Kotimaa Rikos

Romanialaismiehet epäiltyinä törkeästä varkaudesta Joensuussa

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Tämän vuoden tammikuussa tehtyyn rikokseen epäillyt kaksi romanialaista miestä ovat edelleen vangittuina. Rikos tehtiin Joensuun Käpykankaalla sijaitsevaan kauppaliikkeeseen.

Poliisi otti epäillyt kiinni välittömästi teon jälkeen 17.1.2022 kello 2.40. Epäillyt olivat liikkeellä pakettiautolla, joka tarkastettiin kiinnioton yhteydessä. Pakettiauton kuljetustilasta takavarikoitiin kaksi mönkijää, jotka osoittautuivat kohteena olleen kauppaliikkeen pihalta anastetuiksi. Anastetun omaisuuden yhteisarvo oli yli 30 000 euroa. Anastettu omaisuus saatiin palautettua takaisin kauppaliikkeelle.

Poliisilla oli epäily kauppaliikkeeseen kohdistuvasta rikoksesta jo aiemmin ennen tekoa. Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella miehet ovat tulleet Suomeen pelkästään tämän rikoksen toteuttamista varten.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehet 20.1.2022 todennäköisin syin epäiltynä törkeään varkauteen ja miehet ovat siis edelleen vangittuina.

Esitutkinta on valmistunut ja asia siirtyy syyteharkintaan. Syyte asiassa on nostettava 20.4.2022 mennessä.

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

täysin asian vierestä, mutta kun missään valtamediassa ei saa enää kommentoida mitään uutista. 🙂
Nyt on uutisissa että Zelenski ei suostu natsien poistoon Ukrainasta. Edelleenkään en mitään venäjän hyökkäystä ja touhuja puolusta mitenkään enkä hyväksy.
Mutta on se melko ihmeellistä että esimerkiksi Suomessa nähdään jotain ”natsikulkueita ikkunan alla”, mutta siellä missä niitä natseja ihan avoimesti ja oikeasti on, niin kielletään että niitä olisi.

ike

Ukrainan sota on nyt esimerkki miten käy kun kärpästä ammutaan tykillä. Siis Venäjä ampuu. On selvää että Ukrainan puolella rajan pinnassa asuva venäläisväestö on kokenut asioita mitä ei olisi pitänyt. Nuo asiat olisi jo aikoja sitten laittaa oikeusvaltiossa ja sivistysvaltiossa kuriin, tätä ei Ukraina ollut tehnyt. Tästä sitten Venäjä sai tekosyyn pistää maantasalle muutaman suuren kaupungin. Ei tässä tietenkään normiukrainalainen ole syyllistynyt mihinkään, muutama tehokas rosvosoukko riittää, jos niiden rosvoilu kohdistuu ihmisiin joilla ei hallinnon mielestä muutenkaan niin ole väliä. Tämä vain pienenä välihuomautuksena. Propaganda jyllää kummallakin puolella.Kyllä tuosta historiantutkijoille riittää tutkimista vielä pitkään.

Rudi

Venäläistä mielenmaisemaa on mahdotonta täällä ymmärtää. Se mikä täällä näyttää täysin älyttömältä voi olla Venäjällä täysin loogista ja relevanttia. Se niiden natokammo on kypsynyt siellä vuosikymmeniä ja sitä ei mikään meidän kannaltamme näyttävä järkisyy saa niiltä poistumaan. Heille naton ainoa tavoite on tuhota Venäjä. Siitä johtuen asia täytyy ottaa huomioon kun heidän kanssaan ollaan tekemisissä, vaikka se tuntuisi täysin mottipäiseltä. Toinen vaihtoehto on sitten ryhtyä niiden kanssa sotaan ja takoa heidän päähän tulella että nato ei halua heitä tuhota.

ike

No vähän toista mieltä. Venäjää voi kyllä ymmärtää. Pitää ymmärtää sukupolvien tarkoituksenmukainen tiedon väärentäminen. Perustan tuon väittämän siihen että jotta ihmiset voisivat arvioida tietoa sen pitää olla mahdollisimman laajaa ja myös vastakohtia pitää suvaita, mielipiteet pitää saada väittelyyn kenen argumentit kestävät. Tuota ei Venäjällä koskaan ole tapahtunut, ja euroopassa nykyään tapahtuu yhä vähemmän. On siis kohtuullista kysyä mihin olemme matkalla, noin älyllisesti. Jos ihmisiä kohdellaan kuin Venäjällä tulos ei voi olla hyvä. Erityisen surullista tuo on mielestäni koska Venäjällä on paljon hyvin koulutettuja tiedemiehiä ja matemaatikkoja. Siellä on suuri potentiaali jos se vain saisi tulla esille. Yksi esimerkki on Grigori Perelman, matemaatikko.Häntä ei ymmärrä nykyään kukaan. Minua aina viehättävät ihmiset jotka ovat kaukana siitä mitä minä ymmärrän.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Miten kaukana Pekka Haavisto on viehätyksestä ?

ike

Täysin absurdi tapaus 😊. En väittänyt olevani arvostelukyvytön.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Minä muotoilisin ajatuksesi niin että syyt voi ymmärtää, mutta muuten Venäläinen mielenmaisema on varsin erilainen länteen verrattuna. Toisaalta niin on Japanilaistenkin, joskin siinä on selkeä ero sikäli, ettei heidän kanssaan ole tarve selittää kaikkea juurta jaksain. Venäläiset ovat olleet aina tilanteessa, ettei heidän todellista potenttiaaliaan ole osattu hyödyntää kokonaisvaltaisesti. En siis tarkoita länsimaiden tarjoamaa hyötymistä, vaan venäjän itsensä. Kansa joka ei ole koskaan voinut elää tilassa mikä tarjoaisi oikeudet ammentaa osaamistaan, tai luoda mahdollisuuksia ilman pakkovaltaa, jää luonnollisesti puolivalmiiseen vaiheeseen.

Osaajia olisi, mutta heitä ei ole kannustettu osaamaan. Heidän luovuutensa olisi venäjän kaltaiselle maalle suoranainen aarre, mutta se on valjastettu propagandan palvelukseen, jolloin ei synny edes orastavaa demokratiaa. Älyköt voivat valita valtion tarjoaman holhousyhteiskunnan, tai päätyä sen yhteiskunnan ulkopuolelle ikuiseen oppositioon. Aikoinaan jopa mielisairaalaan koska näkemys ei tukenut valtion näkemystä. Neuvostoliitto oli täysi diktatuuri, ja nykyinen venäjä näyttää taas luisuvan samaan vaiheeseen. Tämä on mielestäni käsittämättömintä. Mikä pakottaa valtiojohdon kerta toisensa jälkeen tuhoamaan edistyksen. Maailmalle on aikoinaan lähtenyt paljon emigrantteja, jotka loivat hyvin tunnettua osaamista ja edistivät länsimaista yhteiskuntaa. Venäjällä ( tai neuvostoliitossa ) heillä ei olisi ollut mitään sijaa kykyjensä esiintuomiseen.

Flegmaattisuus leimaa venäläistä sielunmaisemaa, osoittain siksi ettei ole voinut loistaa yksilöinä, ja toisaalta siksi että on ollut helpompaa heittäytyä muiden matkaan ja antaa kehityksen sammua. Demokratiana venäjä voisi olla maailman johtava maa. Sillä on kaikkea sitä mikä tuo rikkautta, jos sen annettaisiin yksilötasolla tuoda esiin hyvät puolet. Venäjä on haaskannut loputtomat määrät kansallista vaurautta tuovaa luovuutta, pakottamalla ihmiset yhteen muottiin. Keskusjohtoinen hallinto, ja sen diktatuurin synnyttämät keskinkertaisuudet nostetaan valtaan, joka on kardinaalitason munaus. Vaikka tekisi mieli sanoa että heillä on edessä loistava tulevaisuus, on realismin nimissä oltava päinvastaista mieltä. Nyt kun Putin päätti hävittää senkin orastaneen kehityksen, jota voitiin nähdä yhdeksänkymmenluvun alusta tähän päivään, olen valmis sanomaan että maa siirtyi jälleen kivikauteen.

Syyllinen ei ole venäjän kansa suoraan, mutta epäsuorasti kyllä. He ovat antaneet äänensä putinille ja siten tarjonneet taas kerran yksinvallan hopealautaselta. Nyt kun tilanne on mikä on, käsittää jokainen ettei mikään avoin ja rehellinen tiedotuskanava saa ääntään kuuluviin. Joskus tämäkin sota päättyy, mutta ikävä sanoa, että silloinkin kansan ajatuksiin on iskotettu mielipide oikeutetusta sodasta jossa putin oli sankari. Näin ollaan lähtöpisteessä. Yksinvaltias sanelee mitä saa ajatella, ja kehitys pysähtyy. Kultakaivoksen päällä istuminen ei näköjään tarjoa hyvää, jos asioista päättävä yksilö ei sitä salli. Putin kertoo rakastavansa venäläisiä, mutta todellisuudessa hän haluaa ainoastaan omaan egoonsa kohdistuvaa ihailua.

Kata

Uralin Pihlajassa on kyllä kauniit sanat.. 🙂 Melankoliaa…

ike

Oikeassa olet. Flegmaattisuus on johtanut siihen että venäjällä verkostot ovat kaikki kaikessa. Aina löytyy joku joka tuntee jonkun joka pystyy asiassa auttamaan. Sitten tuo että venäjän kansa on epäsuorasti vastuussa nykyisestä politiikasta kun ovat äänestäneet Putinia. Koska Venäjällä on olleet rehelliset vaalit, ei ainakaan minun aikanani ja minulla on jo ikää. Ei tuolla Yhdysvalloissa taida sen paremmin mennä vaikka YLE:n kirjeenvaihtaja totisella naamalla kertoi presidentinvaaleista että vaalivilpistä ei ole mitään näyttöä. Jokainen joka vähänkin etsii tietoa muualta kuin YLE:n uutisista voisi olla vähän muuta mieltä.