Kotimaa Rikos

Poliisi pyytää havaintoja vakavasta väkivallanteosta Turussa

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja torstain ja perjantain välisenä yönä Turun keskustassa tapahtuneesta vakavasta väkivallanteosta.

Väkivallanteko tapahtui Läntisellä rantakadulla Auransillan kupeessa yöllä kello 01–02 välisenä aikana. Yksi mies loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Poliisi toivoo kaikilta mahdollisilta silminnäkijöiltä tai asiasta tietäviltä havaintoja ja vihjeitä tapahtuneesta. Tiedot voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Esitutkinnan turvaamiseksi poliisi ei voi tällä hetkellä tiedota tapauksesta enempää.

Poliisi

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Uniper Fortum Suomi Oy

Eiköhän tämä ”väkivaltainen teko” tapahtunut Helsingissä? Tarkemmin Valtiohallinnossa sekä Fortumissa.

Olen tässä muutaman päivän odotellut että eikö kukaan isänmaalliseksi itseään mieltävä media ota käsittelyyn Fortumin kaasukauppoja Saksaan? Eikö sitä uskallta vai onko miellyttävämpää kertoa vain marsseistä ja miekkareista sekä kepposteluita. Ihan niinkuin niitä eiät muut käsittelisi. Viimeisten viideon vuoden aikana on kaikki tutkiva journalismi kadonnu suomalaisesta vaihtoehtomediasta. Ja talouteen eikä tulevaisuuteen uskalla kukaan ottaa kantaa. Mutta tässä vähän esimakua.

Eli eli, Fortumi (valtionohjauksella) on mennyt tekemään kaasuntoimituksesta kaupat Saksalaisen Uniperin kautta. Jos joku nyt on ihmetellyt miksi tämä Uniper pomppaa silmille vähän väliä.

Päälinja on se että kaasusuopimus on tehty kiinteällä hinnalla 4c/kWh kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. No, sen jälkeen on tullut Ukrainan erikoisoperaatio, EU:n pakotteet ja ”Suomi NATOon” viikot. Tällä hetkellä se kaasu maksaa 60c/kWh. Ja jokainen sentti maksatetaan suomalaisilla veronmaksajille. Keskimäärin tappiota tulee noin 200e/veronmaksaja/kk.

Sopimuksesta ei pääse irti koska se on sitova. Eikä siitä pääse irti edes konkurssimenettelyllä koska mukana on Suomen valtio. Nyt sitä koitetaan pilkkoa mutta vsatuut ja hinnat siirtyvät pilkotuille osakeyhtiöille, sillä erotuksella että Saksan alv:it jäävät sen jälkeen Saksalle.

Eikö ketään kiinnosta mitä Fortumin johto ja valtiohallintomme on allekirjoittanut velaksemme? Eikö kukaan ole ihmetetllyt miksi polttoaineen hinta ei laskekaan vaikka rakaöljyn hinta on laskenut? Tai miksi sähkön hinta on nousut lähes kolminkertaikeski?

Syy on yksinkertainen. Liian pienelle joukolle joka ei osaa laskea ja joilla ei ole mitään käsitystä muuttuvasta maailmasta on annettu liikaa valtaa. Ja sitten on toinen idioottien joukko joka tuhoaa yhteistön siihen suuntaan mistä sitä edullista energiaa olisi voitu saada niin että olisi tullut edes vähemmän tappiota. Tämä on Suomen kansalaisten vika sillä väliinpitämättömyys politiikasta luo huonot johtajat. Se nähdään konkreettisesti mm. pääministerissämme ja hallituksessamme.

Että pistäkäähän loppuelämäksenne kellot soimaan aikaisemmina että saatte maksettua lakun jolla saksalaisille saadaan edullista kaasua.

Piikkilampaat

Täällä 95 on tippunut tasolle 2,25€. 2 kuukautta sitten sama pumppu, hinta oli lähes 3€ litra.

Uniper Fortum Suomi Oy

…ja paljonkos on raakaöljyn hinta pudonnut ja paljonkos se oli viime vuonna verraten raakaöljyn hintaan?

Silloin kun markka-aikana 98 bensiinin hinta ylitti 1mk/litra, se johtui siitä että barrellin maailmanmarkkinahinta nousi yli 100$:in. Loppu siis katoaa jonnekkin väliskäsiin kystisesti.

Niin, niin...

Kukaan ei uskalla kommentoida tai ottaa asiaa puheeksi. Yksi syy tietysti on, että kyseessä on vain yksi yrityskauppa pitkässä 90-luvulla alkaneessa kansallisomaisuuden myynnin jatkumossa. Tietysti polttoaineen ja energian hinnan nousu kolahtaa meihin kaikkiin, mutta asiaan ei uskalleta tai jakseta puuttua. Voidaan osoittaa sormella toissijaista syntipukkia eli polttoaineveroa ja vaatia sen tilapäistä laskua tai poistoa.

Politiikka ei taida muutenkaan olla kansallismielisten vahvinta osaamista. Jos joku edes yrittää, häntä puukotetaan selkään. Ollaan kyllä jotakin mieltä asioista ja ilmaistaan se. Mutta muutoksen tekeminen jää jonkun muun vastuulle. Se joku muu on yleensä se, josta tykätään Tällä hetkellä tykätään istuvasta hallituksesta sekä eduskunnasta, kun ne veivät meidät natoon. Energian entisestä toimittajasta ei tykätä, koska se on osoittanut hyökkäyshaluja. Lapsellista ja yksinkertaistettua, mutta valitettavan monen suomalaisen kohdalla totta. Politiikassa taas pitäisi kyetä toimimaan tykkää – en tykkää tason yläpuolella, mikä edellyttäisi meiltä suomalaisilta paluuta omaan alkuperäiseen sieluntehtäväämme.

Uniper Fortum Suomi Oy

Olet kirotun oikeassa. Vaikka aihe olisi kuinka vaikea tahansa, ei sitä pitäisi sivuttaa. Sillä yleensä vaikeammat aiheet ovat merkittävimpiä.

Totuuden puhuminen helposti johtaa ”julkiseen kivitykseen”. Ja juuri sen yläpuolelle meidän pitäisi päästä. ja yhdessä rakentaa jutut niin täydellisiksi että sieltä jäävät henkilöt nimiltä kiinni. Yhdessä tätä maata rakennetaan ja suuntaa muutetaan.

vahva euro

Kyllä suomalaisetkin tulee työntämään poskensa kiinni päättäjien portin tankoihin sitten kun heidän pitää valita nälän ja vilun välillä.
Alkava 2020-luvun sotalama kaatanee vähintään Fortumin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_1990-luvun_alun_lama

ike

Sanot että:”politiikka ei taida muutenkaan olla kansallismielisten vahvinta osaamista”. No voisihan sitä ajatella niinkin että poliitikkojen tulisi asiasta ja taloudesta jotakin tietää mutta taitaa olla niin että torimummolla on järkevämmät mielipiteet, kiitos siitä. Suomen ainoa toivo talousosaamisessa.

Kolmossivun tyttö

Tuota noin. Suomessa tapahtuu raakoja väkivallantekoja kantaväestönkin keskuudessa. Mukana voi olla alkoholi tai kyseessä rikollisten välienselvittely. Jälki on usein rumaa eikä tekotapaakaan voi aina kehua vähemmän julmaksi. Mutta näitä ei aina edes uutisoida. Miksi nyt sitten uutisoidaan mutta suurella vaiteliaisuudella. Aavistan, että joko tekijä tai uhri tai molemmat ovat paenneet sotaa, vainoa ja väkivaltaa. Tekijät halutaan kiinni ja veronmaksaja korvaamaan vokin omistajan taloudelliset menetykset yhdestä vuodepaikasta.

ike

Jotenkin on mielessä että kuinka paljon suomessa tapahtuu väkivallantekoja valtion ihmisiin kohdistavan väkivallan takia, oli sitten kyseessä fyysinen, tai yleisempi, henkinen väkivalta. Ulkomaisia turvapaikanhakijoita aina ymmärretään, aika harva ottaa puheeksi yritysjohtajien itsemurhat 90-luvun laman aikana, joihin syyllistyivät pääsääntöisesti pankit ja hallitus.Politiikka ja talous on kylmää peliä. On pakko tulla aika jolloin noille ei kansa enää armoa anna. Joskus aikanaan, jos kuunteli poliisien välistä viestintää, silloin se oli laillista, tulin siihen tulokseen että vain pieni osa kaikesta mitä tapahtuu julkaistaan uutisissa. No muutama vuosikymmen on pitkä aika. Ei voi antaaa suomalaisten turvallisuudentunteen vaarantua vaikka se olisi kuinka valheellista. Valheellisemmaksi tulee. Poliitikkojen puheet ovat nykyään kärpästen surinaa korvissani.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
murre riepunen

Polliisin tiedotus ja kansalaisten havainnot ko. tapahtumasta hipoo maailmanennätystä, niukkasanaisuuden kertakaikkinen ennätys, edes hiukan voisi poliisi raottaa verhoa, alustavat tuntomerkit mahdollisista tekijöistä, lannevaate, varvastossut ja puukeihäs.

Ilkka Forsten

Poliisi avaa tapausta. Epäilty = henkilö. Todella suuri kiitos tästä, sillä olisin ilmiantanut varmaan teollisuusrobotin joka karkasi Uudenkapungin autotehtaalta saatuaan kuulla ettei mersua enää jatkossa valmisteta suomessa.

Eetu

Viimeksi, kun Espoon kantisnarkki teki jotain vastaavaa, turvakameroiden kuvat levitettiin oitis kaikkien eteen. Että nyt ei näin tapahdu, kertookin jo tekijän.
Tekijä siis on henkilö, jonka voisi kuvata sillä Fazerin lakupatukan kääreellä, jota Fazu ei enää käytä.