Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Kirjailija Maija Kauhanen: valkoisuudesta pitäisi puhua enemmän

Kuva: Kansalainen / X.

Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaistussa haastattelussa eli kirjamainoksessa kerrotaan haastateltavan toimesta, että Suomessa pitäisi puhua enemmän valkoisuudesta, eli tuoda rotuaspektia enemmän esille julkisessa keskustelussa. Kirjailija Maija Kauhanen tosin haluaa puhua aiheesta valkoisia syyllistävään sävyyn.

”Kaikki valkoiset ihmiset ovat suomessa kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, hän kertoo asiaa paheksuen. Rasismi on Kauhasen mukaan yhteiskunnallinen rakenne ja siten yhtä normaalia kuin hengittäminen. Vaikka rasismi on hänen mukaansa luonnollista ja jopa elintärkeää, on se silti purettava ja purettavissa oleva asia:

”Suomalaisen yhteiskunnan rasismia ei voi purkaa, jos valkoiset eivät suostu näkemään niitä asenteita ja ennakkoluuloja, joihin he ovat kasvaneet.”

Hän on itsekin oman kertomansa mukaan sortunut rasistiseen ajatteluun: ”Aiemmin on tullut ajateltua esimerkiksi niin, että maailman maiden elintasoerot jotenkin liittyisivät siihen, kuinka hyvin paikalliset ovat osanneet hoitaa asiansa”, hän lataa HS:lle.

Hän ei kerro, mistä muusta asiasta elintasoerot voisivat johtua kuin maiden omista asukkaista.

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru kommentoi X-tilillään tätä älytöntä haastattelua:

”Suomessa todellakin pitäisi puhua enemmän valkoisuudesta, kuten esimerkiksi siitä, kuinka suojelemme kyseistä rotua värillisiltä muukalaismassoilta ja varmistamme sen elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa.”

Lähde: HS, X

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suomessa rasistisiin rikoksiin on syyllistynyt lähinnä muut kuin suomalaiset.

Marko Kristian

Sekin oli totta niin kauan kunnes päätettiin että ”vähemmistöjen” tekemät rasistiset rikokset ei olekaan rasistisia rikoksia, ja rasismiin voi syyllistyä vain valtaväestö..
Sillon kun poliisihallitus vielä julkaisi tilastoja rasistisista viharikoksista, niin suomalaiset Suomessa oli vasta sijalla 5.
En muista tarkkaan mutta ylivoimaisessa johdossa oli somalit, ennen suomalaisia oli myös ainakin irakilaiset, venäläiset ja turkkilaiset.
Tilastot ei tietenkään palvellut tarinaa siitä kuinka suomalaiset on maailman rasistisin kansa, niinpä tilastointi lopetettiin.

Marko Kristian

Edelleen ihmettelen sitä että jossain vaiheessa 10-20-vuotta sitten painotettiin että mitään rotuja ei ole ja ihonvärillä ei ole väliä.
Olin ja olen täysin samaa mieltä että sillä ihonvärillä ei pitäisi olla mitään väliä.
Nyt kuitenkin viime vuodet ja koko ajan enemmän on ne ”antirasistit” nostannut esiin sen että millään muulla ei olekaan väliä kuin ihonvärillä.
Toki tarkoittavat sillä sitä että valkoinen on syyllinen kaikkeen pahaan maailmassa, ja musta taas on automaattisesti valkoisten sorron uhri.