Kotimaa Uutiset

Kansalaisen sunnuntaiekstra: Kansallismielisten liittouma

Kuva: Europa Terra Nostra

Kansalaisen sunnuntaiekstran esittelyssä on tänään Kansallismielisten liittouma. Puheenjohtaja Terhi Kiemunki kertoo yhdistyksen historiasta ja miten se nykypäivinä toimii.

Mikä on Kansallismielisten liittouma?

Sääntöjensä mukaan ’Kansallismielisten liittouma on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoitus on tarjota tavallisille suomalaisille politiikkaa kevyempi, ulkoparlamentaarinen tapa vaikuttaa kotimaansa asioihin sekä kannustaa suomalaisia positiivisessa hengessä kansallismielisyyteen yhteiskuntamme toimivuuden, yhteishengen, sisäisen luottamuksen, sisäisen turvallisuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi. Pyrimme luomaan laajan kansallismielisten ihmisten verkoston, joka tuo ihmisille uskoa tulevaan ja nostaa itsetuntoa sekä mielialaa. Suojelemme kansallista kulttuuria, luontoa ja suomalaista identiteettiä, sekä puolustamme kansallista itsemääräämisoikeutta ja kansallisomaisuutta.’

Pääasiallinen tarkoitus kiteytettynä on ollut verkostoitua ja tarjota samanhenkisille ihmisille verkostoitumisalusta ja vaikuttamiskanava takertumatta epäolennaisiin pikkuseikkoihin. Osallistumme ja annamme tukemme muiden tapahtumiin sekä toivotamme avoimesti kaikki mukaan omiin tapahtumiimme.

Olemme vuosien varrella järjestäneet mielenosoituksia, seminaareja ja leirejä. Olemme laatineet adresseja kansalaisaloitteita ja ottaneet kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Miten Kansallismielisten liittouma sai alkunsa?

Kansallismielisten liittouma rekisteröitiin noin kolme vuotta sitten, mutta se alkoi muodostua jo muutama vuosi sitä aiemmin. Meillä oli ollut jo jonkun aikaa koossa pieni ydinjoukko kansallismielisiä ihmisiä, joiden keskinäinen luottamus oli rikkomaton. Tuolloin Jyväskylän Soldiers of Odineiden keulahahmona toimiva Tero Ala-Tuuhonen otti yhteyttä yhteistyön merkeissä ja järjestimme tapaamisen kesällä 2016, tätä voidaan pitää kesäleiriperinteen alkamisena.

Alkuperäinen tavoitteemme oli saada aikaan kansallismielisten järjestöjen yhteistyöelin, jossa jäseniä olisivat järjestöt ja niitä edustamassa kunkin nimeämät henkilöt. Nimi ’Kansallismielisten liittouma’ viittaa tällaiseen keskusjärjestöön. Aika pian totesimme, että sellaiselle ei ehkä ole kuitenkaan käyttöä. Meillä oli aktiivinen ydinjoukko jossa oltiin tottuneita järjestämään tapahtumia sekä toimimaan yhdessä ja halusimme jatkaa. Pidän pitkäjänteistä yhteistyökykyä vahvuutenamme, me emme riitele titteleistä. Kun olemme asioista eri mieltä, keskustelemme ja tarvittaessa äänestämme lopputuloksen jonka jälkeen siitä ei enää narista.

Olet kertonut yhdistyksen alkuperäisistä tavoitteita ja tarkoituksesta, onko sen toimintaan tullut muutoksia vuosien varrella?

Yhdistyksen toiminta on tosiaan muuttunut alkuajoista hyvinkin paljon. Saattaa vaikuttaa siltä, että toiminta on hiipunut, mutta mielestäni se on tiivistynyt ja keskittänyt perinteiksi muodostuneisiin tapahtumiin. 188-kukkavirta -kulkue järjestetään tänä vuonna Turussa jo viidennen kerran. Kulkue sai alkunsa, kun Turun kaupunki päätti olla muistamatta mitenkään Suomen ensimmäistä terrorismi-iskua sen vuosipäivänä. Päätimme järjestää muistokulkueen, jonka päätteeksi laskettiin kukkia Aurajokeen. Kulkue sai aluksi laajasti huomiota mediassa ja se on ärsyttänyt ns. antifasisteja jotka ovat ryhtyneet äänekkäästi vastustamaan terrorismin vastustamista. Kulkueen teema on kahtena viimeisenä vuotena ollut valkoisen elämän tärkeys. Meitä on kritisoitu, että teemamme ei liity terrori-iskun uhrien kunnioittamiseen, mutta iskun uhrit niin Turussa kuin muuallakin Euroopassa ovat tässä ajassa olleet valkoisia, tekijät eivät. Emme me unohda Suomen ensimmäistä islamilaista terroritekoa, mutta valkoisten suomalaisten vainoaminen omassa maassaan ei ole loppumassa, vaan hyökkääjät ovat ryhtyneet röyhkeämmiksi. Me vastaamme tähän.

Toinen perinne, eli kansallismielisten leiri on järjestetty jo kuusi kertaa. Aluksi pidimme leiriä vain ns. omalla porukalla, mutta kolmelle viimeiselle leirille on kutsuttu mukaan kaikki kansallismielisiksi itsensä tuntevat tai sellaisesta kiinnostuneet henkilöt. Leireillä on ollut ajankohtaista asiapitoista ohjelmaa, mutta myös urheilua ja leikkimielistä kisailua. Sekä sitä tärkeää verkostoitumista.

Yhdistyksen viimeisin projekti on toimia veturina tai työkaluna laajemmalla pohjalla ideoidulle rahankeräyshankkeelle, jonka tarkoitus on hankkia kansallismielisille oma kiinteistö. Operaatio Kotkanpesä alkoi vajaa vuosi sitten. Suomenmielisten tapahtumia on pyritty estämään ja hankaloittamaan vuokratilojen saamista, joten päätimme ryhtyä keräämään varoja saadaksemme oman kiinteistön. Hankittava kiinteistö tulee olemaan entisen koulun tai kylätalon tyyppinen mahdollisesti kunnostusta kaipaava rakennus, joka sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla maaseudulla. Olemme myyneet kannatustuotteita ja mainostaneet hanketta sosiaalisessa mediassa. Lahjoittaa voi tilille FI13 4500 0010 1552 70. Tänään sunnuntaina on viimeinen hetki ostaa kannatustuote, muki Kotkanpesä-logolla.

Lisäksi olemme hankkineet laadukkaat äänentoistolaitteet joita ryhdymme vuokraamaan tarvitseville.

Oikeastaan näihin tapahtumiin ja projekteihin pyrimme keskittämään toiminnan ainakin toistaiseksi.

Miten yhdistykseen pääsee mukaan ja millaista toimintaa tarjoatte tai millaisiin hommiin kaipaatte tekijöitä?

Yhdistykseen voi liittyä sähköisellä lomakkeella ohjeiden mukaan tästä. Toimintamme keskittyy jo mainittuihin tapahtumiin ja hankkeisiin. Apua voi tarjota esimerkiksi järjestyksenvalvontaan ja liikenteenohjaukseen Kukkavirtakulkueessa, lipunkantajat myös etsitään joka vuosi. Leireillä on talkoovoimin järjestetty aterioiden valmistus ja kaikki ideat ohjelman ja kilpailujen järjestelyyn on tervetulleita. Puuhaa tulee riittämään monenlaiselle talkooväelle kiinteistöprojektissa, koska uutta emme ole ostamassa. Ei ole pakko sitoutua edes jäseneksi, jos haluaa tarjota apua tällaisiin tehtäviin.

Onko vielä jotain, mitä haluaisit lukijoille kertoa?

Kansallismielisten liittouman verkkosivut ovat olleet pitkään päivittämättä ja aika huonot muutenkin. Meillä on kokonaan uudet sivut tekeillä. Ilmoittelemme niistä ainakin Facebookissa, Twitterissä ja Telegramissa, kunhan valmistuvat.

Toivotan kaikki tervetulleiksi tapahtumiimme ja toimintaan mukaan.

Sähköpostitse meidät tavoittaa osoitteesta Liittouma@protonmail.com

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jaakko Kansalainen

Mikä tåmä ”Puhdistusliitto on” Nimi kuulostaa ainakin hyvältä?

juha II

Sääli, että näitä ”kansallismielisiä” on kuin ”vilkkilässä kissoja” ja ne vielä ”tappelevat keslkenään kuin kissat ja koirat”!!!

Aivan kuten menneisyydessä suomalaisessa päivänpolitiikassa. Sossut ja kommarit ovat kuin yhtä puuta kuin sen sijaan porvaripuolueiden keskinäinen hajanaisuus ei yltänyt viiteen kauteen muuhun kuin kommunisti presifdenttiin!

Ainoana eurooppalaisena maana Neuvostoliiton kaatumisen v. 1991 jälkeen täällä ei tehty poliittista pesänselvitystä Neuvostoajan likaisesta pelistä vaan ns. ”Tiitisen liksta” haudattiin hänen nimeään kantavaan kassakaappiin. Tuolloinen Saksan-Liittotasavalta nimenomaan antoi sen perattuaan ent. DDR:n stasin arkistoja Suomeen toimenpiteitä varten, mutta ymmärrettävistä syistä ”puut olivat märkiä”!

Tomppa

Seuraavaksi voisitte esitellä ”kansallismielisen” Puhdistusliiton, joka on tähän mennessä pilannut kaikki aiemmat kansallismieliset hankkeet. Terhi Kiemunki voi varmaan liiton jäsenenä kertoa, missä liitossa on oikein kyse.
https://www.youtube.com/watch?v=IFBBeOnXpWM

murre riepunen

Maahamme on luotu vihreiden ajatusmallin mukainen tyhjiö, johon mahtuu vain haavaiden unelmapilvi, jossa ihanuutta tuntien leijumme onnellisena, kaikki muu on rasismia, natsismia jne, vihreiden toiveiden mukaisesti ” kaapista ulos astumiset ” ovat tätä päivää, ja siihen yllytetään, ja näin maamme saa uuden viihdemaailman tähtösen, vaikkapa putouksen listoille.
Sodan uhkan leijuu yhä lähempänä, karvas totuus alkaa paksuimpaankin kalloon iskemään, oma kansa on unohdettu, omavaraisuus tipotiessään, ilmastohysterian lietsonnalla olemme ajautumassa impivaaraa-asteelle.Monelle haihahtelijalle maanviljelijät ovat olleet vihollisia, saastuttajien kärkikaartia, ivailtu on ja nimitelty, nyt kaaoksen porstuassa vihreille on silmät avautuneet ja karu totuus paljastuu, kohta konttaavat maatilojen porteilla kerjäämässä perunaa, muistuttaen samalla kuinka ylpeitä vihreät ovat viljelijän maallemme suorittamasta lähes pyytettömästä uurastuksesta.

Ilkka Forsten

Jussi Halla-aho sanoi kirjassaan jo aikoja sitten, että tulee vielä tilanne kun suvakit kolkuttelee kansallismielisten linnakkeen oven takana anteeksipyydellen, mutta voi olla ettei ovia enää aukaista. On mukava katsoa kun ituhippi porukka kasvattaa herneitä kerrostalon parvekkeella ja haaveilee että olisi edes H&K:n blö laittaa grilliin.