Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Miljoonat haluavat Ruotsiin

Maahanmuuttajia Köln-Bonnin lentokentällä, (Saksa). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Raymond Spekking.

Noin miljardi ihmistä köyhistä maista muuttaisi kotimaastaan, mikäli se on mahdollista, kertoo kansainvälinen Gallup World Poll- kysely.

10 000 000 ilmoitti haluavansa muuttaa ensisijaisesti Ruotsiin.  Kymmenen miljoonaa on saman verran, kuin Ruotsin nykyinen väkiluku. Arviolta 20%, eli reilut kaksi miljoonaa ihmistä,  Ruotsin tämän hetkisestä väestöstä on syntynyt ulkomailla. Jos mukaan lasketaan Ruotsissa  syntyneet maahanmuuttajataustaiset, luku on suurempi.

GWP-tutkimuksessa ihmisiltä 160 maassa kysyttiin halukkuutta muuttaa ulkomaille.

Ruotsi oli kyselyssä sijalla 21 maitten joukossa, johon mieluiten muutettaisiin. Ruotsin edellä ovat USA, Kanada ja Australia.

Euroopan maitten joukossa Ruotsi oli sijalla 6. Ruotsia mieluummin köyhien maitten asukkaat muuttaisivat Saksaan, Ranskaan ja Espanjaan.

Verrattuna edelliseen kyselyyn 2016-2021, Ruotsi oli noussut listalla mieluisimpien maahanmuuton kohdemaitten listalla. Tämä siitä huolimatta, että viime vuosina Ruotsi on kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaansa.

”Ruotsin suosio on kasvanut, mutta on vaikea sanoa miksi”, kommentoi ruotsalainen asiantuntija.

Ruotsiin halutaan pääasiassa viidestä maasta. Turkki, Iran, Irak, Kiina ja Venäjä pistävät silmään tutkimuksessa maina, joista halutaan Ruotsiin.

”Kiina on suuri maa, josta moni tahtoo Ruotsiin, mutta suhteellisesti Ruotsi ei ole kovin suosittu kohdemaa kiinalaisille”, haastateltu asiantuntija arvioi. ”Irakilaisia, iranilaisia ja turkkilaisia on jo paljon Ruotsissa. Sikäläisillä on ystäviä ja sukua täällä”.

Venäläisten haluun muuttaa Ruotsiin vaikuttaa käynnissä oleva Ukrainan sota.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

No enpä olisi uskonut, että oikein miljoonat ovat halukkaita muuttamaan ruotsiin. Miten niin tympeä ja vähemmistöjä riistävä valtio voi olla noin suosittu, minä lähtisin kyllä ennemmin somaliaan ja nostaisin vaan ruotsista kaikki mahdolliset sosiaaliedut. Kyllä oma klaani arvostaa enemmän sitä joka osaa kus****a sveduja silmään, kuin sitä joka lähtee svedustaniin jossa voi joutua elämään valkoisten riiston kohteena. Tunnetusti äärirasistinen maa ei voi olla hyvää tarkoittavalle sosiaalipummille paratiisi.

John Quiman

Nuo kuvittelevat, että kun kaikki muuttavat rikkaisiin maihin, tulee kaikille automaattisesti hyvä elintaso. Tosiasiassa, jos nuo kaikki muuttavat rikkaisiin maihin, tai vaikka vain 10 % noista muuttaisi, tulee niistä rikkaista maista köyhiä ja kurjia alta aikayksikön.

Valitettavasti niissä vauraissa maissa on liberaaleja, suvakkeja, jotka kuvittelevat, että rahaa riittää koko maailman elättämiseen ja että vauraiden maiden velvollisuus on tarjota kyvyttömille laiskureillekin korkea elintaso. Esim. Suomen sossutuet ovat niille valtavan hyvä tulolähde. Heidän kotimaihinsa verrattuna suorastaan poskettoman korkeat.

Maiden vauraudet perustuvat tuotantokykyyn. Kun noita lappaa vauraaseen maahan, tippuu sen maan tuotantokyky noiden mukana. He eivät saa hyvää elintasoa kuin loisimalla toisia, koska he eivät ole tuotantokykyisiä. Loisimalla viedään vastaanottajamaan vauraus hetkessä ja sen jälkeen se onkin köyhä maa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Toni Lajos

Voi..voi tässkin häviämme naapurille, vihervasemmiston kunnianhimoinen tavoite olla ykkönen, vihreiden kannatuksen rojahduksen myötä sijoituksemme ko. listalla voipi pudota edeleenn, tästä iloitkaamme.

Uusimmat uutiset