Kotimaa Maahanmuutto Rikos

Oululaisen pizzerian yrittäjälle tuomiot useista rikoksista

Kuva: Pizzeria Santa Maria, Wikimedia commons

Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaisen pizzeria Santa Marian yrittäjän Kusay Sherifin ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon. Velvoitettujen korvausten yhteissumma on lähes 250 000 euroa.

Sherifi tuomittiin törkeästä veropetoksesta, veropetoksesta, törkeästä petoksesta, törkeän petoksen yrityksestä ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä yhdeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Liiketoimintakielto määrättiin neljäksi vuodeksi.

Santa Maria -yhtiöön tehdyssä verotarkastuksessa havaittiin, että yhtiön kirjanpidosta puuttuu myyntituloja ainakin 135.000 euron arvosta ja että yhtiön kirjanpitoon on kirjattu yksityistalouden kuluja ja että yhtiö on maksanut Sherifille palkkoja ennakonpidätystä ja sotu-maksuja toimittamatta usean vuoden ajan.

Veropetosten lisäksi Sherifi on hakenut useilta luottoyhtiöiltä lainoja, nostanut useista luottokorttiyhtiöistä luottolimiitit ja tehnyt verkkokauppaostoksia luotolla ilman tarkoitustakaan maksaa näistä mitään takaisin.

Useiden pikavippien ja lainojen lisäksi Serifi on ostanut velaksi muun muassa puhelimia, kelloja ja huonekaluja, sekä tehnyt matkoja ja viettänyt hotelliöitä velaksi.

Serifi on asettanut yhtiön konkurssiin vuonna 2019 ja pahentanut yhtiön maksukyvyttömyyttä nostamalla itselleen yhtiön varoja, käyttäen yhtiön pankkikorttia sille kuulumattomiin ostoihin ja hävittänyt yhtiön omaisuutta.

Pizzeria Santa Maria toimii edelleen samoissa toimitiloissa, jossa toiminimellä yrittäjänä on Shalak Mohamad 29.4.2020 lähtien.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Villi arvaus. Seuraavan tutkittavan nimi on Shalak Mohamad.

John Quiman

Tuli sama mieleen jo lukiessa.

n/a

Rasistinen arvaus, vaikkakin varteenotettava sellainen

Marko Kyllönen

Paikassa on vain uusi sheriffi, mutta vanhat kujeet.

Ilkka Manttari

Näiden ”tulokkaiden” omistajakierrätys kyllä tiedetään. Kuinka joku vielä viitsii käyttää niiden palveluja.

ilkka

En osta mitään paikoista joissa ” yrittäjänä ” on joku mohamad. Mutta kyllähän sitä suomalaisetkin huijaa, siis kansalaisuuden saaneet mohamadit.

John Quiman

Tukholmassa jos halusi kebabia tai pizzaa, oli ne ostettava paikasta, jossa joku oikeauskoinen oli omistaja. Kokolailla näin oli siis jo 90-luvulla. Nykyisin ei varmaan ole tuo muuttunut ainakaan siten, että ruotsalaiset olisivat rynnineet pizzan tekoon.

Suomeen tulee sama juttu aikanaan.

Niihin aikoihin yksi aloitti ja valtio maksoi jotain tukia ja antoi etuja. Kun tukien aika oli ohi, vaihtui omistaja ja tuet tulivat taas uudelle yritykselle. Näin omistusta pyöritettiin suvun sisällä. Pääsääntöisesti ei kirjanpitoon merkitty kuin osa myynnistä.

Samaa tekivät myös ruotsalaiset katutason puodit, eli pimeänä suuri osa myynnistä. Valtio tiukensi kassakoneiden valvontaa, mutta siihenkin kauppiaat löysivät kikat.

Yksi oikeauskoinen matkamuistoja myyvä kysyi minulta, josko voisi tehdä ohjelman, joka kirjottaisi kassakoneen myynnin aina iltaisin uusiksi. Onhan se mahdollista, mutta olisi iso työ ja siksi vähän kallista, joten en innostunut.

Olin aika paljon tekemisissä lukuisten pienten puotien kanssa niihin aikoihin, koska myin niille jotain, joten oli hyvin tiedossa, miten toimivat. Kyllä minua nauratti, kun Aftonbladet julkaisi 2000-luvun alussa suurena paljastuksena, että jotkut kauppiaat katutasolla Tukholmassa tekevät pimeää rahaa. Näinhän oli ollut jo vuosikymmeniä, ehkä sata vuotta tai niin kauan kuin Ruotsi on ollut olemassa. Näin on varmaan vieläkin.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Näinhän se homma toimii. En kuitenkaan ymmärrä miten joku kansa (siis suomalaiset) voi olla niin tyhmä että se tekee samat virheet kuin naapurikansa vaiika kyseinen naapuri on lähes huutamalla niistä varoittanut. Se ei voi johtua muusta kuin ideologiasta. Punavihreät ovat aina olleet valmiita kopioimaan kaiken mitä Ruotsi tekee, siis niin kauan kuin se toimi punavihreän ideologian mukaan. Kun järki on tullut mukaan naapurin neuvoilla ei ole väliä, vaikka juuri nyt kun varoittavat toimimasta samoin kuin he, heitä tulisi kuunnella. Puhuvat enemmän nyt kokemuksen äänellä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa