Kulttuuri Muu maailma Politiikka Rikos

Raportti: Pohjois-Korealainen kuunteli K-poppia – teloitettiin julkisesti

Kuvituskuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Etelä-Korean raportin mukaan 22-vuotias pohjoiskorealainen mies on teloitettu julkisesti eteläkorealaisten elokuvien ja musiikin – niin sanotun K-popin – kuluttamisesta ja levittämisestä.

Etelä-Hwanghaen maakunnasta kotoisin olevan miehen väitettiin teloitetun julkisesti vuonna 2022 ”taantumuksellisen ideologian ja kulttuurin” kieltävän lain rikkomisesta.

Näin kertoo Etelä-Korean yhdistymisministeriön uusi raportti, kertoo The Guardian.

Pohjois-Korea pyrkii estämään eteläkorealaisen populaarikulttuurin leviämisen erityisesti nuorten keskuudessa, koska sitä pidetään rappeutuneena. Se on myös varuillaan ulkomaisista vaikutteista kielessä ja pukeutumisessa sekä muista haitallisista innovaatioista. Kotietsinnät ja matkapuhelintarkistukset ulkomaisen kulttuurin merkkien varalta ovat lisääntyneet.

Raportti perustuu yli 600 pakolaisen kertomuksiin. Eräs nainen väittää, että kolme hänen sukulaistaan teloitettiin, koska he katsoivat eteläkorealaista draamaa.

Pohjois-Korea ei ole kommentoinut raporttia. Samaan aikaan maiden väliset jännitteet ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun Pohjois-Korea lähetti roskapalloja rajan yli ja Etelä-Korea kosti soittamalla K-popia kaiuttimista.

Lähde: The Guardian

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Suomessa otettava oppia, Ylen sikamaisen julmaa potaskaa latelevia uutisia kuunteleville lätkäistävä rangaistus, alkuun sakko, ellei se auta heräämään, tuomioita kovennettava.

Peter Kreisler

Tähän ollaan menossa Euroopassa, jos Saksassa laulaa lurauttaa ”Deutschland den deutschen, ausländer raus”, niin tuomio siitä tulee. Ennen Pohjois-Korealle saattoi nauraa, mutta taitaapa eurooppalaisten hymy hyytyä.

Uusimmat uutiset