Kotimaa Politiikka

Junes Lokkaa syytettiin rahankeräysrikoksesta – syyte kaatui, koska selvisi, ettei Lokka ole ennustaja

Junes Lokka. Kuvakaappaus: Odysee / jlokka.

Kansalaisaktivisti Junes Lokkaa syytettiin Oulun käräjäoikeudessa rahankeräysrikoksesta. Syyte liittyi vuoden 2021 kunnallisvaaleihin, joita siirrettiin koronahysterian vuoksi.

Suomen lain mukaan vaaleissa ehdolla oleva saa kerätä rahaa kampanjaansa ilman erillistä ilmoitusta puolen vuoden ajan ennen vaaleja. Lokka alkoi keräämään rahaa lokakuussa 2020, kun vaaleihin oli aikaa puoli vuotta.

Maaliskuussa 2021 vaaleja päätettiin siirtää eteenpäin kesäkuulle 2021, koska Suomi eli silloin koronahysterian kourissa. Poliitikot vakuuttelivat kansalaisia, että mikäli ihmiset äänestävät alkuperäisen aikataulun mukaisesti, ihmisiä tulee kuolemaan koronaan, jonka käsittely mediassa loppui kuin seinään Ukrainan sodan alettua.

Poliisin ja syyttäjän mukaan Lokka keräsi rahaa siis kahden kuukauden ajan liian pitkään, koska hän aloitti rahankeruun lokakuussa ja vaalit olivat vasta kesäkuussa. Lokan olisi siis pitänyt olla ennustaja, joka tietää, että kuukausi ennen vaaleja niitä tullaan siirtämään.

Syyte kaatui.

Kyseisissä vaaleissa oli ehdolla 35 627 ehdokasta, mutta Lokka oli ainut, jota epäiltiin kyseisestä rikoksesta. Samaan aikaan viranomaiset vakuuttelevat, että Suomessa ei harrasteta poliittista häirintää viranomaisten toimesta.

Lähde: Junes Lokka

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Junes Lokka on Suomen Trump.

John Quiman

Kuinka tuollaisesta voi edes nostaa syytteen? Pitäisi laittaa syyttäjä vastuuseen virkavirheestä tai vähintään erottaa todistetun tyhmyyden perusteella.

Marko Kristian

heh heh kaiken lisäksi sillon kun vaaleja siirrettiin oli ”korona tapauksia” semmoiset 100 kertaa vähemmän kuin silloin kun ne vaalit sitten pidettiin.
Syy siirtämiseen oli ihan aikuisten oikeasti se, että hallituspuolueiden kannatus oli silloin keväällä alamäessä.
USA:ssa postiäänestys oli aika jännää. Eräskin herra kertoo kuinka hänen aikaa sitten kuolleille vanhemmille lähetettiin 3 postiäänestys lappua jonka siis kuka tahansa pystyy täyttämään ja lähettämään.
Siellä olikin rekisteröityjä äänestäjiä +130 miljoonaa, mutta ääniä annettiinin yli 160 miljoonaa..
Hyvin tämä länsimaiden demokratia toimii. Biden on kaikkien aikojen epäsuosituin presidentti, mutta sai silti kaikkien aikojen eniten ääniä. Jopa 200-vuotta sitten kuolleet intoutui häntä äänestämään.