Eurooppa Politiikka Talous

Ranskan maanviljelijät uhkaavat valtakunnallisilla mielenosoituksilla tukittuaan valtateitä ja ruiskutettuaan hallintorakennuksia lannalla

Maanviljelijöiden protestit Etelä-Ranskan Occitanie-alueella jatkuivat 21.1.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Ranskan maanviljelijät uhkaavat järjestää valtakunnallisia mielenosoituksia pian sen jälkeen, kun saksalaiset maanviljelijät ovat saaneet äänensä kuuluviin vastaavilla mielenosoituksilla. Maanviljelijöiden protestit Etelä-Ranskan Occitanie-alueella jatkuivat 21. tammikuuta, ja A64-valtatie pysyy suljettuna Toulousen lähellä neljättä päivää peräkkäin.

Maanviljelijät suunnittelevat myös tiesulun asettamista toiselle määrittelemättömälle päätielle alueella. Viime kuukausina Occitanien maanviljelijät ovat tehostaneet ponnistelujaan saadakseen hallituksen kiireellisesti vapauttamaan merkittävää apua, erityisesti nousevien polttoainehintojen takia, joka on koetellut maanviljelijöitä. Maanviljelijät pyytävät myös vesipolitiikkaa, joka suosisi viljelyksen kastelua.

Carbonnessa, noin 45 kilometriä Toulousen lounaispuolella, mielenosoittajat jatkavat väliaikaisen leirin ylläpitoa, joka on pystytetty Bayonnen valtatielle.

Lähes kolme tuntia kestäneessä kokouksessa lauantai-iltapäivänä Occitanian edustaja Pierre-André Durand ja viisi maanviljelijäyhteisön edustajaa eivät päässeet päätökseen tiesulun poistamisesta, mikä on Pierre-André Durandin mukaan “valitettavaa.”

Tiesulku oli myös odotettu asetettavaksi liikenneympyrään Tarascon-sur-Ariègessa sunnuntaina klo 14.00.

”Merkittäviä liikenneongelmia odotetaan molempiin suuntiin,” varoitti alueen viranomaiset. Ranskan suurin maatalousunioni, FNSEA, harkitsee valtakunnallisia mielenosoituksia tulevina viikkoina, sanoi tiedottaja perjantaina, mahdollisesti laajentaen maanviljelijöiden toimia maan lounaisosassa, jotka ovat tukkineet valtatien ja heittäneet lantaa julkisille rakennuksille.

Saksalaiset maanviljelijät, jotka järjestivät massiivisen mielenosoituksen viime viikonloppuna, ajamalla traktoreilla Berliiniin maan kaikista kolkista, protestoivat pääasiassa veroja ja hallituksen rajoituksia vastaan.

Lähde: Remix 

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Weffiläiselle suvakkieliitille maanviljelys on vihollinen, joka koetetaan suitsia tuhoamalla se. Jostain syystä weffiläiset haluavat, että syömme keinolihaa ja ötököitä. Häränfilee kuuluu vain eliitin pöytiin, kuten kuuluu heidän kokouksissaankin. Ei niissä syödä keinolihaa, eikä ötököitä.