Kolumnit Kotimaa Politiikka

Koskevatko yhdistyslain pykälät kaikkia?

Elokapina Helsingissä. Kuva: Kuvakaappaus: YouTube.

Elokapina on viime vuosina ollut paljon otsikoissa ja viimeistään kesäkuussa se lienee lisää, sillä se antoi ”myrskyvaroituksen” tulevasta lakienrikkomis-kampanjastaan. Otsikoita on kerta toisensa jälkeen yhdistänyt se, että järjestö rikkoo lakeja jatkuvasti pääasiallisena osana omaa toimintaansa.

En nyt tässä ota kantaa siihen, miten Elokapinan todelliset tarkoitusperät eivät vaikuta olevan niin sanotun ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, vaan ilmastokommunististen lakien ajaminen. En myöskään ota kantaa siihen, miten on outoa, että ”ilmastojärjestö” järjestää koulutuksia ”valkoisesta etuoikeudesta” ja on huolissaan ”rasismista.” Enkä ota kantaa siihen ristiriitaan, että se kannattaa avoimia rajoja, vaikka afrikkalaisten hiilijalanjälki yli 100-kertaistuu Suomeen muuton myötä.

Se mihin otan kantaa, on Suomen yhdistyslain varsin selvät pykälät sen suhteen, minkälainen järjestö voidaan kieltää lain mukaan. Yhdistyslain mukaan:

”alioikeus voi […] julistaa yhdistyksen lakkautetuksi:

1) jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja”

Elokapinan omilla nettisivuilla taas lukee:

”Rikomme tarvittaessa joitakin lakeja

Järjestö siis kertoo itse omilla virallisilla nettisivuillaan rikkovansa ”tarvittaessa” lakeja. Tätä ”tarvetta” voikin tutkailla eri käräjäoikeuksista, joissa on käsitelty yhdistyksen toimintaa aina rikollisista julkisista tempauksista erikoisiin rahanpuljaus-kuvioihin. Kyseessä voikin sanoa olevan rikollisin periaattein toimiva järjestö, joka perustelee toimiaan ”hyvillä periaatteilla” (lue: ilmastokommunismilla).

Suurempi kysymys kuitenkin on: miksi Elokapinaa ei vaadita lakkautettavaksi, vaikka laki päivänselvästi mahdollistaisi sen? Elokapina toimii ulkoparlamentaarisena yhdistyksenä, eli se toimii yhdistyslain piirissä, joka taas mahdollistaa kiellon. Se rikkoo lakeja jatkuvasti, kertoo virallisilla nettisivuillaan olevansa valmis rikkomaan lakeja ja tiedottaa lakien rikkomisista etukäteen.

Elokapinaa tietysti suojellaan median ja muiden ”parempien piirien”, kuten Koneen säätiön taustavaikuttajien toimesta. Edellä mainittu säätiö lahjoitti 200 000 euroa rikolliselle Elokapinalle. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa hallitusta voidaan kiristää esimerkiksi median paskamyrskyllä, jos järjestöä lähdetään kieltämään. Tämä tekee kiellosta ”hankalampaa”, sillä elämme mediaa pelkäävien virkamiesten aikakaudella.

Kuulun itse puolueeseen, jota pyritään poliittisten syiden vuoksi poistamaan puoluerekisteristä. Tämä on ennenkuulumaton yritys käydä demokratiaa vastaan, ja syyt ovat häpeilemättömän selvät: Sinimustan liikkeen mielipiteet ovat ”vääriä.” Muita todellisia syitä tälle pyrkimykselle ei ole.

Laki ei selvästikään ole kaikille sama, ja se huomataan jälleen.

Nina Metsälä, Sinimustan Liikkeen eurovaaliehdokas

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Kirjanpitolaki ei ainakaan koske aluttaan hallitsevia kaupunginosayhdistyksiä. — Ja miksi kukaan ammattimainen tarkastaja edes haluaisi tarkastaa niitä. Menettäisi vain virkansa etnisesti väärin tehdyn tarkastuksen vuoksi.
      Nämä yhdistykset myyvät alueensa äänet eniten tarjoavalle. Esimerkiksi juuri ennen edellisiä kuntavaaleja Helsingin Vihreillä oli kova hoppu jakaa tukea näille yhdistyksille. Kun vaalit siirtyivät, piti käydä «jatkoneuvotteluja», mutta rahalla niistäkin selvittiin.
      Myös edullista ulkomaan matkailua on myynnissä poliitikoille julkisista varoista myönnettyjä avustuksia vastaan.

      Merkille pantavaa tässä korruptiossa on, että aloitteen tekijä on käytännössä aina SUOMALAINEN OSAPUOLI. — Suomalaiset siis kouluttavat maahanmuuttajia talon tavoille, kuinka korruptio hoidetaan täällä paikallisen tavan mukaan.
      Aina nämä heimopäälliköt eivät itsekään ymmärrä olevansa valkoisen naisen hyväksikäytön kohteena. Johtuuko ymmärtämättömyys sitten hyväksikäyttäjän poikkeuksellisen korkeasta älykkyydestä vaiko -käytettävän alhaisesta? Sitä en osa sanoa.

Ismo Meinander

Vastauksen otsikkoon taitaa tietää jokainen.

Apropoo. Käväisinpä joutessani katsomassa antifa:n eli varisverkoston sivuja, jotta pysyisi kommunistien houreista ajan tasalla. Petyin aika pahasti, kun sivustoja ei oltu päivitetty.

Lieneekö varikset lopettaneet raakkumisensa todettuaan ettei juuri ketään kiinnosta vai ovatko he sulautuneet näihin ilmasto-kommunisteihin yms.? Sinänsä kyllä huvitti jo se etteivät he ole saaneet aikaiseksi edes kunnolla toimivia/selkeitä sivustoja.

Ruoste Iskee

Tätä se tekee kun vasemmisto, vihreät, sdp, jne. On ujuttautuneet kuin haimasyöpä Suomen sisälle eri alueille jotka säätää yhteiskuntaa.