Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Kuva: Pixabay. Kuva ei liity tapaukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut perjantaina 12.4.2024 38-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä rikoksista. Rikokset ovat tapahtuneet syksyn 2023 ja kevään 2024 välisenä aikana.

Naista epäillään törkeästä vapaudenriistosta ja lapsikaappauksesta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisilaitoksesta kommentoi, että lapsikaappauksella tarkoitetaan rikosta, jossa lapsen huoltaja vie lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten tai jättää lapsen palauttamatta Suomeen. Vapaudenriistoa taas voidaan epäillä silloin, kun uhri eristetään vakiintuneesta elinympäristöstään, eikä lapsen tahdonmuodostus ole vielä iän ja kehitystason perusteella itsenäistä.

Naisella on ollut yhteishuoltajuus lapseen. Naisen epäillään vieneen lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi asiaa tällä hetkellä enempää, sekä vedoten asianomistajana olevan lapsen nuoreen ikään ja uhrin suojeluun.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Lapsikaappaukset ovat arkipäivää, valitettavasti. Uutisointi antaa ymmärtää, että lapsiriepu viety ulkomaille, sinneppä hyvinkin. 10 vuotta on maamme saanut tulvimalla vastaanottaa sitä rikkautta jota valtamedia Ylen johdolla hehkuttaa, Pyytämäti olemme saaneet sellaisen onnenpotkun että kiitollisuudella ei pitäisi olla rajaa…mutta..mutta, Näistä varjopuolista media vaikenee.