Eurooppa Maahanmuutto

Poliisi on antanut Ruotsissa luvan Koraanin polttamiseen

Tanskalainen islaminvastainen poliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin mielenosoituksessa Nørrebrossa, 2.9.2019. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / FunkMonk.

Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa poltettiin mediatietojen mukaan Koraani 28.6. kello 13.30. Poliisi on antanut luvan moskeijan edessä tapahtuneelle polttamiselle.

Aftonbladet -sanomalehden mukaan Koraanin polttolupaa on hakenut yksi henkilö. Polttopaikan viereisessä moskeijassa vietetään samoihin aikoihin Id al-Adha -juhlaa, joten paikalla oli oletettavasti runsaasti muslimeja.

Koraanin polton on arveltu lisäävän terrori-iskujen riskiä ja vaikeuttavan Ruotsin Nato-tietä. Esimerkiksi Rasmus Paludanin tammikuussa suorittama Koraanin poltto raivostutti Turkin johtoa.

Myös 28.6. tapahtunut Koraanin poltto aiheutti Turkin johdossa arvosteluryöpyn. Esimerkiksi Erdoganin turvallisuusneuvonantaja piti Koraanin polttoa islamofobisena, eikä pitänyt sitä hyväksyttävissä olevana tekona edes sananvapauden vuoksi. Myös Turkin ulkoministeri arvosteli Koraanin polttoa. 

Lisäksi Ruotsissa asuvat muslimit ovat kimpaantuneet aikaisemmista Koraanin poltoista. Mediatietojen mukaan Ruotsin poliisi onkin pyytänyt Tukholmaan lisävahvistuksia muualta Ruotsista järjestyksen ylläpitämiseen.

Keskiviikkona 28.6. tapahtunut Koraanin polttaminen oli tiettävästi ensimmäinen useisiin kuukausiin, sillä Ruotsin poliisi kielsi pitkään Koraanien polttamisen. Tukholman hallinto-oikeus kuitenkin kumosi Koraanin polttokiellon.

Lähteet:

Iltasanomat

Salon Seudun Sanomat

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

> Poliisi on antanut Ruotsissa luvan
> [mielen osoittamiseen]

Otsikoinnin tarkoituksena on ehdollistaa suomalaiset sellaiseen todellisuuteen, jossa mielenosoittaminen, mielipiteen julkinen esittäminen jne. aina henkilökohtaisiin ajatuksiin asti vaatii valtion antaman luvan.

Itse en usko, että Ruotsissa vaaditaan lupa mielenosoituksille niin kuin ei vaadita Suomessakaan.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Vappu Simanen
Vappu Simanen

Tämä Koraanin polttaminen on valtiollinen toimenpide ja yhteydessä seuraavaan NATO-kokoukseen: Ruotsi haluaa varmistaa, että NATO-hakemusta EI tulla hyväksymään.

Ruotsin politiikka meneillään olevan kolmannen maailmansodan suhteen on järkevä: heidän ulkopolitiikkansa tavoitteena on sodan jälkeinen maailma ja Ruotsin asema siinä.

John Quiman

Kyllä Ruotsi haluaa Natoon, sillä sen kautta se varmistaa mikä on sodanjälkeinen maailma, jotta se olisi läntinen.

Vappu Simanen

Ruotsi vaan yksinkertaisesti loksahtaa siihen suurvallan asemaan, joka sillä on ollut ennenkin: ottaa haltuunsa Suomen, Norjan, Tanskan ja Baltian maat. Se ei lähde lännen sätkynukeksi.

Samalla kun se saa verotulot näistä haltuunsa saamistaan valtioista, se myös muodostaa niistä suojavyöhykkeen Venäjää vastaan. Hovi kiittää! Suomalaiset tulevat hurraamaan päästessään Ruotsin itäiseksi maakunnaksi, kertoohan Ruotsin lehdistö laajalla rintamalla, että vaihtoehtona olisi joutua Venäjän läntiseksi maakunnaksi.

Nyt on aika Ruotsin nousta jälleen Eurooppalaiseksi suurvallaksi.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Vappu Simanen
John Quiman

Mielikuvituksesi on jämähtänyt 1700-luvulle 🙂

ilkka

Ja Koraani antaa luvan polttaa koko ruotsin, että tasapelihän tämä vasta on. Enemmän ne ” oikeauskoiset ” ovat tulen kanssa leikkineet kuin yksikään opuksen polttaja. Oletan että Anna Maja Henriksson ja Eva Biaudet hyperventiloivat käsi kädessä, koska pelkona on että joku PS:n ministereistä suosii taas vakavaksi äitynyttä rasismia. Junnila piti saada eroamaan, nyt pommitetaan Mari Rantasta.

On huvittavaa seurata kuinka niin sanotut vapaan sanan kannattajat koko ajan ovat valmiita rajoittamaan demokratian nimissä sananvapautta. Junnila ei saa sanoa mitä ajattelee, ja nyt Rantasen esittämä asia, mikä on fakta, nähdään taas vihapuheena. RKP ei ole tehnyt vielä tässä vaiheessa mitään muuta kuin vastustanut jokaista asiaa ja naukunut taukoamatta siitä, ettei heidän näkemyksensä saa olla lähtökohta kaikelle. Oliko älämölö samanlaista kun Li Andersson istui ministerinä ? Hän kannattaa antifaa ja suosii vasemmiston väkivaltaa ihan avoimesti. Sanoiko joku hänen ministerinä ollessaan, että BLM mellakoiden suosiminen on yhtä rasistista, tai valittiko joku Ohisalon käytöksestä kun tämä kehotti kelopainoita toimimaan lakien vastaisesti ?

John Quiman

Rantasen usko tilastoihin on vääristelty jo miksi tahansa rotuopiksi. Ei siis saa esitellä tosiasioita, eikä uskoa tosiasioihin, jos tosiasiat ovat ideologian kannalta epämiellyttäviä.

ilkka

Ei se ole mitään rakettitiedettä jos haluaa ymmärtää mihin kasvava islamisaatio euroopassa tulee johtamaan. Se on ongelma jo nyt, joten väittämä ettei siitä koidu haittoja, tai että niistä puhuminen on vain rasistista vihaa, ei perustu mihinkään. Rantasen ajatukset perustuvat olemassa olevaan, ja todistettavasti edessä olevaan tulevaisuuteen. Ranskassa on parhaillaan taas menossa mellakat, kun arabitaustainen räkänokka sattui kuolemaan poliisin toimesta. Eikö se kerro mitään siitä millaiseksi eurooppa on muuttumassa, jos yhden tyhjäpäisen kersan kohtalo riitää oikeuttamaan avoimen kapinan ?

John Quiman

Ranska on aika lähellä sisällissotaa, jossa oikeauskoiset ovat toinen puoli. Olisivatkohan suvakit oikeauskoisten kanssa yhdessä, vai menevätkö he kellareihin piiloon?

Toni Lajos

PS:n äärisiipi lietsoo uskontojen välistä sotaa, kertoo Yle seuraavat viikot, jahka totuus paljastuu, uutisissa keskitytään perinteiseen ilmastohysteria kauhisteluun..

John Quiman

Eivät myöskään kerro, että muslimit ovat uskontonsa alusta asti lietsoneet sotaa kaikkia muita vastaan.

Ilkka Manttari

Turha sitä on kaunistella. Islamilaiset järjestöt ovat kaikki terroripohjaisia järjestöjä. Islamin levittäminen väkivallalla on normi. Samoin toimii Venäjä. Olisiko jo länsimaiden aika tunnustaa että Venäjän kanssa ei voi toimia kuin sivistyneen maan kanssa toimittaisiin. Venäjä tulee laittaa omaan kategoriaansa ja sen kanssa toimimista tulee välttää. Ei sellaisen maan kanssa voi toimia johon ei voi luottaa. Puuhailkoon omiansa. Jatkuva valehtelu ja petos kyllä toimii Venäjälle niin kauan kuin länsimaat luulevat että se jotenkin voitaisiin integroida läntiseen arvoyhteiskuntaan yhteisillä eduilla. Ei voida.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Ei voida niin kauan kuin se on Kremlin siirtomaiden muodostama valtakunta.

Venäläisten etu olisi, että Venäjä hajoaisi, niin voisi alkaa verkkainen parantuminen.

ilkka

Tuon ajatuksen pohjalta voisi olettaa että ruotsi on täynnä PS:n kannattajia jotka ovat lähtökohdiltaan muslimeita. Siellähän sotaa lietsotaan koko ajan, mutta siltä pitää ummistaa silmät koska parempi väkivalta on hyväksyttävää, jopa suotavaa. Näinhän Li Andersson muotoili asiaa kun puhuttiin äärivasemmiston touhuista. Kaikesta muusta pitää vaieta, mutta valkoisten tekemiset on sorkittava viidenteen sukupolveen asti, niin suurista synneistä on kysymys.

Marko Kyllönen

Tämä koraanin polttaja oli irakilainen ex-koraanin palvoja, vaikka sitä ei tietenkään media kerro, vaan taas vihjataan että olisi joku venäjän operaatio.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa