Kotimaa Rikos

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet Liberian törkeistä sotarikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään 29.4.2022 hylännyt sierraleonelaisen Tampereella asuvan Gibril Ealoghim Massaquoin, 52, kaikki Liberian sisällissotaan liittyvät raskaat rikossyytteet.

Syyttäjä vaati Massaquoille elinkautista vankeutta murhista, raiskauksista, törkeistä sotarikoksista ja törkeistä ihmisoikeuksien loukkaamisista poikkeuksellissa oloissa. Oikeus vapautti miehen kahden vuoden tutkintavankeudesta helmikuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus kävi kahdesti suuren tutkijaryhmän kanssa Liberiassa ja Sierra Leonessa tutkimassa todistusaineistoa. Tapahtumista on kulunut 20 vuotta. On edelleen epäselvää, oliko Massaquoi syyllistynyt rikoksiin. Tästä syystä kaikki syytteet hylättiin.

Käräjäoikeuden mukaan Massaquoin ei ole osoitettu osallistuneen syytteessä mainittuihin tekoihin tuomion edellyttämällä varmuudella. Tuomio edellyttää niin sanottua täyttä näyttöä, mikä tarkoittaa, että syyllisyydestä ei saa jäädä varteenotettavaa epäilystä.

Oikeuden tuomion mukaan Massaquoi ole riittävällä varmuudella näytetty olleen myöskään se henkilö, josta todistajat ovat käyttäneet nimen Gibril Massaquoi lisäksi esimerkiksi nimeä Angel Gabriel.

Lisäksi puolustus oli pystynyt esittämään todisteita siitä, että Massaquoi ei ollut Liberiassa syytteessä olevien rikosten tekohetkellä.

Suomessa yli 10 vuotta asunut mies pidätettiin epäiltynä rikoksista maaliskuussa 2020.

Syyttäjä vaati ensisijaisesti elinkautista vankeusrangaistusta. Syytekohdat olivat poikkeuksellisen raakoja.

Syyttäjäpuoli ei vielä tiedä, aikooko se valittaa Liberia-sotarikosjutun käräjätuomiosta. Valtionsyyttäjä Tom Laitinen sanoi STT:lle, että asian pohdinta alkaa heti.

Oikeudenkäynti yksi Suomen rikoshistorian kalleimmista

Käräjäoikeus päätti, että syytteiden tultua hylätyiksi puolustajille jo maksetut ja maksettavat, yhteensä 380 942 euron palkkiot jäävät valtion vahingoksi.

Käräjäoikeuden mukaan valtion varoista maksettavat todistelukustannukset jäävät valtion vahingoksi.

Valtion kulut muodostavat oman lukunsa. Käräjäoikeus – mukaan lukien suuri joukko virkamiehiä on käsitellyt juttua kuukauden ajan. Liberiassa ja Sierra Leonessa vierailtiin kahdesti, ja mukana oli myös suuri määrä piirin väkeä. Todennäköisesti laskua on tullut miljoonia euroja. Lasku kasvaisi entisestään, jos syyttäjä valittaa hovioikeuteen.

44 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ei muuta kuin päiväkotiin hoitajaksi.

Jukka

Kuinka moni päiväkoti haluaisi enkeli Gabrielin taloonsa lasten hoitajaksi? Hänethän oikeus vapautti, syytä suuresti epäillä sanoin. Onko suvakkiakkapäiväkodin johtaja valmis palkkaamaan hepun. Hän kun nyt taitaa olla duuniton kulkija.

tillintallin

Muistuupi tässä mieleen eräs videopätkä jossa jakkupukuun sonnustautunut feministi sanoi toimittajalle: ”Olen täällä varmistamassa että hänen ihmisoikeutensa toteutuvat.” Ja tämä henkilö jonka ihmisoikeuksia oltiin varmistamassa on siis mies joka hyökkäsi turussa ohikulkijoiden kimppuun veitsellä aseistautuneena.
Liekö tässäkin kohtaa feministi Demlatuomarin sydän on pehmentynyt tälle mustalle miesraukalle joka on taatusti varmaan edellisessä elämässä kohdannut valkoista ylivaltaa ja rasisimia ja täten hän saattaakin olla vain olosuhteiden uhri. ”Oikeusvaltio” on vain herrojen fraasi jolla ei ole oikeuden toteutumisen kanssa mitään tekemistä. Se on olemassa kansaa varten. Turpa kiinni tai Raija Toiviainen laittaa kytät perääsi.

Rudi

Siinä meni 2,5 miljoonaa hyvään tarkoitukseen ja oli vasta alkua. Kaveri pestiin kansanmurhasta ja taas suomalaiset tietää että mihin ne verorahamme menevät.

Ilkka Forsten

Oikeuslaitos pelkää tuomita jätkää, koska….. Lällän lää, jakamattomat ihmisoikeudet sössön söö, ja oikeus vastuuttomuuteen hah hah haa..

Jukka

Ilkka, etkö jo ymmärrä. Tuo jätkä on yhteiskuntamme jaloin kruunu, jota pitää puolustaa kaikin tavoin, jotta oikeusvaltiomme saa kruununsa Tarjan ja Erkin päähän.

Varmistuslaukaus

Taas Suomelle v*tun kallis macaque.

Jukka

Ei se kallis ollut. Saatiin halavalla. Ruotsille olisi maksanut ainakin 20 miljoonaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Näitä kun lukee , tulee väkisinkin mieleen , että miten Venäjällä nämä tuomittaisiin. Itävaltalaiset pitivät Adolf Hitleriä vapauttajana. Hmmm….

Kata

Minusta nämä julkisilla paikoilla ”p***evirkkaajat” pitää sakottaa koska taannoin -tuota-pikkusen iso musta nainen pikkiriikkisissä sortseissaan tuli virkkaamaan perheen(valkoisen..) nenän eteen ravintolassa.Todella sikamaista käytöstä ja muija vaan hohotteli kun lähti.
Perheen isä oli kohtelias sanoissaan mutta lähti matami.
Sairas maailma.

Varmistuslaukaus

Kyllä kylla, mutta tuo musta twerkkaaja on pidätetty Venäjällä natsina. Aikamoista absurdia. Vaikka niitä olikin Rommelin armeijassa:

https://pp.userapi.com/qK0WPiodD7b1OhKzS61COF8mQri_IFmQgUODUg/TaM3kSbbVSI.jpg

Kata

😀

Jouni S.

Alun perin tässäkin taisi olla kysymys siitä (harhaisesta) kuvitelmasta, että ”Suomi voi olla kokoaan suurempi” (eikö kuulostakin tutulle ??), kun tätä kultamunaa lähdettiin tänne todistajansuojelun nimissä hankkimaan.
Toinen vaihtoehto on asiaa ajaneiden henkilöiden omat henkilökohtaiset intressit & ambitiot päästä johonkin YK- tms. hiilotolppa -hommaan. Siis maailmanparannusta, välittämättä yhtään siitä, mitä asiasta voi seurata /seuraa suomalaisille (& veronmaksajille), joko rahallisina tai muina menetyksinä.
Joka tapauksessa, Tarja ja Erkki asian hoitivat ja tämä ”korvaamaton” osaaja saatiin Suomeen! Tuon luulisi herättävän ajattelemaan myös niitä, jotka vielä vihervas-laidalle ääniä antavat! Seniorikansalaiset mukaanlukien, vaikka valtamedia heitä pitääkin pimennossa. Ja vappusatasten ei pidä antaa asiaa muuttaa!
Hyvää vappua kaikille, poliittisesta tms. väristä huolimatta!
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20060710#Pidp444683374

Jukka

Jouni S.
Luin tuon lakipötkön hartaudella Nyt minä tuon luettunani, vihdoinkin tajuan, miksi Tarja ja Erkki halusivat gibrilin Suomeen!

Heikki

Suomen oikeuslaitos on täynnä rasisteja,luulevat että kuukerit on niin tyhmiä,etteivät itse olisi pystyneet asiaa hoitamaan Sierra Leonessa.

ike

En todellakaan tiedä miksi suomen oikeuslaitoksen pitäisi edes sotkeutua tuohon. Tulee kalliiksi. Suomen oikeuslaitos on suomalaisten, muut menkööt takaisin omiin järjestelmiinsä.

Hema

Tämä oli sovittu jo kauan sitten, tämä oikeudenkäyntien järjestäminnen siis. Siksi ettei suomalaisilla olisi valitusoikeutta omista viranomaisistaan.

Jukka

Tämä oikeudenkäynti piti vain käydä ja hölmö Suomi oli siihen paras .

murre riepunen

Mikäli täyttä varmuutta syyllisyydestä ei ole, annettakoon tuomio, ikäänkuin varmuuden vuoksi, kai sellainen pykälä löytyy, ellei niin, raapustetaan kirjaan jälkimainintana.

Jussiboy

Laskepa huviksesi montako väärää tuomiota tällä lailla tulisi, selviä oikeusmurhia? Mieti, jos tämä tapahtuisi omalle kohdallesi.

Ilkka Forsten

Ja tuossa siis tapahtuu nyt oikeusmurha, niinkö ?

Jukka

Ei sinne päinkään! Nyt vain tapahtuu joku oikeus!

Kimmo Leino

Näitä rikosepäilyjä ratkotaan Suomessa, koska se kuuluu LAHJONTA ”sopimukseen” 2008 Kansainvälisen rikostuomioistuimen kanssa; syy Suomen kansalaisten TEKEMINEN ihmisoikeudettomsiksi … PL 118 § Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
Ilman tätä lahjonta-sopimusta ( He 55/2007 ) kaikki tällaiset PL 118 §:n mukaiset jutut olisi SUORAAN voinut lähettää Kansainväliseen rikostuomioistuimeen !
Niimpä 2008 oikeusministeri He 55/2007 pohjalta allekirjoitti ”sopimuksen” : Suomi MAKSAA ja pitää Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia sotarikos-”oikeudenkäyntejä”, kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea koskevia ”yksittäistapauksia” ( mm. EIT 24221/06 Leino versus Suomi ):
Itse ”sopimus” on julistettu salaiseksi 25 vuoden ajaksi, mutta oikeusministeriöltä on tiedonanta: ”Ruanda-oikeudenkäynti on osa Suomen kansainvälisiä oikeusvaltiovelvoitteita.”
11.6. 2010 klo 10.00 julkaistu tämä VALEHTELEVA tiedontanto; joka ei kerro ”sopimuksesta” Suomen kansalaisten TEKEMISESTÄ ihmisoikeduettomiksi PL 118 §:n ja Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONNAN avulla !

Miksi esim. Ruotsi tai Tanska eivät tälläisia ”velvoitteellisia” oikeudenkäyntejä pitele ? Sen selittäminen Suomen oikeusministereiltä ei onnistu tuon ”salaisen” sopimuksen takia .

Koska olen SUORAAN asianosainen ja Valtakunnansyytäjänvirastoon syyteilmoituksen 9.12. 2005 jättänyt uskallan tästä vapaasti kirjoittaa . ( virkamedia tietenkin kaiken sensuroi )
Siksi pyydän Suomen pelastamiseksi Teitä hyvät kansalaiset jakamaan tätä tietoa kaikelle kansalle lahjonta-”sopimuksen” purkamiseksi ja ihmisoikeuksien palauttamiseksi Suomen kansalaisille !

Monet nimittäin eivät vielä TIEDÄ olevansa ihmisoikeudettomia; joiden omaisuutta on hallitukset VARASTANEET !
Nämä miljoonakustannukset otetaan verovaroista VAIN, jotta Suomen ”päättäjät” eivät joutuisi vastuuseen RIKOKSISTAAN ! ( syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon jätetty 9.12. 2005 )

Ali

Pääsihän se Päivikin tuomiotta,niin miksei sitten tälläinen pikkurikollinen,sitä paitsi Massaquoin osaa laittaa tosi hyvää sapuskaa. Hän voi perustaa korvaus rahoilla ravintolan Suomeen,,,ja anosten nimet:  Homo sapiens keitto,homo sapiens paisti,homo sapiens pataa,,ja sitä rataa!!

Kata

Enkeli angel gabriel ah tuo massakui joka Suomeen saakka ui, saadakseen oikeutta ja jäädäkseen rankaisematta ja vieläpä kukkaroakin laihduttamatta.
Kai nyt korvaukset on sentään kaksosten verran?Kun oli epäiltynäkin vain kerran….

Hömöläisten touhua!Menköön sinne missä tapahtumatkin oli koska eiköhän siellä tiedetä ”paremmin” kun nämä arvailut täällä.Yksi arvaus on aina miljoona euroa kun ”puidaan” päättäväisinä!
Surseenpeti!

Tuumailija

Montako suomalaista pottunokka on tuomittu pitkälti mutun perusteella käräjillä?
Ainoa jolta vaaditaan pesunkestävää ja vedenpitävää, täysin saumatonta 1min/1min näyttöä syytömydestä on syytetty ja tätä ei tarvitse ottaa oikeuden huomioon.

Syytteille ei tarvitse juuri muuta pohjaa olla kuin torimuijien kuiskuttelu, täysin luotettava sekä paikansapitävä näyttö ja loput sovelletaan.

Tämäkin yön timo varmaan luetaan lapsisotilaaksi kun väittää olevansa alle 30.

Jaksaa maksaa!

Kyllä rikos kannattaa. Jos ukkeli olisi ollut vapaalla jalalla, niin luultavasti hän olisi elellyt Kelan rahoilla, nyt saa koppikorvauksia noin miljoona euroa.

Jukka

Gibrili maksaa meille hitusen vitusti. Oikeudenkäynnit reilu 2 miljoonaa euroa. Koppikset liki kahdelta vuodelta per päivä 100-700Euroa. Anneli Auer sai 700 euroa/vrk. Onko tuo ”enkeli” tuon rahan määrän arvoinen? Kauan saa tehdä duunia siivoojana ja varhaislehdenjakajana, kun kaikki on kuitattu Suomellle.

Outoa oikeutta

Olen aina ihmetellyt että miksi näiden rikoksia yritetään ratkoa Suomessa? Miksi täältä pitää matkustaa kaukaisiin hiekkamaihin? Miksei me vaan lähetetä kaveria tuomiolle sen omaan maahan? Olisi paljon nopeampi prosessi ja kaikki saisivat oikeutta.

No, jos nt muutama pääsee hengestään niin silti tulee selkeä viesti: Älkää tulko Suomeen jos ette halua tuomiolle kotimaahanne.

Jukka

Se on varmaa, että pahimmat teurastajat haluavat tänne, kun tietävät, että tuomioita tekosistaan ei helposti tule. Hyvähän täällä on köllötellä. Gibrilkin saa muhkeat koppikorvaukset, vaikka yllä leijuukin oikeuden mukaan vahva epäilys syyllisyydestä. Sillähän ei ole mitään merkitystä!!!

juu

Eihän irakilaiskaksosiakaan suostuttu luovuttamaan Irakiin, sen sijaan lätkästiin pojille 100 000e korvausta.

Jukka

Niin mutta kun se toinen oli identtinen. Eihän silloin voi tuomita, kuka on syyllinen.

Kata

😀 Hyvä huomio!

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Tommy the Who

Kyllä nyt on hyvä olla, kun moniosaaja on vapautettu syytteistä. Kohti uusia sikailuja.

Jukka

Onko oikeus tapahtunut? Gibril on kallis ukko Suomelle. Alunperinkään en ymmärtänyt, miksi ukko oli päästetty Suomeen. Kiittäkäämme punapää Tarjaa ja harmaapää Erkkiä. Paljonkohan pulitamme koppikorvauksia? 100-700 euroa/vrk!

Jouni S.

Sehän tässä erikoiselta tuntuukin, miksi tällaisia tapauksia pitää Suomeen haalia? Mitä nämä asiasta päättäneet henkilöt ovat saaneet tai mitä heille on luvattu vastineeksi? Punapää antoi asetuksen ja esittelijänä & toisena allekirjoittajana on Harmaapää.
Näin ainakin asetuskokoelmassa olevassa versiossa lukee, vaikka tämä Harmaapää vastatessaan Twitterissä syytteli ensinnnäkin maalittamisesta ja väitti lisäksi, että Timo Soini allekirjoitti hänen poissa ollessaan! Miksiköhän Soini olisi allekirjoittanut, kun hän tuskin ainakaan mitään YK-virkaa havitteli ja nimikään ei siis jäänyt asetukseen näkyviin?
On melkoista typeryyttä pitää tällaisia oikeudenkäyntejä Suomessa, koska jo alussa tiedetään, että tuomioon tarvitaan 100% aukoton näyttö. Jos/kun sellaista yrittää hankkia tällaisessa 20 v. vanhassa asiassa, syntyy valtava määrä kustannuksia, joita ei keneltäkään & mistään saada perittyä takaisin, vaikka tuomio tulisikin! Asianajajat nauravat matkalla pankkiin, sen lisäksi, että on käytetty valtava määrä kalliiden asiantuntijoiden työaikaa, joka on jostain muusta pois.
Mutta ehkä tarkoitus onkin vain kääntää huomio pois pääjiemme tyhmyydestä, josta tämän hölmölän kansa saa maksaa kerta toisensa jälkeen? Joka ei lopu, ennenkuin saadaan täysi stoppi epämääräisten henkilöiden tänne ottamiseen! Maailman ongelmat eivät näillä ratkea ja tulijoita riittää, jos emme itse saa tätä poikki ja äänestä sellaisia päätäjiä, jotka ovat valmiit sen tekemään!

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Lucky Luke

Nyt oli hyvä kommentti. 10 pistettä ja vuoden kaljat. Valtio tarjoo 8)

Juuso

Se tässä vielä on erikoista, että miksi noita oikeudenkäyntejä ei käydä siellä itse tapahtumien tekomaassa ja tekopaikalla. Siellä vois tulla kunnon tuomiotkin tekijöille. Al Holilaisetkin piti saada tänne turvaan Suomen lain suojaan.

Tuumailija

Haavistolla on luki(o)häiriö, lukenut; Al Hole, painotus o:lle.

luke

Jostain syystä Suomeen haalitaan näitä tapauksia jotka tiedetään jo etukäteen että tuomiota ei tule korruptiona on työllistää suurta lakimiesarmeijaa kuin loputtomissa turvapaikkakäsittelyissä Irakilaiset päänkatkojaveljekset ei tuomiota vaikka todistajia ja todisteita pilvin pimein samoilla perusteilla todisteiden suhteen ei Suomen vankiloissa pitäisi olla yhtään maan kansalaista todisteet ei riitä kun otetaan nämä verrokiksi.

Jukka

Tällaisia tapauksia pitää haalia sen takia, että meidän kehukipeät, huonoitsetuntoiset päättäjät haluavat tuntea kehukopautukset olkapäillään. Kun Brysselin herra/rouva syleilee ja hyväilee Suomi-neitoa, kun olemme täyttäneet kaikki vaadittavat oikeusprosesstit