Kotimaa Uutiset

Miehistön erikoiskoulutetut varusmiehet siirtyvät reserviin

Suomalaisten joukot Uudenmaan prikaatista, Trident Juncture -harjoitus 2018. Kuva: Flickr / (CC BY-NC-ND 2.0) / NATO Photo By WO FRAN C.Valverde.

Tiedote 13.3.2023 | Puolustusvoimat

Miehistöön kuuluvat 255 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat 15. maaliskuuta 2023. Yhteensä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta kotiutuu 1346 henkilöä, joista 101 naisia.

Kyseessä olevat varusmiehet ja palvelukseen vapaaehtoisesti hakeutuneet naiset, ovat palvelleet miehistön haastavissa erityistaitoja vaativissa tehtävissä. Kotiutuvista 823 on palvellut Maavoimien, 388 Merivoimien, 130 Ilmavoimien, ja viisi Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa.

Miehistöön kuuluvia 255 vrk palvelevia koulutetaan noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Miehistön erikoiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa sotilaspoliisina, lääkintämiehenä sekä valtakunnallisissa erityistehtävissä kuten viestintä- ja tietotekniikka-aloilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.

Valtakunnallisissa erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.

Puolustusvoimat

58 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hyvää PR ää

Sanoma tiedottaa
Päätoimittaja Päivi Anttikoski on irtisanoutunut Helsingin Sanomista. 2017
Siitä on tasan 20 vuotta, kun aloitin journalistisen urani **Ylellä** 
 Ennen HS-uraansa Anttikoski toimi MTV Uutisissa vuosina 1998–2014 
 2017 Päätoimittajan tehtävään ei haeta suoraan seuraajaa, vaan tehtävät jaetaan sisäisin järjestelyin. **Niemen** lisäksi päätoimittajana jatkaa Antero Mukka.
Sanoma tiedottaa
Sanoman hallitus vapautti Kaius Niemen HS vastaavan pää­toimittajan tehtävästä
HS: Kaius Niemelle syyte törkeästä rattijuopumuksesta
Sanoma tiedottaa
Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä
Aamulehden omistavan Sanoman mukaan tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa 
on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan.
Hyvää PR ää VALTAMEDIALLE
Pieni-piiri hyörii alkit siinä ryömii trala la laa 
HUH HU LUKEKAAS TÄSTÄ naisesta Päivi Anttikoski Wikipediasta 
niin tajuatte tämän valtamedian hyväveli kuviot
Anttikosken valinta Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi kariutui hänen mukaansa loppuvuodesta 2017
Aamulehden edellinen päätoimittaja Jouko Jokinen asui Tampereella ja hänen perheensä Helsingissä, eikä häneltä rekrytointiprosessin aikana kyselty perheasioita.
Lopulta Päivi Anttikoskea lykästi 
Hän toimi valtioneuvoston viestintäjohtajana vuoden 2018 alusta kesäkuuhun 2021.
 Kesäkuussa 2021 Anttikoski** nimitettiin johtajaksi**
 SOK:lle vastuualueenaan S-ryhmän markkinointi, viestintä ja vastuullisuus

Patjatoimitus sucks!

Nämä mediat on täysin vihervasemmistolaisia. Kun tiedetään tämän laisuuden päihde- ja erityisesti huumemyönteisyys ja tähän kun lisätään, että huumeet vaurioittavat aivoja pysyvästi ja psykoosi- yms. vaikutukset, niin tästä voidaan tehdä johtopäätökset..

Ilkka

Harmi etten nyt muista kuka se jostain Etelä- Amerikasta Yhdysvaltoihin pakoon lähtenyt kenraali oli, mutta tapauksen muistan siksi että hänet lennätettiin yksityiskoneellaan Miamiin Floridaan, ja tulli löysi koneesta yli 400 kiloa kokaiinia. Mitä tapahtui ? Ei mitään, ei päivääkään oikeudessa, ei koskaan syytettä huomattavan huume-erän tuomisesta rajojen sisäpuolelle. Ei tuomiota salakuljetuksesta jne. Ainoa mistä annettiin pienet sakot, oli rajan ylitys ilman vaadittavia asiakirjoja. Samaan aikaan huumepoliisit juoksee kadulla kiinni jotain nistiä jolla on halussa pari sätkää, ja tyyppi istuu niistä 25 vuoden tuomion, ja luokitellaan yhteiskunnalle vaaralliseksi.

Jotain tämän kaltaista kaiketi tavoitellaan huumemyönteisyydellä. Siinä saisi pääministeri vetää kolumbiat nokkaan huoletta ja kulkea puoliälyttömässä tilassa maan asioita hoitamassa, mutta kantaväestöön kuuluva keppananjuoja olisi paatunut taparikollinen jota tulee vainota ja ohjata kohti raitista ja tervettä elämää.

Ilkka

Nyt muuten muistan sen tyypin nimen, Se oli kenraali Noriega.

Anomaster

Noriega oli panamalainen. Yhdysvaltain armeija kävi hakemassa Noriegan huumetuomiolle 1989 ja laittoi 40 vuoden tuomion. Tosin luovutettiin Ranskaan tuomiolle 2010. Noriega oli ennen hakemista hyvissä väleissä Yhdysvaltain kanssa.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Anomaster
Ene

Oli varmaan USA:n hyödyllinen idiootti, kunnes sitten sukset meni ristiin isännän kanssa, veti ehkä USA:lle kuuluvia huumerahoja välistä

Jaska

Ihan kuin Marin, kuin kaksi marjaa

magn

Kun lukee näitä kommentteja niin jos ei huumeita käytetä niin niiden ladan automaalien ym. täytyy olla kyllä pirunmoisia aivoliottimia…

Make

Puhdas Chevroletin maali on parasta, kumma jos ei kolahda.

Ilkka

Venäläiset ovat kehittäneet oman sähköauton, sen nimi on ” ladattava.” Volgattava olisi ollut harmillisempi, samoin Mossettava koska siitä olisi voinut helposti ajatella että kipavaltio on sekaantunut tuotantoon.

Timppa

Suvakkilandia ei ole todellakaan puolustamisen arvoinen. Vaalit tulossa, alkavat kuulemma leikkaamaan. Tutut säästökohteet, mm. asumistuesta, opiskelijoilta, eläkeläisiltä, arvonlisävero ja kiinteistövero nousee. Kaikilta leikataan, paitsi maahanmuuttajilta joiden loiselämää helpotetaan.

Jone

Menkööt feministit itse lihamyllyyn, minä ainakin häivyn ulkomaille kun alkaa hälytyskellot soimaan.

Ilmari

Siinä vaiheessa et onneksi enää pääse.

Ilkka

Mitähän jos lähtisit jo nyt ?

Anomaster

Hylkäät maasi ja kansasi antamalla sen vieraalle vallalle, koska maassasi on tällä hetkellä hyödyllisten idioottien joukko vallassa?

Hyvinpä on heikoilla kansasta välittäminen.

Kansasta välittävä tekee parhaansa sen eteen, että maassa hallinto vaihtuu parempaan ja puolustaa maata ulkoista vihollista vastaan. Hän ei luovuta, koska hän tietää, että oman hallinnon voi vaihtaa ja asiat voidaan saada takaisin parempaan jamaan, mutta jos se antaa vieraalle vallalle, ei voi enää vaihtaa hallintoa, eikä voi muuttaa maataan sellaiseksi kuin sen haluaisi olevan.

Jone

Älä setä saarnaa, nuo kunniakäsitykset on menneen talven lumia, ei enää tätä päivää globaalissa intersektionaalisessa matumaailmassa.

Kape

Ole hyvä Anomaster, mene puolustamaan suvakkiakkoja ja homopervoja tykistötuleen. Mene mieluumin jo nyt Ukrainaan, siellähän taistellaan EU:n ”moraaliarvojen?” puolesta.

Ilkka

Luuletko että ukrainan sotaa käydään homomyönteisten aatteiden tukemiseksi, Sitä sotaa käydään ryssän, toistan, RYSSÄN tuomien ongelmien takia.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Ilkka
Kiitos juutalaiset ja maanpetturit

J–talaisten takia ei russän eikä ukrainen kansan saatanan aivokuollu lammas

Ilkka

Sinulla on uskomattoman rikas sanavarasto. Mutta annetaan olla, sillä me aivokuolleet lampaat ymmärrämme paremmin maailmanpolitiikkaa kuin pässit.

Jaska

Käydään sitä, Ukraina haluaa kuulua lännen homoyhteisöön, eli ”sopimuspohjaiseen läntiseen arvoyhteisöön.”

Olli

Kanattaakohan tuon intohimoisen halun takia tapattaa puoli miljoonaa maan kansalaista?

Anomaster

Kysypä venäläisiltä ja venäjämielisiltä, että onko asiallista t*ppaa puolimiljoonaa Venäjän naapurimaan kansalaista oman vallanhimonsa takia?

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka

Esitä itsellesi kysymys, mihin on kokonaan kadonneet herrat nimeltään Medvedev ja Lavrov. tai miksi Tsetseenijohtajan piti lähteä lähi-itään oireitaan kartoittamaan. Eräs joka on nyttemmin saanut päälleen myöskin sotarikollisen maineen saattaisi osata vastata, mutta tavoilleen uskollisesti hän valehtelee ja pelkää.

Anomaster

Voihan asian noinkin vääritellä, jotta saisi itseään tyydyttävän mielikuvan luoduksi. Tosiasiassa ukranalaiset haluavat itsenäisyytensä säilymistä, ei muuta.

Kovin elämää kokemattomat saattavat uskoa esittämääsi, mutta todellisessa elämässä tarpeen tullen tehdään liitto vaikka paholaisen kansa, jotta selvittäisiin. Olisi isompi ongelma jäädä Venäjän runnomaksi kuin mielistellä eurooppalaisia suvakkeja avun saamiseksi.

On varsin selvää, että Ukrainan aika uskovainen väestö ei suvakkien sekoiluihin tule uskomaan.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Anomaster
Make

Jos EU saa Ukrainan joskus pihteihinsä, niin Ukrainlaisila ei kysytä enää mitään, rahahanat menee kiinni jos et tee niinkuin Brysselissä määrätään.

Anomaster

Ukrainan mahdolliseen jäsenyyteen on niin pitkä aika, että EU:n suvakkisekoilijat eivät välttämättä enää ole vallassa. Jos olisin Ukrainan tilanteessa, tekisin samoin avun saamiseksi ja jopa puhuisin sellaista, mikä on mielestäni hölynpölyä, jotta EU-eliitti olisi tyytyväinen.

Ilkka

Moni muu hana menee kiinni jos ryssälle annetaan valta. Ethän oleta että kremlin tavoite on luoda vapaa ja oikeudenmukainen ukraina.

John Quiman

Ukrainalaisille antautuminen tai sodan häviäminen muutoin tietäisi kasapäin kyyditettäviä ja paikan päällä te loitettavia, reilusti enemmän kuin mitä sodassa nyt kaatuu.

”Uudessa Ukrainassa” ei väärä mielipide tulisi olemaan suosiossa. Putin haluisi ukrainan kielen pois ja kaikkien tulisi venäläistyä, jotta loppuisi se ärsyttävän kiusallinen ukrainalaisuus. Ukrainalaisten tulisi tajuta, että heitä ei ole olemassa, eikä ole koskaan ollutkaan.

Ilkka

Pikku tsaari ilmoitti ettei ICC:n päätös julistaa hänet sotarikolliseksi, vaikuta mitään. No jos ei vaikuta, miksi hän ei tule länteen keskustelemaan vaikka rauhasta ? Ei uskalla tulla vaikka esiintyy mitään pelkäämättömänä, tämän nyt lapsetkin ymmärtää.

John Quiman

Ei kai se muuta osaa sanoa siitä. Eihän se voi julkisesti tunnustaa, että nyt riipii, kun ei uskalla liikkua vapaasti pitkin maailmaa. Julkisuuskuvakin häiriintyy, jopa kotimaassa, kunhan uutinen leviää Venäjällä riittävästi. Eivät kaikki Venäjällä usko Putinin tarinoihin, koska ovat jo ikiajat sitten oppineet, että mediaan ei ole luottamista, eivätkä poliitikot puhu totta.

No, junallahan se jo nykyään liikkuukin, kun pelkää, että joku tiputtaa lentokoneen, jos hän sillä matkustaa. Varmaan alkaa tuntua siltä, että köysi kiristyy.

John Quiman

Tuo Putinin etsintäkuulutus voi sopivasti pelottaa myös hänen kannattajiaan, joten sillä voi olla paljonkin mmerkitystä. Ainakin se luo jännitystä jopa venäjämielisten keskuuteen.

Ilkka

Pohjois – Korean nykyisen johtajan Isä, esitti mitään pelkäämätöntä sankaria, mutta ei koskaan astunut lentokoneeseen. Hän kulki kaikki pidemmät matkat erikoisjunalla. Se sama henkilö kuitenkin julisti oleensa sota-aikaan hävittäjälentäjä, keksineensä automaattipianon, rullaportaat ja hampurilaisen. Hän ei ole kuitenkaan keksinyt maansa kansallis-laulua, sillä se oli sanoitukseltaan kopio vanhasta Skotlantilaisesta kansanlaulusta.

John Quiman

Tullutkin aika hiljaista tänne, kun ei voi yhtä helposti heitellä kommentteja kuin aiemmin keksien uusia nimimerkkejä minuutin välein ja uskoa suojelevansa anonymiteettiään.

John Quiman

Eihän Putinin mukaan pakotteetkaan vaikuta mitenkään, mutta silti hän vaatii, että ne pitää purkaa ennen kuin rauhasta voidaan neuvotella ja muutenkin pitää niitä huonona asiana.

Kovastihan Venäjä haluaisi nyt neuvotella rauhasta, kunhan Venäjä saisi valloittamansa alueet pitää, eikä tulisi puhetta sotakorvauksista. Ukrainalle tuo olisi täysin kannattamaton rauha.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Ja venäjäkö toimii pelastava enkelinä ?

Ilkka

No et sinä ainakaan periaatteen mies ole, Huudat kiukusta punaisena kun tänne tulee loisijoita muualta, mutta sitten sanot perään että minä lähden muualle jos sitä ja jos tätä. Olet kuukeri sielultasi, mene vaikka somaliaan. Sieltä voi ” VIERAILLA ” suomessa kun kerran täältäkin voi vierailla somaliassa.

Anomaster

Niitä intersektionaalisia on pieni vähemmistö ja sinä annat niiden tuhota maasi. Kansallishenkesi on aika heikoilla. Suuri enemmistö ei halua nykyistä menoa, jos vaan tietäisivät mitä se nykymeno on.

Hylkäätkö lapsesi ja vaimosi, jos anoppi tulee riehumaan kotiisi? Sehän olisi sama asia kuin hylätä kansansa, kun jokin klikki on päässyt jotenkin valtaan. Joillakin elämännäkemys on toki hyvin kapea ja vain oma henkilökohtainen hyvä merkitsee, eikä muilla ole väliä. He eivät ole sen parempia ihmkisiä kuin nämä nykyisin vallassa olevat, jotka ovat juuri samanlaisia.

Eikö terveempi suhtautuminen olisi vastustaa sitä globalismia ja intersekstionaalista hullutusta ja matuilua, eikä heti luovuttaa?

Ja, jos täytyy, sitten puolustetaan omaa maata sen ohella, koska vaihtoehto olisi huonompi.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka

Ja katsopas vaan niin polttoaineiden jakeluvelvoitetta nostetaan taas ihan surutta. Jostain ihmeen syystä kotikaupunkini ABC asemalla 98 E maksaa jo nyt lki saman, kuin ennen hallituksen lupaamaa polttoaineiden hinnan alennusta. Pumppuhintojen piti olla vuoteen 2024 asti muuttumattomia, jo nyt tuosta lupauksesta, joka siis annettiin viimevuoden lopussa ei enää pidetä kiinni. Viime kesänä litrahinta oli noin 2.70 € ja tänä päivänä se on 2.50 €. Hinta käväisi luvussa 1.89 € josta se on kuin ihmeen kaupalla noussut parin kuukauden aikana 0.61 senttiä. Kun sitten otamme huomioon perin omaleimaisen tavan jota täällä suositaan, eli litrahintojen noston kesäkuukausien ajaksi, koska meille tulee ” turistiryntäys.” joka on velvoittavinaan hintojen korottamisen, niin mahtaako litrahinta olla enää edes entisellä tasolla. Siihen ehditään laittaa kokoomuslisää varmaan 25 – 30 senttiä, että vetäkää vi****u päähänne. Muistakaa nyt kun vaalit lähestyy, käydä niissä tilaisuuksissa huutamassa koko ajan päälle kysymystä, paljonko bensiini maksaa tänä vuonna, vai väitättekö että korotuspaineet ovat todellisia. Kaikki ne jotka eivät vastaa teille, voitte jättää äänestämättä.

Ovis aries

Onko muistettu kouluttaa myös piccolo-komppania. Rajalle tulevat tarvitsevat apua kantamuksiensa kanssa. 2015 varusmiehet hoitivat ansiokkaasti hädänalaisten kantamukset majoitustiloihin. Mutta olisihan se hienompaa kun siihen tehtävään olisi asettaa erikoiskoulutetut mi… henkilöt

Kake

On otettu huomioon. On koulutettu sotatieteen tohtoreita jotka tositilanteesssa määrätään matujen laukkuja kantamaan ja kenkiä kiillottamaan.

Vieraslaji

Kysymys kuuluukin, onko tämä väestönvaihtomaa Suomi enää puolustamisen arvoinen? Lisäksi mahdollisessa kriisitilanteessa se loisiva marakatti jää rietastelemaan vajakki-suvakki patjojen kanssa, kun suomalaiset lähtevät rintamalle henkensä kaupalla..

Juha

Menköön uus-suomalaiset EU rajaa puolustamaan

Patu

Ne on lähteneen kotimaistaan sotaa ja vainoa pakoon ja jättäneet perheensä pulaan, ei niitä saa rajalle kirveelläkän. Ei edes vaikka KELA-rahaa korotettaisiin 500%.

Heikki-sotilas

Lähtäänkö rintamalle puoluastamaan matu-suomea ja sen femakkoarvoja?

Rike

YLE:ä pitää ainakin puolustaa vaikka viimeiseen homoon asti.

Naukkis

Nyt vain vaihtamaan sukupuoli papereihin, niin välttyy joutumasta Naton sotiin.

Lucky Luke

Tai eroaa reservistä. Yhtä helppoa kuin kirkosta eroaminen

Patu-papitar

Kuka hölmö vielä kuuluu ev-lut. noita-akkakirkkoon? Äkkiä eroamaan jos jostain löytyy joku hajamielinen.

Patu

Se on lisäksi feministisessä suomimatulassa aivan laillista, ei siis mitään lusmuilua tai vastuunpakoilua.

Juha

Kohta tarvitaan rajalle tykinruokaa kun Marinistit ym sotahullut saavat mitä tilasivat.

”Sanoma Suomen kansalle on tämä. Kun ahdistuksen päivät tulevat,teillä ei ole yhtään ystävää Euroopassa. Teillä ei ole yhtään kansaa, joka nostaisi asetta teidän puolestanne Venäjää vastaan. Sinä Suomen kansa tulet olemaan yksin, yksinäisempi kuin talvisodan päivinä”

Anomaster

Mistäs tuo sitaatti tuli? Joku uskovaisten profetia?

Juha

Tukholman profetia. Ano näitä twiittaili tuossa taannoin..

https://twitter.com/turtiainenano/status/1498333428160335877?lang=hr

Ilkka

Oi suuri kaikki tietävä, printtaan profetiasi arkille ja laitan sen visusti talteen, voimme tarvita tätä mahtavaa ennustetta kun kerromme historian saatossa että yksi meistä näki tulevaisuuteen, ja oli lähes runolliseen muotoon kirjoittava messias. Ethän pahastu jos laitan loppuun omakätisen lisäyksen, ” tämä kuulosti jo parodialta omana aikanaan, ja nyt kun olemme yhä itsenäinen maa, sekä naton liittolainen, parodian taso vaatii nauramaan ääneen.”

Juha

ej 2.11. 20 26 12:40:44

Kallu

Hyvää tykinruokaa valmistuu varuskunnissa tasaisen tappavaan tahtiin.

Ilkka

Soppatykki on sitä varten. Silpoydinherneitä kattilaan, vanikkaa reppuun ja banzai.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Ilkka
Olli

Lihasoppaa suositaan, koska sodassa lihan hinta laskee ja sitä on paljon tarjolla.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa