Kotimaa Uutiset

Puolustusvoimien kesäkiertue käynnistyy kesäkuussa

Puolustusvoimien kesäkiertue näkyy ja kuuluu kesäkuun aikana 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kesäkiertueen ohjelmaan kuuluu energisen sotilasmusiikin ohella Puolustusvoimien toiminnan ja kaluston esittelyä, kerrotaan Puolustusvoimien julkaisemassa tiedotteessa.

 

– Kesäkiertueella Puolustusvoimat on lähellä suomalaisia. Olemme kiertueen suunnittelussa huomioineet myös niitä paikkakuntia, joissa Puolustusvoimilla ei ole varuskuntia. Kutsumme kaikki viihtymään iloiseen kesäfestivaaliin, jossa pääsee tutustumaan myös Puolustusvoimien kalustoon ja suorituskykyyn, toteaa Pääesikunnan komentopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari.

Kesäkiertueen pääsymaksuttomissa tapahtumissa on musiikkitarjontaa sotilasmusiikista ja bluesista poppiin ja rockista souliin. Ilmavoimien Big Band käynnistää tapahtumat kello 18 solistinaan Heikki Silvennoinen.

Ilta jatkuu Souls of Women -trion esiintymisellä. Emilia Vihannon, Iina Mutikaisen ja Klaara Koivusen kokoonpano tuo lavalle soul-musiikin helmiä mm. Whitney Houstonilta ja The Weather Girlsilta. Souls of Women -trion kanssa esiintyy paikkakunnittain vaihtuva ammattisoittokunta.

Illan musiikkiosuuden päättää Varusmiessoittokunnan Show Band. Varusmiesten tähdittämän noin 20-henkisen bilebändin bravuurina on niin klassisen rockin klassikot ja menevät funkit, kuin myös nykypäivän tunnetuimmat pop- ja rap-hitit.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Konserttiohjelma

– Kello 18 Ilmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen
– Kello 19 Souls of Women -trio, Kaartin Combo/Laivaston Big Band/Rakuunasoittokunnan Big Band/Lapin sotilassoittokunnan Big Band
– Kello 20 Varusmiessoittokunnan Show Band

Kiertueaikataulu ja -paikkakunnat

Katso tapahtumakohtaiset tiedot kunkin tapahtuman sivulta (linkit alla).

Ke 1.6. Tampere
To 2.6. Turku
Pe 3.6. Lahti
La 4.6. Helsinki

Ti 7.6. Joensuu
Ke 8.6. Kuopio
Pe 10.6. Kouvola
La 11.6. Lappeenranta

Ti 14.6. Kokkola
Ke 15.6. Oulu
Pe 17.6. Rovaniemi
La 18.6. Kajaani

Lisätietoa kesäkiertueesta löydät tästä linkistä

Puolustusvoimat

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Passin palauttanut

Vai pitäisi sodassa viihtyä… No, pyytäkää sitten ne NATO-joukot pulustamaan meitä kun kerran sinne NATO:on niin hinkuatte. Minua ette puustamasa näe.

Gangleri

Surullista lukea minkälaista musiikkitarjontaa on luvassa. Pitäisi olla kaikkea muuta kuin soulia, funkia, rokkia ja rappia.

Nyky Demokratia on tätä

valtamedian journalisteja kismittää
NATO shampanja juhla illallisella
kun he eivät voi kirjoittaa faktoja Lööppeihinsä
Kuten
suomen valtamedian PAINOSTUKSELLA avustuksella
suomalaiset **poliitikot** liittyivät Natoon

Natoon

Viisaita sanoja Niinistöltä:
Venäjä on ja pysyy Suomen rajanaapurina. Sen kanssa on myös jatkossa kyettävä hoitamaan käytännön asioita. Nato-maa Norja on pystynyt toimimaan näin.Suomi ei Naton jäsenenä kasva kokoaan suuremmaksi, presidentti kirjoittaa.
Päättäväisyys ei aina tarkoita näyttävyyden hakemista. Rakentavaa linjaamme arvostetaan.
Pohjoismainen yhteys tiivistyy Nato-jäsenyyden myötä entisestään.

murre riepunen

Puolustusvoimien kannattaa pysytellä itärajan tuntumassa..kaiken varalta, sekä vaihtaa pasuunat ja muut instrumentit asevarikolla ” chicagon kirjoituskoneisiin ” ja varmistaa, että lippaita riittää

taavi

Juurikin näin. Saattaa puuhastelun aika olla ohi.

Ilkka Forsten

Muusikoita tuntuu olevan rajan kummallakin puolella. Toinen puhaltaa fagottiin ja toinen soittaa Stalinin urkuja.