Muu maailma Politiikka Uutiset

Rahasto korealaisille pakkotyöläisille

Michael Gaida, Pixabay

Etelä-Korean hallitus suunnittelee rahastoa korvaamaan pakkotyössä Japanissa olleitten korealaisten kärsimykset. Etelä-Korea toivoo pakkotyöläisistä hyötyneitten japanilaisyritysten osallistuvan rahaston muodostamiseen.

Japani miehitti Korean niemimaata 1910-1945, ja miehitys on toistuvasti ollut kompastinkivenä maitten suhteissa. Miehityksen jäljiltä Japanissa on noin kahden miljoonan korealaisen vähemmistö.

Etelä-Korea haluaa tiiviimpää yhteistyötä Japanin kanssa Kiinaa ja Pohjois-Koreaa vastaan.

Maan vasemmisto-oppositio tahtoo Etelä-Korealta tiukempia vaatimuksia Japanille korvaukseksi siirtomaa-ajasta.

Japanin hallituksen mukaan korvauksiin ei ole aihetta, vaan Japanin ja Etelä-Korean väliset korvauskiistat on jo ratkaistu maitten välisellä sopimuksella vuonna 1965.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Maria Matupatjasalo

Pölhölä nimeltä Suomi sen sijaan veronmaksajien rahoilla korvaa luksuselämän marakateille loppuelämänsä ajan ilman, että nämä tekee MITÄÄN TÖITÄ.

Anomaster

No, kun ruotsalaiset pakko-ostivat suomalaisen tervan ja sitä saattoi joutua orjalaivojen tervauksiin.

Somalit tulivat ensimmäisinä hakemaan korvauksia ja nostavat niitä korvauksia yhä. Vaan eivät olleet somalit koskaan orjina, mutta pitivät itse orjina bantuja, eivätkä lopettaneet ennen kuin italialaiset laittoivat sille stopin joskus 40-luvulla.

Huvittavasti somalityttö kehui videolla, että somaleilla on oikeus rikkoa Helsinkin keskustan talot, koska he ovat ne rakentaneet ilmaiseksi. Näin ne suvakkilan totuudet kukoistavat.

Ilkka Forsten

Khatti tärvelee aivot, siinä oli elävä todiste.