Muu maailma Terveys ja hyvinvointi

Koronarokotteen sivuvaikutukset tuhosivat naisen elämän – Facebook edelleen estää häntä kertomasta asiasta

Kuva: Pxhere (CC0-lisenssi).

Vaikka naisen tarina oli julkaistu valtamediassa, Facebookin mielestä uutinen on misinformaatiota.

Brittinainen Caroline Pover, sai vakavia terveydellisiä sivuvaikutuksia otettuaan AstraZenecan koronarokotteen maaliskuussa 2021, jolloin hän koki yhdeksän tuntia pistoksen ottamisen jälkeen kouristuksia, vapinaa, hengitysvaikeuksia ja matalaa verenpainetta, ja hän joutui sairaalaan. Hänelle tuli lisäksi pysyviä terveydellisiä vahinkoja.

Poverin tarina julkaistiin valtakunnallisessa mediassa viime vuoden lopussa, jossa hän ja 800 muuta rokotevaurioista kärsivää kertoivat hakevansa valtiolta korvauksia rokotteiden aiheuttamista vahingoista. Hänen jaettua uutisen linkkinä Facebookissa tänä vuonna, sosiaalinen media oli poistanut julkaisun sanoen sen rikkovan heidän käytäntöään misinformaation levittämisestä. Facebook lisäksi poisti Poverin ylläpitämän tukiryhmän rokotevaurioita saaneille.

”Jos kyseessä olisi syöpään, tai johonkin muuhun vakavaan terveydelliseen tilaan liittyvä tukiryhmä, moisesta sensuurista nousisi skandaali,” Pover kommentoi tapausta.

Facebook alkoi sittemmin ”varjobannaamaan” Poveria, eli hänen sosiaalisen median tilinsä toimii, mutta kukaan ei näe hänen julkaisujaan. Pover kertoo joutuneensa kehittämään kirjoitustyylin, joka on osittain ehkäissyt sensuuria.

Sensuuri on motivoinut Poveria vain enemmän levittämään sanomaansa. Uutisen lähde on pyytänyt Facebookia kommentoimaan asiaa.

Lähde: Daily Mail

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Alusta asti on ollut minun mielestä selvää että jokainen korona ”rokotteisiin” osallistunut on osa suurta ihmiskoetta. Niillä ”koronarokotteilla” oli vain hätäkäyttölupa. Koska tilastoja väärenneltiin.
En ottanut ikinä ensimmäistäkään, ja kaikki tutut jotka tiedän on terveempiä kuin ne jotka otti.
Kaksi läheistä myös kuoli niihin rokotteisiin, ikinä sitä ei kukaan tule myöntämään, mutta niin se silti on.
Covid-19 vaikka oli laboratoriossa kehitetty, ei silti ollut terveille ihmsille vaarallinen, mutta ”rokotteet” oli ja on.