Kotimaa

Puolustusvoimista reserviin noin 1 400 varusmiestä

Kuva: Pixabay.

Puolustusvoimat 13.9.2023 8.35 | Tiedote

Vuoden 2023 ensimmäisen saapumiserän 255 päivää palvelleet varusmiehet kotiutuvat keskiviikkona 13. syyskuuta 2023. Puolustusvoimista kotiutuu yhteensä 1 386 ja Rajavartiolaitoksesta 4 varusmiestä.

Suurimman osan varusmiehistä kotiuttaa Maavoimat, yhteensä noin 900 henkilöä. Merivoimista kotiutuu noin 350 ja Ilmavoimista noin 140 varusmiestä. Kotiutuvista 74 on naisia. Kaikista varusmiehistä noin 14 prosenttia suorittaa 255 päivän pituisen varusmiespalveluksen.

Nyt kotiutuvat varusmiehet ovat palvelleet miehistön erityistaitoa ja ammattimaista osaamista vaativissa tehtävissä. Puolustusvoimat kouluttaa erityisosaajia omaa alaansa vastaaviin sodan ajan tehtäviin. Tehtävissä pääsee hyödyntämään osaamistaan ja hankkimaan arvokasta työkokemusta. Esimerkkejä erityistaitoja vaativista miehistön tehtävistä ovat: lääkintämies, sotilaspoliisi, sotakoiranohjaaja, kybervarusmies, viestintävarusmies, varusmiessoittaja, tutkimusavustaja sekä kirkollisen alan tehtävät.

Varusmiespalvelusaika on joko 165, 255 tai 347 päivää. Upseereiksi, aliupseereiksi ja miehistön vaativimpiin erityistehtäviin koulutettavien asevelvollisten palvelusaika on 347 päivää. Miehistön erityistaitoa ja ammattimaista osaamista vaativiin tehtäviin koulutettavien palvelusaika on 255 päivää. Muilla miehistötehtäviin koulutettavilla on 165 päivän palvelusaika.

Erilaisiin palvelustehtäviin pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä

 

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Taitaa tämä palsta jäädä suunnillen minulle. No kuitenkin, en malta olla puuttumatta yhteen asiaan. Venäläisessä rekisterissä olevien autojen kielto Suomeen tulemisessa aletaan jo lähestyä tuota asiaa, että tässä nyt rankaistaan Venäläisiä ihmisiä ja tuo ei ole hyvä juttu. Jos pelko on se, että vientikiellossa olevia tavaroita valuu vVenäjälle se olisi voitu estää asettamalla tavaroille vientikielto. Nyt on menossa sellainen trendi että sillä ei ainakaan ymmärrystä saada..

Edes tässä vuosien saatossa tulleiden tuttujen tulo Suomeen on aika vaikeaa. En edes tiedä miten nuo bussiyhteydet tulevat toimimaan. Vaikka periaatteessa olen samaa mieltä noista sanktioista niin löytyisikö edes EU:sta joku aikuinen ihminen joka ymmärtäisi miten ne voidaan toteuttaa. No tuo oli tietysti retorinen kysymys. Kaikki tiedämme että EU:n pätevyys lähes mihinkä tahansa tietoa vaativaan asiaan, on vähintäänkin kyseenalainen. Huolimatta yhtä typeristä poliittisesti valikoiduista neuvoa antavista komiteoista.

John Quiman

Yksityisten autojen maahantulemiskielto kuulostaa vähän hupsulta. Se ei hyödytä mitään. jos viisumi on kunossa, miksi ei saisi tulla autollaan. Ei se ole tuontibisnestä, eikä sillä ole merkitystä.

Tavaroilla taitaa jo olla vientikielto. Salakuljetusta pitäisi vaan valvoa tarkistamalla hyvin perusteellisesti maasta poistuvat. Joitain prosessoreita on kyllä aika helppo piilottaa autoon. En tiedä voiko niitä nähdä jollain laittella tai skannaamalla.

Tällainen antaa Putinille hyvän välineen kertoa, miten epäystävällinen ja venäjävastainen länsi on.

Voi tietysti olla, että on jokin hyvä syy tuohon, mutta sitä ei ole kerrottu.

Ilkka Manttari

Tuollainen ajatus 😊. Joskus armeija-aikanani ihmettelin koulutuksen ja ”kokeiden” tasoa. Olin pitkälti kouluni käynyt ja ajattelin tuota tapaa ihmisten koulumaisiin testaamisiin kokeilla.. Siinä rima oli hyvin alhaalla. Siis vaikka kyseessä oli RAUK.

Uskon että tilanne on muuttunut tuosta paljon. Meni aikaa ennen kuin ymmärsin tilanteen. Ei kyseessä ole se että ihmisten sinänsä olisi pitänyt ynmärtää miten, tai miksi, jokin asia toimii, kuten toimii. Tärkeintä oli se että osasivat käyttää saatavilla olevia välineitä, jos tulee paha tilanne. Ehkä tuossa on jotakin samaa nykyisen politiikan kanssa.Koulutus suunnitellaan aina heikoimman lenkin mukaan.

Armeijaa voidaan nyt ajatella kansan valitsemana edustajana (ainakin välillisesti) Sillä sitähän se on demokraattisissa maissa. Ei poliitikkojen tarvitse kaikkea ymmärtää (odotan yhä ensimmäistä joka tuon sanoo ääneen) siksi meillä on valtaa jaettu. Ja niin on hyvä.

Ilkka Manttari

Onhan se hyvä näin rauhan aikana ihmisiä välillä kotiuttaa, ja sitten uusia ihmisiä tilalle. Yleensä arvostavat vapautta ja kotimaataan enemmän kun kotiutuvat, huom, ei tarvitse kotouttaa. Tuolta kotouttamisesta se on vaikeampaa Suomen arvostusta löytää, hyväksikäyttäjiä kyllä.

John Quiman

Koko kotouttamisen idea lähtee siitä oletuksesta, että ihmisiä voidaan muokata ulkopuoleta kuten huvittaa ja jos ei kotoudu, on vika kotoutusohjelmassa, ei kotoutettavassa ja hänen asenteessaan.

Aina on ollut luonnollista maahanmuuttoa kaikkialla ja maahanmuuttajat ovat kotiutuneet ihan omin neuvoin, jos ovat. Jos eivät ole löytäneet paikkaansa uudessa yhteiskunnassa, ovat palanneet kotimaahansa tai ainakin vaihtaneet maata.

Maahanmuuttajat ovat myös elättäneet itsensä, eikä mitää tukia ole ollut tarjolla. Siksipä ei loisimismaahanmuuttoa ole ollut. On ollut maahanmuuttoa, jossa tulijat ovat itse hoitaneet sopeutumisensa uuteen yhteiskuntaan.

Nyt on otettu maahan kymmeniä tuhansia, jotka tulevat vailla motivaatiota luoda itselleen uusi elämä omin voimin uudessa yhteiskunnassa, johon sopeudutaan omasta tahdosta. Tulijoilla ei ole pienintäkään merkkiä normaalista maahanmuutosta, vaan pelkästään halu päästä nauttimaan etuja, kuten he itsekin ilmaisevat asiansa omissa viesteissään matkallaan kohti suomalaistakin sossun luukkua.

Ja suvakit kuvittelevat, että he voivat kotouttaa nuo, joilla ei ole osaamista, eikä haluja selviytyä omin voimin uudessa maassa. Mikään ei voi olla naiivimpaa ideologista huuhaata kuin se, että ne voidaan kotouttaa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa