Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

”Palautamme ulkomaalaiset kotimaihinsa. Puhutaan miljoonista” – AfD-poliitikko lupaa joukkokarkotuksia

Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen lentolehtisten jakelu kunnallisvaalien aikana vuonna 2016. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / Oxfordian Kissuth.

Saksan vasemmistolainen valtamedia on mainostanut ”salattua” karkotussuunnitelmaa, jonka on laatinut Vaihtoehto Saksalle (AfD); kuitenkin AfD-poliitikko René Springer sanoo, että suunnitelma ei ole salainen ja lupasi karkottaa miljoonia, jos AfD pääsee valtaan.

”Palautamme ulkomaalaiset kotimaihinsa. Miljoonittain.”, hän kirjoitti X:ssä. ”Tämä ei ole salainen suunnitelma. Tämä on lupaus. Enemmän turvallisuutta. Enemmän oikeudenmukaisuutta. Identiteettimme säilyttämiseksi. Saksan vuoksi.”

AfD on viime aikoina markkinoinut uudelleenmuuttopolitiikkaansa, keskittyen pääasiassa rikoksiin syyllistyneisiin maahanmuuttajiin, joita Saksa ei ole kyennyt poistamaan. Kuitenkin, vaikka Saksassa on satoja tuhansia ”siedettyjä” maahanmuuttajia, Springerin esittämä miljoonien luku edustaisi paljon suurempaa karkotustavoitetta.

Aiemmin tällä viikolla AfD esitteli pitkän listan uudenvuoden juhlinnoissa tapahtuneita rikoksia, joihin maahanmuuttajat ovat syyllistyneet, mukaan lukien kolmen maahanmuuttajan tekemä lääkärin tajuttomaksi lyöminen videolla Berliinin sairaalassa, 20-vuotiaan somalialaisen naisen pahoinpitely sammuttimella junassa lähellä Schwetzingenia ja maahanmuuttajan hyökkäys 46-vuotiaan kimppuun pullolla Bad Lippspringessä.

”Arkipäivä ’kirjavassa tasavallassa’, Tällaiset arkipäiväiset olosuhteet ovat järkyttäviä ja tekevät selväksi: 2024 on oltava uudelleenmuuton vuosi! Jokainen, joka vandalisoi ravintoloita ja rautatieasemia, hyökkää lääkäreiden kimppuun tai mellakoi junissa, ei kuulu tänne ja on välittömästi karkotettava. Toimiin on vihdoin ryhdyttävä,” AfD kirjoitti lausunnossaan.

Springerin viesti karkotuksista tulee aikana, jolloin AfD saavutti juuri ennätyksellisen 24 prosentin kannatuksen uudessa kansallisessa YouGovin gallupissa, tuloksen, jota useimmat pitivät vielä vuosi sitten mahdottomana.

Jotkut X:n käyttäjät ovat juhlineet AfD:n kasvavaa kannatusta.

”Uudet Forsa-kyselyt! AfD Saksi: 37%, AfD Thüringen: 36%, AfD Brandenburg: 32%. Ymmärrättekö viimeinkin, vanhat puolueet ja vanha media? Ei haittaa meitä, että AfD haluaa #Uudelleenmuuttoa. Pääinvastoin, me – ja yhä useammat saksalaiset – äänestämme AfD:tä JUURI siksi, että he haluavat uudelleenmuuttoa!” kirjoitti eräs käyttäjä.

Kuitenkin puolueessa on keskusteltu siitä, missä laajuudessa karkotukset tulisi toteuttaa, joissakin ehdottaen massakarkotuksia, jotka ulottuvat miljooniin, mukaan lukien ulkomaalaiset, joilla on Saksan kansalaisuus, kun taas toiset puolueessa eivät pidä tätä toteuttamiskelpoisena vaihtoehtona. Kuitenkin AfD ilmoitti eilen, että se ei karkottaisi Saksan kansalaisia, oikeusasiantuntijoiden mukaan se olisi maan perustuslain vastaista.

Historiassa on ennakkotapauksia massakarkotuksista vastaavassa mittakaavassa. Entisen presidentti Barack Obaman aikana Yhdysvalloista karkotettiin miljoonia maahanmuuttajia. Itse asiassa tiedot osoittavat, että hän karkotti enemmän maahanmuuttajia kuin entinen presidentti Donald Trump. Viime vuonna Pakistan aloitti ohjelman, jossa se pyrki nopeasti karkottamaan 1,7 miljoonaa afgaanimaahanmuuttajaa, joista monet on jo pakotettu maasta. Saksa on itse asiassa luvannut ottaa vastaan tietyn määrän näistä maahanmuuttajista.

Mikäli AfD nousisi valtaan ja toteuttaisi tällaisen ohjelman, se merkitsisi jyrkkää käännettä nykyisen vasemmistolais-liberaalin hallituksen avointen rajojen politiikasta ja suunnitelmista antaa kansalaisuus miljoonille ulkomaalaisille. Puolueella saattaa olla vahva tuki saksalaisilta tällaiselle politiikalle, sillä kyselyt osoittavat, että suuri enemmistö saksalaisista uskoo maahanmuuttajien tuovan enemmän ongelmia kuin hyötyjä ja haluaa tauon maahanmuuttoon.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta: 1,7 miljoonaa afganistanilaista karkotetaan Pakistanista EU:hun
4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

”ulkomaalaisia” on aika harhaanjohtava termi, pitäisi ihan suoraan sanoa että kehitysmaalaisia muslimeita.
Miksi? Koska se on se porukka joka ei koskaan sopeudu tänne länsimaihin.
Tuskin esimerkiksi Saksassa kovin paljon ongelmia aiheuttaa vaikka Australialaiset, Irlantilaiset jne.

Ilkka

Se nyt vaan sattuu olemaan niin että tuohon tilanteeseen on päädytty vihervasemmiston toimesta, ei ” äärioikeisto ” olisi ketään häätämässä pois. Nyt tekisi mieli sanoa, lopultakin voi alkaa tapahtumaan muutakin kuin suvaitsemista. Mikään eurooppalainen valtio ei kestä sitä maahantunkeutujien määrää menemättä konkurssiin, eikä konkurssi voi olla tavoite vain sillä verukkeella että jakamattomat ihmisoikeudet on toteutuvinaan. Pienenä vinkkinä annan tämän. Ennen kuin häätö alkaa, antakaa KAIKILLE matujen raiskaamille naisille ja lapsille oikeus tehdä niille mitä haluvat, siinä säästyy pitkä penni ja kerrankin oikeus voittaa. Jos ne ( matut ) nillittää ihmisoikeuksista, kertokaa heille että ensin pitäisi ratifioida YK:n artiklat, nythän he eivät ole sitä tehneet jolloin artikloista ei tarvitse välittää mitään. Yksipuolinen lakien noudattaminen ei ole lain noudattamista, ja kun ei laeista piitata niin miksi mekään tekisimme niin ? Kukaan ei ole antanut oikeutta muuttaa eurooppaa islamilaiseksi kalifaatiksi, ja siksi siitä ei sellaista koskaan tule.

John Quiman

Jos Saksa haluaa olla Saksa jatkossa ja Ruotsi haluaa olla Ruotsi tulevaisuudessa jne. on eurooppalaisten palautettava kotimaihinsa Euroopan ulkopuolelta tulleet jälkikasvuineen. Jos jotkut ovat sopeutuneet hyvin, eivätkä ole rasite, sitten voi harkita oleskelulupaa. Osaamista vaativissa töissä olevat voivat tietysti jäädä – töihinhän ne tulivat ja tulotkin ovat reippaanlaiset. Kaikki elätit ja laittomasti saapuneet voivat itsekin paremmin, jos pääsevät kamalien vääräuskoisten ja rasistien joukosta ihanaan omaan kulttuuriinsa, jossa voivat kokea osaavansa jotain.

Ismo Meinander

Lähes kaikki takaisin kotimaihinsa vaan – Euroopan laajuisesti.

Sillä välin HS: ulinaa ”salaliittoteorioista”.