Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Lähes 1000 lasta kaapattu Ruotsista

Bess Hamiti, Pixabay

Viimeisten viiden vuoden aikana ainakin 916 lasta on kaapattu Ruotsista ulkomaille, kertoo Ruotsin television tutkimus.

”Todennäköisesti määrä tätäkin suurempi”, sanoo 20 vuotta lapsikaappausten parissa työskennellyt lakimies Ia Sveger.

Lapsia kaapataan Ruotsista usein monikulttuuristen suhteitten kariuduttua toisen vanhemman kotimaahan. Joukossa on kuitenkin Euroopan ulkopuolelta tulevia lapsia, jotka läheisten mielestä ovat liian länsimaalaisia, ja jotka viedään vastoin lasten tahtoa sukulaisten luo tai pakotetaan avioliittoon kotimaassa.

Kaapattuja tai ulkomailla vastoin tahtoaan pidettyjä lapsia ei Ruotsissa tilastoida valtakunnallisesti. Ainoat tilastot koskevat lapsia, joitten palauttamiseksi on tehty avunpyyntö Ruotsin ulkoministeriölle.

Ruotsin ulkoministeriö on tilastoinut tapauksia vuodesta 2018, ja sen mukaan Ruotsista on viety pois vastoin tahtoaan 235 aikuista ja 916 lasta.

Ruotsin ulkoministeriön mukaan noin kolmannes kaapatuista tai ulkomaille pakotetuista palaa Ruotsiin.

Lakimies Ia Svegerin mukaan monet lapsensa menettäneet eivät uskalla ilmoittaa tapauksista. Siksi runsaasti lapsikaappauksia jää pimentoon.

”Tämä koskee ennen kaikkea Haagin sopimuksen ulkopuolella oleviin maihin kaapattuja”, sanoo Sveger. ”Silloin Ruotsin ulkoministeriön mahdollisuudet auttaa ovat hyvin rajalliset”.

Haagin sopimus on kansainvälisten lapsikaappausten torjumiseen tähtäävä säännöstö. Sen alaisuuteen kuuluu noin 90 maata.

Arviolta 50% kaikista Ruotsista kaapatuista lapsista on viety Somaliaan ja Irakiin. Myös Syyria ja Kenia ovat merkittäviä kohdemaita. Nämä maat eivät ole mukana Haagin sopimuksessa.

”Kehotan asiakkaitani palkkaamaan paikallisen asianajajan”, kertoo  lakimies Ia Sveger. ”Muutoin mahdollisuudet saada lapsi palautettua Ruotsiin ovat erittäin pienet”.

Ruotsista ja muista länsimaista on vuosien mittaan viety pakolla tuhansia lapsia muun muassa Lähi-itään. Paikallisen juristin palkkaaminen on monille liian kallista, ja he joutuvat lopettamaan lapsensa etsinnän varojen puutteessa.

Lähde SVT

29 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ruotsi MUREHTII pikku-MATUJAAN paaaljon enemmän kuin pikku-SVENSSONEITA!

Ruotsalainen sosiaalidemokraattinen tapa huolehtia tulevista ÄÄNESTÄJISTÄÄN kuten viime vaaleissakin sossu-tädit ja -sedät jalkautiuivat tekemään vaalityötä uusruotsalaisille alueille vaalilehtisiensä kanssa. Samalla PELOTELLEN kuinka, jos Ruotsidemokraatrit voittavat. Alkavat VÄLITTÖMÄSTI matujen suurkarkotukset Ruotsista, niin että veri lentää!! Paikalle ilmaantui myös Vaihtoehto Ruotsille puolueen ehdokas striimaajansa kanssa kuvaamaan tapahtumaa. Sossu ääntenkalastelijat lähtrivät naama ”norsuna” hiihtelemään takavasemmalle ja vain eräs sossu-täti tuli ”natseille” jurnuttamaan jotain ”känsainvalistä”. Enemmän vastusta tuli sossujen vaalikamelien taholta, jotka Ruotsin omistajien elkein tulivat aukomaan päätään ei niinkään käöyhän näköisissä tamineissa. Mutta MITÄÄN nin suurta ei ollut edes Donald Trumpin Amerikkassa kuin heidän SUURI SUUNSA!!!

vesku

itä- maalainen avaruus-insinööri teurasti POHJANMAALLA NOIN 2500 Lammasta,,,,halal-meiningillä,,,kovin oli pieni tuomio AHMETILLE,,,,

Kaverin Puolesta

Ihmiskunnan loppusijoitussaasta toimii kuin kotimaassaan ja sikailee täysillä. Siinä on tyttöjen klitorikset saaneet kyytiä kun kotimaan paikallinen noitatohtori on antanut partaveitsen tehdä kivaa islamin näköistä jälkeä.

juu

Somalithan siinä kunnostautuu lähettelemällä lapsiaan sinne mistä ”ovat paenneet”.
Seharissa oli tänään nyyhkyjuttu kuinka ”suomalaisperhe” sai lapsen somalimaassa, eikä lapsi saakaan Suomen kansalaisuutta.
Vaimo ja perhe on siellä somalimaassa ja käy aina Suomessa välillä, mies täällä Suomessa valittaa että rasismia.. valkoinen suomalaisperhe olisi kyllä saanut lapselleen kansalaisuuden heti jne..
Hesari ei tietysti kyseenalaista että miksi tämä somalipakolainen oli lomaillut somaliassa josta löytänyt vaimon, ja nyt oli siellä siis kultakaivoksen perustanut.
Toivottavasti viranomainen katsoisi niitä kelan tukia, niitä kun ei varmaan ole tarkoitettu ulkomailla asumiseen ja kultakaivosten perustamiseen..

jep

Saisi kaapata paljon enemmänkin. Eikä palautusoikeutta.

Aatu

”Ja viemme vanhat patjat samalla.”

Kepa

Saapi kaapata ja viiä poijes. Ne viattomat lapsiparat on syntyneet väärien ihanteiden harhaisten kuvitelmien tuotoksena.

Ja NEEEKERI !

Marakatti taas päivän iltapäivälehtien rikosuutisissa. Paljonkohan tämäkin matu tulee lopulta maksamaan meille veronmaksajille, kaikkine jo maksettuine sossuetuuksineen, oikeudenkäyntikuluineen (patja-avustaja..) ja nyt 8 vuotta täyshoitoa Suomen vankeinhoitolaitoksessa, a’ 200 eur/vuorokausi (linnareissu pelkästään vähintään 584.000 euroa).

stetsonlogi

Noo kunhan korona.ahdistus helpottaa ja kotoutustoimet alkavat tepsimään, niin eipä aikaakaan kun eletään ihanne yhteiskunnassa. Siellä on sitten rauha maassa ja ihmisten kesken hyvä tahto.

Valitettavasti

ja Aamen, eiku ALLAHU AKBAR! 💥

Kepa

Sano se suomeksi. Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto, jos Jumala suo.

Marakatti

Tyhmiä kuin vasemman jalan saappaat ovat nämä ruotsalaiset ja suomalaiset matupatjat.

Rahaa on

Ja lasku yhteisesti kaikille. Puhumattakaan oikeusjärjestelmän yms ruuhkautumisista.

Muskainen Parjaani

Rumien suomalaisten matupatja-akkojen lihavaa geeniainesta leviää kemu-maihinkin. Siellä ählämi-klaanit kauhistelevat näitä loppu”tuotoksia”.

Kepa

No kun ne lihavat matupatja-akat on henkiseltä kehitykseltään ja älyltään samalla tasolla kuin kalaanilaiset. Tulevat hyvin toimeen keskenään, onneksi olkoon heille.

Kake

Ne viedään kotimaihinsa oppimaan muslimeiksi ja palautetaan sitten myöhemmin takaisin Ruotsiin elätettäviksi.

ike

Mitenkäs sitä nyt lasten kohdalla lakeja noudatettaisiin kun niistä ei muutenkaan niin välitetä. On Ruotsin kohdalla aika musta historian vaihe. Ei sitten enää sanaakaan ihmisoikeuksista vihervasemmisto, kiitos.

Ilkka Forsten

Niin, mutta lasten EI OLE PAKKO uskoa samaan kuin heidän vanhempansa, siis yleensä samaan kuin ISÄ. Lasten EI TARVITSE käyttää huntua, se on vain ISÄN uskonnon kunnioittamista. Heidän värkkejään EI TÄRVELLÄ ilman ISÄN suostumusta, ja silloinkin se tehdään ISÄN kotimaassa, ISÄN valitseman puoskarin toimesta. ISÄ on ruotsin kansalainen, joten ISÄÄ ei voi syyttää vääristä valinnoista, mutta sen sijaan ÄIDIN voi kivittää jos ISÄN luotto Imaami niin käskee. ISÄ on opetettu olemaan harras muslimi, koska islam näkee ISÄN viisaana ja uskollisena jihadistina. ISÄÄ ei velvoita ruotsin lait, sillä ISÄLLÄ on oikeus ottaa jalkavaimoja, tehdä mukuloita laumoittain ja vaatia että ruotsin on elätettävä kaikki. ISÄn velvollisuus ei ole huolehtia toimeentulosta, hän on pakolainen jota tulee ymmärtää ja sääliä. Hän paikkaa työvoimavajetta läpi euroopan ja tekee sen ISÄLLISEN huolellisesti.

Juke

Kuulostaa, että tämä ISÄ on ruotsalaisen femakon täydellinen vastakohta. Varmaan siksi ovat yhdistyneet, koska ikiaikaisen säänön mukaan vastakohdat täydentää toisiaan.

suomi kuuluu kaikille

Juu. Täyttä asiaa. Tässähän voisi hieman vitsailla, että käännä tuo päinvastaiseksi suomessa. Tosin ei koske kunniakansalaisia. Joka tapauksessa, olenko ymmärtänyt oikein, että lastensuojelun kustannukset ovat miljardeja? Siihen lisäksi hyysäämiskulut useita miljardeja, kehitysavut miljardeja jne jne. Lisätään nyt vielä rasisminvastainen rahoitus/aivopesu. Melkoinen summa sekin. Että suomalainen tuntee olonsa mahdollisimman syylliseksi siitä, että on ylpeä suomalainen jne.

Piikkilampaat

Lapsena ulisivat orkesterinlailla koulussa, sukulaisissa ja kaveripiirissä että minusta tulee samanalainen kun isäni isona, sanoin että ei varmaan tule vaimonsa ja lapsiensa kännissä hakkaajaa ja rikollista, kukaan ei uskonut. No, ei tullut, en juo viinaa, en tupakoi, en ole tehnyt yhtäkään rikosta elämässäni, on vaimo ja 20 vuotias poika. Imeisesti nuo mokat on niin kusiaisen aivoisia että ne laskee vapaalla samaa rataa monta sataa sukupolvea ikinä muuttumatta.

ihmeellistä, ettei voida sanoa suoraan

Niinpä. Mutta kuten mainitsit, se on se kuuluisa pyhä kirja. Sitä ei saa loukata. Aina on ns huvittanut se kaksinaismoraali. Inistään ja syyllistetään länsimaalaisia ties mistä, erityisesti miehiä. Samaan aikaan mitä tekevät nämä paremman uskon kulttuurit? Aina esitetään ongelmaksi esim talibaneja, isis terroristeja jne jne. Mutta eiväthän nämä järjestöt ole se suurin syy. Ongelmahan on islam. Ei se kuka/ketkä sitä pyhän opetuksia ”edistävät ”.

Anomaster

Oikeansuuntainen kehitys on, että lapset pyrkivät tekemään asiat paremmin kuin vanhempansa. Täydellisyyteen on vielä niin pitkä matka, että meillä on paljon varaa parannella. Kun on tehnyt asiat paremmin kuin vanhempansa, on kehittänyt maailmaa. Se on arvostettavinta elämää.

ike

Ajattelin tuossa asiaa lähinnä lapsen kannalta. En siis edes veronmaksajan kannalta, mikä on virhe, koskapa sen pitäisi olla prioriteetti numero yksi. Myös mielessä oli vihervasemmiston ihmisoikeusvouhotus, mitä se sitten tarkoittaakaan.

Aika vaikea lapsen tietää mikä on oikein jos isä koko lapsuuden ajan harrastanut aivopesua perhettään kohtaan. Lapsella vielä olisi mahdollisuus, isällä yleensä ei. En tietenkään ajatellut asiaa kansantalouden kannalta, josta kaikki tiedämme mikä olisi oikein, olisi ollut jo invaasion alusta asti. Vaikkakin tiedän toisen polven emigranttien huonosta ennusteesta.

Menee vähän filosofiseksi, mutta taitaa yksi ongelma olla se, että meillä (ja ruotsissa) niputetaan kaikki tulijat saman lainsäädännön alle. Eikö olisi enemmän kuin selvää että esim. muslimimaista tulijat, jotka sijoittuvat sinne ääripäähän (siis melkein kaikki) kohtelu olisi vähän toista, myös lainsäädännössä, kuin kehittyneistä maista tuleville.Onhan siinä jonkun verran eroja, kuitenkin.
Muslimeilla on melko huonoa sopeutua euroopan tapaisiin yhteisöihin. Ei sitä pitäisi edes yrittää. On kai niin paljon löysää rahaa. En ole kuullut saksalaisesta tai amerikkalaisesta (listaa voisi jatkaa) jolla olisi ollut ylivoimaista sopeutua suomeen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Pekka suolesta, eli mullah jostain

Jep. Kiitos vastauksesta. Mutta onhan se selvää jo, etteivät ne sopeudu länsimaihin. Eikä ole tarkoituskaan. Päinvastoin. Ja allekirjoitan sen, ettei näitä ongelmia ollut aikoinaan. Nythän näitä on htisti. Ja ongelma on juuri se, mikä on esim ruotsissa. He vaativat oikeuksiaan pyhän kirjan nimeen. Kaikki muu on rasismia. En muista minäkään, että mikään muu kansanryhmä olisi vaatinut muutoksia/erityisjärjestelyjä/kieltoja/rangaistuksia/sensuuria esim meillä/ruotsissa, jotka johtavat heidän arvojensa kunnioitukseen jne jne. Sekä heidän vaikutus valtaansa . Joka tapauksessa, Oletteko huomanneet, etteivät valtamediat enää hehkuta esim vaikkapa Saria, joka löysi rakkauden abdullahista? Sen sijaan on tullut kirjoituksia, miten sari tajusi erota vaikkapa Pekasta.

Pekka suolesta, eli mullah jostain

Siis Pekka suomesta.

Kale

Tai Tom of Finland, mutta käy se Humu-Pekkakin.

Anomaster

Niin, onhan niille eri kohtelu, mutta se on parempaa kohtelua. Sossutuet juoksee kyseenalaistamatta, vaatimuksia ei ole ja sossun harkinnanvapaista löytyy, kunhan muslimi jaksaa kertoa mitä haluaa.

ike

Tiivistit sen mikä minua aina vaivaa. Tiedän kantasuomalaisia jotka ovat joutuneet niin pahaan tilanteeseen että haluaisivat mennä sossun luukulle mutta kun ovat todenneet että moni muukin on yrittänyt mutta apua ei tule jos ei myy ensin kaikkea omaisuuttaan.
Suomessa siis pyritään siihen että ihmisillä ei saisi olla mitään. Saadaan aikaiseksi ohjailtava kansa. Ei edes ymmärretä että koulutuksesta huolimatta ollaan euroopan köyhimpien joukossa, ja vain uskottelemalla että on lottovoitto syntyä suomeen. Kukaan ei sanonut että se on kai joku pienistä voitoista. Toki huonompiakin on, mutta kai jonkinlainen viiteryhmä täytyisi ottaa ja jos se on pohjoismaat niin aika heikoilla ollaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari