Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Johtava rabbi kehottaa nuoria juutalaisia pakenemaan Ranskasta kansallismielisyyden noustessa

Pariisin suursynagogan johtava rabbi Moshe Sebbag. Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Pariisin suursynagogan johtava rabbi on kehottanut nuoria juutalaisia pakenemaan Ranskasta nationalismin lisääntyessä koko maanosassa.

Rabbi Moshe Sebbag – joka aiemmin ilmaisi varovaista optimismia Ranskan juutalaisuuden tulevaisuudesta – näyttää muuttaneen kurssiaan Marine le Penin Kansallisen liittouman nousun jälkeen ja on nyt syvästi ”huolissaan antisemitismistä”.

Sebbag kehottaa nyt juutalaisia nuoria muuttamaan kotiseudultaan esimerkiksi taistelun kohteena olevaan Israeliin tai muihin juutalaisille ”turvallisemmiksi” koettuihin maihin.

”Nykyään on selvää, ettei juutalaisilla ole tulevaisuutta Ranskassa, ja kehotan kaikkia nuoria lähtemään Israeliin tai johonkin turvallisempaan maahan”, hän sanoi kommentoidessaan asiaa israelilaiselle konservatiiviselle Jerusalem Post -lehdelle.

Rabbi Sebbag väittää, että Ranska on identiteettikriisissä, jossa yhteiskunnan eri osat reagoivat massamaahanmuuton ja rotujen integroinnin epäonnistumisiin eri tavoin.

Sebbag mainitsee Kansallinen liittoutuma -puolueen menestyksen viime vaaleissa huolestuttavana syynä. Hän myös syyttää vasemmistoryhmiä siitä, että ne ovat omaksuneet sionisminvastaisia aatteita ja ”oikeuttaneet” Hamasin 7. lokakuuta tekemän sotilaallisen iskun.

Hän vertaa toisen maailmansodan jälkeisten juutalaisten maahanmuuttajien onnistunutta kotouttamista uudempien maahanmuuttajaryhmien kohtaamiin haasteisiin.

”Monet askenasijuutalaisperheet, jotka ovat olleet täällä ennen toista maailmansotaa, eivät voineet ajatella äänestävänsä Kansallista liittoumaa, mutta silti vasemmisto on viime aikoina ollut antisemitistinen… Juutalaiset ovat keskellä, koska he eivät tiedä, kuka vihaa heitä enemmän”, Sebbag sanoi.

Lokakuun 7. päivän tapahtumien jälkeen juutalaisten etujärjestöt eri puolilla maailmaa ovat raportoineet antisemitismin jyrkästä kasvusta, johon nykyisin yleisesti hyväksytyn IHRA:n määritelmän mukaan kuuluu jopa lievä Israelin arvostelu.

Anti-Defamation League (ADL) -järjestön hiljattain tekemän tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia nykymaailmasta on ”antisemitistisiä”, ja vastaajat olivat samaa mieltä ainakin kuudesta erilaisesta niin sanotusta ”antisemitistisestä teemasta”. Esimerkiksi 26 prosentin Gen Z -vastaajista uskotaan suhtautuvan Hamasiin ”myönteisesti”.

Ranskassa juutalaisten kerrottiin ”elävän pelossa” lokakuun 7. päivän iskujen jälkeisinä viikkoina. Ranskan sanotaan olevan Israelin ja Yhdysvaltojen jälkeen suurin diasporajuutalaisten kotimaa.

Lähde: Jerusalem Post

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Nämähän sahaa omaa oksaansa, vallan hyvin tietävät että viha heitä kohtaan tulee ihan toiselta suunnalta.
Saksassa 12-vuotias j-tyttö joukkoraiskattiin, kun hänen lähi-idän juuret omaava poikaystävä sai tietää hänen uskonnollisen taustansa jonka tyttö oli salannut.
Poikaystävä vei tytön sitten kaveriporukan luokse joukolla vihattavaksi..

John Quiman

J-laisia ovat kiusanneet pitkin poikin Eurooppaa enimmäkseen oikeauskoiset, mutta muslimeitahan ei haluta mainita näissä yhteyksissä.

Ismo Meinander

Antisemitismiksi kutsutaan edelleen kaikkea asiallistakin kritiikkiä j-talaisia kohtaan, mikä on naurettavaa roskaa ja millä pyritään hiljentämään kaikki, jotka ovat heränneet valitun kansan valheisiin. Parasta olisi, jos tässä asiassa vasemmisto ja oikeisto osaisi rakentavalla tavalla yhdistää voimansa yhteistä vihollista kohtaan.
Kyllä tämä roskaporukka ja salaisen vallan pitelijät – vaikka eihän se kovin salaista edes ole nykypäivänä – saisivat jäädä täysin itsekseen ja jättää sivistyneet ihmiset rauhaan, mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan ihan pian.
”Never trust a jew.” – Nikola Tesla

Peter Kreisler

Miettikää nyt sitä, mistä tämä valitun kansan kokema ”antisemitismi” voisi johtua, olisiko liike-elämän kulttuurilla, taikauskolla (mm. poikalasten silpominen), Gazan siviilien kohtelulla jne… mitään tekemistä kritiikin ja muiden ihmisten reaktioiden syntymisessä.

John Quiman

Mitä tulee Gazan siviilien kohteluun ja kärsimyksiin, etsisit syytä Hamasista, jos osaisit katsoa viileästi tosiasioihin, eikä ideologia tai sen tapainen johdattelisi.

Peter Kreisler

Minulla ei tässä tapauksessa ole ideologiaa, sillä kysymys on uskonsodasta, en myöskään tunne mitään poliittista sympatiaa kumpaakaan osapuolta kohtaan. Pitää siis erikseen mainita, että en löydä Hamasin toiminnasta mitään positiivista.
Alkuun kommentoin näin, sillä artikkeli koski konfliktin toisen taikauskoporukan toimia, mutta ei Israelissa tai Gazassa.

Uusimmat uutiset