Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Puola kieltäytyy EU:n pakollisesta maahanmuuttajien uudelleensijoittamisesta – kielteisesti suhtautuvia maita pelotellaan uhkasakolla

Ukrainasta saapuvia pakolaisia Przemyślissa, Puolassa 2022. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Mirek Pruchnicki from Przemyśl, Sanok, Polska.

Ehdotettu uhkasakko, 22 000 euroa siirtolaista kohti, on kaukana siitä 200 eurosta, joka Puolalle myönnettiin jokaista ukrainalaispakolaista kohti.

Puolan odotetaan hylkäävän koko EU:n laajuisen ehdotuksen maahanmuuttajien pakollisesta uudelleensijoittamisesta jäsenvaltioiden välillä.

Euroopan komissio on ottamassa ehdotuksen uudelleen esille, kun sen eteläisellä ulkorajalla on puhjennut uusin siirtolaiskriisi. Puolan lehdistöviraston (PAP) siteeraaman puolalaisen diplomaattilähteen mukaan EU:n toimeenpaneva elin ehdottaa, että jos EU-maat eivät suostu suunnitelmiin, ne joutuisivat maksamaan rahallista vastinetta, joka olisi 22 000 euroa siirtolaista kohti.

Lähde kertoi PAP:lle, että Puolan ylin diplomaatti Brysselissä toimiva Andrzej Sadoś totesi, että Puola ei suostu tällaiseen ratkaisuun. Ehdotuksen esitteli keskiviikkona EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson jäsenmaiden suurlähettiläille.

Se käynnistää uudelleen keskustelun, joka alkoi vuoden 2015 siirtolaiskriisin aikana. Tuolloin jotkin maat eivät suostuneet siihen, minkä seurauksena Euroopan komissio aloitti menettelyt EU-lainsäädännön rikkomisesta kyseisiä maita vastaan, mukaan lukien Puola.

”Komissaari Johansson ehdotti keskiviikkona siirtolaisten pakollista uudelleensijoittamista koskevan mekanismin tosiasiallista käyttöön ottamista”, sanoi puolalainen diplomaattilähde.

Puola ja muut jäsenvaltiot vastustivat ehdotusta.

Komissaari ehdotti, että jos jokin EU-maa ei haluaisi osallistua siirtolaisten uudelleensijoittamiseen, se joutuisi maksamaan 22 000 euroa jokaisesta siirtolaisesta, jota ei oteta vastaan.

”Se olisi taloudellinen vastine, mutta tosiasiassa se olisi rangaistus”, lisäsi PAP:n lähde.

Viraston tietojen mukaan Sadoś korosti Johanssonin kanssa käymissään keskusteluissa, että Puolassa on miljoona Ukrainasta tullutta pakolaista kansainvälisen suojelun piirissä ja että EU on osoittanut 200 miljoonaa euroa heidän auttamiseensa. Hän korosti, että EU on myöntänyt 200 euroa jokaista ukrainalaispakolaista kohden ja aikoo samalla rasittaa 22 000 eurolla niitä maita, jotka eivät halua ottaa vastaan laittomia siirtolaisia pakkosiirtomekanismin mukaisesti. Sadośin mukaansa tässä on valtava ero.

Lisäksi PAP:n mukaan Euroopan komissio ehdottaa 30 000 siirtolaisen siirtämistä muihin EU-maihin, ja se voi nostaa määrän myös jopa 120 000 henkilöön.

Lähde: Remix

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Eiköhän se sakkojojen maksu tule kuitenkin halvemmaksi, jos sillä vältytään loisien elättämiseltä.

Ilkka

Jonon hännillä oleva näyttääkin ihan aidosti ukrainalaiselta. ” Komissaari ” Ylva voisi majoittaa hänet kotiinsa ja jos ylva kieltäytyy, hänelle voisi lätkäistä EU:n nimissä 22 000 euron sakon. Luulen että komissaari olisi ihan eri mieltä sitä onko luvallista toiseuttaa, saako puhua totta, tai onko ihan varmaa että etninen profilointi menee ihmisoikeuksien puolesta väärille raiteille. Mutta nyt ylva saa vaatia muita suvaitsemaan ja välttämään mikroagressioita, hän on innolla sakottamassa itsenäisiä maita jotka ei halua omasta alueestaan ruotsin kaltaista kalifaattia. Sehän ei ole tasa-arvoista että joku käyttää järkeään, on oltava marionetti ja kuunneltava EU:n saneluvaltaa ilman kritiikkiä. Mistähän se mahtaa johtua että aina kun puhutaan äärisuvakismista, on kyseessä ruotsalainen, nainen, ja sosialisti. Kannattaa huomioida että muuan Greta menee ihan samoihin raameihin.

Jos nyt jostain olen onnellinen, niin siitä että suomeen saadaan kuin saadaankin porvarihallitus. Saara Inkeri Hyrkkö, ( de höna ) jää nyt nuolemaan näppejään yhdessä Maria Karoliina Ohisalon kanssa. Ei tarvitse huomioida ” kersantti ” karoliinan urputusta ilmastohätätilasta ja siitä, miten 10 euron litrahinta bensiinille poistaisi maailmanlaajuisen lajikadon, ja suomalaiset pysyisi hengissä pettuleipää syöden kumarallen Greta Thunbergin valokuvaa, jossa on punainen tausta ja vasemmassa yläreunassa sirppi ja vasara. Laulakaamme ihan pelkästä onnesta Intrnationaali tämän kunniaksi, ja vielä perään ruåtsin kielellä. Kun tässä nyt sitten aletaan kuulemaan rautapohjaisten saappaiden tahdikasta ääntä, ja ” heilaaminen ” ei ole enää niin suuri rikos edes bussipysäkillä, nautin tilanteen ainutlaatuisuudesta. Vielä jos saadaan aikaan sopu siitä että keloapinoiden yli voi ajaa tilanteesta riippumatta, tiedän olevani paratiisissa.

Oletteko muuten huomanneet, että takavuosien suurin kummitus, otsonikato ei puhuta enää ketään. Nyt hiilidioksidin määrä on hitti jota tyrkytetään uutena maailmanloppuna. Kun oikein vouhkaa niin saa aikaan happikadon, josta seuraa ettei ole pelkoa ilmakuplan kulkeutumisesta läpi aivojen. Tähän asti sekin uhkakuva on ollut ihan akuutti, ja eräillä se on jo tapahtunut ulostuloista päätellen.

John Quiman

EU ajattelee varsin rasistisesti. Heille ei merkitse mitään, että Puola on ottanut vastaan valtavan määrän ukrainalaisia. Heille on tärkeää, että Puola ottaa nkereitä ja heikkankereitä. Muu ei kelpaa laskelmiin. Ajatus siis ei laske ”siirtolaisten” määrää kokonaisuutena, vaan katsoo niiden ihonväriin olennaisena tekijänä. Se on rasismia.

Luultavasti EU:n suvakkisekoilijat ajattelevat, että Puola on liian valkoinen. Eivät näe heidän logiikkansa mukaan paljon suurempaa ongelmaa, joka on Afrikassa, joka on liian musta. Eivät näe, koska ovat rasisteja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Saksan talous ei kasva, se on menossa alamäkeä vaikka maa on pullollaan osaajia kolmansista maista, outo juttu eikö vaan ?

John Quiman

Niin, vaikka Saksa on vahvasti rikastettu, ei vaan tule rikkauksia.

Siitä 2015 tulleesta korkeasti koulutettusta miljoonan tulijan joukosta on työmarkkinoille kelvannut vain kourallinen, todella pieni määrä, yksinkertaisiin työtehtäviin. Loput sitten elää sossun piikkiin tai rikoksilla.

Tuo oli iSaksan halpatyövoimaa kaipaaville pettymys, mutta eipä hätiä, nyt he haluavat lisää niitä korkeasti koulutettuja. Montakohan miljoonaa pitää ottaa Saksaan ennen kuin yhden tehtaan kaipaamien halpatyöläisten määrä on kasassa?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Portinvartijan paikka on vapaana, mutta sekin saattaa olla liian vastuullinen tehtävä henkilölle joka ei opi maan kieltä eikä osaa laskea.

Vappu Simanen

Uhkasakon voi tulkita myös niin, että ihmisoikeuksia saa rikko maksua vastaan.

  • Anna rahaa ja asia on OK!
John Quiman

Minä tulkitsisin sen siten, että poliittisin perustein keksittyjä ”ihmisoikeuksia” voidaan käyttää kiristämiseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Vappu Simanen

> Minä tulkitsisin sen siten, että
> poliittisin perustein keksittyjä
> «ihmisoikeuksia» voidaan käyttää
> kiristämiseen.
Suurimpana ongelmana pidän ihmisOIKEUKSISTA puhumista. Tällä tavalla saadaan ihmisten mielissä hämärrettyä ero

  • oikeuksien ja
  • vapauksien välillä.

Yksilön OIKEUS johonkin

  • muodostaa aina jollekin toiselle VELVOLLISUUDEN toimittaa jotain. Esim osakkeenomistajan oikeus osinkoon tai yksilön oikeus kunnolliseen asuntoon.
  • Oikeuksilla ja velvollisuuksilla on mahdollista käydä kauppaa. Esimerkiksi eduskunta, EU ja YK ovat ihmisoikeuksien huutokauppakamareita, joissa kauppiaat maksimoivat voittoja ostamalla ja myymällä haltuunsa saamia ihmisoikeuksia.

Käytännössä valtiot takaavat väkivallan käytön, jos kaupan osapuolet eivät täytä velvollisuuksiaan. Nykyään yhä useammin sopimusten takuumiehenä on kaupunginosien omat hallintoviranomaiset, klaanipäälliköt, mafiosot yms virkamiehet, jotka toimessaan ovat valtiosta riippumattomia.
Puolestaan VAPAUS johonkin

  • on tavallaan OIKEUDEN «käänteisilmiö»: siinä toimeenpaneva organisaatio omasta tahdostaan sitoutuu olemaan puuttumatta yksilöiden toimiin, kun on kyse vapauksista.

Ainoa takuumies vapauksille olemme me, ME KANSA.

  • Jos emme käytä meille kuuluvia vapauksia, joku toinen käyttää niitä puolestamme.

HämmennysPuhumalla oikeuksista silloin, kun on kyse vapauksista saa monet uskomaan, että [valtio] on omalla päätöksellään perustanut kansalaisten ihmisoikeudet sen sijaan, että ne olisivat aina olleet olemassa valtiosta riippumatta.

John Quiman

Tuo on niin törkeää touhua, mitä EU tuossa tekee, että ei mitään rajaa. Esim. Puolan suhde läpsyttelijöihin, on puolalaisten asia. Mitä politiikkaa Puolassa harrastetaan kansan tuella, ei kuulu muille jäsenmaille.

Ilkka Manttari

EU todistaa jälleen diktatoorisen luonteensa. Jos jollakin on vielä ajatus että kyllähän poliitikot työnsä puolesta tuntevat nämä asiat, niin luopukaa siitä. Se että ovat ajautuneet jonkin ideologian pauloihin ja tarkastelevat asioita siitä lähtökohdasta jo riittää todistamaan että ovat vain olentoparkoja joilla ei ole kykyä tarkastella asioita tosiasioiden valossa, ainakaan pidemmällä ajanjaksolla kuin palkanmaksupäivät ovat. Mitä nopeammin EU hajoaa sen kivuttomammin se käy, tosin hirviön tappamisesta seuraa välttämättä sotkua.

John Quiman

Suomessa poliitikot taitavat lähinnä pyrkiä tekemään niin kuin he uskovat joidenkin ulkomaisten tahojen tahtovan.

Ilkka Manttari

Se on kai jonkinlaista miellyttämisen halua kun ei ole kasvettu vielä aikuisiksi, poliitikoilla se vaan saa vaarallisia muotoja kun pelaavat kansakunnan rahoilla, esimerkkinä vaikka Jutta Urpilainen.

Marko Kyllönen

Suomessa ollaan jo ihan täpinöissään, euron kuvat silmissä perustettiin juuri 15 uutta vastaanottokeskusta.
Todennäköisesti taas poliitikkojen lähipiiri huutaa, hei me tienataan tällä!

Toni Lajos

Onhan se nyt per…le, että lisää ja lisää näitä kyttyröitä Eu:n alueelle, maan-osa ajettu kaaokseen ja alati syvenevään ahdinkoon, lisää vaan kiviä rekeen, ei perskule, pohja se on meidänkin säkissä.