ehkä rahaa jos ilmiantoi naapurin vaikka letunpaistosta väärään aikaan ja se kyylääjä repeää onnesta kunnes tulee yöllä vieraita ja seikkailumatka alkaa….

Ilkka Forsten

No jos ihan rehellisiä ollaan niin demareista tuli jo Paavo Lipposen aikana täysin kokoomuksen jatke. Työväen puolesta se ei toimi enää ollenkaan, mitä nyt vaalipuheissa yrittää profiloitua duunarin puolustajaksi.

Timppis

Mutta ei ensimmäinen eikä viimeinen valtionpäämies/nainen joka on kasvis.

Ilkka Forsten

Indonesialla oli Presidenttinä eukko nimeltään Megawati Sukarnoputri.. Aika tehokas, koska megawatti ei ole mikään pieni jännite, kun meillä on koko hallitus viiden amppeerin nalli, ja niistäkin yhden amppeerin pääministeri on puolet työajastaan lomalla tai humalassa ja lomalla.

ike

No meni vähän nuo käsitteet sekaisin mutta ymmärrän mitä tarkoitat.(Megawatti ei ole jännite se on teho.(saadaan kun kerrotaan virta ja jännite). Meidän hallituksessa ei ole mitään muuta tehoa kuin avustukset suomen ulkopuolelle.

Ilkka Forsten

Läppä kirjoitukseni olikin, ei suinkaan tutkielma aiheesta virta / jännite.

ike

Olen ehkä vähän turhankin tarkka mutta kun joku ”särö” tuntuu niin se vaan kummittelee ennen kuin totean sen. Olin jonkinlaisessa ammatissa noiden tiimoilla. Syntymävika, tuo sanojen tarkkuus vaikka pidän itseäni aika huumorintajuisena henkilönä.😊. No koskahan joku kertoo missä menin metsään 😂.

Ilkka Forsten

” Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt.” Näin lauloi Korian pioneeripataljoonan sällit silloin aikoinaan tullessaan kasarmeille miinoitusharjoitusten jälkeen.

juha II

Noh, EU:lla on kyllä ”keinonsa ja konstinsa”, tuumasi ”harjanvarsi” Leijeni, jos Italia äänestää ”väärin”.

Tämä EI tiedä enempää ja vähempää kuin että ”demokratia on kriisissä” käyttääkseni EU:n ei auktoritääristä valtaa edustavan EU:n lempi-ilmaisua!

Lupaan, että Te saatte kuulla nyt Italiasta kaaheeta uutisia, jossa vähemmistöjä ”potkitaan kuin vieraanpuoleista töpselinenää”!!!

Että kyllä se ”jauho kerho” Sannan ahtistus sen kuin pahenee, mutta sehän onkin juuri sitä mitä Isossa Kirjassa ”lopun aikoina” päällemme kaataa.

Kata

https://www.instagram.com/reel/Ci-fx31rm0w/?utm_source=ig_web_copy_link

Jaahas nyt tulee muutamille peräsu**en tulehdus….meilläKIN.
Koska meillä vaihtuu vaikkapa Salen kauluslippu….

otto suni

Kannattaa katsoa Fox News Tucker Carlson ja hänen kommenttinsa Melonin valinnasta, sekä Ursulan uhkauksesta! Täyttä asiaa ja samalla myrskyvaroitus EU:n elitisteille Suomessa ja Brysselissä!

Kata

Kyllä katson Tuckerin joka päivä! 🙂

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=3VzT4n27AC8

Jotta muutkin katsovat…kyllä USA:kin valtamedia,se vasurijohtoinen,vetää hurjia juttuja siis on ne ihan sekopäitä!Pahinta on että niin siellä kuin täälläkin tuo menee täydestä!Jossain pirsikiha tärisee….kopkopkop….
Juu ja yrzylä yhkäilee..mitä muuta sekin vahanaama osaa?

Tuumailija

Amerikoistahan tuo oppi on tullut suomeen, kun ei kestetä realiteetteja niin keksitään ihan omia selityksiä ja käytetään ”pahalta” kuulostavia sanoja (uussanoja) väärissä konteksteissa, todellisuus- ja vastuupakoisuus on kovaa valuuttaa vasemmistopiireissä.

John Quiman

Oppi on syntynyt kulttuurimarxistien pitkän työn tuloksena. Moskovassa 20-luvulla, siis sata vuotta sitten, pohtivat vallankumouksen tehneet kommunistit, että miksi Euroopassa ei yhdytty työläisten vallankumoukseen. Päätyivät tulokseen, että oli liian vahvoja siteitä estämässä vallankumousta: uskonto ja perhe sekä isänmaallisuus. He päätyivät ajatukseen, että ne on rikottava. Koska työläinen – kapitalisti vastakkainasettelu ei purrut Euroopassa, on keksittävä uusia vastakkaiasetteluita.

Tämä porukka hakeutui Keski-Eurooppaan ja sittemmin USA:aan, josta lopulta siirtyivät Frankfurtiin filosofioineen. Siitä tuli nimitys Frankfurtin koulukunta. Ovat jo vuosikymmeniä sitten soluttaneet aatteensa koulutukseen, viestintään ja politiikkaan. Yksi tekijöistä totesi, että kun he ovat valmiit, ovat ihmiset sekaisin kuin seinäkello. Sellaisessa vaiheessa onkin helppo napata totalitaarinen valta, koska riittävän sekaisin olevassa yhteiskunnassa hyväksyvät ihmiset mitä vaan, jotta sekavuus lakkaisi.

Nyt he keräävät työnsä hedelmiä, kun heillä on hyvä edustus vähän kaikissa ratkaisevan tärkeissä yhteiskunnan osissa. Heillä on voimaa, vaikka heillä ei olekaan tosiasiallisesti enemmistöä tukenaan. Heille valehtelu on normaali väline ihmisten hallitsemiseksi, eikä se valehtelu lakkaa koskaan.

Ilkka Forsten

Se saattaa täyttää jo vainoamisen tunnusmerkistön, siis joka päivä..Valtakunnansyyttäjä Toiviainen harkitsee epäilemättä kohdallasi lähestymiskieltoa suhteessa Tuckeriin.

Kata

😀 Mahollisesti näin!Tukin kohti Tukkeria!

jep

Olen kateellinen italiaanoille. Ensin lypsivät miljardit ja sitten saivat täysosuman pääministeriksi.

Ilkka Forsten

Meillä homma menee niin että pääministeri lypsää miljardit, ja kansa saa täysosuman velkoina. Onkohan joku siitä kateellinen, jos on, niin lahjoitetaan Sanna kehitysmaa-apuna Sudaniin.

Reino

Heillä on sekin onni että köyhä valtio, varakas kansa. Meillä taas suhteellisen köyhä kansa jota alijäämäisesti ”omillaan” vielä seisova valtio vuodattaa kuiviin.

upea pm italialla

Kuviltelkaa Meloni ja bileministeri keskustelemassa esim maahanmuutosta tai perhearvoista. Tai mitä mä jorisen. Tuskin Meloni edes haluaisi tavata. Paitsi jos kusettaisivat taas miljardeja sannukalta.

Juha

Tämä on hieno päivä kaikille isänmaallisille kansallismielisille ihmisille ympäri eurooppaa. Kapuloita EU globalistikommunistien rattaisiin.

Juhlapäivä!

https://youtu.be/_tkL4MyF-34

gameover

On tullut käsiteltyä kaikenkokoisia ja muotoisia meloneita, mutta ihan pääministeri tason meloneita ei ainakaan vielä.

Reino

Meillä on tällä hetkellä melonihallitus Suomessakin.
Muuten läpeensä punainen, mutta vihreää pinnallisesti liputtava.

juu

Niin, jos olisi vasemmistolainen, niin kaikki mediat hehkuttaisivat Italian ensimmäistä naispääministeriä.
Nyt asiaa ei edes mainita, toistetaan vaan mussolini, äärioikeisto, fasismi, mussolini…

Kata

Juu miten ne kehtaa näitä läpinäkyviä kaksoisstandardejaan ylläpitää…vain mollukka-aivo ei ymmärrä että ne on niitä.

Hieno homma ja kyllä nyt varmaan vasemmiston villit naiset on ihan käärmeöljyssä..hahahahahahaaaa!

otto suni

Olen täysin samaa mieltä ja hauskinta asiassa on EU:n parlamentin katkeruus yhdistettynä Ursulan suoranaiseen epätoivoon! Miksi meillä ei ole meloneja vaan tyttejä ja sannoja?

Kata

Sanopa muuta!

Ilkka Forsten

No muuta, nyt on taas sanottu mutta en tiedä miksi minun pitää se sanoa. Tämä on jo toinen kerta ?

Kata

😀 Voi mahoton meloni sentään!

Tuumailija

Ihan länsimainen elokuvakin tehty moisesta: http://www.fixgalleria.net/release.php?id=4070

Kata

😀

jussiboy

Kyllä tuo sinun kirjoitustyylisi laimentaa mielipiteesi olemattomiin. Ei Meloni pysty lunastamaan ylimitoitettuja lupauksiaan, ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Nyt ollaan innoissaan mutta seuraavassa hetkessä heitetään jo yli laidan. Ei populistit ole koskaan pystyneet hallitsemaan päästyään valtaan, ne ovat hajonneet omiin riitoihinsa, ja niin käy nytkin.

Ilkka Forsten

Miksi yhä uskot että populistinen Orpo on seuraava päministeri, jos hän(kään) ei kykene hallitsemaan päästyään valtaan ?

Kata

😀 Populistipopulistipopulistipopulisti pystyy ai jaa jusuboin mielestä ei pysty vain vasurilla pystyy mutta mihin pystyy vain jääkö pystyyn?
Mutta saako pöpylisti olla eri mieltä?Oikeistossa saa mutta vihervasemmistolla on vain yksi totuus,niin on aina ollut ja niin on aina oleva ja siksi solisaliratit on aina kaatuneet omaan tyranniuteensa kun aikansa eri mieltä olevia kurmoottivat.

Katoikkosie kristallipallosta ettei Meloni pysty…tuomaan arvoja takaisin,oikeita arvoja ei globalistien jotka ovat syvältä.

”Kyllä tuo sinun kirjoitustyylisi laimentaa mielipiteesi olemattomiin”,voi että siehän oot ihan kirjailija-runoilija,voi mahoton!
Mie oon vaan kato mettästäjä-keräilijä…. 😀

Tuumailija

Niin, kaikki puolueet lupaavat samoja perusasioita eri sanakääntein, kaikki puolueet ovat populistisia kun tulee kamppailu äänestäjistä. Erikseen on sitten mitä ehdolle asetetut ehdokkaat lupailevat omasta puolestaan (toki pitää olla linjan mukaisia) mausteeksi.
Taustalla kuitenkin voi olla vihiä uudesta miljardien apupaketista, aiempi väline kun kului lapsilisien korotuksiin ja merivoimien uusimiseen, taisi hyvä siivu kadota syviin taskuihinkin. Ei osannut marinadi vastata miten kauppa italiaan on parantanut suomen vientiä (kuten markkinoi tätä miljardi välinettä) ja Lindenkin sattui olemaan sopivasti wienerikaffella eikä joutanut vastaamaan.

Teräväkielinen ainakin on eu:n suuntaan tuossa linkkaamassasi videossa, missä taasen ämerikan intellektuelli vertasi lähtökohtia Mussoliniin haastattelussa.

Kata

Ihan suurinta populismia oli vappusatanen… Ja jäi sitten populistiseksi! 😀 Ei siinä mittään moni meni lankaan ja bussilla oli sama suunta!

Tuckerin nauru on niin tarttuvaa koska eihän noita libtardeja voi kuin nauraa!

Vaarallisia ovat silti sairaine ilmasto-sukupuoli-ym hulluuksineen!Miten joku voi uskoa….

Ilkka Forsten

Usko on asia johon pitää uskoa että siitä tulee asia. Kun riittävän pitkään toistetaan väittämää, olkoonkin että se on täysin absurdi alkaa ihmiset uskomaan siihen, koska toiston määrä luo illuusion aiheen tärkeydestä jolloin siihen uskominenkin koetaan osallistumiseksi, tai vaikuttamiseksi itse asiaan, joka on todellisuudessa tyhjää täynnä. Mikään ei ole niin tyhmä olento kuin ihminen. Kun väittää toistuvasti mustaa valkoiseksi, aletaan puolustamaan väittämää vaikka omin silmin nähdään ettei se pidä paikkaansa. Joukkopsykoosi toimii tällä tavalla. Oma havainto aletaan mieltämään vääräksi, koska niin moni muukin on samaa mieltä ja se mikä heitä kaikkia yhdistää, on usko johon on uskottava koska asia on vaativinaan sitä.

Kata

Valitettavasti näin se on.
Muutamia kommentteja kun luki Melonin valinnasta ja mihin kauheuteen Eurooppa on nyt matkalla…ei ole häirinnyt siis despootti yrzylän uhkailut eikä mikään mitä EU:ssa on meneillään.
Mutta Unkari ja Puola kans..kamalaa minne pakenisi….kiesus sentään.

John Quiman

Ihminen haluaa välttää sitä, että toiset pitäisivät tyhmänä ja voivat olla jopa tyhmiä sitä vältelläkseen.

Tuumailija

Pelko on hyvä apuväline uskon vahvistamiseen, kirkot kautta aikain ovat tämän todistaneet toimivaksi.
Tämän päivän ”sivistyneempi” versio on australian karanteenileirit, muualla sakko tai vankeuden uhka, liiketoiminnan hankaloittaminen yms.
Valtaa pitävien käsikassaroille annetaan sellaiset työkalut+resurssit, joilla on sulavaa kiristää ja pelotella ihmisiä milloin minkäkin agendan vuoksi oli kyse pöpöstä tai maapallon maapallon pelastamisesta.

Kata

https://www.instagram.com/reel/CjB8eJCLqSC/?utm_source=ig_web_copy_link

Tuokin käppänä se taas neuvoo miten selvitään hurrikaanista ja tuo hömelö on USAn pressa…uskomatonta pashaa.

Todellakin,Australian ”sivistyneempi versio”,”Going on camping”!
Enpä olisi ikinä uskonut tuotakaan…mutta näin kävi ja mitä joskus kuullaan niistä jos kuullaan.

Uusimmat uutiset