Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää huolissaan Suomen huoltovarmuudesta

Kuva: Eduskunnan täysistunto

Perussuomalaisten kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Juha Mäenpää on huolissaan Suomen maatalouden ennennäkemättömän kriisin vuoksi.

– On kummallista, että hallitus on varsin hiljaa huoltovarmuuden turvaamisesta, vaikka kriisi uhkaa suomalaista maatalouselinkeinoa, ruoantuotantoa ja huoltovarmuutta. Tilanne on äärimmäisen vakava, toteaa Mäenpää.

– Kriisikokouksia ja tiedotustilaisuuksia on pidetty, kuten tänään, mutta juuri mitään konkretiaa ei ole tarjottu, Mäenpää jatkaa.

Mäenpää esitti omassa lakialoitteessani jo viime vuonna nyt hallituksen esittämää kiinteistöverosta vapautusta maataloudentuotantorakennuksilta. Nyt hallitus on toteuttamassa Mäenpään esityksen väliaikaisena täsmätoimena vuodelle 2022.

– Toimenpide pitäisi olla pitkäkestoisempi, jolloin se loisi uskoa maatalouden jatkumiseen. On kuitenkin hienoa, että oppositiosta voi vaikuttaa, naurahtaa Mäenpää.

Perussuomalaisten mukaan tänään esitetty hallituksen keinovalikoima polttoaine- ja energiahintojen kompensoimiseksi on liian tehoton.

– Hallitus jakoi jopa 100 000 euron korona-avustuksia yrityksille suorina tukina, mutta viljelijöille keskustan ministerit tarjoavat vain takausta esimerkiksi 50 000 euron lainaan. Tämä auttaa viljelijää vain näennäisesti, Mäenpää hämmästelee.

Mäenpää huomauttaa, että edelleen hallitus aikoo toteuttaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, mikä näkyy erityisesti siinä, että vieläkään se ei luopunut jakeluvelvoitteen kiristystavoitteesta, joka korottaa polttoainehintoja entisestään.

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
I'm only assking

No kaipa viisaammat aivot ovat tämänkin ajatelleet. Hyviä palveluksia natolle tehnyt maamme voi hätätilanteessa sujahtaa sen jäseneksi. Mitään huoltoa ei tarvita, sillä natomaata ei mikään uhkaa. Paitsi ugulu-ugulu heimo kehitysmaassa litiumesiintymän päällä.

ike

Ideologia sumentaa käsityskyvyn. En nyt puhu Mäenpäästä vaan vihreistä. Heidän takiaan on tultu tilanteeseen jossa mitkään kustannukset eivät ole liian kalliita jos vain ideologia etenee. Vetoaminen tieteeseen ei enää auta. Sitä teki jo vihreä Niinistö aikoinaan vaikka ei tieteestä mitään ymmärtänyt.

Puolueeton

Eihän terveydenhoitokaan toimi kunnolla. Suomalaisten terve elämä on Latvian jälkeen EUn lyhin aika. Ruotsalaisiin,Norjalaisiin ja Espanjalaisiin verrattuna suomalaisten terveen elämän aika on keskimäärin yli 20 vuotta lyhempi vaikka suomalaisten aikuisten koulutusmäärä on korkeampi.

John Quiman

Terveyden huoltoon ei nykyään riitä rahat, koska rahat menevät muualle. Se mikä maksettiin ennen oli riittävästi. Nyt se sama maksetaan ja enemmänkin, mutta ei se riitä, vaan pitää vielä maksaa toiseen kertaan palvelumaksuina. Jos sitten jotain tarvetta on, ensisijaistaa lääkäri nuoremmat ja terveemmät. Jos olet jo vanhahko ja ikäsi maksanut terveyspalveluista, ei se takaa hoitoa, vaan lääkäri katsoo, että olet poistopäässä, ei hoideta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman