Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

NATO: Tuhansia amerikkalaissotilaita Suomeen

Kuva: Pixabay.

Sotilasliitto NATO järjestää suurimmat sotaharjoituksensa Kylmän sodan jälkeen. Steadfast Defender 24- harjoitukset ovat NATO:n ensimmäiset sotaharjoitukset vuosikymmeniin, joissa Venäjän oletetaan tehneen suurimittaisen hyökkäyksen länteen.

Harjoitusskenaarion mukaan Venäjä on hyökännyt muun muassa Suomeen, ja NATO aktivoinut viidennen artiklan yhteisestä puolustuksesta.

Steadfast Defender 24 koostuu sarjasta pienempiä sotaharjoituksia Pohjois- ja Keski-Euroopassa, ja niihin osallistuu noin 90 000 sotilasta kaikista 31 jäsenvaltiosta, sekä Ruotsista, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Ruotsista harjoituksiin osallistuu noin 4 500 sotilasta.

Sotaharjoitusten lisäksi harjoitellaan isäntämaatukitoimintaa. Ruotsin osalta tämä tarkoittaa tuhansien amerikkalaissotilaitten ja heidän varusteittensa kuljettamista Ruotsin kautta Suomeen. Amerikkalaiset sotilaat saapuvat Norjan kautta Ruotsiin maalis-huhtikuussa.

”Kyse on prikaatin luokkaa olevista yksiköistä, eli useista tuhansista sotilaista”, sanoo Ruotsin puolustusvoimien operaatiopäällikkö Carl-Johan Edström. ”Lisäksi puhutaan suuresta määrästä ajoneuvoja. Suurimmat haasteet ovat maakuljetukset, sekä että emme tuki kaikkia teitä. Mutta myös logistiikka, siis ruoka, polttoaine, sekä lepopaikat näin suurelle joukolle”.

Edströmin mukaan isäntämaatuen harjoittelu auttaa tositilanteessa, ja Steadfast Defendor 24 toimii pelotteena Venäjälle. Vaaraa, että sotaharjoitukset provosoisivat Venäjää ei ole, sanoo operaatiopäällikkö Carl-Johan Edström.

Lähde SVT

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Allaolevaan keskusteluun sanon vain, että amerikkanismi/atlantismi, joka meille NATOn välityksellä tulee entistä suuremmalla voimalla, on paljon vaarallisempi asia kuin Venäjän uhka, koska ensinmainittu tapahtuu hienovaraisemmin ja hiljattaisen mädätyksen kautta. Suosittelen lukijoita etsimään käsiinsä Julius Evolan tekstin Americanism & Bolshevism. Venäjän edustama uhka on selkeä ja yksinkertainen, amerikkalaisuus tunkee kulttuuriin ja yhteiskuntaan instituutioiden, viihteen, propagandan ja muiden keinojen välityksellä. Ja nykyään suomalaisethan palvovat näitä abglo-sionisteja kaikissa mahdollisissa asioissa aina roskaviihteestä pikaruokaan ja muuhun sekoiluun.

Ilkka

Mieluummin tuhansia USA:n sotilaita kuin tuhansia Venäläisiä. Jenkit ei jää olemaan, he lähtevät pois eikä riko mitään, mutta itänaapuri jos tulee se hävittää kaiken. Pitäkää nyt mielessä mitä meillä on itärajan takana, siellä ei ole veljeyttä ja tasa-arvoa rakentava yhteiskunta, se on diktatuuri nyt ja aina.

John Quiman

Luonnollista, että liittolaiset harjoittelevat, jotta osaisivat Suomen luonnon ja ilmaston kiemurat. Olisi varsin tyhmää, jos eivät harjoittelisi.

Marko Kristian

Miksi itsenäisen maan pitäisi valita että kuka sitä miehittää?
Ettei nyt kuitenkin olisi niin, että juuri kun ollaan tulossa itsenäisiksi, niin valtameren takaa meidät valloitettiin ampumatta laukaustakaan.

John Quiman

Pöh!

John Quiman

Ovatko Euroopan Nato-maat USA:n miehittämiä? Kuten Norja ja Tanskakin? Ei noihin puheisiin voi muuta todeta kuin: ”pöh!”.

Ilkka

Itsenäisen maan oikeuksiin kuuluu valita ystävät. Suomen ilmavoimat ovat osallistuneet Norjassa käytäviin ilmasotaharjoituksiin, mutta tuskin siinä kukaan väittää suomen nyt valloittaneen norjan. Virossa partioi ilmatilassa kaiken aikaa NATO:n hävittäjät, eikä virolaiset tunnu kokevan itseään valloitetuksi. Neuvostoliiton aikaan he kokivat, joku ero siinä on.

Marko Kristian

USA tulee kohta järjestämään ”mainilan laukaukset” koska Ukraina ei pärjää niin on pakko siirtää se sota Suomeen.
Ja se on hyvin helppoa koska kaikesta pahasta mitä maailmassa tapahtuu, media syyttää venäjää.
Jo semmoset 10-vuotta ovat nähneet että voivat tehdä mitä vain, koska syy voidaan aina laittaa muiden niskaan.
Tää homma kun levähtää käsiin, niin toivottavasti usa on se mikä tuhotaan ensimmäisenä, ja varsinkin bidenin ja obaman bunkkerit.

John Quiman

Pöh!

Marko Kristian

No toi on vähän kun lampailla, ei löydy muuta sanottavaa kuin ”bää”

John Quiman

Ei, vaan kun joku kirjoittelee puppua, sanotaan aiheesta: ”pöh”.

Lampaiksi jotkut kutsuvat niitä, jotka eivät usko kaikkea heidän väittämäänsä. Heidän mielestään tulisi olla kuin lammas, joka taipuu siihen mitä he suuressa viisaudessaan sanovat.

Marko Kristian

Joo, minä haluaisin että Suomi olisi oikeasti itsenäinen, jolloin siis itse päätetään asioista.
Ei ole yhtään parempi olla USA:n vallan alla kuin venäjän vallan alla.
Nythän ollaan totuteltu olemalla EU:n vallan alla.