Eurooppa Politiikka

Keskipäivän äänestysprosentti oli 26,41 Ranskan presidentinvaaleissa

Kuva: Pixabay.

Ranskalaiset äänestäjät suuntaavat sunnuntaina vaaliuurnille maan presidentinvaalien toisella ja viimeisellä kierroksella. Presidentti Emmanuel Macron ja hänen oikeistolainen haastajansa Marine Le Pen kohtaavat vuoden 2017 kaksintaistelun revanssissa. Keskipäivän äänestysprosentti oli Ranskan sisäministeriön mukaan 26,41 prosenttia, mikä on lähes kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin viisi vuotta sitten järjestetyssä äänestyksessä keskipäivällä.

 

Emmanuel Macron, 44, voitti vaalien ensimmäisen kierroksen 10. huhtikuuta 27,8 prosentilla äänistä. Eurooppa-myönteinen uusliberalisti Macron pyrkii presidentiksi, joka valittaisiin uudelleen sitten Jacques Chiracin vuonna 2002.

Marine Le Pen, joka sai 23,1 prosenttia ensimmäisen kierroksen äänistä, pyrkii kolmatta kertaa presidentiksi. 53-vuotias kansallismielinen johtaja toivoo, että hänestä tulisi maan ensimmäinen naispresidentti.

Ensimmäisiä äänestystuloksia odotetaan kello 20.00 Pariisin aikaa (GMT+2), kun viimeiset äänestyspaikat Pariisissa ja muissa kaupungeissa sulkeutuvat. Siihen asti ranskalaiset tiedotusvälineet eivät saa siteerata ehdokkaita tai julkaista mielipidemittauksia, jotta ne eivät vaikuttaisi äänestäjiin.

Noin 48,7 miljoonaa ihmistä on rekisteröitynyt äänestämään, mutta mielipidemittaukset ovat varoittaneet, että äänestysprosentti voi olla alhaisempi kuin ensimmäisellä kierroksella, jolloin joka neljäs jätti äänestämättä.

 

Lähde: France24

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
finne igen

Ranskalainen ei mielellään lähde aikaisin aamulla sunnuntaina ulkoilemaan, pitää aloittaa tuoreella patongilla ja vahvalla ranskalaisella tummalla kahvilla, sitten suudelma rakastajattarelle ja päivä voi alkaa. Kun päivä on illassa niin saadaan oikeat prosentit ja vasta sitten tiedetään onko Macron saanut tietokoneet laskemaan väärin kuten järjestettiin USA:n vaalit Trumpin häviöksi.
Peukuttaen Ranskan puolesta Marine Le Pen!
finne igen