Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Talous Uutiset

Puolet Saksassa oleskelevista ukrainalaispakolaisista ei aio palata kotiinsa

Ukrainalaispakolaisia (2022). Kuva: Flickr.

Ukrainalaisten kerrotaan ”ajavan kalliilla katumaastureilla ja käyttävän 100 euron seteleitä”, mikä on herättänyt närkästystä Saksassa.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen noin miljoona ukrainalaista on paennut Saksaan. Tutkimuksen mukaan enemmistö tuntee olevansa tervetulleita maahan. Tämä tarkoittaa sitä, että monet eivät aio palata Ukrainaan vielä vuosiin ja merkittävä osa ei halua koskaan palata takaisin kotimaahansa.

Tutkimuksessa haastateltiin yli 11 000 ihmistä, jotka olivat paenneet Ukrainasta Saksaan ja asettuneet maahan Venäjän ja Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen. Noin kolmannes haastatelluista haluaisi muuttaa takaisin kotiin.

Yli neljännes vastaajista, 26 prosenttia, ilmoitti kuitenkin haluavansa asua Saksassa pysyvästi eikä halua palata Ukrainaan edes sodan päätyttyä.

Yksitoista prosenttia vastaajista sanoi haluavansa ehdottomasti jäädä Saksaan muutamaksi vuodeksi ja päättää sitten, haluaako palata takaisin. Lisäksi 17 prosentilla työikäisistä pakolaisista oli kyselyhetkellä työpaikka eikä heillä ollut suunnitelmia palata Ukrainaan. Tutkimuksen mukaan suurin osa heistä työskenteli korkeakoulututkintoa tai ammatillista pätevyyttä edellyttävissä tehtävissä.

Vaikka saksalaisilla on ollut vähemmän kotoutumisongelmia ukrainalaisten kanssa, miljoonan ihmisen tulo on rasittanut Saksan asunto-, koulutus- ja sosiaalietuusjärjestelmiä. Vaikka niin monet ukrainalaiset haluavat jäädä maahan pysyvästi, se voi aiheuttaa haasteita. Etenkin kun otetaan huomioon, että valtaosa saksalaisista ilmaisee olevansa hyvin huolissaan siitä, että maahan saapuu liikaa maahanmuuttajia.

”Tätä osuutta pidetään suhteellisen korkeana, jopa verrattuna aiempiin kokemuksiin muista pakolaisryhmistä”, sanoi Herbert Brücker Työelämän tutkimuslaitokselta.

Ovatko jotkut ukrainalaispakolaiset liian vaativia?

Monien ukrainalaispakolaisten käyttäytymiseen Saksassa ei kuitenkaan aina suhtauduta myönteisesti. Voittoa tavoittelemattomat järjestöt keräävät supermarkettien, leipomoiden ja elintarviketuottajien myymättömiä tai lahjoittamia elintarvikkeita ja jakavat niitä vähävaraisille pientä korvausta vastaan. Erään järjestön johtaja Marco Modrow sanoo, että myös ukrainalaiset pakolaiset ovat tervetulleita ruokapankkiin, mutta monet ukrainalaiset valittavat huonosta palvelusta.

He olivat vihaisia esimerkiksi siksi, että järjestön henkilökunta pakkasi heidän ruokakassinsa sen sijaan, että olisi antanut heidän valita. Jotkut valittivat myös siitä, että he saivat hedelmän, jossa oli pieni mustelma. Jotkut olivat järkyttyneitä siitä, että heidän saamansa ruoan viimeinen käyttöpäivä oli yhden tai kahden viikon sisällä.

Eräs pakolainen jopa heitti erästä työntekijää salaatinkerällä, koska se oli hieman nuutunut.

”Täällä meidän kimppuumme hyökätään melkein joka päivä, koska joku ei tykkää jostain”, Modrow sanoi. Hän totesi myös, että ukrainalaispakolaisten on hyväksyttävä joitakin kompromisseja olosuhteiden suhteen. Oli myös ihmisiä, jotka pyysivät katkarapuja ja kaviaaria.

Modrow kertoi myös, että monet ukrainalaispakolaiset saapuvat ruokapankkiin kalliilla autoilla, kuten maastureilla. Tämä on saanut aikaan paljon närkästystä ja hämmennystä muiden apua tarvitsevien keskuudessa. Hän lisäsi, että ihmisiä hämmästyttää myös se, että jotkut ”hädänalaiset” ukrainalaiset maksavat kahden euron ruokapaketin 100 euron setelillä.

Lähde: Remix

40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jones

Onko pakolaisuus sitä, että jäädään väkisin toisten maihin. Meidän kannattaisi sitten mennä etelään pakolaisiksi, kun se näyttää olevan näin helppoa.

Kukavaan

Kiittämättömyys on maailman palkka.

Peter Kreisler

Pitäisi muistaa ohjeet ”Älä auta ketään ilmaiseksi, jääköön vaikka velkaa.” ja ”Älä sekaannu toisten konflikteihin, ensin olet osapuoli ja sen jälkeen syyllinen.”

Petteri

Lähteenä käytetty Remix on unkarilainen julkaisu, ja unkarilaisten suhtautuminen mm. Ukrainaan on tiedossa. Suhtautuminen johtuu lähinnä 100 vuoden takaisesta Trianonin rauhasta, jolloin Unkari menetti alueita mm. silloiselle Nliitolle, nyk. Ukrainalle. Ei kannata kritiikittä toistaa ulkomaista mediaa. Ja toivottavasti kansiksesta ei ole tulossa ryssämielistä UMV2:sta …

Ilkka

Ihan asiasta viidenteen mennäkseni, vieläkö muistatte miten taannoin hehkutettiin että USA:n varastoista loppuu diesel polttoaineet alle kuukaudessa. No loppuiko, onko nyt porukka ilman joulukrääsää, onko rekat parkissa ja kuskit työttömänä ? Sanoin jo silloin että uutinen on puffi mihin ei kenenkään pidä uskoa, mutta minulle vakuuteltiin että kyllä, diesel loppuu koska Biden on myynyt kaiken eurooppaan tai Kiinalaisille. En pidä kyseisestä herrasta, mutta ei sekään nyt niin tyhmä ole että päästäisi oman maansa talouden kaatumaan jonkun polttonesteen puutteeseen. Meillä sen sijaan voi olla niinkin tomppeli ministerinä, että ainakin vaatisi sitä.

Observer

Silloin kun PVLn sivut vielä toimivat, siellä eräs putinifani toitotti suureen ääneen, että USAn kultavarannot ovat lopussa. Oli umpirehellinen venäläinen ’liikemies’ myynyt amerikkalaiselle kultakauppiaalle väärennetyn kultaharkon ja se hänen mukaansa todisti Fort Knoxin olevan tyhjä. Vaikea ymmärtää näitten rysaivopestyjen logiikkaa millään tasolla.

Anomaster

Biden toswiaan myi kiinalaisille, mutta ei dieseliä, vaan öljyä. Hän avasi varmuusvarastot selittäen, että helpotetaan kotimaista öljytilannetta, mutta myi öljyä varmuusvarastoista Kiinaan.

Öljyn hinta ja öljypula USA:ssa johtuu vain ja ainoastaan siitä, että Biden on sulkenut erittäin suuren osan öljyn pumppaamisesta ja keskeytti öljyputkien rakentamisen sekä uusien avaamisen. On niin vihreän siirtymän puolella.

Vodkan aivovaurioittama russon p. erkele

Ajatelkaa, jos oma maa tuhottaisiin tuhannen p. illun päreiksi, niin millä ja kenen rahoilla se jälleenrakennetaan, jos ylipäätään rakennetaan? Ja muka missä ajassa? Tuhoaminenhan jatkuu edelleen. R. yssiähän ei saa maksamaan ja korjaamaan aiheuttamiaan tuhoja, joitain takavarikoituja summia lukuunottamatta.

Letunviuhake

Suomi on jo raiskattu taloudellisesti, sosiaalisesti sekä monin muun tavoin aivan pa..aksi 3 vuodessa, niin en olisi kovinkaan huolissani mitä Venakot tekee!! Vois lähinnä alkaa miettimään mitä kannattaisi tehdä että saataisiin edes muutama täysijärkinen ihminen edustamaan tätä kansaa, jotta voisi edes jotain toivoa olla että Suomalaisuus säilyisi meillä!

Puolueeton

Merkittävää tässä on se, että Ukrainan pakolaiset paljastavat oman maansa oloja.

patton

Miksi kukaan haluaisi takaisin maailman erääseen korruptoituneimmista maista eli Ukrainaan! Zelensky on saanut lännestä enemmän rahallista ja materiaalista apua kuin yksikään maa minkä USA on tuhonnut II Maailmansodan jälkeen. Vietnamin jälleen rakentamiseen ei löytynyt rahaa ja Afganistaniin kyllä jätettiin sotakalustoa useamman maan tarpeisiin. Irakista USA varasti Irakin valtionpankin kultavarannot ja tuhosi koko infran, ei ole kuulunut rahaa USA:sta. Libya pommitettiin lähes soraläjäksi ja johtaja murhattiin, onko siellä nyt rauha ja hyvä tahto?
Ukraina on ammattirikollisten todellinen kotimaa ja maan johtoa voisi hyvin nimittää Mafian termillä ”Capo di Tutti Capi” eli Zelensky on päälliköiden päällikkö!

Peter Kreisler

Juuri näin, hyvä että Patton ja monet muut kertovat totuuden, Ukrainan ”talousjärjestelmä” on ollut pelkkää rikollisjärjestöjen teatteria, koko maa on ollut paikallisten rikollisten vallassa ja nyt heidän lisäkseen on tullut Zelenskyn rikollinen hallinto.

Kuukkeli

Gaddafin listi libyalaiset Zelenskyn on vallinneet Ukrainan kansalaiset.

EX-PERSU

https://yle.fi/a/74-20009384
– Ukrainan kannattaa luoda itsestään kuva, että se oikeasti voi voittaa tämän sodan ja että länsimaisesta avusta on hyötyä.
Uhkana on, että jos Ukrainasta muodostuu käsitys, että se on häviämässä sodan, sen tukijat saattavat lopettaa aseavun antamisen.
Helin kuitenkin kehottaa olemaan myös Ukrainan tarkoitusperien suhteen kriittinen. KAIKELLA INFORMAATIOLLA, JONKA SE ANTAA, ON MERKITYSTÄ MIELIPITEIDEN MUOKKAAMISESSA.
ELI TÄYTTÄ KUSETUSTA KOKO Slava UK.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by EX-PERSU
juu

Vaikka tosiaan mielummin ottasin Suomeen ukrainalaisia pakolaisia kuin toiselta puolen maailmaa tulevia valepakolaisia, niin olisi syytä puhua myös niistä huonoista puolista.
Esimerkiksi USA:ssa ukrainan mafia on yksi julmipia rikollisorganisaatioita, vuosikymmenent on tiedetty että ukrainalaiset myy omia tyttäriään lapsiprostituutioon, Ukraina on venäjän jälkeen korruptoitunein maa euroopassa jne jne.
Meille selitetään kuinka Ukraina taistelee jonkin ”läntisten arvojen” puolesta jne…
Ei ne kyllä sitten ne läntiset arvotkaan kovin kannatettavia ole

Anomaster

Läntiset arvot ovat kannatettavia, mutta nämä muoti-ideologian uusarvot ovat suorastaan tuomittavia. Väittävät niitä läntisiksi arvoiksi, mutta läntiset kansat eivät usko niihin arvoihin, mutta ovat alistuneet niille arvoille, toistaiseksi.

VMP

Paitsi, että se on ryssä mafia lukuunottamatta venäläistä propagandaa…

juu

Enpä ole muuten ennen kuullukaan et oisin jotain ryssäpropagandaa levittävää.
Kiitos kun kerroit, muuten en ois tienny.

Anomaster

Noissa jutuissa on oltava epäluuloinen ja varovainen, sillä paljon tuollaista leviää juurikin venäläisen propagandan tuotteena. Niiden tarkoitushan on saada ukrainalaiset huonnon valoon.

Totta on, että Ukrainassa on jonkinlaista mafiaa, kuten on Venäjälläkin. Ne ovat Neuvostoliiton perintöä, eikä niitä noin vain hetkessä pyyhitä pois, sillä eivät lähde vapaaehtoisesti.

Mitä ukrainalaismafia tekee, ei määrittele Ukrainan kansaa yleisesti. Kannattaa muistaa, että itsenäisyydestä taistelevat ukrainalaiset. Jollekin mafialle sillä ei ole niin paljon merkitystä, sillä mafialla on oma systeeminsä, joka ei ole riippuvainen valtiosta.

Ukrainalaiset haluavat lähestyä länttä ja yksi osa sitä lähestymistä on myös mafian ja korruption kitkeminen. Ei tavallinen ukrainalainen kannata mafiaa, mutta he kannattavat itsenäistä Ukrainaa. Ja sitä itsenäistä Ukrainaa on hyvä kannattaa, koska muutoin Ukraina on Venäjää, eikä korruptio ja mafia lähde koskaan.

juu

tuota tuota.
Jos nyt Ukrainaa miettii vähän kauemmas kun venäjän hyökkäys, niin kyllä uktainalaiset on ihan ite maineensa pilanneet.
Enkä nyt tarkota vaikka täällä olevaa tavallista ukrainalaista joita tunnen myös.

juu

Ukrainalaiset myös hyökkäsi Suomeen, niitä vastaan omakin isänisä taisteli Raatteentiellä.
Ajat oli erilaiset eikä varmasti kaikki olisi halunnut hyökätä Suomeen vaan pakon edessä tekivät mitä oli pakko.
Mutta miten se eroaa venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan? Ei ne venäläiset hyökkääjätkään suurin osa siellä omasta tahdostaan ole.

Anomaster

Venäläiset hyökkäävät Kremlin käskystä, eikä kukaan ole sanonutkaan, että sotilaat keksivät ihan itse, että lähdetäänpä piknikille Ukrainaan. Venäjä hyökkäsi, se on olennainen asia.

On sellainen ero, että ukrainalaiset olivat sotien aikaan Kremlin vallan alla, Neuvostoliiton alamaisina. Vaihtoehtona oli hyökätä tai tulla politrukkien ampumiksi. Ukrainalaisilla ei ollut mahdollisuutta vastustaa Kremlin valtaa silloin. Venäläisillä on mahdollisuus vastustaa ja jopa kaataa Kremlin valta nyt.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
EX-PERSU

Keski-Euroopassa alkaa näkyä merkkejä siitä, että väestö on kyllästynyt ukrainalaispakolaisiin(29.6.2022). Belgiassa monet niistä belgialaisista, jotka tarjosivat keväällä majoitusta kodeistaan ukrainalaispakolaisille, ovat alkaneet nyt häätää heitä muualle. Brysselissä asuu tällä hetkellä noin 8 000 ukrainalaispakolaista, mutta heidän määränsä on arvioitu nousevan vuoden loppuun mennessä 12 000:een.
PERSUJEN Rantanen/Purran mielestä kaiken ulkomaalaisiin kohdistuvan humanitaarisen auttamisen pitäisi kohdistua ukrainalaisiin, joita Suomeen on saapunut yli 56 000.
KANNATTAAKO ÄÄNESTÄÄ PERSUJA HELKUTIN LAMPAAT JA SLAVA UKRAINE=SIEG HEIL.

juu

Niin aika monta kertaa olen äänestänyt Halla-ahoa, mutta en äänestä enää.
Ei ole Jussista paljon kuulunut, mutta ne kommentit mitä on antanut on ihan sairaita.
Kyllä venäjää saa vihata tänä päivänä, mutta ei me sijaintia pystytä vaihtamaan vaan ollaa tässä venäjän naapurina haluttiin tai ei.

Observer

Juu, kyllä ne äänet kannattaa antaa vihreille ja vasureille. Sieltä löytyy tie, totuus, rauha ja harmonia. Itämeren kalastajat odottavat innolla somalialaisten merirosvojen esiinmarssia ja arabikevät tulee korvaamaan niin pääsiäisen kuin juhannuksenkin. Punaliput liehuen kohti loistavaa tulevaisuutta!

Anomaster

Tarjosivat kodeissaan väliaikaista asumista siksi aikaa, että valtio järjestää niille asuntoja. Vaan kun ei tullut valtion asuntoja, homma pitkittyi ja ihan luonnollista, että väsyivät pitkäaikaisiin vieraisiin.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Realisti

Eihän vajakki-suvakki-matupatjat halua ukrainalaisia, koska sieltä tulee naisia ja lapsia (miehet jäävät puolustamaan omaa maataan). Matupatjat haluavat sen sijaan kemu-matuja, koska vajakki-suvakit ajattelevat vain kuivalla korpulla alapäällään, valitettavasti.

Tornion perintö veloittaa

K a i k e n t y y p p i n e n humanitaarinen maahanmuutto tuo sosioekonomisia ongelmia auttaviin maihin. Noiden ongelmien laajuus ja vakavuus riippuu tulijoiden määrästä, koulutustasosta ja alistuskultturellin hörhöyden asteesta.

Pave

En yhtään ihmettele etteivät halua palata Ukrainaan kun siellä hallitsee Zelenskyin kaltainen sotahullu näyttelijänatsi joka tapattaa turhaan omaa kansaansa. Kärisee joka aamu TV:ssä, esittää muille maille vaatimuksia, eikä suostu edes puhumaan rauhanteosta.

Realisti

Jaa, että sutki-itänaapurin kanssa voi ”oikeasti” neuvotella..? Ootko tosissasi? Ne kun on aina k. usettanut, katsoo vaikka meidän välistä historiaa; sodat, Mainilan laukaukset, kaupankäynti jne. Ja sama tsaarinaikainen k. usetusbasa tulee ikävä kyllä jatkumaan tulevaisuudessakin; valehtelu, uhkailu ja korruptio. Mihinkään tämä mafiamaa ei ole muuttunut vuosisatojen saatossa, eikä tule muuttumaan!

Oikea realisti

Rauhahan Suomella on ollut itänaapurin kanssa kohta 80 vuotta, vaikka nyt se tosin taitaa loppua Suomen aloitteesta.

Observer

On taas Olginon ääni kuultavissa, ei puutu kuin ”mutku USA ja sitku NATO”. Historia on sen jo osoittanut niin moneen kertaan, että vennää ja tsar putain ovat ihan yhtä luotettavia ja filantrooppisia kuin oli isä aurinkoinen ja neuvostoliitto. Mutta ihailijoita löytyy silti, molemmille.

Ei siinä mitään, avatkaa raja ja anokaa puolustusapua putainilta, niin koettaa onni, rauha ja harmonia. Mannaa sataa taivaalta ja puna-armeijan kuoro laulaa hoosiannaa, kun messias putain saapuu ylväin askelin tarkastamaan lakeijoidensa hyvinvointia.

Anomaster

Niinpä tuo rauha on ollut muuallakin. Se on suurin syy siihen, että itänaapurin kanssa on ollut rauha. Neuvostoliiton hajoamiseen asti Suomi oli kiltti puudeli Neuvostoliiton hampaissa. Sen hajottua ei Venäjä ollut oikein voimissaan, mutta niinpä Putin alkoi varustamaan armeijaa ja panostamaan aseisiin.

Nyt nähdään syy siihen varusteluun Ukrainassa.

Ilkka

Olisiko Suomi hakenut NATO:n jäsenyyttä, tai Ruotsi, ellei itänaapuri olisi mennyt tekemään denatsifikaatiota ? Suomi ei mitään itärajan rauhaa tule rikkomaan, eikä oletus siitä että USA käyttäisi naton nimissä maatamme hyökkäysalustana itään, ole mitään muuta kuin puheen tasolla olevaa kuvittelua jossa aina unohdetaan faktat. USA yksin ei ole nato, eikä suomella ole mitään tarvetta pyrkiä löytämään tilaisuutta hyökätä itään. Sotaa ei tehdä huvin vuoksi, sillä on aina tavoitteet jotka liittyvät toisen valtion luonnonvaroihin, tai yleisemmin maa-alueisiin. Ihan niin tomppelia meidänkään poliitikot ei ole, että he USA:n toiveista lähtisivät hyökkäämään itänaapuria vastaan.

Vaikka USA tekisi itse sen virheen että aloittaisi venäjän valloituksen, se ei tarkoita että suomen on oltava mukana, tai tarjottava naton nimissä mahdollisuus ylittää itäraja.

Presidentti Niinistö on itse sanonut, ettei hyökkäys Ukrainaan ollut hänelle se suurin kannustin miettiä liittymistä natomaiden joukkoon. Se ajatus alkoi kypsymään kun Putin vieraili suomessa ja esitti että maat voitaisiin taas jakaa etupiireihin, siis entiset itäblokin maat + suomi olisi venäläisten leikkikenttänä. Kun putin sitten lähti tekemään ” rauhantöitään ” ukrainaa vastaan, käyttäen myöskin Valko-Venäjän aluetta hyökkäysalustanaan, oli varmaan helppo päätyä miettimään josko nyt vihdoinkin voidaan tehdä irti-otto idästä ja sen pyrkimyksistä. Vaikka en ole mikään niinistö fani, niin tässä asiassa olen hänen kanssaan samaa mieltä. Liittymisen aika tuli, ja se päätös tehtiin.

Anomaster

Nato ei ole uhka Venäjälle, mutta Venäjä on uhka naapureilleen, joten ne tarvitsevat turvallisuustakuita. Putin tietää, että Nato ei ole uhka, mutta etenkin omalle kansalleen perustelee Nato-uhalla valloitustoimiaan.

Nato-maita ei velvoiteta hyökkäykseen, ainoastaan puolustukseen ja silloinkin itse saa päättää millaista apua antaa. Siksipä Suomi, eikä muutkaan Nato-jäsenet, ole mikään alusta hyökkäyksille.

Niinistö teki hyvän päätöksen, erityisesti, jos kerran Putin alkoi jakaa Eurooppaa hänen mielestään sopiviin etupiireihin.

VMP

Ryssä, ei teille edes viitsi enää mitään kirjoittaa…

A. Shitler

Vladimir Putin on ainakin toistaiseksi ollut se 2000-luvun päänatsi.
1900-luvulla tuota kunniaa kantoi eräs itävaltalainen korpraali.

Angloamerikkalaisen Time -lehden ”vuoden miehiä” muuten molemmat.

Vladimir Coce-Nose

Kun ihmiset unohtavat historian opetukset ja kansojen tekemät virheet, he ovat valmiita unohtamaan paljon muutakin tärkeää.
Esimerkiksi sen, mitä tapahtuu kun joku valtaannoussut ryhmä vangitsee ihmisiä keskitysleireille, mustamaalaa kokonaisia väestöryhmiä, tekee valehtelusta hyveen ja nauraa muiden kärsimyksille.
Tästä unohtamisesta – tai halusta unohtaa asiat jotka johtivat pahuuden normalisoimiseen – meidän pitäisi olla kaikkein eniten huolissamme.
 

Anomaster

Noinhan Neuvostoliitossa tehtiin.

Ilkka

Clinton oli ” vuodemiehiä ” vaikka ei tuntenutkaan miss Monica Levinskyä muuten kuin biljardipöydän reunalta katsottuna.