Politiikka Terveys ja hyvinvointi Uutiset

Lapsia ei pidä kiirehtiä sukupuolen muuttamiseen, varoittaa raportti – taustalla mielenterveysongelmat

Kuvituskuva: Unsplash (License CC0).

Lastenlääkäri Dr. Hillary Cass esitteli keskiviikkona kauan odotetun tutkimuksensa siitä, miten transsukupuolisia lapsia tuetaan ja mitä lääketieteellistä hoitoa he saavat.

Huoli heräsi, kun lapset saivat vaihtaa sukupuoltaan koulussa ilman vanhempien tietoa tai suostumusta, ja sen jälkeen, kun NHS England kielsi murrosiän estäjien rutiininomaisen määräämisen. Näitä lääkkeitä oli jaettu lapsille kuin karkkia, vaikka niillä on valtavia vaikutuksia kehoon.

Lapset, jotka luulevat olevansa transuja, kärsivät suhteettoman usein mielenterveysongelmista, jotka johtuvat vaikeasta perhetilanteesta tai kokemastaan väkivallasta, tutkimuksessa todetaan. Näiden lasten tulisi tutkimuksen mukaan saada neuvontaa ongelmiensa kokonaisvaltaiseen käsittelyyn sukupuolen muuttamisen sijaan.

”Tämä on osa aiempaa työtä, kuten NHS:n ilmoitus lopettaa murrosiän estäjien rutiininomainen määrääminen, se on takana ja selkeässä ohjeistuksessamme kouluille. Kenenkään ei pitäisi olla pakotettu käyttämään toivottuja pronomineja tai hyväksymään kiisteltyjä uskomuksia tosiasioina.”

”Hallitus on ottanut useita askeleita tällä alueella, tunnustaen sukupuolisekoilun vaikutuksen lapsiin ja nuoriin, ja olemme tehneet selväksi, että yksisukupuoliset tilat on suojeltava.”

Raportti nosti myös esiin huolenaiheita NHS:n sukupuoli-identiteetin ja kehityksen palvelusta Tavistock and Portman NHS -säätiössä Lontoossa.

Dr. Cassin loppuraportin odotetaan päättelevän, että lapsella voi olla monimutkaisia syitä uskoa olevansa ”väärää sukupuolta.”

Raportti neuvoo terapeutteja, että transsukupuolisiksi itsensä ilmaisevilla lapsilla on saattanut olla muita monimutkaisia ongelmia, kuten vaikea perhetilanne, kokemus väkivallasta tai liian aikainen altistuminen pornografialle. Tästä syystä tapauksia on arvioitava kokonaisvaltaisesti.

Viime kuussa NHS ilmoitti välittömästi kieltävänsä murrosiän estäjien määräämisen alle 18-vuotiaille, elleivät ne ole osa kliinistä tutkimusta. Ministerit sanoivat, että ”merkittävä päätös” oli lasten ”parhaaksi” ja auttaisi varmistamaan, että nuoret, jotka tuntevat sukupuolensa olevan eri kuin heidän biologinen sukupuolensa, saavat hoitoa lääketieteellisen näytön perusteella.

Kampanjoijat ovat kuitenkin varoittaneet porsaanreiästä, sillä mikään ei estä transsukupuolisia lapsia hankkimasta murrosiän estolääkityksiä yksityisiltä klinikoilta.

Lähde: Telegraph

Lue lisää aiheesta:

Transnaiset ja vauvojen rintaruokinta

Britannia: Klinikka raivostutti veronmaksajat hyväksymällä sukupuolenvaihdoshoitoja naispotilaalle, jolla oli 14 erilaista mielenterveyden häiriötä

Britannia: ”Transsukupuolisille” lapsille tarkoitettu Tavistock-klinikka suljettiin Lontoossa – todettiin vaaralliseksi ja aiheutti korjaamatonta vahinkoa

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Seuraavat tekijät muiden joukossa ovat usein sukupuoli-dysforian taustatekijöinä:

  1. aikainen kokemus hyljätyksi tulemisesta
  2. ympäröivän yhteiskunnan toisen sukupuolen suosiminen (esim. Kiinassa ja Japanissa perinteisesti pojat)
  3. Autismin koko kirjo, jossa ei välttämättä tunne aina itseään edes ihmiseksi, niin miksipä ei miksi tahansa sukupuoleksi
  4. vanhempien odotukset vastakkaisesta sukupuolesta ts. pyrkimys kasvattaa lasta muottiin, joka ei sovellu välttämättä tälle (esim. poikamaiset tytöt ja neitimäiset pojat, joita on aina ollut)
  5. trendi-ilmiöiden mukana juokseminen ja teini-iän kapina
  6. teini-iän hormonaaliset muutokset, jotka voivat saada täysin sekaisin ellei ole ymmärtäviä vanhempia ohjastamassa viisaasti

Ja onhan näitä muitakin, mutta tuossa nyt jotain.

Marko Kristian

Ihanko oikeasti tarvitaan joku tutkimus kertomaan päivänselvä asia?
Joka-ainoa vanhempi joka ”alkaa muuttamaan” lapsensa sukupuolta pitäisi pistää vankilaan loppuiäkseen.
Se että poika leikkii vaikka nukeilla ei tarkoita että se haluaisi olla tyttö.
Jos tyttö leikkii autoilla niin sekään ei tarkoita että se haluaisi olla tyttö…

Ruoste Iskee

Transut on kaikki mielisairata joten sitä on automaattisesti kaikki jotka tuoksi haluaa alkaa. Sama onko silloin lapsi tai aikuinen. Myös homous kaikissa muodoissaan on sairaus. maapllolla on ainostaan naaraita ja uroksia, ei ole muu sukupuolisia, ne kaikki on mielisairaita jotka muuta väittää. Enkä ole uskovainen vaan normaali ihminen.