Eurooppa Kulttuuri Rikos Terveys ja hyvinvointi

Britannia: Klinikka raivostutti veronmaksajat hyväksymällä sukupuolenvaihdoshoitoja naispotilaalle, jolla oli 14 erilaista mielenterveyden häiriötä

Mastektomia eli rintojen poisto. (Kuva ei liity kyseiseen tapaukseen). Kuva: Pexels / (CC0) / Michelle-Feman.

Huolestuttava tapaus tuli julkisuuteen kiistellyn Tavistock-klinikan vastaisen oikeusjutun yhteydessä.

Veronmaksajien rahoittamaa brittiläistä sukupuoli-identiteettiklinikkaa on arvosteltu voimakkaasti siitä, että se hyväksyi testosteronihoidon ja kaksinkertaisen ihonalaisen rintojen poiston naispotilaalle, jolla oli diagnosoitu 14 erilaista mielenterveyshäiriötä.

Lontoon Tavistock and Portman NHS Foundation Trustissa toimiva sukupuoli-identiteetin kehittämispalvelu (Gender Identity Development Service, Gids) on tarkoitus sulkea ensi vuonna sen jälkeen, kun henkilökunta oli paljastanut, miten palvelua johdettiin. Care Quality Commissionin tarkastuksessa klinikka todettiin ”riittämättömäksi”, ja se ilmaisi huomattavia huolenaiheita ”kliinisistä käytännöistä, turvamenettelyistä, toimintakyvyn arvioinnista ja hoitoon suostumisesta”.

Yksittäisten tapausten yksityiskohtia on harvoin saatavilla. Kuitenkin klinikkaa vastaan hiljattain nostettu oikeusjuttu on paljastanut yhden esimerkin lasten ja haavoittuvassa asemassa olevien aikuisten suojeluun liittyvistä huolenaiheista.

Kyseessä on 22-vuotiaan henkilön nostama kanne, jonka mukaan klinikan terveydenhuollon ammattilaiset eivät noudattaneet lakisääteisiä velvollisuuksia, jotka koskevat transsukupuolisia nuoria, joilla on erityisiä koulutustarpeita ja kehitysvammaisuutta.

Transsukupuolisella laaja kirjo autismia, kehitysvammaisuutta ja muita mielenterveyshäiriöitä

Elokuun 11. päivänä annetussa tuomiossa todetaan, että kantajalla, joka syntyi naisena mutta identifioi itsensä nyt mieheksi, on yhteensä 14 erilaista diagnosoitua mielenterveyden häiriötä ”ja hänellä on edelleen erittäin monimutkaisia tarpeita”.

”Hänen vaikeuksiaan on lääketieteellisesti kuvattu lieväksi kehitysvammaisuudeksi, kiintymyssuhdehäiriöksi, tunteiden säätelyhäiriöksi, tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöksi (”ADHD”), oppositionaaliseksi uhmakkuushäiriöksi (”ODD”) ja (autismikirjon häiriöksi (”ASD”), lukihäiriöksi, vakavaksi ahdistuneisuudeksi, posttraumaattiseksi stressihäiriöksi (”PTSD”) ja heikoksi itsetunnoksi”, Justice Fosterin (DBE) antamassa tuomiossa todetaan.

Tuomioistuin kertoi myös kantajan vaikeasta kasvatuksesta. Hän oli ollut klinikan potilaana 14-vuotiaasta lähtien. Hän on luku- ja kirjoitustaidoton, ja alun perin hänen äitinsä, joka oli toipuva huumeriippuvainen, kasvatti hänet, ja hän oli joutunut perheväkivallan kohteeksi nuoresta pitäen.

Kantaja asui lapsuutensa aikana useissa eri paikoissa eri puolilla Englantia ja kävi kahdeksaa eri peruskoulua ennen kuin hänet otettiin huostaan 13-vuotiaana. Hän on ollut mielenterveyspalveluiden piirissä 12-vuotiaasta lähtien.

Konservatiivikansanedustaja Zac Goldsmith kritisoi sukupuoliklinikan päätöstä hyväksyä elämää muokkaava hormonihoito ja leikkaus henkilölle, jolla on näin monimutkaisia mielenterveyshäiriöitä. Hän vaati, että asiaan osallistuneet ”täysin barbaariset” ammattilaiset vangitaan.

Tuhannet lapset jonottavat sukupuolenvaihdoshoitoihin ja määrä kasvaa vuosittain

Tapauksen tuomitsivat myös transsukupuolisuuden vastainen brittiläinen painostusryhmä Transgender Trend ja autististen aikuisten ja autististen lasten vanhempien ryhmä Gender Critical Autistics (GCA). Ryhmä on huolissaan sukupuoli-identiteetin ja transsukupuolisten aktivismin vaikutuksesta muiden ryhmien oikeuksiin, jotka kuvailivat tapausta ”järkyttäväksi”.

Tavistock-klinikan sulkemista lykättiin jo toukokuussa ensi vuoden maaliskuuhun, jolloin se muutetaan ja korvataan kahdella alueellisella keskuksella.

Klinikalla hoidetaan edelleen noin 1 000 potilasta, mutta uusia ensiapuaikoja ei enää oteta vastaan ennen uuden keskuksen avaamista. Tietojen mukaan useita tuhansia lapsia on jonossa sukupuoleen liittyvää hoitoa varten viime vuosina tapahtuneen lähetteiden määrän suuren kasvun seurauksena.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta: Britannia: ”Transsukupuolisille” lapsille tarkoitettu Tavistock-klinikka suljettiin Lontoossa – todettiin vaaralliseksi ja aiheutti korjaamatonta vahinkoa
24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Minulla olisi tarjota toimiva ratkaisu, mutta se menee taas ” odottamaan hyväksyntää, ” kun sananvapaus ei anna vapautta sanoa mitä vapaasti tekee mieli mennä sanomaan.

John Quiman

Jos näet sen, voit kopioida tekstin ja jakaa sen osiin. Josko se sitten menisi läpi. Vaihtoehtoisesti keksit, mikä sana ei heille kelpaa ja muutat sen. Kokeilun voi tehdä moneenkin kertaan. Sitten aina tyhjentää epäonnistuneet ja laittaa vaikka x-kirjaimen tilalle. Selaiset eivät hyväksynnästä tule jälkeenpäin esille.

John Quiman

Tavallaan koomista, että nämä hyväkkäät paheksuvat jotain Mengeleä.

Ilkka

Ihmisten käyttäminen ” lääketieteellisiin kokeiluihin,” eutanasia ja kompostointi oli muutama vuosikymmen sitten rikos, nyt sen saa tehdä, ja maksattaa kulut niillä jotka eivät takuuvarmasti halua maksaa yhdenkään epelin muutostarpeita.

Ilkka Manttari

En nyt oikein tiedä rikonko jotakin nettietikettiä (en tosin mistään etikeistä kovin pajoa piittaa) kun vähän taas poikkean aiheesta. Uutiset vaihtuvat täällä aika maltillisesti mutta ei se mitään.
Aika paljon juttua noista tulevan talven sähkönhinnoista. Ei niistä ota selvää kun tämä homma on viety tuohon mistä jokin aika sitten mainitsin. Kaikki vaan remonttiin samaan aikaan, niin siirtoverkot kuin voimalatkin. Tuottajien tulisi ymmärtää (no eivät ymmärrä) että kun tuotetaan jotakin hyödykettä , esim. sähköä, voiton tulisi olla kohtuuden rajoissa, jos se ei ole , sitten alkavat puheet valtion osallistumisesta asiaan. Tämä tarkoittaa että niin tuottaja kuin valtiokin (lain ja väkivaltakoneiston omaavana ) ovat epäonnistuneet tehtävässään. Valtiolla on valta ja oikeus puuttua asioihin, toivottavaa olisi että niin kauas ei tarvitsisi mennä.

John Quiman

Joillakin ahneudella ei ole mitään rajaa. Himo ottaa kaikki mikä irti lähtee on heidän mielestään fiksua ja olla ottamatta on heidän mielestään tyhmyyttä. He elävät erillistä elämää omissa läävissään, vailla halua olla yhtä lopun yhteiskunnan kanssa ja katsoa kokonaisuuden etua. Tämä ei koske vain rikkaita, tämä koskee usein myös köyhiä. Vain oma napa kiinnostaa.

Ilkka

Minulla on vanhanaikainen nöyhtää keräävä napa, sitä on pakko aika ajoin tuijotella. 🙄

John Quiman

Jos tuijottelee kauniiden naisten napoja, saa korvilleen tai syytteen. Tuossa lajissa onkin parasta keskittyä vain omaan napaansa.

John Quiman

Miksi noita kutsutaan valheellisestii sukupuolenvaihdoshoidoiksi? Ei ole yhtään tapausta, jossa sukupuoli olisi vaihtunut. On pelkästään tärvelty henkilön sukupuoli, ei vaihdettu.

Koko touhu on suuri valhe, koska sukupuolta ei voi vaihtaa, tehtiin sitten mitä tahansa leikkauksia. Voidaan ulkoisesti saada jotain toista sukupuolta muistuttavaa, kunhan ”hoidettu” pitää vaatteet päällään. Yksikään mies ei ole saanut oikeita rintoja tai vaginaa, saatikka sitten kohtua. Yksikään nainen ei ole saanut siitintä, saatikka sitten toimivaa siittiösolujen tuotantoa. On vain jotenkin leikelty ja ommeltu kasaan jotain mikä vähän muistuttaa sitä toista sukupuolta sillä hinnalla, että oikea sukupuoli on tärvelty peruuttamattomasti.

Ongelma ei ole kehossa, vaan korvien välissä, eikä sitä hoideta lääkkeillä, eikä leikkauksilla.

Ilkka

Odottelen hetkeä kun muotiin tulee nenän poisto leikkaus tai korvien poisto, kyllä sekin vielä nähdään sen verran idiootti tämä maailma on joka kantilta. Sitä toimenpidettä kutsutaan todennäköisesti alieniksi muuntumisella, koska ” tiede ” on huomannut että valtava määrä lapsia haluaa olla kuten ET muuan elokuvassa.

John Quiman

Jotkuthan yrittävät plastiikkakirurgian avulla muuttua barbien näköiseksi tai jonkin kuuluisuuden näköiseksi. Oma aito itse ei kiinnosta, mutta halu olla joku toinen on ylettömän vahva.

Ilkka

Oletko pannut merkille että nyt tietyt julkimot ( naiset ) yrittävät joka paikkaan työntää botoksitarakkansa, ikään kuin kaikilla miehillä olisi joku pakarafetissi. Toinen mikä on pistänyt silmään tänä kesänä, on nettiuutisten JOKA päivä lanseeraama lause, ” hottis biksuissa uima-altaalla, huh mitkä muodot.” Miksi joku toimittajanplanttu kuvittelee että mikä tahansa turhuuden esikuva olisi niin ” hottis, ” kun suurin osa niistä ei kuitenkaan ole sitä. Sitten on nämä ” Futistähden vaimo paljasti pintaa, no huh huh, onpa näky. ” No huh huh, suoraan sanottuna ärsyttää kun tyhjäpäiset bimbot ei kykene mihinkään älylliseen, ja ainoa mihin sitten ryhdytään on per*****n näyttäminen.

En yhtään ihmettele miksi ihmisten ÄO laskee laskemistaan, jos mikään muu ei kiinnosta kuin turhimoiden narsistinen itsensä paljastelu. Ja tiedoksi niille jotka nyt sanovat että taidat sittenkin olla kiinnostunut kun tiedät asiasta, voin kertoa etten ole katsonut niiden kuvia, enkä katso, minua raivostuttaa se tyhmyyden taso millä ihmiset manipuloidaan olemaan varisenpelättimen kanssa samalla janalla.

John Quiman

Ihan hyvä kuvaus nykyajasta. Iltapäivälehdetkin kirjoittelevat tuon tuostaan kaikenlaisista botokseista ja kirusgisista operaatioista, joilla jotkut tulivat onnelliseksi, kun nenä leikattiin uuteen uskoon. Toinen hankki unelmiensa pepun ja kolmas mielestään mahtavat huulet. Kirjoittavat myös liki päivittäin siitä, miten saa seksileluilla ihanampaa elämää ja mistä kohden pitää kutitella, jotta orgasmit ovat taivaallisia.

Kun elämässä slkaa olla keskeistä kehon muokaaminen ja meikkitaide sekä seksin kaikenlaiset muodot, on elämä todella tyhjää ja turhautunutta. Kuitenkin näitä mainostetaan ikään kuin onnen salaisuutena, vaikka eivät nuo mitään onnea saavuta ilman lisäaineita, eikä sekään ole todellista.

Jotenkin vaikuttaa siltä, että tämä sekoaminen sen kuin pahenee. Suorastaan kilpaillaan siitä, kuka keksii hulluimpia turhuuksia. Onkohan tämä sitä kulttuurin rappeutumista, joka johtaa kulttuurin tuhoon. Mihinkään hyvään se ei johda.

John Quiman

Kyllä siitä varmaan seuraavaksi tulee kaikenlaisten hahmojen näköiseksi haluaminen. Kun tauti jyllää, eikä sitä edes yritetä parantaa, se pahenee.

Miksu

Toi Goldsmithin lobotomia vertaus on loistava. Näet aikanaan hörhöt kuvitteli että vakavia mielenterveysongelmia voi hoitaa leikkelemällä päätä. Tai siis poraamalla sitä eli tekemällä lobotomia. No, homma ei toiminut vaan teki uhrit entistäkin vajaavaisimmiksi. No nykyään ne kuvittelee että vakavia mielenterveysongelmia voi hoitaa leikkelemällä alapäätä. Ja poraamalla sinne millon mitäkin reikiä tai sitten tuhoamalla sieltä sen reiän. No, edelleenkään homma ei toimi vaan tekee uhrit entistäkin vajaavaisimmiksi. Ympäri käydään yhteen tullaan… Aika usein tulee mieleen, että noin keskimäärin jengin ÄO täytyy olla todella alhainen kun tällaista sekoilua harjoitetaan tämän tästä ja vielä ihan valtion tuilla…

Peter Kreisler

Samaa mieltä Miksun kanssa, muuten lobotomian kehittäjä sai Nobelin lääketieteen palkinnon, vaikka ”hoito” tappoikin lukuisia ja vammautti kaikki potilaat. Mutta saihan presidentti Obamakin rauhanpalkinnon, ilmeisesti siitä että hänen aikanaan oli eniten sotapäiviä kuin kenelläkään muulla presidentillä.

Vielä tuosta sukupuolenvaihdosta, oudointa on se, että nykyisin psykiatriset potilaat itse päättelevät minkälaista hoitoa tai operaatioita he tarvitsevat.
Näiden operaatioita tekevien lääkärien sielunmaisema olisi se mitä pitäisi tutkia, olisi itse asiassa mielenkiintoista tietää, että mitä v****a sellaisen sekopään kallon sisällä tapahtuu.

Ilkka Manttari

Tuo oli pelkkää asiaa. Ajattelinkin että tuo Miksun ajatus ÄO:n suhteen koski etenkin lääkäreitä, ei etiikasta tietoakaan.

Miksu

Toki enemmistollä lekureistaa on etiikka kohdallaan. Mutta sitten sieltä seasta löytyy noita kaiken maailman woke-hörhöjä sun muita. Ja se että löytyy on huolestuttavaa…

Ilkka Manttari

Se että löytyy, vain todistaa vanhan tosiasian, ymmärrys ei aina mene yhdessä älykkyyden kanssa.

John Quiman

Aivan. Älykkyys ei takaa viisautta, eikä hyvyyttä. On paljon erityisen älykkäitä, jotka ovat moraalittomia pahiksia, mikä on vähemmän älykästä.

Ilkka

No nyt en ymmärtänyt ?

Ilkka

Retorinen kysymys. Kumpi on hullumpi, hullu vai häntä seuraava hullu ?

John Quiman

Kaikki tämä perustuu poliittiseen ideologiaan, joka kehitelee ideologialle sopivia ”tieteitä” ja sitten vaan uhrataan ihmisiä tämän sekoilun alttarille ja ollaan olevinaan niin toisista välittäviä ja erinomaisen hyviä ihmisiä.

Ilkka

Äänestä vihreitä, ja saat vastalahjaksi mielenterveysongelmat mitä et ennen sitä tiennyt olevankaan. Itse harrastin nuorempana viikonloppu lobotomiaa, olin naula päässä perjantaista sunnuntaille, ja sitten tapasin herra koistisen, joka oli palkannut sata pientä peltiseppää takomaan ohimoita. Psyykenlääke jota suosin oli tuolloin nimeltään Jack Daniels tai Jim Beam. Molemmat kotoisin Bourbonin piirikunnasta rapakon takaa. 🥴🥂.

Uusimmat uutiset