Kulttuuri Muu maailma

Kanadansuomalaisten kulttuurikeskus tuhoutui – tulipalo hävitti Hoito-ravintolan

Kuva: Abuabyad / Wikimedia Commons

Kanadan Thunder Bayn kaupungissa sijaitseva suomalaisten kulttuurikeskus ja ravintola The Hoito on tuhoutunut tulipalossa joulun alla. Yli sadantuhannen asukkaan kanadalaiskaupungin väestöstä yli kymmenes on etniseltä taustaltaan suomalaisia ja Hoito oli maailman suurimpia ulkosuomalaiskeskuksia.

Verkkolehti Kansalainen kertoi vuonna 2020 Hoidon talousvaikeuksista. Sen taustayhdistys oli velkaantunut ja ajautui koronasulkujen vuoksi selvitystilaan. Hoitoa ylläpitämään perustettiin kuitenkin uusi osuuskunta. Rakennusta oli kunnostettu viime aikoina ja tulipalo saattoi saada alkunsa rakennustöistä.

Ravintola Hoito oli perustettu vuonna 1918. Se tarjosi perinteistä suomalaista kotiruokaa. Kyse oli yksi Thunder Bayn nähtävyyksistä ja kaupungin historiallisimmista rakennuksista.

Lähteet: Sukukansojen ystävät

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Olen tässä odotellut koska alkaa sahalaitosten palot, sillä takavuosina oli ihan yleistä että talousvaikeuksien aikaan kärähti saha jos toinenkin, mutta heti kun taloussuhdanteet nousivat loppui palotkin.

Koska on olettavaa että pikapuoliin varttituumainen raakalautakin levittää koronaa, ollaan tilanteessa ettei puutavaraa saa pinota yli kuuden laudan nippuihin, eikä sahan portista saa tulla sisään eikä ulos kuin kahden laudan kanssa, neljännen rokotekerran jälkeen kaasunaamaria sekä käsidesiä käyttäen, ja voimassa olevan koronapassin saattelemana.

Nythän korona kuulemma tarttuu jo kissoihinkin, ja uusin tutkimus on paljastanut että meillä suomalaisilla on ihan erityinen geenimuunnos joka altistaa vakavalle tartunnalle. Kylläpä sattuikin mukavasti, kun ollaan jo vaatimassa neljättä rokotekertaa.. Uskaltaako kukaan sanoa mitä ne rokotteet tekevät geeneillemme, ja koska niiden vaikutus tulee ilmi ? Silloin ei Krista Kiuru eikä Sanna Marin ole tekemässä yhtään mitään kansan pelastamiseksi, he ovat EU:n tarjoamassa suojatyöpaikassa ” Rysselissä ” ja molemmilla on joku komissaarin virka, kuten Jutta Urpilaisella, joka liritti ministerinä ollessaan kansaa silmään ihan estoitta eikä joutunut koskaan vastaamaan mistään.. Ihanaa elää kommunismissa, eikö teistäkin ?

THL on kovasti huolissaan hallituksemme lisäksi siitä miten sairaalat tulevat selviämään uudesta massivisesta omikrontartunnasta, eli niin sanotusta sairaaloiden kantokyvystä esimerkiksi tehohoitopotilaiden kanssa, mutta jostain syystä he eivät ole huolissaan siitä että rokopakolla ollaan ajamassa kymmeniä, ellei satoja ammattilaistason hoitajia pois alalta.. Ainahan heidät voi korvata työhulluilla siirtolaisilla, joilla on jo välimeren puolessa välissä kehittynyt korvaamaton ammattitaito käsitellä mitä tahansa asiaa kvanttifysiikasta virologiaan.

Toistan taas jo aiemmin sanomani. Hämeen alueella on kuollut koronaan liki kahden vuoden aikana 49 ihmistä, siis 49 kappaletta, ja tämä on todiste siitä miten hirvittävästä rutosta on kyse… Eikö soi kellot kenelläkään, ja jos ei soi, menkää katsomaan peiliin ja sanomaan siinä näkyvälle kuvajaiselle että olet täysi ääliö.

ESS:n yleisöpalstalla joku per****een mölli kiukutteli siitä ettei hallitus ole tarpeeksi jämäkkä pakottamaan kaikki koronarokotuksiin, sillä on hyvin vastuutonta antaa rokottamattomien elää keskuudessamme, koska HE levittävät vaarallista tautia kun taas ne joilla on rokotekerrat hoidettuina, ovat osaltaan varmistaneet ettei uusia tartuntoja voi tulla.. Niin, paitsi että siellä sairaalassa makaavillakin on ne rokotteet otettuina ja aina vaan ilmaantuu uusi muunnos kuin tyhjästä, vai sanoisinko Pfizerin laboratoriosta sekä rokotelobbareilta. Katsokaapas paljonko kyseinen firma on jo nyt tehnyt rahaa tällä huuhaalla, ja miettikää uusiksi missä niiden moraaliraja kulkee ? Puhutaan jo miljardien voitoista, ja millä vastineella ? Katsokaa samalla mielenkiinnon vuoksi mikä etnisyys on edustettuna siinä firmassa. Aivan, sinnehän se ajaa itäisille maille mirhamin ja suitsukkeiden keskelle, messiasta kumartamaan.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Sama etnisyys puuhastelee joka puolella.

Kata

Asiaa jälleen kerran.Miten ihmeessä esim Tanskassa on selvitty sairaalahoidoista kun meillä on suht sama asukasluku…voi tätä sekopäisyyttä ja kolmannen ja neljännen ”kierroksen” valmistelua.
Ja ehkä jopa uudelleenkoulutusta campingilla…
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008500292.html

Ilkka Forsten

Koronasta puhistaan nyt ikään kuin se olisi maailman ensimmäinen täysin mielivaltainen tapaus. Eikä muisteta lainkaan että aikavälillä 1485 – 1578, kaikkiaan kuusi eri kertaa Englannissa puhkesi niin sanottu hikitauti, joka oli virusperäinen, ja tappoi kantajansa jopa kolmessa tunnissa. Tänäkään päivänä ei olla varmoja siitä mistä se sai alkunsa, mutta itse taudin oletetaan olleen aivokalvon tulehdus joka alkoi oireilla viluntunteena, sitten korkeana kuumeena ja valtavana hikoiluna. Nestehukka ja yleinen voimien ehtyminen kuuluivat myöskin taudinkuvaan.

Jos alun oireista selvisi yhden vuorokauden saattoi pelastua, muussa tapauksessa se oli varmaa menoa. Walesin prinssi, kuningas Henrik VII kuoli siihen kuten moni muukin silloisen ajan eliittiin kuulunut henkilö. Tauti tuli ja meni, eikä ihmiskunta sammunut siihen. Nyt meille kerrotaan että olemme liki maailmanloppua vaikka maapallon kokonaisväestömäärä on moninkertainen silloiseen aikakauteen verrattuna. ( 1400 luvulla maailmassa oli suunnilleen 5 – 600 miljoonaa asukasta. ) Nykyisin meitä alkaa olemaan lähemmäs kahdeksan miljardia.

Suhteellisuudentaju on nykyään harvinaista herkku. Kenties juuri siksi mikä tahansa uhkakuva voidaan paisutella äärimmäisiin mittoihin, ja vaikka meillä on mahdollisuus seurata asioita, niitä ei haluta seurata omalla järjellä vaan luotetaan siihen mitä joku toinen kertoo. Tällöin on selviö että kaikki oletukselliset uhat rummutetaan lööppien toivossa täysin utopistisiin sfääreihin.

Luetellaan suuria lukuja esimerkiksi koronatartuntojen määrässä, mutta sitä ei sanota miten moni niistä tartunnoista ei johda mihinkään yhteiskuntaa kuormittavaan tilaan. Joka päivä sanomalehti jaksaa jankuttaa paljonko tartuntoja on verrattuna edellisviikon tartuntoihin / 100 000 asukasta, ja jos luku muuttuu vaikka vaan muutamalla yksilöllä, siitä muokataan valtava harppaus pahempaan.. Eräänä päivänä ESS:n sivuista puolet, siis koko lehden sivustosta oli pelkkää koronahysteriaa. Mutta se mikä kiinnitti huomiota oli, että hyvin usein tekstissä vilahtivat sanat, ” oletetaan, mahdollisesti, ehkä, kenties, pidetään mahdollisena, kuvitellaan, otaksutaan jne..” Toisin sanoen ei mitään varmaa, ja ihmiset ostaa kilpaa lisää naamarättejä, jonottaa pakkasessa rokotteita saamaan, ja uskoo kuin vähäjärkiset poliitikkojen tai lääkärien puheisiin myöntämättä itselleen ettei nekään tiedä hevon vi****a, mutta riittää kun olettaa tietävänsä.

Rokotteiden haittoja vähätellään, sanoen että ne ovat ihan turvallisia, jota en oikein usko sillä jo nyt on kirjattu tolkuttoman paljon VAKAVIA haittoja, joita ei muista rokotteista saa. Eikö soi kellot kenelläkään kun Pfizer, noin esimerkiksi, on ilmoittanut ettei se tule millään tavalla korvaamaan ” mahdollisia ” haittoja, ne jäävät valtioiden hoidettavaksi. Jos lääkefirma noin avoimesti julistaa olevansa vastuusta vapaa, se tarkoittaa että ongelmista tiedetään mutta ei välitetä. Miettikää nyt mihin tällä pyritään ? Se oikea vastaus ei ole kansasta huolehtiminen vaan ihan muuta.

Sanokaa vaan minua foliohatutuksi, ei haittaa, mutta tätä foliohattua ei myrkytetä ja sitten hypätä pois kelkasta, kun pitäisi oikeasti löytää keinot miten auttaa rokotteen synnyttämien vaivojen kanssa. Tämä vouhotus koronan kanssa on ihan samanlainen vedätys kuin se, ettei muka lainkaan osattu odottaa matuvyöryä eurooppaan 2015. Tyhmätkin tiesi mitä tuleman pitää, mutta poliitikon viisaus sai etusijan, sillä he ovat erehtymättömiä kuten Tsaarin Venäjällä konsanaan. Kansa on tiennyt jo aikapäviä mitä tulee tapahtumaan kun islam saa levitä vapaasti, ruotsi on siitä hyvä esimerkki, ja silti väitetään että hallitus on hyvin perillä asioista ja osaa hoitaa tilanteen paremmin kuin kukaan toinen. Pelastaako Sanna Marin meidät koronalta, islamilta, katujengeiltä ja gettoutumiselta, vai meneekö hän paikalliseen räkälään ottamaan pullon corona extraa ja unohtaa puhelimen kotiin ?

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=e-z0r7RczbE

No nyt sitte tätä nov-av-axia..on siis kiltimpi…on se kivvaa…Ja sitten seuraa pro-teiinin piikkihäntiä varmaan uutuutena…jännän äärellä taas ollaan.
OMG.